Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Motociclism

Recommended Posts

Cum naiba? E diferenta intre euro de la motoare si euro de la masini?

Din linkul ala asta se intelege :o ca de la 1 nu se mai poate inmatricula Gs-ul :|

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

E vorba ca nu o sa mai elibereze ei carti pentru motoare noi ... fara E3 ...deh...Taricelu si-a facut si reprezentanta Harley

Share this post


Link to post
Din seria: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=UnqUMmMQ6Q4" target="_blank"><a href="http://www.youtube.com/watch?v=UnqUMmMQ6Q4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UnqUMmMQ6Q4</a></a>

 

Facut dupa:

</a></a>

 

Silver Pistons s-au gandit sa faca unul in lb. romana:

</a></a>

Poate asa inteleg mai multi.

Inca un film tot pe ideea asta:

http://www.dothetest.co.uk/

Share this post


Link to post

Al naiba moon dancing bear :D

 

---------------

 

 

W/e asta este SMAEB

http://www.smaeb.ro/

Share this post


Link to post

Cica sa ferim motociclistii, dar pe aia cu mopede putem sa-i trantim de asfalt? :)

Azi cand ma intorceam acasa pe bvd Aurel Vlaicu(sos de centura, limita e la 70kmph) mi-a intrat in fata una bucata mopeda/motoscarta din aia de poate conduce fara permis. (eu avem cam 75)

Eram aproape de intersectia unde a avut si fratimiu accident si deja ma incadrasem pe banda de facut la dreapta cand vad ca iese de la Penny un mos tampit calare o chestie cu motor si taie benzile oprindu-se exact in fata mea la cativa zeci de metri. M-a vazut, il vazusem dar nici prin cap nu mi-a trecut ca o sa faca o tampenie mai mare decat el. Evident ca am franat instant si m-am pus pe claxonat sa-si miste fieru din drum. Pe jos era umed si noroc ca s-a inventat ABS-ul la Nubira si am putut controla masina ca altfel acum dadeam declaratii la politie :( (daca eram cu Dacia sigur il luam pe capota)

 

Dupa ce m-am oprit am deschis geamul la Nea Caisa ala sa-i urez de bine si de neamuri insa tot el era ala contrariatu ca nu stia cu ce a gresit @-) Faza la care vroiam sa ma dau jos la el sa-i desenez un pic ce a gresit dar mi-am dat seama ca imi distrugeam neuronii degeaba!

 

Deci, da! M-am convins! Aia de isi cumpara scutere fara permis ar trebui sanctionati drastic! X(

Share this post


Link to post

Stii ce e distractiv? Ca nici nu poti sa ii dai in gat vreunui politai pentru asta. Daca nu il atingi, nu ai dovada.

Stii ce e si mai distractiv?! Cand se intampla asta si rolurile sunt inversate. Pentru ca tu poti sa franezi violent si tot te tin scaunul si centura. Cei de pe doo nu pot, se intind pe jos si, fara sa existe contact, ghici cine e vinovat?

Share this post


Link to post

Da, dar situatiile astea se intalnesc atunci cand conducatorii auto nu vad motociclistii din motive numai de ei stiute!

Share this post


Link to post

Daca le-ar sti si motocilistii poate nu s-ar imbraca 80% dintre ei in negru.

Share this post


Link to post

Oh, scuza-ma. Nu vezi farul meu aprins (uneori chiar pe lunga, alteori dand flashuri) dar ai vrea sa vezi pieptul gecii mele (cam atat se vede din echipament)? Las-o jos, e moarta, nici nu mai macane.

Share this post


Link to post

Nu-i vorba de asta, ci de impactul vizual "general". E valabil si la masini, gandeste-te spre exemplu la unul care vrea sa faca stanga (si trebuie sa dea prioritate celor ce vin din sensul opus): ce va observa mai repede ...

 

... o masina gri/argintie/verde cu farurile stinse

... o masina gri/argintie/verde cu farurile aprinse

... o masina rosie/albastra/galbena

... o masina rosie/albastra/galbena cu farurile aprinse ?

 

Cam asa si la moto, un motociclist imbracat overall in negru/culori inchise se confunda mai repede in peisaj decat unul imbracat in verde-kawasaki, de exemplu.

