Jump to content
Sign in to follow this  
luck33ro

Accident Usor! Amenda + Pc Suspendat

Cui ii suspendam permisul?  

58 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Va supun un sondaj real pe tema :-W de legislatie ...poate fi putin subiectiv deoarece eu prezint faptele dpmdv.

Va rog sa incercati sa rasp. cat mai obiectiv cu putinta (fara a tine seama de membrul daewooclub) :> !

Prezentarea faptelor:

 

In ziua de 01.august.2006 in jurul orei 9.00, circuland pe directia Cernavoda-Constanta cu auto Daewoo Matiz nr. B 36 ... am ajuns in localitatea Poarta Alba, circulatia fiind f. anevoioasa datorita multiplelor lucrari la partea carosabila, am ajuns intr-o zona a localitatii (aprox. 50 metri inaintea sectiei de politie din localitate respectiva, pe directia de mers spre Constanta, inaintea strazii Garii) in care toate masinile stationau pe DN ? motivul fiind aceleasi lucrari la partea carosabila. Am stationat aproximativ 30 de minute timp in care nu s-a circulat nici din sensul opus. La un moment dat masinile din spate meu s-au pus in miscare efectuand manevre de depasire a autoturismului meu. Am observat atunci ca; coloana din fata se deplasase deja pe directia inainte, dar 2 autovehicule din fata mea nu plecau de pe loc. Am asteptat sa vad daca acestea pleaca. Dupa aproximativ 2 minute vazand ca aceste 2 autovehicule din fata nu se pun in miscare si stationeaza fara un motiv aparent pe partea carosabila m-am asigurat, am semnalizat si m-am angajat in depasirea regulamentara a acestora.

In momentul in care am ajuns aproape paralel cu prima masina din fata, avand viteza mica - 20km/h (abia am apucat sa introduc in treapta a 2-a de viteza), prin fata acestui vehicul, care stationa deja neregulamentar pe DN- a intrat brusc peste mine, din strada Garii - strada secundara fara prioritate, cu semnal stanga, fara sa se asigure complet, auto Dacia nr. CT 02 ..., care m-a tamponat usor.

Mentionez ca nu aveam cum sa-l observ in timp util, pentru evitarea accidentului, pe conducatorul Daciei CT 02 EXX, care nu mi-a acordat prioritate (conducatorul era sofer incepator, avand permisul obtinut cu o saptamana in urma), deoarece aveam vizibilitatea obstructionata de autovehiculul stationat neregulamentar (care poate fi considerat principalul vinovat al accidentului) in dreptul intersectiei cu straduta secundara fara prioritate, de unde a iesit Dacia CT ...X.

 

poza pusa implica doar intersectia in care s-a intamplat evenimentul...sper sa ajute la imaginea de ansamblu.

 

PS: Cred ca nu am realizat corect chestionarul..rog un moderator sa introd. la pct. a) daciotul ca optiune de rasp. Multumiri anticipate - fraierul cu Matizu :osanale:

post-2104-1155205572_thumb.jpg

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

Nu prea stiu ce sa zic. Am fost si eu intr-o situatie ca a ta cand m-am bagat pe contrasens aiurea (recunosc, am fost vinovat) si era sa lovesc o tanti care iesise ca respectivul dar am vazut-o din timp si am claxonat, timp in care m-am infipt in frana si, dupa ce am lasat-o sa treaca mi-am cerut scuze.

 

E foarte discutabil, in principiu tu ai platit pentru jmekerii care depasesc coloana. Sigur politaiul te-a altoit considerand ca ai fost unul din-aia care se baga aiurea. Daca tie ti-a luat carnetul ca ai incalcat banda continua, trebuia sa i-l ia si aluia, ca si ala a intrerupt aceeasi banda.

 

Pe de alta parte, tu nu stii ca intotdeauna e pericol sa-ti iasa ceva de dupa o masina stationata? Putea sa fie un copil, caz in care ai fi avut mari mustrari de constiinta.

Share this post


Link to post

Pai...parerea mea:

 

-vinovat soferul daciei...100%.

 

Acuma militienii sunt artisti la interpretari, motiv pt care imi pun intrebarea daca ai depasit pe linie continua sau intrerupta. Daca era linie intrerupta, si cred ca era fiind aproape de intersectie(si presupunand ca berbecul cu Dacia avea voie sa faca stanga), atunci eu consider, din nou, ca nu ai avut nicio vina...eu stiu ca in intersectiile dirijate depasirea este permisa.

 

 

Daca era linie continua, in cel mai rau caz exista culpa comuna iar permisul presupun ca l-a luat tipului cu Dacia.

 

LE..acum am vazut poza cu linia continua...oricum, eu nu as fi semnat acel proces verbal.

Edited by bella

Share this post


Link to post

Desi am postat rasp. politiei in alta parte, o sa va spun dupa votare care a fost solutia politistului.

