Jump to content
Sign in to follow this  
pmhoria

Manastirile Din Moldova?

Recommended Posts

Salut,

 

O sa plec din TM spre Manastiri in cateva saptamani. Am mai fost spre Brasov mai de mult si stiam ca drumul e oka intre Sibiu si Brasov. Dar mai departe nu am fost niciodata asa ca orice sfat despre drumuri (cum sunt) daca exista alte rute din Brasov spre Manastiri, sunt bine venite.

Stiu site-ul cu starea drmurilor din tara (andnet.ro) dar m-ar interesa impresii de la voi cei care faceti drumul asta frecvent sau care macar l-ati parcurs in ultimele saptamani/zile.

 

Daca aveti sugestii sau cunoasteti vreo pensiune in zona Manastirilor (unde ati stat si e oka) de unde se pot vizita cam toate, raman indatorat.

 

Merci anticipat tuturor.

Share this post


Link to post

Am fost la inceputul lunii august la manastiri, Bucuresti-Bacau-Piatra Neamt-Agapia-Tg Neamt-Gura Humorului-Vatra Dornei-Bistrita-Tg Mures-Sighisoara-Brasov-Sinaia-Bucuresti si singurul drum de care TREBUIE sa te feresti este cel dintre Gura Humorului (Campulung Moldovenesc mai exact) si Bistrita, e groaznic, peisajul e ok dar nu prea se merita sa-ti farami masina. Cazare vei gasi in zona aia pt ca sunt f multe pensiuni si f multi particulari care ofera cazare.

Drum bun :lavolan: si sa auzim de bine!

Share this post


Link to post
Salut,

 

O sa plec din TM spre Manastiri in cateva saptamani. Am mai fost spre Brasov mai de mult si stiam ca drumul e oka intre Sibiu si Brasov.

 

Horia, din pacate, trebuie sa te anunt ca drumul nu e deloc bun intre Sibiu si Brasov...

Fac drumul asta foarte frecvent, (pentru ca prietena mea e din Sibiu), iar pina acum singura problema era portiunea extrem de valurita intre Fagaras si Sercaia, cum vii spre Brasov.

Insa acum se executa lucrari masive de reabilitare, in foarte multe locuri, asa ca traseul e plin de semafoare, unde se circula pe o singura banda in ambele sensuri, si portiuni ingustate.

Daca drumul se facea pina acum in maximum 2 ore, cu mers "legal", acum exista riscul sa il faci chiar si in 3.

Asa ca trebuie sa iti lasi o marja de timp pentru intirzierile ce pot aparea si pe distanta SB-BV, caci lucrarile nu par a se termina in curind, ci mai degraba sa se extinda. (cred ca in perspectiva autostrazii, dar nu sint sigur...).

Share this post


Link to post

N-am mai fost de ani buni pe acolo si as vrea sa merg informat. Am aflat ca in unele locuri e scump si prost...chiar si pe la maicutze...post-3879-1156777839_thumb.jpg

Share this post


Link to post

In concediul de anul asta am abordat un traseu al manastitilor din Moldova, daca poate fi facut unul, astfel:

Moldovita - Sucevita - Putna - Humor - Voronet - Risca - Agapia - Manastirea Neamt.

Drumurile de la foarte bune (Moldovita, Sucevita) pana la execrabile (daca nu e un cuvant prea usor) cel pana la Agapia. Cazare gasesti la localnici cu preturi cuprinse intre 25-40 lei sau la pensiuni care au 3 stele iar pretul este de 80 ron.

Pont - pentru a ajunge la Manastirea Moldovita, din drumul principal, faci cam 300m nu 6km cum scrie pe indicator (unii au luat teapa si nu s-au mai dus din cauza distantei).

Iti recomand sa locuiesti la Manastirea Neamtului unde exista un hotel facut de patriarhie la 60 ron camera pe noapte. De asemenea sa nu eviti Manastirea Risca, care este singura care nu a fost transformata in afacere si este absolut superba.

 

post-2220-1156784716_thumb.jpg post-2220-1156784748_thumb.jpg post-2220-1156784769_thumb.jpg post-2220-1156784795_thumb.jpg

 

post-2220-1156784824_thumb.jpg post-2220-1156784842_thumb.jpg post-2220-1156784882_thumb.jpg post-2220-1156785106_thumb.jpg

 

post-2220-1156785128_thumb.jpg post-2220-1156785241_thumb.jpg

 

Daca te mai intereseaza ceva iti stau la dispozitie.

Share this post


Link to post
Iti recomand sa locuiesti la Manastirea Neamtului unde exista un hotel facut de patriarhie la 60 ron camera pe noapte.