Share this post


Link to post

@satori:

Faruri au toti, inclusiv masinile, dar masinile nu au obiceiul de a zbura atat de repede din coloana sa faca o depasire. Faruri = "atentie, vehicul!", combinezon/geaca verde/orice alta culoare = "atentie, motocilist!". Plus ca nu intotdeauna in raza vizuala iti apar motociclistii din fata. Ma rog, nu eu sunt ala care risca mult mergandu-se asa, cel mult inchisoare. Scuza-ma deci ca am cutezat sa dau un sfat.

Share this post


Link to post

Eu ma refeream strict la situatia de mai sus, ce se vede din fata motocicletei.

In rest da, sunt de acord, cu cat mai viu colorat, cu atat mai bine.

 

In cazul meu, am preferat sa risc si imi asum acest risc in totalitate. Am banda reflectorizanta (si functioneaza FOARTE bine) pe lateralul jantelor si cam atat. Motocicleta e neagra (e un mod de a spune, rezervorul si codita sunt negre doar, de fapt) si eu sunt imbracat in negru (cu mici exceptii).

 

... o masina gri/argintie/verde cu farurile stinse

... o masina gri/argintie/verde cu farurile aprinse

... o masina rosie/albastra/galbena

... o masina rosie/albastra/galbena cu farurile aprinse ?

 

Compari suprafata vopsita a motocicletei mele cu cea vopsita a unei masini?

 

Oricum, cred ca nu negru e cea mai periculoasa culoare ci una care se confunda cu mediul inconjurator (asfalt sau orice altceva, depinzand de situatie). Negru poate fi problema noaptea, dar atunci intra in functiune luminile si chestiile reflectorizante.

Share this post


Link to post

Si eu sunt de parere ca cel mai repede vezi farul motocicletei, cand vezi combinezonul motociclistului poate fi prea tarziu...

Share this post


Link to post
Da, dar situatiile astea se intalnesc atunci cand conducatorii auto nu vad motociclistii din motive numai de ei stiute!

 

NU vezi un motociclist ( sau obiect miscator pe drumul public mai ingust de 1,5 metrii ) daca :

 

1. Esti complet dobitoc si nu ai nici o treaba cu oglinzile.

2. Ai o zi ffff foarte foarte foarte proasta si pur si simplu nu poti face nimi ca lumea in ziua aia

3. Respectivul motociclist schimba benzile / accelereaza / iese in fata atat de repede incat atunci cand te-ai asigurat tu nu era si peste 1 secunda ( cand ai inceput manevra si te asiguri in cealalta parte ) a intrat in laterala ta. Aici vina e in 99 % a motorului pt ca pana la urma, indiferent de vina legala, trebuie sa fie constient de diferenta de siguranta pe care i-o ofera 2 roti.

4. E atat de mic si merge atat de repede dpdv al accelerarilor incat nu ai timp sa il vezi ( iarasi vina lui ) .

5. E zi si da semnal ( care nu se vede absolut deloc daca e soare ) si purcede la manevra fara a se asigura real, convins ca daca a dat semnal e de ajuns.

6. Daca esti taran de la tara condus de molii si ai boala pe ei din nu sti ce motiv si nu vrei tu sa ii lasi ca deh, esti mai ciumec. ( daca cineva se incadreaza aici tineti cont ca desii ei va iau fata la semafor la coada, tot pe ei ploua si ii bate vantul asa ca , avantaje si dezavantaje de ambele parti )

 

Daca ar fi dupa mine as da o lege prin care ar fi obligatorie semnalizarea oricarui ciclomotor de pe drumurile publice cu 2 ( DOUA ) becuri pe fiecare aripa pe fiecare parte, aprinse concomitent cu pozitiile. Nu trebuie sa fie becuri mari, e de ajuns sa fie leduri. Ideea e ca pe o noapte mai neagra, eventual cu ceata, daca ai in fata ta pe drum o masina oprita ( indiferent de motive , ca iese de pe strada sau ca a ramas acolo ) intrii in ea lejer ( ce sa mai zic de motoare ) SAU impusa o lege prin care toate masinile sa aiba ( si motoarele ) o fff subtire dunga reflectorizanta . Sa zicem .. pe marginea capotei sau ..intelegeti voi ideea.