De mentionat ca am plecat in depasire in dreptul liniei discontinue (in marginea dreapta a pozei) si nu am obs. existenta intersectiei! de asemenea de retinut si ca eu am franat (oprit) dar dacia a intrat ca berbeaca ...nici nu stiu daca a pus frana sau m-a observat, inainte sa faca boom masinile!

 

 

Nu uitati sa si votati, totusi... :P

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Bella, fii mai atent (ce aiurea suna... :D )! In poza apare ezact in intersectie linie continua. Mai mult, in zonele astea unde se lucreaza depasirea este interzisa, sunt x panouri d-astea.

Pe de alta parte, daca vii de la gara, cum faci sa faci la stanga?

Share this post


Link to post

Asa este, am vazut tarziu linia continua...oricum in acest caz, nici daciotul nu putea face stanga.

 

Asa ca, cu indulgenta din partea mea as considera culpa comuna...cu mare indulgenta.

 

Parerea mea.

Share this post


Link to post

Alx...lucrarile se executau la 300m in fata...nu in intersectie . Strada din dreapta unde se vede AROul (de unde a iesit dacia) se numeste Str. Garii. Repet, porniread de pe loc, in depasire, am facut-o in dreptul liniei discontinue fara a cunoste traseul (nu stiam de Str. Garii si nici nu se observa de unde eram eu oprit initial).

Share this post


Link to post

Da mah, stiu zona! Eu am iesit de multe ori de pe strada aia, exact cand erau lucrari. Ultima oara era oprit in dreptul strazii un microbuz si cu mari eforturi m-am bagat la stanga deoarece imi era frica sa nu vina unul ca si tine sa ma loveasca. Doar dupa ce soferul microbuzului m-a asigurat (de vreo 3 ori, se si enervase...) ca nu vine nimeni din ambele sensuri, m-am bagat.

 

De-asta spun, nu pot sa ma pronunt. Ideea ar fi ca o masina oprita chiar si in mijlocul drumului in amiaza mare, nu prea poate fi scoasa responsabila (cel din fata ta). In principiu, dupa cum vad eu lucrurile, tu nu te-ai asigurat suficient.

Share this post


Link to post

Respectivul daciot trebuia sa ramana fara permis pentru neasigurare cu provocare de accident, iar mataluta la fel pentru incalcarea liniei continue, de asemenea urmata de accident. Culpa comuna cu alte cuvinte. Conform decretului in vigoare, depasirea nu se face pe linie continua, neavand importanta daca ai inceput sau nu depasirea pe linie discontinua. Abia din 21 septembrie depasirea inceputa pe linie discontinua se prezuma a fi regulamentara chiar daca se incheie pe linie continua.

Share this post


Link to post

Lucian.. ai facut contestatie? Ai vazut ca ala a aplicat adliteram litera legii ?

Poti sa mai faci un singur lucru.. sa-i dai in judecata, sau mai bine sa astepti sa treaca timpul.

Deci.. conform legii e asa: vina e a daciotului, dar tu ai fost implicat intr-un accident intr-un moment in care incalcai o regula de depasire.

Share this post


Link to post
Deci.. conform legii e asa: vina e a daciotului, dar tu ai fost implicat intr-un accident intr-un moment in care incalcai o regula de depasire.

 

 

Sa-mi fie cu iertare...dar care dintre voi ati fi stat in spatele masinilor alea oprite din nu stiu ce motiv doar pt ca nu aveti voie sa depasiti pe linie continua?

Share this post


Link to post

Tu nu intelegi ca nu conteaza?

Daca muierea pleaca 2 ani in spania.. ai sta fara sa mergi la alta?

Nu tot se cheama ca ai inselat-o?

 

 

Militianu are carticica aia mica in mana. Pe el nu-l intereseaza dreptatea.

E un militian si atata tot, el trebuie rapid sa faca PV-ul.

Daca nu esti multumit.. de duci la instanta. Asa merg lucrurile.

AColo.. te freaca luni sau ani.. si gasesti ce vrei sau mergi mai departe.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Militianu are carticica aia mica in mana. Pe el nu-l intereseaza dreptatea.

E un militian si atata tot, el trebuie rapid sa faca PV-ul.

 

 

Daca citeai mai sus, vedeai ca am scris ca eu nu as fi semnat PV-ul nu ca Lucian ar avea dreptate 100% prin prisma legii. In ceea ce priveste instanta, esti gresit informat...dureaza mai putin decat ai crede chiar si in Romania(am ca etalon un caz petrecut in Buc...daca in alte parti o fi altfel, nu mai stiu).

Share this post


Link to post

@lucian14 >

1 - eu vad depasire pe linie continua in urma careia a rezultat un accident, pe contrasens, verdictul este la paragraful g;

2- la iesirea din strada laterala se vede linie intrerupta, deci se poate intra pe sau iesi de pe sensul opus;

3- de unde stiai tu ca masinile din fata ta n-au oprit, tocmai, sa-i dea voie bizonului sa iasa din strada laterala si daciotul era perfect asigurat ?

