Jump to content
Sign in to follow this  
Lamael

Comparatie matiz E cu Matiz SE

Recommended Posts

:D Buna ziua, sunt nou pe acest forum, in sensul ca pana acum nu am luat parte la nici o discutie.M-am limitat la a citi articolele deja existente, avand in vedere faptul ca doresc sa-mi cumpar in cel mai scurt timp un Matiz, si astfel sa intru in aceasta comunitate.

Am citit destul de multe despre aceasta masina, dar nu am reusit sa ma lamuresc in cateva privinte, asa ca daca doriti ar vrea sa ma lamuriti avand in vedere experienta pe care ati acumulat-o deja.

1. Exista diferente notabile intre modelele E si SE in ce a ce priveste calitatea montajului masinii sau din alte puncte de vedere ce privesc fiabilitatea, si de asemenea din punctul de vedere al antifonarii, si regimului termic?

2.Problema legata de cutia de viteze care "agata", este atat de suparatoare incat sa ridice semne de intrebare cu privire la alegerea unei astfel de masini?

 

Va multumesc si sper ca raspunsurile voastre sa ma ajute sa iau o decizie cat mai rapid.

Share this post


Link to post

Sa incerc sa fiu scurt:

1. NU. Masina e la fel. Difera dotarile!

2. Problemele la cutia de viteze sunt agasante dar nu intr-atit incat sa renunti a mai cumpara masina. Dupa o vreme te obisnuiesti cu clanztanitul din viteza II si merge foarte bine.

Sa nu crezi ca nu intra in viteza... intra dar nu asa lin ca in viteza 4 de exemplu.

 

Bafta.

 

PS. Ai putea sa vii la intalnire si sa faci o tura cu unul din noi.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns.Sincer sa fiu am intrebat, aceste lucruri (prima intrebare), deoarece am gasit un mesaj la un moment dat al cuiva care sustinea sa modelele SE ar fi lucrate mai cu grija.

Si daca tot am primit un raspuns, mai am o intrebare, deoarece am vazut ca ai un matiz E, si probabil ca eu voi lua acelasi model.

Se pot pune ulterior la acest model si acele aparatori la usi si stalpi, care la acest model nu exista ? Si eventual si geamuri electrice?

Inca o data multumesc. :wink:

Share this post


Link to post

Acel cineva se gandea ca avand in vedere pretul ar trebui sa fie lucrate mai cu grija. De fapt diferentza de pret vine doar din dotari... si a mea e la fel de buna ca a lui Zeu de exemplu!

 

Se poate pune orice pe modelul E.

Partea naspa e ca feztele alea de usi costa cam 2 mil (bucata, parca) asa ca mai bine te orientezi la o chestie mai folositoare (temporizare, stergator spate, proiectoare, etc).

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat SE in primul rand pentru stergatoarea pe spate pe care o consider chiar indispensabila !..Restul is balarii chiar si fetzele alea de usi...

Share this post


Link to post

Eu sunt ala care a spus chestia cu "lucratul mai cu grija". Este doar o presupunere, macar d.p.d.v. psihologic! La varianta de baza, Matiz E, se adauga, asa cum bine a spus NFS, doar optionalele: fete usi, proiectoare de ceata, stergator spate, deschidere din interior a portbagajului, spoilere vopsite in culoarea caroseriei, radiocass, placa portbagaj, plafoniera cu doua trepte, aer conditionat, trapa acoperis, servodirectie, airbag, inchidere centralizata, ABS, barile de pe acoperis etc.etc.etc (du-te pe site-ul Daewoo si uita-te la caracteristicile tehnice si poti sa faci toate comparatiile posibile). Parerea mea este ca, daca ti le doresti cu adevarat, aceste optionale sunt utile in nasura in care ti le permiti! Totodata, iti vei tot desface masina (finitiile interioare), punandu-ti una-alta, deci, asa cum am mai sfatuit pe cineva, iti recomand sa-ti "strangi" cat mai multe optionale si sa ti le pui dintr-o singura operatiune (in mai multe ore, intr-o zi, singur/cu prietenii sau cu ajutorul unor mecanici+electronisti foarte buni si rabdatori). Merita sa-ti imbunatatesti continuu masina, daca crezi ca aceasta masina iti va fi de folos macar 2-3 ani! Iti doresc multa bafta si sa nu te iei dupa "baietii rai" care spun ca Matizul este o masina pentru femei! Ce n-ar da ei s-o aiba...

Share this post


Link to post

Adica sa dau 2000EUR (sau cit o fi) in plus ca sa am stergator?!?

Cum am mai zis... ce ai tu in plus?

