Jump to content
Sign in to follow this  
Cristian W

Cielo standard GPL

Recommended Posts

Mda... domnilor, azi am luat-o. :) O cheama "Aurelia" :> , din cauza culorii ( alta nu aveau, am mai scris).

Am bagat benzina de 700 mii si GPL de 300 mii. Am fost s-o luam cu vechiul meu Moscovici din profil, eu nevasta-mea si un prieten mecanic auto. Am condus-o si eu, dar temator si necunoscator al masinii, l-am lasat pe el la volan pana acasa si mi-am condus rablamentul.

Masina avea fix 20 km cand am luat-o de la City Center si acum are 38 Km. Impresii de drum? Am mers numai pe benzina. Cand apesi mai brusc pe accelerator are o , cum sa-i zic? - scurta ezitare... nu stiu cum sa-i zic decat "da usor in nas", apoi se "lanseaza". Nu am schimbat vitezele mai jos de 2500 ture/min, am respectat indicatiile colegilor de forum si nu am depasit 3000 rotatii/min.

Ce sa va mai zic?

In curte la socru-meu am trecut-o pe GPL, turand-o la 3000 si apoi lasand-o libera. A facut "tzac" si s-a balbait un pic... APOI S-A OPRIT MOTORUL.  <img src= S">

Am pornit din nou pe benzina, apoi iar am trecut pe GPL si... IAR A MURIT.

OARE DE CE?!

In fine, mecanicul mi-a zis s-o mai ambalez USOR dupa ce trece pe gaz... am tinut-o cateva secunde din acceleratie si si-a dat drumul. Cat am sudat 2 tigari am lasat-o sa mearga in gol pe GPL si nu s-a mai oprit. Turometrul a ramas cam la 800 rot/min.

Am oprit-o si... :drinkers: :drinkers: :drinkers: :dizzy: :banana:

----------------------------------------------------------------------------------------

Abia poimaine o voi scoate la plimbare, maine chiar nu am cum. :(

Va comunic alte impresii pe topicele adecvate, incepand de poimaine.

Merci tuturor colegilor pentru sfaturi.

Mai desfac o berica acum...

Edited by Cristian W

Share this post


Link to post

Cristian W, sa o stapanesti cu placere, sa te bucuri de ea si sa nu ai evenimente. Sa fie cu noroc!!! :thumbl:

Share this post


Link to post

Nu-mi vine sa cred ca n-ai condus-o de la reprezentanta pana acasa :)

Oricum, felicitari pentru achizitie si sa-i gasesti cat mai putine defecte/probleme. :thumbl:

Share this post


Link to post
Nu-mi vine sa cred ca n-ai condus-o de la reprezentanta pana acasa :)

Oricum, felicitari pentru achizitie si sa-i gasesti cat mai putine defecte/probleme. :thumbl:

 

Merci! Am schimbat rolurile la volan la iesirea din Bucuresti deoarece inca nu m-am invatat cu ea si traficul era infernal. Nu am vrut ca tocmai pe portiunile alea ingustate ( se lucreaza pe un sens de sosea, de la Doi Cocosi pana la Soseaua Odai) sa o... Doamne fereste de noua.

Nu-i vorba, Moskwiciul este mai lat ( e cat Loganul) insa cu ala sunt obisnuit.

Acum plec, vorbim poimaine. :)

Share this post


Link to post

Asteptam impresii =D>

Share this post


Link to post

Felicitari, sa o stapanesti sanatos si km nelimitati fara incidente.

Pana la urma ti-a dat Dumnezeu gandul cel bun.

Share this post


Link to post

Ia sa faci bine sa vii joi sa ne arati minunatia :)

Sa te bucuri de ea ;)

Share this post


Link to post

Sa-ti traiasca si in veci sa nu rugineasca !

Sa creasca mare si voioasa si sa ajunga intotdeauna intreaga acasa !

