Jump to content
Sign in to follow this  
ASIMO

Vidra - Obarsia Lotrului

Recommended Posts

Traseul Rm. Valcea - Voineasa - Obarsia Lotrului si retur cu o mica "iesire" spre Vidra.

Vremea a fost schimbatoare. Pe la Voineasa am prins o torentiala, dar apoi, pe masura ca urcam am scapat de ploaie. La intoarcere a fost soare, apoi un pic innorat. Drumul intre Voineasa si Obarsie este destul de bun. Este drum de munte dar e asfaltat si se poate circula fara probleme!

 

Serpentine frumoase, peisaj superb (se vede mult mai bine la coborare) :lavolan: . Din pacate nu stiu cat va mai fi padure de brad pe acolo, la modul barbar in care se exploateaza!

 

La Obarsia Lotrului am mancat super. Oricine trece pe acolo ii recomand sa manance, bulzul si ciorba de burta (si cea de vacuta, dupa spusele sotiei) sunt super bune! De asemenea, exista posibilitatea de cazare la casute, dar si in camere cu baie, apa calda. (daca e cineva interesat sa-mi dea PM si le dau nr. de telefon).

 

Putin inainte de Cabana Obarsia Lotrului exista si o pensiune, "Brandusa" sau "Bradu" parca ii zice, dar nu am trecut pe acolo, desi arata destul de bine pe afara!

 

La intoarcere am trecut si prin Vidra (sau ce a ramas din ea). Totul e in paragina! Numai vilele mici de sus (pentru cine stie) mai erau folosite. In rest, PRAF  <img src= ("> ! Mare pacat, era o statiune superba, cu un peisaj care bate de zeci de ori Voineasa sau multe statiuni montane!

 

Am incercat sa ma incumet si pana la Barajul Vidra ( cam 2k de la statiune), dar dupa vreo 1 km, ne-am saturat de "zdrancaneala", drumul fiind plin de gropi acoperite de apa! Asa ca am facut cale-intoarsa la drumul catre Voineasa.

 

Aproape de Voineasa un vajnic matiz se luase la tranta cu peretele muntelui, si va dati seama cine a pierdut... Dupa o mica constatare a faptelor (normal ca nu am avut inspiratia sa fac si o poza) am continuat spre Voineasa apoi spre casa! O zi superba, pacat ca geniul din mine am uitat cardul apartului foto acasa si nu am avut loc decat pentru cateva poze! :-W

 

In rest, ca fapt divers, peste tot numai Cehi, Polonezi si Unguri... am intalnit 3, 4 grupuri cu LandRoveruri si alte 4x4 de-ti era mai mare dragu' (si invidia Rosiei mele) sa te uiti le ei pe unde merg. Am incercat sa dau de ei pe CB, pentru ca absolut toate grupurile de off-roaderi pe care i-am intalnit aveau statii CB pe masini, dar nu stateau pe canalul 22. Deh...

 

Cateva din putinele poze:

 

post-1015-1153073138_thumb.jpgpost-1015-1153073167_thumb.jpg

post-1015-1153073202_thumb.jpgpost-1015-1153073239_thumb.jpg

post-1015-1153073271_thumb.jpgpost-1015-1153073322_thumb.jpg

post-1015-1153074946_thumb.jpgpost-1015-1153073396_thumb.jpg

 

Statiunea Vidra in paragina:

 

post-1015-1153073455_thumb.jpgpost-1015-1153073627_thumb.jpg

post-1015-1153073640_thumb.jpgpost-1015-1153073656_thumb.jpg

 

Si peisajul care se vede din statiune:

 

post-1015-1153073763_thumb.jpgpost-1015-1153073795_thumb.jpg

 

De la Vidra, pe la baraj (pe drumul pe care nu am putut sa fac mai mult de 1 km.), mai e un drum catre Voineasa, pe la Cataractele Lotrului (superbe, din cate imi aduc eu aminte), dar nu stiu conditia in care se afla drumul ala ecat pe primul kilometru :mrgreen: .

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Felicitari pt. incursiune !