 

Sunt putin sucarit acum ca tocmai am venit dintr-o fuga ( am fost la farmacie sa iau ceva pt fi-mea ca e bolnava ) si era sa intru cu 130 km/ora pe iuliu maniu intr-un cretinoid uman cu o dacie care punea frana fra sa se aprinda nici un bec. Daca nu eram pe graba il desfiguram cu bataia. Si Doamen fereste sa se dea el la o parte cand vine unu cu faza lunga, avarii + claxon permanenet cu 130 km prin oras spre el.

 

In concluzie : dragi motociclisti, eu de cate ori va vad in retrovizoare ma cac pe mine de frica sa nu faceti ceva gresit sa nu va lovesc draq. Aveti si voi mai multa grija, stiu ca aveti sange cald in vine dar pastrati-l in vine nu pe asfalt. Indiferent de cine are prioritate intr-o intersectie dpdv legal , masina aia de tabla mare si urata, eventual fara frane are proritate bai, ca doar are peste 1 tona. Si dupa ce muriti nu puteti sa il mai dati in judecata sau ceva.

 

A fi motociclist in Bucuresti e ca si cum ai fi intr-un butoi pe Niagara, cam atatea sanse ai sa scapi nesifonat. Asta e situatia, asta e educatia astia sunt coelgii nostrii de trafic. Eu unul, ma laud aici si sunt mandru de mine de carte ori vad un bicicliu intai il injur in gand ( constient ca ao sa ajunga acasa cu 1 ora mai devreme ) apoi ii fac naibii loc ca sa fiu sigur ca nu iese vre-un incident. ( de cate ori nu mi-am strans oglinzile ca sa aiba ei loc .. aaaha )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Cumnate- fara suparare- zici de mine ca merg cu 100/h in localitate, dar matale gonesti cu 130/h in Bucuresti... nu ti se pare ca eu totusi sunt ceva mai lent?

Share this post


Link to post

@Lucian: si eu am fost tentat sa ii atrag atentia lui Cumnatu ca rulatul cu viteze foarte mari in oras este foarte periculos insa mi-am adus aminte ca am trecut si eu prin asa ceva asta toamna si numai eu stiu cate reguli de circulatie am incalcat sa ajung la locul accidentului. Nu zic ca ce am facut eu sau ce a facut Cumnatu e bine/legal/moral dar sunt situatii cand cineva drag conteaza mai mult decat iti poti imagina.

 

Hai sa nu transformam topicul in "Eu sunt cel mai corect sofer" ca nu e asa, toti facem greseli, mai mari sau mai mici, totul e sa fim constienti cand gresim :thumbl:

Share this post


Link to post
Si eu sunt de parere ca cel mai repede vezi farul motocicletei, cand vezi combinezonul motociclistului poate fi prea tarziu...

 

Care far? Ala stins in majoritatea cazurilor?

 

 

Sunt putin sucarit acum ca tocmai am venit dintr-o fuga ( am fost la farmacie sa iau ceva pt fi-mea ca e bolnava ) si era sa intru cu 130 km/ora pe iuliu maniu intr-un cretinoid uman cu o dacie care punea frana fra sa se aprinda nici un bec. Daca nu eram pe graba il desfiguram cu bataia. Si Doamen fereste sa se dea el la o parte cand vine unu cu faza lunga, avarii + claxon permanenet cu 130 km prin oras spre el.

 

Ce sa zic? Esti cel mai tareeeee ! Si...vorba ta... Doamne fereste de unu care circula in oras cu 130km/h. Apropos...cu ce esti mai bun ca motociclistii aia ce gonesc cu viteze la fel de mari?

 

 

In concluzie : dragi motociclisti, ... Indiferent de cine are prioritate intr-o intersectie dpdv legal , masina aia de tabla mare si urata, eventual fara frane are proritate bai, ca doar are peste 1 tona. Si dupa ce muriti nu puteti sa il mai dati in judecata sau ceva.

 

Mai clar de atat nu se putea spune :) ) Adica cum, nici matizul nu mai are prioritate doar pentru ca are sub 1 tona? Nu mai conteaza pentru nimeni legile din tara?

Share this post


Link to post
Indiferent de cine are prioritate intr-o intersectie dpdv legal , masina aia de tabla mare si urata, eventual fara frane are proritate bai, ca doar are peste 1 tona. Si dupa ce muriti nu puteti sa il mai dati in judecata sau ceva.