4- in momentul accidentului, tu erai in depasire pe linie continua, pe contrasens.

 

Dupa mine, poti posta dilema ta pe toate forumurile, la toate categoriile, in cat mai multe sondaje: vina iti apartine in exclusivitate si fii multumit ca s-a terminat cu pagube minime si fara vatamari.

 

Daca ai facut sondajul asa, nu conteaza solutia politiotului si nici n-ar trebui sa ne intereseze.

 

PS poza n-ai facut-o dintr-o pozitie corecta, vad ca a pacalit pe multi, 9 pana acum, daciotul are voie sa iasa de acolo.

Share this post


Link to post

Conform legislatiei rutiere in vigoare, tolin are dreptate 100%, esti singurul vinovat :( ... Conform intamplarii, asa cum a avut ea loc, politistul ar putea declara culpa ca fiind comuna, avand in vedere ca nici daciotul nu s-a asigurat suficient, desi fiind vorba de linie continua nu ar avea, teoretic, cine sa vina din partea din care veneai tu. E ca si cum te-ai asigura la patrunderea pe o strada cu sens unic, uitandu-te in directia din care nu se circula. Eu, personal, ma asigur, pentru ca sunt patit, dar conform legii, din partea aia nu ar trebui sa apara nimeni.

Share this post


Link to post

Bella,

Nu stiu care din noi e gresit informat si citeste pe bucati ;)

Ma refeream la mai multe etape (fond, apel, recurs pina la curtea suprema) de asta am si zis luni, ani.

Si inca ceva: daca procesul verbal nu il semnezi .. adio contestatie.

Nu mai da sfaturi aiuream inveti si pe altii de rau, chiar daca tu crezi ca stii ce si cum.. drumul spre iad e adesea pavat cu bine intentii ;)

Share this post


Link to post

Nu sunt genul care sa se lanseze in afirmatii nefondate, cu atat mai putin imi plac discutiile contradictorii. Fiecare avem experiente personale pe care ne bazam si nu are sens sa poluam topicul aiurea.

 

Asadar aici ma retrag. :)

Share this post


Link to post

Tolinu', o mica erata la postul tau: in dreptul intersectiei NU este linie intrerupta. Se vede si in poza si tin minte ca si atunci cand m-am bagat eu, saptamana trecuta, nu era.

Share this post


Link to post

Am scris ca poza este facuta dintr-un unghi care sa-l favorizeze pe infractor. Intersectia este mai inainte de masina din poza si acolo se vede intreruperea (in dreptul botului de la ARO). Nici pe stalpul ala nu se vede vreo tabla care sa interzica "la stanga". Sa nu mai zic ca e si o trecere de pietoni acolo.

Share this post


Link to post
Respectivul daciot trebuia sa ramana fara permis pentru neasigurare cu provocare de accident, iar mataluta la fel pentru incalcarea liniei continue, de asemenea urmata de accident. Culpa comuna cu alte cuvinte. Conform decretului in vigoare, depasirea nu se face pe linie continua, neavand importanta daca ai inceput sau nu depasirea pe linie discontinua. Abia din 21 septembrie depasirea inceputa pe linie discontinua se prezuma a fi regulamentara chiar daca se incheie pe linie continua.

 

Legea este una si e pentru toti la fel...chiar daca afirmatia asta e uneori pur teoretica...

Asta e ! bine ca nu s-a lasat cu raniri si alte prostii...ca fierul se indreapta.si niar bine ca in loc de daciot nu a fost un copil sau o femeie cu copil in brate...

Parerea mea... ambii vinovati...

Share this post


Link to post

Din punct de vedere legal, ai dreptate, Tolin. Tembelul cu Dacia era asigurat din partea celor doua masini stationate. Nu trebuia sa-l preocupe cine vine din stanga lui pe contrasens. Asadar, nu mai depasiti coloane sau vehicule stationate. E al treilea in saptamana asta de care aud/vad. In America puteati sa aveti castig de cauza cu un avocat bun, dar traim in Ro si se respecta ce scrie in cartulia aia .

Mai conteaza cum a desenat Lucian schema accidentului.

 

Cu stima,

Costel

Edited by pavcostel

Share this post


Link to post

Trebuia sa depaseasca daca se incapataneaza unu si nu mai vrea sa plece stai dupa el 3 ore?? Sau daca are vreo problema tehnica...

Share this post


Link to post

Teorie: Lucian, nu cumva ala din fata ta a stat pe loc deoarece cel din fata lui ii dadea voie celui daciot sa iasa de pe strada?

Share this post


Link to post

Daca vrei sa ai masina intreaga te asiguri si para-asiguri. Scoti ochii ca melcul...De regula tembelii apar din senin. Si trebuie cumva sa mergi pe burta, esti in culpa in caz de ceva rau, tu esti infractorul din start.

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...