Jump to content
Sign in to follow this  
lordcalibras

Rio Vs. Fabia

Recommended Posts

Şi eu votez pentru Kia!

 

Totuşi chiar aşa de slab e motorul ăla de la skoda? Mă gândesc că merge cam ca un Cielo :scarpin: deşi nu am mers...

 

Am mers în Octavia - 1,9 TDI şi trăgea destul de bine (90 CP comparativ cu 86 CP la al meu Cielo) - trăgea mult mai bine ca Cielo, m-ar fi făcut oricând. Aşa că poate şi Fabia e ok!

Share this post


Link to post
1,9 TDI şi trăgea destul de bine (90 CP comparativ cu 86 CP la al meu Cielo)

Pai cielo tau are 75 cp daca e standard, plus ca cel diesel are cuplu mai mare de acolo senzatia de putere.

 

Motorasul de pe skoda este ceva aparte: 1.2 si 64 cp, distributie pe lant in 3 pistoane... Desi nu am mers nu prea inclin sa cred ca e din generatia noua si chiar si cu cuplul sau marisor (112nm/3000rpm) nu prea cred ca are sanse sa traga 1.05t de masina plus pasageri...

Share this post


Link to post

E DOHC andrei, are 86 de cai. Nu ar fi trebuit sa il faca octavia aia (asa usor cel putin ) daca o urci in ture.

Share this post


Link to post

Dragi colegi de forum,

 

Sa stiti ca motorasul ala nu e rau. Normal ca mie imi place dar sa stiti ca eu vin de pe Matiz si (legat strict de raportul motor/cai putere/greutatea masinii) Skoda e mult peste... se infige mult mai bine.

Eu zic ca nu trebuie sa disfintati masina cum ca e puturoasa...etc. Poate ca pt standardele unora este, dar situatia nu e asa de neagra precum pare.

 

Lagat de fiabilitatea marcii Skoda, puteti sa vedeti pe whatcar.com (http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=220291#) clasamentele JD Power pe 2006 si 2005. In 2006 skoda e pe locul 3 in Anglia dupa Honda si Lexus. Si se stie ca, clientii englezi sunt cei mai pretentiosi.

 

Oricum, eu nu vreau o polemica pt sunt total de acord cu voi ca Kia e peste Fabia Charme, dar va rog sa nu "desfintati" masina si sa va uitati si pe clasamentele de afara cand e vb de fiabilitatea unei marci.

 

Numai bine tuturor.

 <img src= ">

 

 

Concluzia mea e urm:

Daca vrei sa ai motor mai bun...clar te bagi la Kia. Daca vrei altceva... mai cauti.. :D

Share this post


Link to post

Deacord, eu sunt 100% convins ca e o masina excelenta de oras.

Deasemenea sunt 100% convins ca e f fiabila, peste VW (If you want a golf, don't buy a Golf (JC) ).

Motorasul are cuplu, asta e avantajul lui.

Share this post


Link to post

Dintre Skoda si Kia aleg skoda la orice ora. Insa fiind vorba de 1.2 HTP, doar cu alt motor, nu mi-as lua cu un motor asa de mic, clar! Mai pune un ban si iei 1.4 16 valve de 102 cai...

Share this post


Link to post

Mda ...si una cu 101 cai sare la peste 10500 CIP. Si sa dai 13.000 coco pe o Skoda mica... e ceva :D

Share this post


Link to post

Spunea cineva de aici ceva de Kalos si de urcat la deal! Lasa-ma frate, ca am mers si am si condus un Kalos de 94 cai si sincer este MASINA! Poate sa zica oricine orice vrea! Deci masina aia trage ... si alearga k-lumea!

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Deşi am zis că aleg Kia datorită dotărilor totuşi nu sunt de neglijat:

 

- depreciere mare (ca valoare) - conteză când o vinzi că nu o să o ţii toată viaţa

- probleme service - sigur nu sunt oameni specializaţi pe KIA, vei aştepta cu lunile după o piesă, or să ţi-o facă bucăţi ca să schimbe nuş ce buton

- fiabiliatate nedemonstrată (cel puţin skoda a demonstrat-o)

 

Nu judeca în termeni de asta are 64CP asta 97CP e clară treaba. Nu e foarte clară până nu mergi cu amândouă să vezi ce şi cum. Dacă-ţi place mai mult Skoda e bine să o alegi. Dacă singura problemă cu ea e puterea mai mică mai bine mai pui nişte bani şi iei cu un motor mai mare.