 

@ Hades : never, never. Orice posesor onest de Logan pe motorina iti poate confirma ce am zis. Sau alea trei cu care am mers au fost rodul imaginatiei mele? si halal imaginatie as mai avea daca as visa la un Logan dCi... Sincer, nu la masina asta visez eu...

Share this post


Link to post

:o fftopic: Logan nu e o masina de vis, asa cum nici Cielo nu e. No offence! :) >-

Share this post


Link to post

Intotdeauna masina dorita este una de vis si la drept vorbind chiar si loganul sau cielo.

Share this post


Link to post

Cristi, s-o stapanesti sanatos si fara evenimente. Sa faci bine sa treci cu ea pe la mandea sa-ti puna autocolant si sa-ti de-a un reset la ECM, ca d-aia face nazuri ;) Si-ti mai dau si cateva sfaturi intre 2 scutece si un servetel umed :) )

Share this post


Link to post

Cristi sa fii sanatos cu familia ta si sa-i plimbi cu masinuta cea noua!

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Mirceo, daca am timp te sun si trec dupa amiaza pe la tine, daca nu maine. Vorbim...

Despre Reset ECM am citit cate ceva aici pe forum, dar una e cititul si alta e practica. :( . In fine, intelesesem ca ECM-ul ala "invata" ce si cum si pe parcurs. Maine o scot sa ma invat "ca lumea" cu ea si sa se invete si ea cu mine :) ) .

Share this post


Link to post

Mda... azi a fost o zi plina de alergatura per pedes ( nu in legatura cu noua masina).

Nu am avut timp s-o scot la plimbare decat 8 km... DAR IMI PLACE si incep sa ma obisnuiesc cu ea! :) Am trecut-o si pe GPL. Nu am schimbat vitezele sub 2500 ture si nici peste 3000.

Totusi... legat de mesajul de mai sus:

E adevarat ca o am de 2 zile si nu are decat 45 kilometri, dar parca-parca "da usor in nas" la accelerarea brusca. Am tot citit despre resetarea ECM, insa chiar nu mi-e clar cum se face asta pentru o masina pe GPL. O pornesc pe benzina, apoi trece singura pe gaz, la turarea motorului.

Stiu ca exista un topic despre resetarea ECM, insa informatiile pentru masinile cu gaz nu sunt foarte explicite. :(

Mda... veti spune : "Ce vrei nene de la ea, are doar 43 km!? Nu e nici rodajul facut!"

Poate sunt eu carcotas... nu mi-o luati in nume de rau, am mai avut masini cu GPL, insa co carburator si toate niste rable...

Merci anticipat de sfaturi.

:)

Edited by Cristian W

Share this post


Link to post

Cu butonul de la intalatie poti selecta tipul de combustibil folosit ... GPL sau benzina. Daca este selectata benzina ... va porni si nu va comuta pe gaz. Cand opresti motorul ramane la fel setat. Daca il setezi pe gaz, porneste pe benzina si apoi la 2500RPM trece pe gaz.

Nu mai trece pe loc masina pe gaz ... lasa motorul sa functioneze pe benzina cateva minute :)

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Tata nu il lasa niciodata sa mearga pe benzina. Porneste, da o pedala trece pe gaz si a plecat. Nu a facut niciodata nazuri si are aproape 50k in nici 2 ani.

Share this post


Link to post
Cand apesi mai brusc pe accelerator are o , cum sa-i zic? - scurta ezitare... nu stiu cum sa-i zic decat "da usor in nas", apoi se "lanseaza".

Asta este impresia cand treci de la o masina pe carburatie, la care raspunsul la apasarea pedalei este aproape instant, la una cu injectie careia ii trebuie cateva milisecunde ca ECM-ul sa proceseze noua stare a motorului si sa dea deschidere la injectoare (si implicit sa se accelereze).

Share this post


Link to post

Cristian, e o masina de turatie, eu banui ca tu te astepti la un raspuns instant al acceleratiei la turatii foarte mici. ;)

Share this post


Link to post

Lasa-ti-l sa vina la mine, si ii arat eu cum se face si resetul si statul pe benzina si turatul  <img src= )">

Share this post


Link to post
Tata nu il lasa niciodata sa mearga pe benzina. Porneste, da o pedala trece pe gaz si a plecat. Nu a facut niciodata nazuri si are aproape 50k in nici 2 ani.