Da, intr-adevar frumoasa zona, iar tu ca Valcean banuiesc ca o cunosti de mai mult timp. Din pacate la Obarsia Lotrului este umezeala o foarte buna bucata din fiecare vara, eu cand am fost in 2003 s-a confirmat ceea ce auzisem, ploaie, ceata. Un alt mare pacat (fiindca zona este intr-adevar deosebita este starea drumurilor. De la Brezoi la Ob. Lotrului e drum bun acum, insa spre Urdele, Sebes sau Petrosani e rupt. Si ca drumetie la pas nu se poate, intinderile sunt prea mari.

Share this post


Link to post

Intr-adevar o zona superba. De la Obarsia Lotrului peisajul este si mai placut, cu mult mai salbatic, pacat insa de starea drumului, care e jalnic. Cum spuneai si tu, Vidra este in paragina totala, si, din pacate si Voineasa se indreapta vertiginos spre acelasi deznodamant :( . Atmosfera uneori pare dezolanta in comparatie cu vremurile "bune". Orium, recomand oricui un weekend atat pentru distractie cat si pentru liniste sufleteasca. :thumbl:

Share this post


Link to post
De la Brezoi la Ob. Lotrului e drum bun acum, insa spre Urdele, Sebes sau Petrosani e rupt. Si ca drumetie la pas nu se poate, intinderile sunt prea mari.

Mda... l-am intrebat pe cabanierul de la Obarsie despre Transalpina, spre Sebes, daca ma pot baga pe acolo cu Kalosul, si a zis ca nici nu poate fi vorba. Poate doar cu un 4x4... a zis ca e praf drumul. Dispre Petrosani treceau masini, deci probabil drumul e destul de ok, iar inspre Novaci era un semn de acces interzis, daca am inteles eu bine semnificatia semnului...

 

si, din pacate si Voineasa se indreapta vertiginos spre acelasi deznodamant

Aici trebuie sa te contrazic... Voineasa e si va fi tinuta tare de agroturism. Statiunea (la nivel de cazare) se va pierde probabil, ramanand doar hotelul Lotru si restaurantele... Dar Voineasa va ramane bazata in turism datorita pensiunilor (de fapt ele au semnata moartea cazarii in statiune).

 

Ce nu-mi place la Voineasa e lipsa de activitati. In afara de drumetii... nu prea poti face mare lucru acolo. Dar se va schimba asta! Stiu sigur.

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Super incursiunea!!! Cati km ai facut in total? M-as incumeta sa fac si eu traseul asta intr-unul din aceste weekend-uri...

Share this post


Link to post

Pai :

Rm. Valcea - Voineasa = cam 75 km.

Voineasa - Obarsia Lotrului = 41 km.

... deci in total, dus-intors, cam 232 km din Rm. Valcea.

 

Daca veniti pe week-end puteti dormi la Obarsia Lotrului, sau la Voineasa sau cam oriunde pe Valea Lotrului, in fiecare sat gasiti pensiuni. Se poate campa cam pe oriunde de la Malaia in sus, malul Lotrului in general e plin de corturi!

Recomand Voineasa unde puteti gasi niste pensiuni super.

 

Pentru ce puteti face si vedea in zona, dca sunteti interesati, o sa revin mai tarziu cu un post.

Share this post


Link to post

Superbe peisajele. Poza cu vederea spre lac si garduletul de lemn pe marginea drumului am pastrat-o pentru wallpaper :mrgreen: . Mersi !  <img src= "> Drepturile de autor ti le platesc la prima intalnire :drinkers:

Share this post


Link to post
Mda... l-am intrebat pe cabanierul de la Obarsie despre Transalpina, spre Sebes, daca ma pot baga pe acolo cu Kalosul, si a zis ca nici nu poate fi vorba. Poate doar cu un 4x4... a zis ca e praf drumul. Dispre Petrosani treceau masini, deci probabil drumul e destul de ok, iar inspre Novaci era un semn de acces interzis, daca am inteles eu bine semnificatia semnului...