Cofirm. E motel acum, "Casa Arcasului"

IMG_1137.jpg

Share this post


Link to post

Ilenuto draga, probabil ne referim la aceeasi manastire insa hotelul de care vorbesc eu este cel din ultima fotografie de jos, e imens - are sala de mese, sala de conferinte, apartamente, garsoniere si camere single insa preturile nu sunt deloc mici.

Imagini din camera si holul care e chiar un lux:

 

post-2220-1156883226_thumb.jpg post-2220-1156883241_thumb.jpg post-2220-1156883254_thumb.jpg

 

Noi, dupa ce am umblat toata ziua, incercam sa ne cazam si ne obisnuisem cu gandul ca o sa ne multumim cu te miri ce conditii, pentru ca era foarte aglomerat, cand am vazut hatamai cladirea, am fost siguri ca e o binecuvantare cereasca :) si ne miram tot timpul - ce misto e ... paturile sunt despartite ... avem hartie la wc ... vine apa calda... etc, etc.

Share this post


Link to post

Nu evitati Sihastria :) >- .

Share this post


Link to post

eu am fost in iulie aici:

 

http://www.pensiuneacarmen.ro/

 

(alte informatii aici: http://www.pensiuni-vile.ro/detaliu_spatiu.php?id=599)

 

a fost ok, minastirile din Neamt sint destul de aproape, dar daca vrei sa le vezi si pe cele din Suceava s-ar putea sa nu fie cea mai buna locatie.

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post

Merci mult tuturor celor care mi-au raspuns.

Daca mai aveti si alte sfaturi le astept cu placere.

Numai bine.

Share this post


Link to post

am mers pe traseul Timisoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Medias - Sovata - Gheorgieni - Bicaz - Piatra Neamt

 

Drumul e bunicel (spre Lugoj sper ca stii ca se merge prin Buzias, prin Recas e sub orice critica), portiuni mai proaste au fost pe Cheile Bicazului, in rest acceptabil

Share this post


Link to post

Recomand celor care vor sa viziteze manastirile sa nu se cazeze intr-un singur loc de unde sa faca zilnic excursii la manastiri pentru ca nu se merita.

Mergi, vizitezi si unde te apuca seara sau daca nu mai ai chef de plecat, te cazezi. Nu cazarea e problema iar preturile sunt relativ la fel peste tot. Cea mai mare problema sunt drumurile proaste, iar Brasov - Miercurea Ciuc - Gheorghieni - Bicaz e o rusine. Subscriu ca si pe Sibiu - Brasov se circula ca naiba (lucrari, drum prost si o puzderie de localitati cu limite de pana la 40 km/h).

De asemenea drumul pana la Vatra Dornei de la podul peste lacul Izvorul Muntelui e de asemenea distrus - mii si milioane de damburi si gropi.

Peisajul compenseaza dar masina ...

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Ma bag putin in discutie, doar am locuit o viata in zona.

Judetul Neamt sta destul de prost cu drumurile, iar daca trebuie sa mergeti intre Piatra Neamt si Tg. Neamt (pe aici e drumul de acces la cateva manastiri) atunci trebuie sa aveti nervi buni - drumul e distrus si ciudat in acelasi timpl; daca vreti sa treceti pe la Hanul Ancutei, neaparat ocoliti prin Roman (30 km in plus, dar ca timp iesiti mult mai bine). Trecerea Ardeal-Moldova se face mult mai usor pe traseul Brasov-Onesti-Bacau-Piatra Neamt, dar partea prin Chei sau Coada Lacului (Poiana Largului) e mult mai frumoasa.

Nu merita sa va opriti la hoteluri prin orase deoarece sunt scumpe si nu ofera conditii bune. Peste tot sunt pensiuni la preturi si conditii decente.

Nu stiu daca a incercat cineva sa includa in vizitele prin Moldova si un tur al Manastirilor si Bisericilor Catolice - am vizitat cateva, si chiar merita vazute, sunt cateva biserici impresionante prin arhitectura si dimensiuni.

Share this post


Link to post

"Nu stiu daca a incercat cineva sa includa in vizitele prin Moldova si un tur al Manastirilor si Bisericilor Catolice - am vizitat cateva"

 

pe unde sint astea, ca nu stiu nimic despre ele ?

Share this post


Link to post

Off Topic: Omul nostru e din Timisoara, de ce tot ii trageti cu Brasovul.

 

On Topic: Poti merge prin Cluj - Bistrita - Gura Humorului - Suceava. Din cate stiu drumul pana la Bistrita e bun. Intre Bistrita si Vatra Dornei se lucreaza la drum.

Dupa ce vizitezi manastirile dun Suceava, la cele din Neamt ajungi prin Gura Humorului - Falticeni - Targu Neamt. Drumurile sunt relativ bune.

Share this post


Link to post

@mito

Pai se vb de Brasov pt ca merg prima data acolo cateva zile si de acolo o iau spre Moldova.

Oricum merci de sugestie.

