Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

@ SHEICUL

Am avut si eu cam aceeasi problema ca si tine, dar inainte dadea semne evidente de oboseala, adica dadeam o cheie, doua, se auzea ca un fel de suierat, si tocmai la a treia cheie sau mai mult pornea. Pana la urma n-a mai pornit deloc. Am schimbat carbunii si s-a rezolvat (36ron).

Totusi, la mine nu s-a oprit in drum, cum zici tu, numai cand am oprit motorul si dupa aia l-am pornit iar.

Numai bine.

Edited by andrei_ics_ics_el

Share this post


Link to post

Da, bendixul e de vina cand caraie si nu pune motorul in miscare.Daca erau carbunii de la electromotor dusi nu facea asa.Iar cand se duce bobina nu face decat un tzac(ca atunci cand e bateria dusa de tot).

Edited by neghi

Share this post


Link to post
O mica intrebare sau...doua  <img src= "> , va rog frumos : Tico mi se ineaca la acceleratie, indiferent daca motorul este cald sau rece, in mijlocul acceleratiei se poticneste ...adica cade in nas, cum s-ar zice...sa fie bujiile, fisele, sau ce? bujiile proaste pot influenta negativ consumul de benzina?

 

 

Am schimbat astazi bujiile, filtrul de aer, fisele, uleiul si filtrul de ulei la Ticaila ... Fisele erau imbatranite, cand le-am scos fisa centrala s-a rupt iar contactul interior a trebuit scos cu clestele... Acum merge super fain ! fara intreruperi, fara nimic !

Share this post


Link to post

Mersi pentru mesaje :) Acum stiu ce are... vreau o bazooka sa-i fac felul. S-a rupt cureaua de distributie. II iau motor nou  <img src= ("> Va anunt cat ma costa si am sa pun aici si lista cu reparatiile efectuate.

Stima si respect

Share this post


Link to post

Nasol daca sa rupt cureaua!Dar la Tico nu e ca la alte masini din gama Daewoo?Adica daca se rupe cureau o schimbi si gata???

Share this post


Link to post

Singura masina din gama daewoo la care se rupe cureaua si n-ai nimic este Cielo sohc.

La restul de regula se lasa cu supape strambe- cel mai mic nivel de dauna- pana la biele rupte, arbori scosi prin bloc etc.

Petrolistule :P sfatul meu este sa dai jos chiulasa si sa evaluezi pagubele, s-ar putea sa nu fie dracu chiar atat de negru.

Share this post


Link to post

Salutare .. am cumparat si eu recent un tico ... destul de alergat 300 000 Km ... si am o problema cu el ... mi se opreste motorul in mers cand franez (relanti) ... ma poate ajuta si pe mine cineva care a avut si rezolvat problema asta ? ...

 

PS am schimbat filtru de aer .. de benzina ... am dat cu spray de curatat carburatoru ...

HELP ME [-O< [-O< [-O< [-O<

Share this post


Link to post

Salutare.

Verifica daca la cald ralantiul sta bine: stabil ("rotund") la aprox 900-1000rot/min. S-ar putea sa mai trebuiasca marit un pic la tine.

Verifica daca electrovalva de vacuum are mufa electrica cuplata si daca primeste curent cand intorci cheia. E piesa aia neagra, cilindrica, ce sta "agatata" in partea stanga a motorului, cam in dreptul carcasei filtrului de aer si la care vin vreo doua furtunase.

Share this post


Link to post
Salutare.

Verifica daca la cald ralantiul sta bine: stabil ("rotund") la aprox 900-1000rot/min. S-ar putea sa mai trebuiasca marit un pic la tine.

Verifica daca electrovalva de vacuum are mufa electrica cuplata si daca primeste curent cand intorci cheia. E piesa aia neagra, cilindrica, ce sta "agatata" in partea stanga a motorului, cam in dreptul carcasei filtrului de aer si la care vin vreo doua furtunase.

 

 

Poi ralantiu ...daca il maresc e ok nu se mai opreste ... dar tebuie sa il maresc foarte mult ... adik pot sa schimb vitezele lejer fara sa mai folosesc aclelratia ... pana ajung la 50 Km/h :| cred ca sare de 2500 de rot pe liber ... acuma cobor sa verific electrovalva ...

Share this post


Link to post

Am fost la service la Daewoo... dar din pacate nu erau "baietii" care se pricep cu tico si o sa terbuiasca sa ma mai duc ... dar si-au dat cu parerea si cei care erau acolo .. au zis ca e posibil sa nu mearga motorasul alimentat de modulator... stie cineva pentru ce e ala si cam cat costa unu ?