1.Stergator spate ar costa aprox. 4 milioane (100EUR) - cu tot cu manopera.

2. Proiectoare originale 3 milioane (sau ca ale lu Maharu' 1.5 mil cu tot cu montaj)

3. Temporizare 7-800.000 lei

4. Deschidere din interior pt portbagaj 4-500.000 lei

5. Casetofon intre 4 si 12 mil (dupa gust si buzunar)

6. boxe - sa zicem 1.500.000 lei

7. antena - 3-400.000 (de interior)

8. Spoilere in culoarea caroseriei - nu-mi trebe!

9. fetze usi, eleron, bari longitudinale - ar fi frumos, but I can survive

10. Tableta portbagaj - 800.000 lei

11. Finitie portbagaj - 80.000 lei

 

Toate astea fac vreo 500 EUR (am socotit un cass de 8 mil)!

Mai punem si AC-ul si tot ies mai bine!

 

Parerea mea, umila!

 

Edit: Florin, SE Power are servo, iar SE Power ABS are ... si ABS!

Aici era vorba de SE! Trapa nu are obligatoriu... tre sa platesti 100 EUR daca vrei... si ce naiba e aia plafoniera in 2 trepte, ca e prima oara cind aud!

Share this post


Link to post

... si se cam muta la Diverse ...

 

PS: dati-i bataie, ca mi se pare un subiect extrem de interesant! in primul rind ma intereseaza opiniile celor cu variante superioare lui E-klasse!

Share this post


Link to post

Iarta-ma maen, eu am insirat toate optionalele care mi-au venit in minte! Plafoniera are 2 trepte: pe prima treapta se aprinde lumina cand deschizi usa, iar pe treapta a 2-a sta aprinsa tot timpul! Adu-ti aminte ce bazaia Lucian ca vrea Matiz E, ca n-are bani, ca de ce il tot sfatuim sa-si ia cel putin un SE cand el n-are nici de un E... (acolo era topicul in care-l sfatuiam sa faca un efort financiar si sa-si ia un SE). Apoi ne-a anuntat ca si-a luat un SE Power Plus ABS (cu 20.000 km la bord)! In ceea ce priveste calculele tale poate ai dreptate, poate nu, dar eu mi-am cumparat masina pe care mi-am dorit-o! Si nu-mi pare rau...

PS: m-am dus pe site-ul Daewoo iar preturile sunt urmatoarele:

- Matiz E 4.390

- Matiz SE 5.590

Diferenta: 1.200 euroi!

Pentru Lamael: du-te aici http://www.daewooauto.ro/modele/matiz/tehnic.php

Share this post


Link to post
Plafoniera are 2 trepte: pe prima treapta se aprinde lumina cand deschizi usa, iar pe treapta a 2-a sta aprinsa tot timpul!

WOW! Cool! :) Chiar ma miram sa fi scos astia doua tipuri de plafoniere! :lol:

Share this post


Link to post

Iti iert ironia si-mi repar greseala: "Lampa interioara cu 3 pozitii" asa am citit la "date tehnice". Mi-am dat seama ca toate modelele au aceasta lampa...  <img src= "> Ce mai are SE in plus fata de ceea ce ai mentionat anterior:

- jante de otel negre

- capace roti

- parbriz cu banda de culoare

- NOU!!! Geamuri cu tenta de coloare

- spoiler hayon

- oglinzi cu reglaj din interior

- stergator parbriz cu temporizator

- ceas digital

- tableta spate

- suport placa inmatriculare

(nu mai adaug: fete uri, proiectoare de ceata, stergator luneta+stropitoare, spoilere vopsite in culoarea caroseriei, aer conditionat, radiocass+boxe stereo-->romanesti  <img src= "> etc)

Chiar daca par "briz-briz"-uri eu sunt multumit de ele.

Share this post


Link to post

Bai NFS deci n-am dat 2000 in plus DOAR ptr stergatoarea de pe spate am dat pentru toate am spus doar ca IN PRIMUL RAND DIN CAUZA ASTA AM OPTAT PTR SE!!.....Nici celelalte nu-mi displac de ce sa ma kc pe mine si nu cred ca o sa-ti faci masina din E SE never nu neaparat de bani insa pune numai timpul cat iti ia sa te duci sa-ti monteze toate minunile alea...Una peste alta jentile Alessio isi merita banutzii asta e sigur! :) ))))

Share this post


Link to post

Fratilor am o prietena care a cumparat un Matiz de-ala urat rosu cu bari negre , chel...L-a luat la oferta cu AC si atat.

