Jump to content
Sign in to follow this  
hawkeye

Chevrolet Epica 2006

Recommended Posts

->am si eu o intrebare unde e fabricat epica ?? sorry daca s-a mai vorbit dar chiar nu am gasit !!

 

Pai in Koreea, unde altundeva?

 

 

@mugur: thanks :)

Share this post


Link to post

Am mai gasit un feature. Daca ploua afara si clima e pusa pe Auto se porneste singur a/c-ul. Chiar daca afara sunt 7-10 grade si clima e pusa pe 26.

Share this post


Link to post

Acest feature il am si eu la clima :) . Stie ca atunci cand ploua geamurile se aburesc mai usor si mai redepe, de aceea baga ac-ul. O chestie ingenioasa care am observat la clima, este faptul ca daca setezi la ... 30 pe auto, si motorul este rece nu-ti porneste ventilatorul pana nu se incalzeste motorul suficient ca sa-ti bage aer cald in habitaclu.

Share this post


Link to post

Da, si mie mi-a placut chestia asta. Si in plus beneficiez de scaunele incalzite electric la care dureaza vreo 2 minute pana sa se incalzeasca.

Share this post


Link to post
Don't get me started. (partea a doua). Si eu mi-as fi dorit-o neagra dar imi place sa am pe perioada verii mai putin de 60 de grade in masina. Si asa o sa se incinga pielea, dapai daca era neagra.

Si in plus arata bestial in primele ore dupa ce ai plecat de la spalatorie. Cand incepe sa se puna praful arata nasol de tot.

Retrag partial ce am zis :) Azi am vazut una alb perlat si arata superb. Ce pot spune este ca negrul a trecut pe locul 2 cand vine vorba de epica. Era varianta full, cutie manuala, motor diesel. Pret TTI 22000 euro, pentru cine intereseaza :)

Share this post


Link to post

Gusturile nu se discuta dar la naiba, alb? :scarpin:

Personal mi-as lua o masina alba doar cand s-au decolorat toate vopselurile si a ramas singura disponibila.

 

A mai aparut o Epica in Bucuresti de o culoare gri inchis, foarte frumoasa.

 

Oricum, sotia isi va lua o masina de culoare albastru extraordinar de inchis, daca nu te uiti atent poti sa juri ca e neagra. Culmea ironiei, va fi un A8 (nu am gasit cu search link-ul in care ziceam mai demult ca europenii nu stiu sa faca masini calumea). Am corectat totusi ulterior mentionand ca e vorba de masinile sub 30-50 mii euro.

 

 

Ontopic: 26 de mii de km si becurile de faza scurta inca sunt originale (pornite non-stop pe contact). De asemenea am vizitat service-ul in afara de revizii cu o bataie la roata care se auzea in curba si nu tot timpul. Dupa nenumarate scarpinari in cap un mecanic mai destept a strans roata mai puternic (170 de la 150 cat e normal, habar n-am ce unitate de masura e ca nu-s in domeniu) si s-a rezolvat. I-a injurat pe coreeni ca nu au pus 5 prezoane la o masina atat de mare.

 

Placutele de frana (fata si spate) erau acum o mie de km foarte aproape de deces din cauza cutiei automate. Oricum, 30 de mii e destul de decent si nu am abuzat des de ele.

 

Nici un scartait, nici un troncanit. Linistea din masina e ca in prima zi. Se pare ca este mult mai bine inchegata decat surorile mai mici.

 

In concluzie, sunt mai mult decat foarte multumit de ea. Asteptarile au fost destul de mari si nu am fost dezamagit. Totusi, nu m-ar fi deranjat motorul de 2.5L. Dar avand in vedere ca nu sunt decat vreo 15cp suplimentari, tind sa cred ca nu am pierdut mare lucru.

 

Si ca sa va scutesc de evidenta intrebare: "Dar cat mai consuma domne?" va spun ca nu s-a modificat nimic de la inceputuri. In Bucuresti ia intre 16-18 (deseori 16, rareori 18) iar extra-urban am reusit in concediu sa obtin chiar si 8 (pe autostrazi cu limita). In Romania (pentru ca depasesti des si automata se duce in 6000rpm) ia in jur de 9-10. Pe autostrazile din Germania m-a surprins faptul ca nu a sarit de 11 niciodata.

Share this post


Link to post

De cacao.

Vinde-o si ia Logan diesel! Doua!

Share this post


Link to post

Super masina ... am si eu o intrebare totusi : de ce naiba cutie automata ?

Share this post


Link to post

Masina e draguta dar totusi consumul mi se pare prea mare, pentru puterea ei mai ales. Probabil din cauza greutatii si a cuitiei automate.

Viteza maxima cat ai atins cu ea?