Share this post


Link to post

Este vorba de o alta electrovalva, numita IAC (idle air control). Costa cam 250RON.

Nu te grabi sa o cumperi. Mai intai asigura-te ca e defecta. O anulezi si vezi daca simptomul persista.

Anularea se face simplu, prin scoaterea mufei electrice de la motorasul valvei.

Identificarea valvei: arata ca un motoras negru infipt intr-o piesa de aluminiu care arata ca o cutie de chibrituri si e prinsa de aripa interioara dreapta fata a masinii, in fata amortizorului. La "cutia de chibrituri" vin doua furtunase mai groase" unul duce la carcasa filtrului de aer, iar celalalt duce la galeria de admisie, undeva sub carburator.

Scoate furtunul care duce la carcasa filtrului de aer si astupa-l cu degetul in mod repetat, cu motorul la ralanti. Vezi daca are vreun efect asupra turatiei de ralanti. Daca nu are, scoti imediat mufa electrica de la valva IAC, anuland-ul. Apoi montezi furtunasul la loc si faci o tura cu masina. Daca se repeta simptomul (oprirea motorului la franare), inseamna ca nu e de la IAC.

Daca nu se repeta, scoate mai intai IAC-ul, demontand cele doua suruburi cap in cruce, si verifica daca varful metalic nu cumva este foarte murdar, ruginit. Il cureti bine si il ungi un pic cu ulei de motor, etc. Curata si interiorul soclului sau (gaura pe care o obtureaza varful lui), montezi la loc si probezi din nou, de data asta cu mufa pusa. Daca tot face urat, probabil ca trebuie schimbat.

Succes.

Share this post


Link to post

am coborat sa incerc ce mi-ai zis tu ,,, si sunt foarte dezamagit de noua mea achizitie ... cand am vrut sa il pornesc... tremura foarte rau .. :( trebuia sa o turez foarte mult sa nu mai tremure

Share this post


Link to post

Ei, hai, nu te grabi la concluzii.

Si eu am avut surprize neplacute dupa cumpararea masinutei, dar... cine nu are? Mai rar gasesti o masina intretinuta, cu functionare ireprosabila. Oricum, acum, dupa ce am schimbat tot felul de piese, ma bucur de ea mai mult decat de Dacia pe care am avut-o in custodie. :P

Mersul neregulat se mai poate rezolva din reglare, curatare carburator, schimbare valva PCV, etc. Ar fi mai rau sa ai o compresie slaba si motorul sa consume ulei. Nu strica sa-i verifici si compresia. Nu costa mult.

Verifica cu atentie si sistematic ce am postat mai inainte si comunica-ne rezultatele. Poate se rezolva.

Share this post


Link to post

Kinetix lasa si mie un id ceva plz :) sa iti arat niste poze sa te intreb ceva ...vad ca te pricepi :P

Share this post


Link to post

Buna! Uitati ca am revenit! V-am mai chinuit eu cu niste intrebari acum putin timp si iarasi am probleme :rolleyes: !!!

Cand e f f ger afara (cam ca in zilele acestea) nu mai porneste ticolino al meu la cheie! Adica porneste dar trebuie sa accelerez ca sa nu stea motorul! Intrebarea mea este daca accelerandu-l asa intruna ii fac vreun rau!

Va multumesc mult pt raspunsuri!

A, si daca se poate face ceva ca sa porneasca ca vara!!!

Edited by ODETTTE

Share this post


Link to post

Vorba aia...iarna nu-i ca vara, masina are o varsta si ea...Nu prea inteleg asta cu "Adica porneste dar trebuie sa accelerez ca sa nu stea motorul!" :rolleyes: dar incearca sa dai cateva pedale inainte de a porni motorul. Probabil ca si un reglaj al carburatorului ar fi binevenit cu toate ca nu cred ca e cel mai bine sa-l reglezi iarna. Incearca sai dai pedale inainte de a porni si tine si pedala de ambreiaj calcata.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Vroiam sa zic ca daca nu accelerez imi sta motorul chiar dupa ce am dat de cheie. Si atunci trbuie sa il tot turez ca sa nu se opreasca. Nu am incercat sa dau pedale inainte sa pornesc! O sa incerc. Multumesc pentru sugestie! Eu vroiam sa stiu daca ii dauneaza cu ceva faptul ca il tin accelerat cateva minute!