Eu am fost de doua ori in zona. Sper sa nu iti stric topicul, dar am amitiri frumoase si nu ma pot abtine... :)

 

Prima oara in 2003 am plecat de la festivalul din Sighisoara cu Cielo plin ochi (4 oameni + cort, saci de dormit bagaje..etc) si am ajuns la Sebes, de aici luand drumul Sugagului (Este practic singura localitate intre Sebes si Ob. Lotrului. Prima noapte dormita in cort pe marginea raului Sebes aproape de Sugag, iar a doua zi am mers "la pas" adica o medie de 20km/h pana la Obarsie. De ce ? Pai de la Sugag drumul practic era decimat gropa langa groapa, insa pesaje superbe, o atmosfera de liniste si relaxare. Aveam masina automata, si am bagat in "D" si megeam la relanti aproape. Doar vreo 3 masini intalnite pe drum, "aproape" ca am facut baie intr-un lac intalnit (de fapt acumularea unui rau), totul a fost ca de poveste. Am trecut pasul Tartarau si Oasa (daca imi aduc bine aminte numele) si seara ne-am campat la Ob. Lotrului. Ziua am pornit spre Urdele, unde se spune ca ar fi cea mai inalta trecatoare din tara, insa drumul a devenit forestier de-a dreptul la un moment dat si am luat-o pe jos, insa nu am ajuns la destinatie, veni ploaia... :(

 

A doua oara nu mai e asa placut, am vrut sa ajung la Timisoara si m-am gandit eu sa "tai" Valea Oltului pe la Voineasa - Petrosani - Hateg, era Octombrie anul trecut, cine s-ar fi gandit ca exact unde este drumul macadam, adica intre judetele VL si HD si unde trebuie urcat un munte, era zapada de 30-40 cm si la urcus nu a vrut masina sa mearga, a patinat, asa ca am facut cale intoarsa pierzand 2-3 ore pretioase...  <img src= (">

Am inteles de sunt doar cativa km de drum forestier spre petrosani, apoi e asfalt bun... sau era anul trecut.

 

Cam astea ar fi... cu scuzele de rigoare ! Nu am poze in format digital si rau imi pare

Share this post


Link to post
Am inteles de sunt doar cativa km de drum forestier spre petrosani, apoi e asfalt bun... sau era anul trecut.

7 la numar... putini dar groaznici :wallbanger:

Edited by alexino

Share this post


Link to post

Plec in concediu, si primele puncte in care trebuie sa ajung, sunt Caransebes si Timisoara. Pe Sibiu-Deva si pe Craiova - Turnu-Severin am mai fost, asa ca as opta pentru traseul Valcea - Voineasa - Obarsia Lotrului, Petrosani -Hateg - Caransebes. Anul trecut am ajuns pana la 15- 20 km dincolo de Voineasa, iar traseul mi-a placut foarte mult. As dori, daca se poate, mai multe informatii despre traseul Voineasa - Caransebes. Inteleg ca este vorba doar de 7km de drum forestier - sunt chiar asa groaznici? Pot pune probleme pentru Maty? In rest drumul e in regula? Pe harta nu am gasit Obarsia Lotrului, aceasta este situata la Lacul Vidra?

 

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si sugestii, care ar fi de mare folos pentru mine, in urmatoarele 2-3 zile, doar atat mai am la dispozitie :) ...

Share this post


Link to post

Norocul tau ca ieri am facut Deva- Hateg-Petrosani-Obarsia Lotrului-Voineasa-RM Valcea-Bucuresti..

Deci.. sa o luam pe bucati, chiar daca invers

Se lucreaza pe tronsonul Hateg-Petrosani.. mai sunt ceva gropi, parca si semafoare, trebuie sa fi atent la eventualele probleme din carosabil..oricum, circulabil..

Petrosani-Limita judet HD, drum asfaltat/betonat.. in conditi acceptabile-bune, necesita mai multa atentie la gropile ce sunt prezente..

Limita judet Hd pana la intersectia cu DN67C(1 km de obarsie).. macadam pe alocuri in conditi bune, cu mici probleme... eu unul am facut depasiri pe acest tronson..

obarsie-vidra.. gropile se raresc, se poate circula in conditi bune, insa atentie la rarele gropi, (ceva mai dese in apropierea obarsiei)..

de la vidra-voineasa-brezoi.. asfalt ok..

Brezoi-rm valcea -ok

Share this post


Link to post

Multumesc, m-ai convins, pe acolo voi merge!