Share this post


Link to post
Super masina ... am si eu o intrebare totusi : de ce naiba cutie automata ?

 

It's a freaking limo! Pentru confort.

 

Masina e draguta dar totusi consumul mi se pare prea mare, pentru puterea ei mai ales.

 

It's a freaking limo! Astea nu consuma.

Share this post


Link to post

De consum sunt de'acord cu Satori ... astea nu consuma. Dar cutia automata ia din placerea condusului ... :D

Share this post


Link to post

@Satori: Logan Diesel MECEVE, evident, altfel nu as fi trendy, nu?

@Razv: S-a paradiscutat subiectul cutie automata. Iti dau 2 avantaje mari si late. O cutie manuala nu poate sa:

1) retrogradeze la 40km/h dintr-a 3-a in a 1-a la 5000 rpm si apoi blana pana in 6500

2) schimbe fix inainte de limitare in toate treptele de viteza. ideea e sa schimbi inainte de limitare, si nu dupa ce ai dat in ea.

De asemenea, in oras este really cool sa o tii in D2. Sa vezi ce pedala ai la 50km/h in trapta I la 6000rpm.

 

Asta din punct de vedere al sportivitatii. Confortul este evident.

 

@BAD_MF: Aproape 200 pe GPS. Mai aveam pedala serioasa dar aveam in fata un A8 si un seria 7 si nu s-au dat la o parte :rolleyes: (ce-i drept nici nu am flashuit). Asta in Germania. Pe autostrazile din .ro nu se merita mai mult de 150-160. Oricum, VMAX constructiv e 200 deci mai mult de 210-215 probabil nu se duce.

 

 

Referitor la consum, ce naiba. Chiar s-ar astepta cineva ca un 2.0L, L6, A/T sa fie o masina economica, "de oras"?

 

In alta ordine de idei i-am schimbat si cauciucurile de pe fata, tot cu ce a venit din fabrica, GoodYear Eagle NCT5. Dupa 26 de mii km erau aproape de sfarsitul vietii si oricum am reusit sa tai unul din ele asa ca am fost pus in fata faptului implinit. Nu au fost rotite cu spatele din cauza unei povesti lungi care implica holsuruburi, o galma, etc.

 

Edit: Thanks pt. corectura. Ma gandeam (probabil) la http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=19486  <img src= )">

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

Eagle NCT5 e GY...

Share this post


Link to post

Misto culoarea (ca sa mai agit un pic apele :mrgreen: ). Nu prea se vede praful pe ea, asa ca o duci mai rar la spalatorie. S-o stapanesti cu placere si la mai putine vizite la pompa  <img src= )">

Edited by andrei_ics_ics_el

Share this post


Link to post
Gusturile nu se discuta dar la naiba, alb? :scarpin:

Personal mi-as lua o masina alba doar cand s-au decolorat toate vopselurile si a ramas singura disponibila.

...

Depinde de masina. Sunt masini pe care chiar da ok alb comparativ cu alte culori.

 

Eu am luat Lacetii alb tocmai din acest motiv. Am vrut neagra, nu era pe stoc asa ca aveam de ales intre un gri/maro, orange, rosu, albastru si alb parca. Alb dadea cel mai bine pe ea. M-a convins masina expusa in showroom. Mai inainte fusese una gri metalizat expusa si parca nu dadea asa bine ca albul. Bine, asta tine de gusturi. Cand dai peste 10.000 de euro pe o masina nu te mai zgracesti la ~250 de euro cat costa o vopsea.

 

Pe de alta parte, o alta masina care da foarte misto pe alb e Octavia 2. De asemenea am vazut un Cayene alb care da foarte bine si o Astra H Twintop tunata care e chiar dementiala. Alba, cu jenti negre, geamuti si faruri negre. Gusturile nu se discuta. Eu sincer mi-as fi luat neagra sau daca nu era pe stoc neagra mi-as fi luat alba epica daca ar fi fost cazul. :D

Share this post


Link to post

Da, s-a mostenit moda de la ciocolatile din state si tarile cu petrol si nisip.. se vand frigiderele albe pe banda rulanta, ori de care or fi ele :) )

Mie de bun simt mi se pare albul doar la masinile de firma ca pot fi usor branduite :)

Share this post


Link to post

Oricum a-ti pune problema consuma mult, chiar f mult. La Volvo un 2.5 5L 175CP consuma 15 in oras.

In alta oridine de idei ii sta bine pe alb ca multor masini de altfel (de exemplu aproape toate Audi-urile)

Share this post


Link to post

Ce vorbesti stimabile, am un prieten cu Volvo S40 '98 1.8 automat si ii ia 16 in Bucuresti, zilnic facand Berceni - Pipera sau Berceni - Militari.