A costat-o 1000 de euro la dealerul de la Buzau sa-si puna chestiunile alea de care spune-ti voi plus cd sony cu boxe explode, cu tweetere, cu eleron, cu geamuri electrice, etc.Si si-a vopsit si barile imedioat ce a luat-o, pt.ca eu am zis ca e SE dar m-am inselat.

Share this post


Link to post

Parerea mea ca s-a scos!

 

Cu singura mentiune ca eu nu mi-as vopsi barile in veci.

Astea negre sunt mai practice, nu se vad zgirieturile pe ele...

Share this post


Link to post
a cumparat un Matiz de-ala urat rosu cu bari negre , chel...L-a luat la oferta cu AC si atat.

A costat-o 1000 de euro la dealerul de la Buzau sa-si puna chestiunile alea de care spune-ti voi plus cd sony cu boxe explode, cu tweetere, cu eleron, cu geamuri electrice, etc.Si si-a vopsit si barile imedioat ce a luat-o, pt.ca eu am zis ca e SE dar m-am inselat.

 

Bai astia cu E Klasse se poate mai chiar asa !?!?!

Share this post


Link to post

Pai, more or less se poate, eu ce pana mea sustineam mai inainte?!?!

Florin a zis ca dif e 1200 de euro intre S si SE, deci eu zic ca se poate.

Ti-am facut si eu calculul... cu piese luate de ici de colo, si montate azi una maine alta... iti dai seama ca iesi mai ieftin la manopera daca montezi tot odata la acelasi meseriash!

Share this post


Link to post

Am o intrebare :

 

Tableta portbagaj stiu ce este dar, "Finitie portbagaj" nu pot sa-mi dau seama ce inseamna .

Si o alta intrebare unde se afla magazinul acela de pe linga abator? :?:

Share this post


Link to post

Aaaa... urit... mai aici e chestie de gust si de culoare.

 

De exemplu, dupa gustul meu... dintre astea cu spoilere negre imi plac cele galbene, rosii, cyber si gri! In general alea care se combina misto cu negru.

Nici cele verde inchis sau albastru metalizat nu-s chiar naspa (daca sunt proaspat spalate).

Nu-mi plac cele albe (ca arata prea de firma), sau albastru nemetalizat (sorry Ovi).

Cele cu spoilere vopsite imi plac toate!

 

Finitia portbagaj e un rahat de plastic ceva mai lung si mai ingust decat o coala A4 care astupa gauroiul de pe partea dinauntru a hayonului... Costa vreo 80.000 lei da' tre sa fii atent sa-ti dea si 5 sau 6 braduti de prindere.

Share this post


Link to post
Alo deci era vornba ca e urat !!! :) ))))))

 

:lol: Si mai faceai pe inteleptul... :lol: Ce te asteptai sa ma ia lumea la p. ca mi se pare urat matizul rosu cu bari negre??? :lol:

penibil...

Share this post


Link to post

Pai avem asa:

*finitii laterale portbagaj = plasticele ce acopera pasajele rotilor in stinga si in dreapta portbagajului; sint identice la E si SE

*finitie hayon: o tableta de plastic ce acopera golul tehnologic din hayon (eu am cules din hayon un mutzunache al nepoata-mi, dupa ce m-a stresat cu zdranganeala vreo saptamina) - nu se gaseste la E

*tableta portbagaj: chestia aia ce acopera portbagajul la partea de sus si se ridica odata cu hayonul - nu se gaseste la E

*planseta portbagaj: PFL-ul ala mochetat ce vine peste roata de rezerva ... apropos, oare la SE e tot un PFL jenant sau e ceva mai de soi, din spuma poliuretanica, cu locasuri pentru cheie roti, cirlig remorcare, manivela cric si cric, asa cum am vazut in "strainatate" (M II)?

Share this post


Link to post

Nu, planseta portbagaj este tot din PFL...

Share this post


Link to post
*planseta portbagaj: PFL-ul ala mochetat ce vine peste roata de rezerva ... apropos, oare la SE e tot un PFL jenant sau e ceva mai de soi, din spuma poliuretanica, cu locasuri pentru cheie roti, cirlig remorcare, manivela cric si cric, asa cum am vazut in "strainatate" (M II)?

Old same PFL jenant. De la dealer mi s-a zis ca din motive de costuri s-a renuntat la planseta din spuma cu decupaje.

Share this post


Link to post

PACAT! sa-i ia draq cu costurile lor ... in prostia mea ma leganam cu iluzia ca variantele superioare au :(

Share this post


Link to post

Domnu' Espero :flaming: in gustu omului te rog sa nu te ****. Maty e foarte frumos rosu cu bari negre care au o caruta de avantaje

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...