Numai bine.

Share this post


Link to post

Imi cer scuze, nu am fost suficient de atent.

 

La inceputul lui august am parcurs Brasov - Falticeni prin Bacau. Portiunea Brasov - Bacau e buna, iar Bacau - Falticeni - Suceava e foarte buna.

 

Daca vrei sa vizitezi mai intai manastirile din jud. Suceava, poti incepe cu Man. Voronet si Man. Humor, mergi direct la Gura Humorului fara sa mai treci prin Suceava (la Suceava poti vedea printre altele si Cetatea de scaun a Sucevei).

 

Daca vrei sa le vizitezi pe cele din Neamt poti merge de la Bacau - Piatra Neamt (nu cunosc drumul) sau prin Targu Neamt (drum acceptabil, poti vizita Cetatea de scaun, casa lui Ion Creanga din Humulesti - este foarte aproape de Targu Neamt).

Edited by mito

Share this post


Link to post

Merci de sfaturi... sper sa fie atat de fain pe cat imi lauda toata lumea zona aia.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Un schit foarte frumos de vizitat este Sihla (se urca pe un drum forestier vreo 3-4 km si se merg pe jos inca cca 500m dar e superb!). O manastire deosebita si care are o atractie aparte pt mine este Sucevita, are o liniste aparte (pictata pe exterior, picturi pastrate mult mai bine decat la Moldovita)...

 

Intre Radauti si Sucevita este o localitate numita Marginea unde poti vedea ,,live'' cum se fac oale din lut ars (ceramica neagra) unice in Europa (am un unchi ce e mester de multi ani acolo, dupa porecla ,,Grasu'').

 

Pensiuni sunt peste tot cu preturi cuprinse intre 50-100ron/camera/noapte (sunt curate mai toate si ofera conditii bune).

 

Pentru o masa adevarata si o ciorba si un suc cu sirop natural de soc sau muguri de brad in painita mergi la Statiunea Oglinzi (la vreo 3 km de Tg Neamt, sunt indicatoare multe...). Gasesti cazare si acolo sau la o pensiune nou ridicata chiar in spatele Resturantului de la Oglinzi(cand am fost eu arata super si era cca 60ron camera cu toate utilitatile).

 

Daca ajungi prin Roman exista la iesirea spre iasi un han nou deschis cu servicii fff bune si mancare de cea mai buna calitate( eu bat 50km pana acolo ca sa iau o masa buna!!). De asemeni in drumul Roman->Pascani este Hanul Ancutei care iarasi serveste mancare buna la preturi decente.

 

PS: Pentru orice alte informatii iti sunt la dispozitie, bat zona destul de des asa ca te pot ajuta in caz de necesitate :) .

Share this post


Link to post

O informatie de ultima ora "din asfalt" - un prieten aflat acum pe drum a zis ca Sibiu - Brasov (145 km) se parcurge cam in 3,5 - 4 ore datorita lucrarilor de astfaltare si reabilitare a podurilor. Daca nu aveti alterantiva ... :mda:

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Buna ziua la toata lumea. Politicos, ce sa fac, este primul meu post aici, pe forum. :) Dar sa continuam ontopic:

Tocmai am incheiat un tur de 6 zile in zona manastirilor. Bucurestean fiind am ales E85-ul pe care l-am tinut pana aproape de intrarea in Falticeni. Drumul este ABSOLUT SUPERB (dpdv tehnic) si il recomand cu caldura tuturor celor care vor sa combine utilul cu placutul (rodaj + manastirile din nordul Moldovei). Patru benzi reale, pic de groapa sau denivelare. Chiar inainte de intrarea in Falticeni se face un drum spre Gura Humorului, foarte bun pana la intrarea in localitate unde apar obisnuitele "cratere de localitate".

Fiind mai comod din fire am ales sa ma cazez cateva zile in Gura Humorului, localitatea fiind situata oarecum in centrul zonei de interes. Dupa ce am ramas masca la preturile de la BestWestern (2.500.000 camera / noapte) am gasit o suta de metri mai jos (pe drumul catre Vama) un motel foarte chic, "Lions". Cum se facuse noapte, n-am prea avut de ales si m-am cazat aici. 100RON camera. Totul e super / lux / blanuri naturale pe jos, etc... (am pus cateva poze) cu o singura exceptie: cladirea este pe structura de lemn, pereti din rigips, inauntru TOTUL e lemn lucrat manual, la comanda. Fiind situat si la drumul principal, la fiecare TIR care trece se produce un adevarat cutremur! Podeaua vibreaza, peretii si tavanul pocnesc... ce mai, extrem de neplacut! Aviz amatorilor. Totusi dupa primele zece minute (si cateva tiruri) m-am obisnuit si pot spune ca dupa ce adormi chiar nu mai simti vibratiile. Oricum prima data era sa sar pe fereastra de placere. :D

Drumul de la Gura Humorului spre Moldovita (via Vama) este destul de prost (ca sa nu spun foarte prost). In rest, orice alta ruta alegi in zona, drumurile sunt ok. Bine, cu balegile de rigoare si carutele nesemnalizate care apar odata cu lasarea noptii.