 

Kia e mai atrăgătoare dar şi mai riscantă. De aia e mai ieftină prin comparaţie.

Share this post


Link to post
Spunea cineva de aici ceva de Kalos si de urcat la deal! Lasa-ma frate, ca am mers si am si condus un Kalos de 94 cai si sincer este MASINA! Poate sa zica oricine orice vrea! Deci masina aia trage ... si alearga k-lumea!

 

Ai spus-o! ;)

Daca vrei masina care sa traga si sa alerge, atunci ia Kia. Este evident ca nu poti sa compari Fabia cu 1.2, 64 HP cu Kia 1.4, 97 HP. Daca vrei o masinuta cuminte, care isi face treaba, atunci te mai gandesti. Fabia poate fi o alegere buna (eu inca am mari dubii legate de costurile alea de intretinere, care mi se par microscopice fata de ce am auzit ca se practica pe la service la VW...), insa nu neglija alte optinui posibile, la preturi asemanatoare. Tu deocamdata ai gasit un David care costa cam cat un semi-Goliat si ai inceput sa le compari. :thumbl:

Edited by Brainiac

Share this post


Link to post

Am condus un Polo cu motorul asta. Este praf la acceleratii, reprize, ce vreti voi. Si mai are si un sunet de masina electrica. Plus ca interiorul Fabiei nu inspira decat austeritate.

Share this post


Link to post

Polo nu mi-as lua din cauza aspectului! Simplu si la obiect: nu-mi place deloc! Insa se comporta extraordinar la viteze de chiar 170 ... e super excelent finisat, sta teribil de bine in curbe si ai spatiu! Consuma cam mult totusi ...

Share this post


Link to post

KIA 100% Fabia mai are si spatele ala oribil ! :banana:

Share this post


Link to post

Bine-ai revenit Lordu ;)

Eu as zice sa le conduci pe amandoua si care iti place mai mult, pe aia sa o iei. :thumbl:

Dintre cele doua, eu as alege Rio.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Tommy ... old friend ... happy to still find you here! :) ... In concluzie fratilor, am cam inteles ideea ... Rio rulez in defavoarea fabiei! ... Acuma mai am o problema! Am recalculat situatiile ... si cred ca am sa inchid topicul asta ( rog adminii sa ia masurile necesare ) si am sa deschid altul pentru ca am sa fac un imprumut bancar sa iau ceva cash ... (kia iese din discutie ca ustura taxele ... si ustura cam de 14.000 de ori :) ) ... Ne vedem pe celalalt topic! Multumesc tuturor!

 

PS: Stiti cat sunt de dificile deciziile atunci cand cumperi o masina! E cumplit ... Si de aceea rog insistent sa ma intelegeti si sa intelegeti schimbarile mele! Daca ma decid la leasing pana la urma ... sunt 99.9% convins ca merg pe Rio

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Alegerea este a ta, insa eu as face altfel. Sa-ti dau un exemplu.

Off-topic:

De curand am facut un studiu de piata pentru a cumpara masini pentru firma. Stiu scopul, stiu cati bani am. Am ales: 307, C4, Golf V, Octavia II, Toyota Corolla si Ford Mondeo. Am facut drive test cu fiecare.

Am pus in tabel aboslut totul inclusiv ratele, valori reziduale, caracteristici tehnice, etc.

A iesit Ford Mondeo (deh, e promotie ca vine modelul nou).

Masinile sunt pe drum.

End off-topic

 

Conversatia cu cel de la Skoda este hilara, omul are o mare lipsa de profesionalism, daca se afla asta la Skoda zboara sigur!

 

Ca si idee, alege-ti cateva modele la aceiasi bani, testeaza si alege.

Personal as face comparatie intre: Rio, Fabia, Accent, Fiesta.

Share this post


Link to post

Am mers eu mai mult timp cu motorul respectiv insa pe o Ibiza. Nu e chiar asa rau chiar daca suna cam a motor electric cum zicea cineva pe aici :) Imi inspira mai multa incredere Skoda, insa nici mie nu-mi place cum arata mai ales la interior. Apropo motorul ala de 64 cai fara catalizator rupe norma, insa dezavantaje specifice ale unui motor in 3 cilindri exista.