 

Roger that. De acum opresc la verde sa dau prioritate astora cu greutate.

Ce fac insa cu masinile din spate?! Daca dau aia peste mine?! :D

 

Just kidding. Desi nu ai pus-o intr-o forma foarte corecta, ai dreptate.

 

 

Care far? Ala stins in majoritatea cazurilor?

 

Hai, hai...

Nu stiu cum o fi la voi, dar TOATE motoarele pe care le-am vazut azi aveau farurile aprinse. Unul din ele, condus de un veteran al forumului, chiar pe faza lunga  <img src= ">

La urma urmei, al meu nici nu se stinge, asa ca nu am de ce sa imi fac griji :)

Share this post


Link to post
Si eu sunt de parere ca cel mai repede vezi farul motocicletei, cand vezi combinezonul motociclistului poate fi prea tarziu...

 

Situatie: semintuneric, se ruleaza in coloana. In oglinda din stanga vezi un far. Ce e farul ala? Daca ar fi masina ai vedea doua faruri in oglinda din stanga? Deasupra farului nu se distinge nimic. Din pacate, si pentru soferul linistit ca in spatele lui se merge linistit, in coloana, farul acela poate inainta mult mai repede decat coloana. E chiar atat de greu sa alegi un combinezon colorat?

Share this post


Link to post

@Zmeu: daca obiectul e aproape, da vezi un far si clar nu te bagi ca e prea aproape de tine, eventual dai semnal si vezi daca o lasa mai moale sa-ti faca si tie loc :)

Daca obiectul e ceva mai inspate ii vezi ambele faruri(daca are) si de aici rezulta ca e un titiu si nu motor, sau invers ;)

Share this post


Link to post
Ce sa zic? Esti cel mai tareeeee ! Si...vorba ta... Doamne fereste de unu care circula in oras cu 130km/h. Apropos...cu ce esti mai bun ca motociclistii aia ce gonesc cu viteze la fel de mari?

 

Sunt in culpa total si nu ma pot scuza decat in fata celor care au patit asa ceva si ma inteleg.

NU ma supar ca nu intelegi si ma bucur pt tine sa nu intelegi niciodata.

Buba nu e viteza cu care circula ei ci rapiditatea cu care pot accelera / schimba pozitia astfel incat nu apuci sa ii vezi.

Share this post


Link to post

@mike.omega:

 

Reiau: se merge in coloana. E suficent sa fie in spatele masinii din spate si deja ce spui tu e wishful thinking.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post
Nu stiu cum o fi la voi, dar TOATE motoarele pe care le-am vazut azi aveau farurile aprinse.

 

Sincer pe la noi nu prea am vazut multe faruri aprinse la motociclete, nu mai vorbesc de scutere si mopede. Iar la mopede, pana si lanterna mea vedea mai bine.

Chiar asa, scuterele si mopedele nu au obligatia sa circule cu becurile aprinse ziua?

Share this post


Link to post

@Zmeu: Reiau, te chinui sa apreciezi distanta pana la obiect, ce e obiectul ala si semnalizezi cu mult inainte de a misca volanul si cand il misti nu tragi ca disperatu ca nu esti pe consola :)

 

Evident, ce incerc eu sa explic reprezinta un caz ideal pe care foarte putini il aplica si il gandesc, majoritatea se baga si fie ce-o fi!

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post
Deasupra farului nu se distinge nimic. ... E chiar atat de greu sa alegi un combinezon colorat?

 

=)) Ti-ai dat raspunsul singur.

Macar daca mori, sa mori ca un papagal, viu colorat, nu? =))

 

 

Sincer pe la noi nu prea am vazut multe faruri aprinse la motociclete, nu mai vorbesc de scutere si mopede. Iar la mopede, pana si lanterna mea vedea mai bine.

Chiar asa, scuterele si mopedele nu au obligatia sa circule cu becurile aprinse ziua?

 

Chiar si cu vesta reflectorizanta.

Din pacate chinezii nu se supun legislatiei europene asa ca la ei poti sa inchizi farul. Chiar e recomandat, bateria nu tine prea mult (desi au pornire la pedala, lenea e mare).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...