Share this post


Link to post

Deci vorbesc de alb perlat, nu de alb simplu, cum e pe lacetti. Si trebuie s-o vezi ca sa-ti dai seama de ce vorbesc. Eu eram fan epica neagra, dar dupa ce am vazut-o p-asta mi-am schimbat parerea. Repet, nu e alb simplu, este un alb cu mica care arata foarte bine.

Share this post


Link to post

Alb sau alb perlat sau murdar e culoare manelist cu cayenne...

Share this post


Link to post

Asta cu consumul este ca pe vremurile de prin 98-99 cand toata lumea isi cumpara Nokia pentru ca tinea bateria o saptamana. Era stiut!

Cand isi cumpara omul nokia si vedea ca-l tine bateria 2-3 zile ii era rusine sa spuna ca tocmai el e cel mai fraieri si ca si-a luat nokia nasol si ca nu-l tine bateria. Asa ca la intrebarea: "Si pe tine te tine nokia-ul o saptamana?" raspunsul era unul singur: "Clar, MINIM o saptamana!".

 

Asta referitor la consumurile in Bucuresti de < 10 la motoare de peste 1.4. Sa nu vorbim de celebrul 6% in Bucuresti la motoarele DIESEL =D>

 

PS: E posibil sa mai fi spus povestea cu nokia, dar imi place s-o repet :->

Share this post


Link to post

Credeti, nu credeti asta-i adevarul. Ocazional mai merg si eu cu masina aia si la atat se arunca.

La Diesel sunt de acord consumul a sarit in aer vara asta la JTD. Sub 8 nu mai scade neam.

Nu inteleg reticenta unora fata de alb. Ca orice culoare pica bine pe unele si rau pe altele.

Share this post


Link to post

EPICA 2.0 MT LT Full Options

 

Salut,

 

Am o Nubira I si m-am hotarat ca este vremea sa renunt din nefericire la ea. Evident, pentru ceva mai mare :D ... stiti cumva act costa revizia pentru Epica? :-S

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Am scris eu aici cat a fost revizia de 15 mii. Parca 750 lei, ceva de genul, care a inclus 7 litri de ulei (desi producatorul zice 8, in fine).

Peste vreo luna, doua fac revizia de 30 de mii si revin. Am de schimbat placute fata+spate si lichidul de frana in plus fata de uzualele filtre + ulei.

Share this post


Link to post
@Satori: Logan Diesel MECEVE, evident, altfel nu as fi trendy, nu?

@Razv: S-a paradiscutat subiectul cutie automata. Iti dau 2 avantaje mari si late. O cutie manuala nu poate sa:

1) retrogradeze la 40km/h dintr-a 3-a in a 1-a la 5000 rpm si apoi blana pana in 6500

2) schimbe fix inainte de limitare in toate treptele de viteza. ideea e sa schimbi inainte de limitare, si nu dupa ce ai dat in ea.

De asemenea, in oras este really cool sa o tii in D2. Sa vezi ce pedala ai la 50km/h in trapta I la 6000rpm.

 

Asta din punct de vedere al sportivitatii. Confortul este evident.

 

@BAD_MF: Aproape 200 pe GPS. Mai aveam pedala serioasa dar aveam in fata un A8 si un seria 7 si nu s-au dat la o parte :rolleyes: (ce-i drept nici nu am flashuit). Asta in Germania. Pe autostrazile din .ro nu se merita mai mult de 150-160. Oricum, VMAX constructiv e 200 deci mai mult de 210-215 probabil nu se duce.

 

 

Referitor la consum, ce naiba. Chiar s-ar astepta cineva ca un 2.0L, L6, A/T sa fie o masina economica, "de oras"?

 

In alta ordine de idei i-am schimbat si cauciucurile de pe fata, tot cu ce a venit din fabrica, GoodYear Eagle NCT5. Dupa 26 de mii km erau aproape de sfarsitul vietii si oricum am reusit sa tai unul din ele asa ca am fost pus in fata faptului implinit. Nu au fost rotite cu spatele din cauza unei povesti lungi care implica holsuruburi, o galma, etc.

 

Edit: Thanks pt. corectura. Ma gandeam (probabil) la http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=19486  <img src= )">

 

 

Ia tu un VW cu DSG si vei vedea ce NU poate cutia ta automata...Sunt pierderi mari de cuplu la schimbarile de viteza din care cauza nu vei avea niciodata demarajul la fel ca pe o manuala si de consum, fii sigur ca e mai mare cu cel putin 1 l/100km tocmai datorita cutiei...DSG e singura pana acum care bate la demaraj si la consum cutia manuala. Pentru comparatie o automata de ultima generatie schimba in 400 ms iar o DSG in 8 ms...

 

Altfel masina e chiar faina...Mie unul mi se pare mai misto decat Captiva, dar atati...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...