Chiar daca pare mai departe eu te sfatuiesc sa nu ratezi Sucevita. Iti mai recomand sa cobori cu incredere in mina Cacica (intreaba un localnic cum ajungi si nu confunda mina cu salina - care nu se viziteaza) si sa mananci neaparat la Solca la un han (nu mai stiu exact numele dar cred ca e singurul din zona) aflat la cateva zeci de metri de manastire, pe drumul principal. Cica "Restaurat cu bani de la Guvernul Romaniei". :)

Taxele de vizitare la manastiri sunt intre 2-4RON de persoana si taxa foto intre 4-6RON. E bine sa o platesti deoarece uneori fac controale la bilete & stuff.

 

Am mai dormit doua zile in Targu Neamt, exact la Hanul Arcasului (pomenit mai sus). Hanul se afla exact unde incepe poteca catre CETATEA Neamtului, care este cu totul altceva decat MANASTIREA Neamtului (unde e hanul ala mare unde a dormit dreamlike). Conditiile sunt suportabile (apa calda non-stop, foarte curat dar cu dusul cuplat la chiuveta de la baie, nexam cada/cabina de dus, nexam aerisire la baie). E bine sa vezi camera inainte. Neaparat camera la etaj! Oricum betonul e turnat de Ceausescu asa ca am dormit fara griji. In zona ai de vizitat Cetatea Neamtului si Manastirea Neamtului. OK, exista si manastirea Agapia si Varatec. Eu chiar am ajuns acolo. Cu masina nou-nouta... DOAMNE! Drumul spre Agapia nu poate fi descris! Nu s-au inventat cuvinte care sa descrie grozavia aia!!! Sfatuiesc pe oricine sa evite!

 

Daca mai vrei informatii proaspete, intreaba-ma. Asta pana nu uit. :D

 

Numai bine.

post-4141-1158241672_thumb.jpg

post-4141-1158241685_thumb.jpg

post-4141-1158241697_thumb.jpg

post-4141-1158241707_thumb.jpg

Edited by Marele_Alb

Share this post


Link to post

Va multumesc ptsfaturi tuturor.

Drumul a fost ok. Pt cazare am ajuns pana la urma in Vatra Dornei. (varul meu mi-a facut rezervare si am stat acolo).

Mai multe detalii cand o sa am timp sa postez.

Numai bine.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut,

 

Revin cu detalii despre calatoria spre Manastiri:

 

Am plecat pe urm ruta: Tm-Arad-Deva-Sibiu-Brasov-Pasul Oituz-Bacau-Roman-Gura Humorului-Vatra Dornei.

Am sa detaliez un pic calitatea drumurilor pe unde am fost. Pana in Sibiu ef bun dar e f.aglomerat. Din Sibiu in Brasov e bunicel dar cu semafoare. In Brasov am dormit o noapte si apoi am intins-o spre Moldova. Pasul Oituz e ok spre bun, numai cu atentie la curbele in ac de par (mai sunt niste gropi amplasate strategic). Drumurile din Moldova sunt excelente, dar ca o observatie personala, nu sunt circulate asa de intens (comparativ cu ceea ce este intre Deva-Sibiu de ex)

Am ajuns in Gura Humorului si cum deja aveam rezervare facuta de varul meu in Vatra-Dornei, am zis ca nu e mare lucru pana acolo, dar a fost. Pt cei care nu stiu, ii sfatuiesc sa evite mai ales portiunea CampulLung-Moldovenesc-Vatra Dornei. Drumul e dezastru, semafoare la greu, cam nimeni nu le respecta... in fine.

Am vazut Moldovita, Sucevita, Putna si Voronetul. Numai atatea zile am avut de concediu...

Zona Bucovinei mi se pare tare frumoasa. Am ramas impresionat placut de cum arata peisajele, casele pierdute pe varfurile muntilor, ce sa mai zic, e super zona si o recomand oricui.

Un mic sfat: daca vreti sa ajungeti la manastiri si veniti de prin Bacau, Roman, mergeti pana in Radauti ca e drumul mai bun.

In rest ce sa mai spun, la intoarcere din Brasov am luat-o prin Sighisoara, Medias ca sa evit portiunea cu semafoare si in constructie dintre Sibiu-Brasov.

Inca o data multumiri celor care mi-au dat sfaturi si va doresc numai drumuri bune.

 

Horia

Share this post


Link to post

Cum este drumul de la Piatra Neamt la Varatec, dar de la Varatec spre Agapia ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...