Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Unde se depun amenzile auto

Recommended Posts

De ieri, chitantele de plata a amenzilor si procesele verbale de contraventie intocmite de agentii Brigazii de Politie Rutiera pot fi depuse atat la sediul din str. Logofat Udriste 9 -15, din Capitala, cat si la sediile birourilor de accidente usoare din cele 6 sectoare bucurestene.

Sectorul 1 - Sectia 5, bd. Bucurestii Noi 54.

Sectorul 2 - str. Masina de Paine 47.

Sectorul 3 - Sectia 12, str. stefan Nicolau 2-4.

Sectoarele 4 si 5 - str. General Candiano Popescu 57.

Sectorul 6 - Sectia 21, str. Dezrobirii 37.

Documentatia intocmita pentru accidentele de circulatie soldate cu avarii se depune numai la birourile de politie la care a fost inregistrata constatarea.

 

Libertatea OnLine - 25/08/2004

Share this post


Link to post

Sper sa nu fie cazul sa trecem des pe acolo.

Share this post


Link to post

Eu n-am depus in viata mea chitante nicaieri, nici nu le-am trimis prin posta nimanui. Cand a trecut un an fiscal m-au chemat aia de la directia financiara parca (oricum o duma de-asta de stat) si mi-au zis ca am niste amenzi nerezolvate. M-am dus cu chitantele si gata. Era o doamna foarte draguta acolo. Ideea e ca decat sa pierd vremea sa depun stuff si apoi sa ma cheme oricum ca le-au pierdut, mai bine astept pana ma cheama ei sa fac "settlement".

Share this post


Link to post

Exact, şi mie mi-a zis odată cucoana aia de la ghişeu cum că "să predau chitanţa unui agent de circulaţie". Cum mie mi-a sunat tare anapoda chestia asta, n-am mai predat-o nimănui şi basta. O să apară "amendă neplătită" când se plăteşte impozitul pe casă, maşină etc, mergeţi cu chitanţa atunci şi gata.

 

Mi se pare aiurea să fiu eu obligat să duc hârtia de colo-colo. E datoria lor.

Share this post


Link to post

Agentii de circulatie de pe strada sunt obligati sa iti ia chitantele + PV, si sa le duca sa faca "matching" cu procesul verbal original. Eu am vrut sa-i dau unuia de strada, dar s-a uitat la ele si cica sa vin cu originalele, etc, si am zis ca lasa, ca le pastrez eu mai bine. De fapt a fost chiar haioasa faza, ca statea nenea cu radaru si ma duc si-i bat in geam. Omu' a fost foarte nedumerit, ca nici n-a stiut ce sa faca, initial s-a gandit sa deschida usa, dupa aia s-a razgandit, a dat de manivela la geam, s-o fi gandit ca e mai sigur pt el sa deschida doar geamul. :D :D

Si cand te gandesti ca in continuarea "matchingul" intre cele 2 exemplare de PV + chitanta se face manual...

Share this post


Link to post

Mda, încă nu există un sistem informatizat pus la punct în instituţiile noastre (de exemplu, pentru depunerea dosarului de permis la poliţie, îţi trebuie cazierul. Cazierul se ia de la ghişeul A al poliţiei, şi se duce la ghişeul B, tot al poliţiei. Case closed).

 

Eu din lupta cu birocraţia am învăţat un lucru: nu da niciodată foile din mână, decât atunci când ţi se cere. Şi când le dai, fii sigur că ai măcar o copie făcută la ele :twisted:

Share this post


Link to post

Bai tata. Deci cand te duci la cec aia scriu acolo ca ai platit amenda conform Proces Verbal numarul tz. Astia de la CEC pot centraliza si trimite lista la politie. La randul lor centralizeaza si ei procesele verbale (lista cu numerele si sumele necesare de platit, nu hartiile ca nu are rost sa faca arhiva). Se baga in computador si se face frumos matching intre cele doua liste. Care nu este se trimit la astia de la finante sa te traga de punga cand te duci sa platesti diverse. Ar fi fuckin simple, le trebuie doar niste reguli de organizare interioara si putina vointa. Bine de fapt cred ca le trebuie putin creer, dar nu vreau sa devin rautacios.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...