Share this post


Link to post

Parca pe Ibiza are 70 de cai.

Share this post


Link to post

Modelul pe care il aveam eu tot 64 avea. Acum la astea noi l-au mai imbunatatit un pic.

Share this post


Link to post

Minus Fabia:

- motorizare slaba, cel putin 75 de cp daca vrei sa simti ca poti depasi una alta.

- spatiu interior mult mai mic decat Rio, in spate la Fabia, stai mai inghesuit decat in Matizul meu, crede-ma ca am mers cu Fabia.

- costuri de intretinere mai scumpe la VAG decat la Kia.

- desing putin invechit, nu au mai scos un face-lift de mult.

Plus Fabia:

- consum mai mic decat la Rio

- avand in vedere dimensiunile, o parere e ca te strecori mai repede prin oras cu ea decat cu Rio

 

La Rio ce sa zic spatiu interior mult mai mare, caluti mai multi, dotari mai bogate => cumpara Rio.

O alternativa ar fi noul Accent, care datorita faptului ca e asamblat in Turcia, e fara taxe vamale de 30%.

Edited by dan22y

Share this post


Link to post

Desi Lordul s-a razgandit (sau asa pare), hop si eu !

 

Sunt intr-o situatie oarecum similara in sensul ca am (cu aproximatie) cate una din fiecare categorie, adica un Kalos 1.4 94 CP si un Polo Happy 1.2 64 CP - acesta din urma este motorul care se regaseste si pe Fabia.

 

Adevarul este undeva la mijloc.

Intr-adevar, diferenta de putere si cuplu la cele doua masini de ~ aceeasi greutate se simte. Este mult mai confortabil de condus o masina cu motor mai puternic (inclusiv in oras ca sa nu mai vorbim de "afara").

Dar motorasul de 1.2 12V nu este chiar asa lesinat pe cat se crede, daca nu ti-e frica sa-l urci in ture se descurca onorabil chiar si la drum intins, dar in acest caz, adio consum redus !

Lipsa de putere se simte dramatic la turatii mici - daca scazi sub 2500 nu mai depasesti nici, ca sa nu mai spun ca la 2000 de ture motorul da in nas. La peste 3000 -3500 trage binisor.

Este ajutat de o cutie foarte bine etajata (net superioara celei de pe Kalos).

 

Un alt plus la Polo este spatiul interior mai mare decat la Kalos si faptul ca este (sau cel putin da senzatia) mai bine inchegata.

Si cam atat.

 

Desi poate putin off topic, cele de mai sus rezuma oarecum dilema de start a topicului, daca asimilam Polo cu Fabia (ceea ce dpdv al motorizarii si transmisiei este perfect adevarat) si, putin fortat, Kalos-ul cu Kia Rio.

 

Daca ar fi totusi sa aleg din nou, as lua, la aceiasi bani, masina care ofera mai "mult" motor si mai multe dotari fara sa ma uit la badge-ul de pe capota.

Share this post


Link to post

Chiar azi am condus un Kalos de 94 cai...nu stiu unde obtine caii aia ca se tura si spre 4000ture tot nu am simtit si eu ceva...ma asteptam la altceva. Masina avea 6000km nu stiu ce sa zic, insa este parca totusi ceva mai bine fata de 1,2 64 cai. Problema cu plastice cam nasoale la interior zic eu.(la Kalos)

Share this post


Link to post
Chiar azi am condus un Kalos de 94 cai...nu stiu unde obtine caii aia ca se tura si spre 4000ture tot nu am simtit si eu ceva..

 

Eh, nu ai fundul jos ca in Tico si nici parbrizul aproape, asa ca senzatii de viteza mare in Kalos o sa ai de la 140kmh in sus iar senzatie de acceleratie numai de la 3400rpm in sus. Asa ca doar ai calcat-o nitel pe coada, e normal ca nu te-a muscat.

Share this post


Link to post

Da intradevar probabil ca daca ar sta mai mult timp la mine mi-as schimba parerea. Bordul ala lung iti da impresia de monovolum, si la matiz din interior pare mai mare masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...