Am inteles ca daca reglez turatia mai mare la relanti pe timpul iernii nu se mai intampla sa se opreasca daca nu il accelerez!

Cam cat ar costa daca as face asta in service? Ar fi bine?

Multumesc inca o data!

Edited by ODETTTE

Share this post


Link to post

Daca il turezi tare cat motorul e rece, il vei uza mai repde, deoarece la inceput uleiul e rece, vascos, si nu asigura o ungere buna.

Daca il tii din acceleratie usor, doar cat sa nu se opreasca, nu se intampla nimic, decat ca iti va consuma mai multa benzina. In general, in 2-3 minute ar trebui sa stea la ralanti fara "stimulente".

De reglat ralantiul nu e greu si nu cred ca ar trebui sa coste mult, dar din cate stiu eu, la service-uri nu te ponteaza pentru ce ti s-a lucrat efectiv, ci se face incadrarea operatiunii intr-o anumita categorie. Asta, de obicei, face sa coste mai mult.

Desigur, ai putea gasi niste baieti de treaba la service, care pentru aceasta reglare sa nu iti ceara nimic. Dureaza 5 minute.

O alta varianta ar fi sa gasesti unul dintre forumistii priceputi din zona ta, care sa te ajute.

Succes!

Share this post


Link to post

Multumesc mult!

Sper sa ajung la service cat mai repede!

Share this post


Link to post

Gata :) >- :veneratie: am reparat micul "TICALOS" multam de sfaturi ... dar problema era mult mai simpla ... 3 bujii NGK :) si a rezolvat tot :D ...

Share this post


Link to post

Buna tuturor...nu stiu daca postez unde trebuie, daca nu va cer scuze.Am un Tico si am ceva probleme cu el.Am o intrebare...dupa ce am facut motorul la cineva nu pot sa o pornesc.Bujiile mi se uda.Le-am verificat si sunt bune.Care ar putea fi problema de la care bujiile se uda si nu porneste masina?Multumesc

Share this post


Link to post

Cum procedezi ca sa pornesti masina? Apesi sa nu acceleratia? Daca da, de cate ori?

Este posibil sa nu ai scanteie buna si nu are loc aprinderea... Fisele sunt puse corect? Bujiile sunt bine stranse? Trebuie verificata toata instalatia de aprindere (conectare corecta, alimentare tensiune, prezenta scanteii).

Cand ai luat-o de la mecanic, cum/cine a pornit-o?

Incearca pentru inceput asa:

- scoti capatul fisei care vine de la bobina de inductie spre motor, la capacul de plastic negru al delcoului

- pozitionezi capatul fisei langa o parte metalica a motorului (de exemplu, pe capacul de aluminiu al motorului, cel pe care scrie mare "DAEWOO"), in asa fel incat intre capatul metalic al fisei si partea metalica a motorului sa ai cam 5mm-1cm

- rogi pe cineva sa dea la cheie pentru a porni motorul si te uiti daca apare scanteie la capatul fisei pozitionat cum am spus mai sus (sau inversati rolurile).

Daca apare scanteie, e bine. Trebuie verificate fisele: continuitate electrica si pozitionare corecta, corespunzator fiecarui cilindru. Nu uita sa pui capatul fisei ianpoi in capacul delcoului dupa testare.

Inainte de a porni, mai verifica si daca clapeta de soc sta inchisa:

- scoti filtrul de aer si te uiti daca una din cele doua deschideri ale carburatorului sunt obturate de o clapeta de metal; cea dinspre parbriz trebuie sa fie obturata astfel;

- daca acea clapeta sta aproape orizontal, apasa usor cu degetul pe partea ei dinspre parbriz: trebuie sa opuna o oarecare rezistenta elastica sesizabila; daca e prea slaba nu e bine.

Sper sa te ajute.

Da-ne de stire ce ai facut.

Succes!

Share this post


Link to post

Salut,

Am si eu o problema si sunt curios daca s-a mai intalnit cineva cu ea

De cateva zile nu mai porneste Ticozaurul dimineata, daca dau de mai multe ori la cheie. Dupa 7-8 incercari porneste dar foarte greu.

Am incercat si a pornit mai repede sa il pornesc in viteza si se pare ca porneste mai usor :-?

Am verificat bujii alimentare fise altceva nu mai stiu

Daca are cineva o idee va rog sa ma ajutati

Multumesc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...