Share this post


Link to post

Drum bun! Asteptam impresii! :lavolan:

Share this post


Link to post

Multumesc, astept cu nerabdare sa plec :) Traseul Valcea - Caransebes va fi facut intr-o singura zi, mers fara graba. Pe unde ar fi cele mai faine locuri de popas, gratare, etc? Stie cineva distanta exacta intre Valcea si Caransebes? Pe harta mea sunt unele portiuni, pe care nu sunt marcate distantele, pe acest traseu.

Share this post


Link to post
Pe unde ar fi cele mai faine locuri de popas, gratare, etc?

Fara doar si poate la Obarsia Lotrului. Insa ar mai fi si portiunea intre Brezoi si Voineasa.

Share this post


Link to post

Eu am ochit un traseu dar nu prea stiu prea multe despre drum.

Va povestesc cum ar fi cu plecare din Buc.

Bucureti - Pitesti - Ramnicu Valcea - (spre Sibiu) - Voineasa (drumul spre Petrosani) - si la un moment iar stanga, nu ajungi la Petrosani, cred ca este 67C, spre Targu Jiu, drumul e oarecum paralel cu drumul Petrosani-Targu Jiu.

E vorba doar de bucata asta de drum, daca stie cineva cum este drumul, pe unele harti am vazut ca este inchis iarna.

Dinspre capatul de la Targu Jiu se poate ajunge inapoi la Valcea, cu escala la pesterile Muierilor si Polovraci, (la polovraci e de vis, sunt niste chei superbe care separa doi masivi) apo se poate face turul manastirilor pana la Valcea.

 

- Cea mai deosebita mi s-a parut Arnota, se ajunge destul de greu, e un drum de vreo 5 km, drum de cariera, dar privelistea de sus e mirifica. Acolo este inmormantat Matei Basarab.

- manastirea bistrita este in drumul spre Arnota.

- se poate face un ocol si se ajunge la manastirea dintr-un lemn, cautati pe harta localitatea Francesti, manastirea este trecuta pe foarte putine harti.

 

Dupa ce ajungeti in Valcea, o luati spre Baile Olanesti, o sa faceti Stanga spre Cheia, Cheia este ultima localitate, de aici se poate ajunge usor la schitul Iezar. Drumul e destul de ok.

De la Iezar, tot inainte se poate ajunge la schitul Pahomnie, drumul nu este foarte bun, este drum de munte. Dar merita fiecare cm facut. Privelistea este deosebita.

Se poate merge si mai departe. este un tunel, dar nu am avut curaj sa mai merg.

Share this post


Link to post

Se poate ajunge si din Olanesti, pe jos, pe un traseu spre schiturile Iezer si Pahomnie, sunt maxim 7 km de mers, iar peisajul este intr-adevar superb.

Share this post


Link to post

@ tribunul : Interesanta zona, chiar ma batea gandul la un moment dat la zona bailor Olanesti... insa nu prea are mult de-aface cu ce-i scris in subiect... in fine.

 

Atentie drumul 67C, de care spuneai paralel cu Tg. Jiu - Petrosani, nu e drum !! Poate daca ai 4x4 si nici atunci nu l-as recomanda. Citeste postul meu de mai sus, adica #8, de ala era vorba acolo ca merge prin pasul Urdele. Faza haioasa : cand sa intram pe 67C am intalnit un motociclist ce tocmai coborase. Nu stia romaneste (era neamt parca) si il intreb in engleza daca vine de la Urdele si apoi cum e drumul. Raspuns : "for the car ? very good ! very good for the car !" Zic Thanks si dupa 2 km ne-am dat jos si am luat-o la pas pe jos, asa era de "very good". Poate nu era neamt si a facut misto de noi, insa parea om serios.

Share this post


Link to post

De 67C si eu zic sa va feriti. Cand vii din sud e drumul relativ bun pana spre Ranca. Dupa Ranca in munte putini se mai aventurează, e cam drum forestier.

Share this post


Link to post

De DN 67C s-a mai vorbit, este celebrul Transalpina, ce unii membri l-au parcurs( si eu)..

Este unul dintre cele mai solicitante trasee pe care le-am facut cu Tico( nu este primul in lista), dar se poate parcurge relativ fara probleme daca acorzi atentie drumului.

Share this post


Link to post
De la Iezar, tot inainte se poate ajunge la schitul Pahomnie, drumul nu este foarte bun, este drum de munte. Dar merita fiecare cm facut. Privelistea este deosebita.