 

Asa ne-au recomandat cei de la service. Cand masina merge pe gaz, injectoarele nu functioneaza. Trebuie din cand in cand ori sa mai faci cate un drum pe benzina ori cel mai bine sa o lasi sa faca trecerea de pe benzina pe gaz singura in mers ... prin viteza a2a sau a3a, depinde cum conduci ...

Share this post


Link to post

Am urmat sfaturile telefonice ale lui Mircea si am resetat ECM-ul, apoi am plecat la drum. Numai pe benzina. A mers perfect. Nu m-am dat la ea insa si nu am trecut de 75 km/h. Am mers numai pana la viteza a 4-a.

La intoarcere am schimbat si pe gaz si nu am observat diferente fata de mersul pe benzina. Am avut destul spatiu sa ating si aproximativ 85 km/h si am dat si a 5-a pentru o scurta perioada. M-am gandit ca la un pic peste 80 la ora batea la 3000 ture in viteza a 4-a si nu am vrut sa trec peste, de aia i-am dat a 5-a. Mda... incerc sa ma port cat mai frumos cu ea :) . Am incercat sa fac si frana de motor la un moment dat , am redus mult viteza si cand ajunsese pe la 40 km/h am vrut sa-i dau a 3-a... insa mana mea obisnuita cu schimbatoare de viteze mai "largi"... a nimerit viteza 1! :wallbanger: Am vazut imediat FRANA DE MOTOR la 4000 rotatii pe minut! :wallbanger: insa m-au trecut apele sa nu stric ceva la cutie ori la motor asa ca intr-o fractiune de secunda i-am dat a 2-a...

Puteti sa radeti... n-am ce face vechile reflexe dobandite cu schimbatorul de viteze al Moskwiciului se pierd cam greu. :(

Una peste alta sunt MULTUMIT de cum se prezinta in primii 60 de km.

Astept ca saptamana viitoare sa-mi vina cartea de identitate pentru a ma putea programa la RAR Grivita pentru aplicarea foliei de securizare, apoi sa ma ocup de numere.

Share this post


Link to post

Singura mea rugaminte, este sa-l pui pe Mircea, (sau altcineva) sa-ti faca o poza cu ea ca sa-i vedem si noi culoarea "natur".

Share this post


Link to post

60 km? In primele zile trebuia sa bati mia. :)

Share this post


Link to post

Sa bat mia? Mda... ar fi fost o optiune daca ma dadeau banii afara din casa. :P Am uitat sa va spun ca sunt un om absolut obisnuit. :) >-

Acul indicator al nivelului de benzina statea la prima diviziune, dupa linia rosie, - asa ca am dedus ca mai am 10 litri in rezervor si azi dimineata i-am pus aproape 29 litri... facuse deja "tzac" pompa si i-am mai picurat un pic sa fac suma rotunda.

Mi se pare cam ciudat modul in care indica ceasul. Sa mai fi avut eu , totusi, in rezervor 21 litri?! Pai de unde? In prima zi i-am pus de 700 mii, adica aprox. 20 litri si cum ziceam am tot mers si pe benzina si pe GPL...

In fine... voi face iarasi plinul zilele urmatoare si va tin la curent cu consumul. Sunt hotarat sa merg numai pe benzina o perioada, mai ales ca am scos-o in trafic urban. Incerc sa respect cat pot ( cat poate BUZUNARUL! :( ) indicatia ca primele sute de km. sa le fac numai cu benzina.

Share this post


Link to post

Cu aproximatie, marcajele sunt din 10 in 10 (litri). Cand acul ajunge jos pe linia rosie mai ai 10-12 litri. Bine e sa nu cobori sub limita asta. Si daca se aprinde becul rosu mai ai aproximativ 7 litri.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...