Se poate merge si mai departe. este un tunel, dar nu am avut curaj sa mai merg.

 

Dupa tunel (care e undeva aproape de varf) se coboara versantul si se ajunge la Cantonul/Cabana Cheia.

 

Cand eram in liceu am incercat traseul iarna, dupa o ninsoare de cateva zile, pe jos, dar nu am razbit decat pana aproape de tunel. Acolo m-a batut muntele! :> Norocul meu, pentru ca in anul acela in tunel isi facuse barlog o ursoaiaca!  <img src= S">

 

Pentru cine merge pe jos, recomand ca o "ocolire" a tunelului si a serpentinelor care merg pe el, sa o ia pe brana care ocoleste varful. Plecarea e chair in primul viraj spre dreapta al drumului, cand incepe urcarea in serpentine.

Atentie insa, nu e recomandat inceptorilor din 2 motive: 1. e o poteca foarte subtire si solicitanta, si 2. pe acolo mai trec si ursii din zona. :P

 

Eu n-am mai fost prin zona de vreo 10 ani, deci informatiile nu stiu cat de bune mai sunt. Pentru trasee frumoase, pe jos, in Valcea, incercati sa vorbiti cu cei de la Vanturarita. Ei bat muntele, si va pot ajuta cu mult mai multe informatii.

 

Eu unul, de cand am inceput sa refac drumurile din Valcea, pe care am mai fost in liceu si in generala, am ramas surprins de cat de mult s-a stricat totul prin zona, de la drumuri, la cabane, cantoane. Totul in tara asta se duce de rapa!

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Salutari din Caransebes! Superb traseul pe la Obarsia Lotrului! Aztec, foarte exacta descrierea traseului, multumesc! Amanuntele, le descriu cand ma intorc acasa!

Share this post


Link to post
Atentie drumul 67C, de care spuneai paralel cu Tg. Jiu - Petrosani, nu e drum !! Poate daca ai 4x4 si nici atunci nu l-as recomanda. Citeste postul meu de mai sus, adica #8, de ala era vorba acolo ca merge prin pasul Urdele. Faza haioasa : cand sa intram pe 67C am intalnit un motociclist ce tocmai coborase. Nu stia romaneste (era neamt parca) si il intreb in engleza daca vine de la Urdele si apoi cum e drumul. Raspuns : "for the car ? very good ! very good for the car !" Zic Thanks si dupa 2 km ne-am dat jos si am luat-o la pas pe jos, asa era de "very good". Poate nu era neamt si a facut misto de noi, insa parea om serios.

 

DECI, drumul 67C este celebrul Transalpina?

iar traseul pe care l-ai recomandat (vidra - Obarsia lotrului) este pe 7A. Obarsia Lotrului este tot pe 7A?

 

Daca vii dinspre Voineasa spre Petrosani pe 7A, faci stanga sa o iei pe 67C, pana in Obarsia Lotrului sau dupa? Nu am ajuns pana acum pe partea cu Voineasa iar harta pe care o am e varza, am descoperit o superharta, scoasa de unguri, parca de Cartographia (sau cam asa ceva) are scara 1:300.000.

 

Pana nu-mi iau harta aia (de fapt e un atlas rutier) nu prea am o imagine clara cu traseul meu.

 

PS

Eu am invatat mai multa geografie a Romaniei decand am inceput sa ma plimb, decat in scoala.

Share this post


Link to post

Obarsia lotrului este la "intersectia" DN67C cu DN7A..

Am spus "intersectia" pr ca nu este chiar in cruce, pe 1 km fiind unite

Sper sa intelegi mai multe din "schita", pacat ca nu mai stiu exact cat este pana la sebes si ranca in km,

dar le pun cu aproximatie si sper sa nu ma insel

acum am modificat putin.. ce este si cu galben este macadam... restul este asfalt

post-67-1156149276_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Nu demult am fost si eu prin zona si am ramas impresionat extrem de placut de frumusetea peisajului. Recomand tot traseul si in special zona barajului Vidra. O sa atasez si niste poze deacolo. :)

DSC00329.JPG DSC00332.JPG DSC00331.JPG

DSC00333.JPG DSC00330.JPG DSC00334.JPG

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...