Jump to content
Sign in to follow this  
Eddy

Cielo 2006

Recommended Posts

Parintii mei au achizitionat un Daewoo Cielo cam acum 2 saptamani. Masina este STANDARAD - prima masina din lista. M-am mai urcat in Cielo pana acum dar asta NOU arata jalnic. In primul rand ca plasticul din care este facut bordul e de o calitate inferioara, intre parte de sus a bordului si "cutia unde sunt acele indicatoare" mai este loc in lateral sa bag si un PIX fara prea mult efort (unde se imbina cele 2 elemente). Oglinzile exterioare sunt foarte greu de manevrat si am impresia ca se sparg de fiecare data cand incerc sa le schimb pozitia. Usile se inchid foarte greu si fac zgomot la inchidere, (trebuie sa trantesc usa din parte soferului de cel putin 2 ori pana sa se inchida ), Volanul este foarte subtire si dintr-un material destul de tare, pt. mine este foarte incomod. Am fost la spalatorie cu masina si din cauza jetului sub presiune s-a desprins un ornament din parte din spate a masinii (banda aia stralucitoare care inconjoara masina ). Acum nu imi mai vin in cap si alte neajunsuri...dar o sa mai modific mesajul pe parcurs.

Share this post


Link to post

Salut,

 

In cazul tau sunt 2 posibilitati:

 

1. Ai avut o alta masina inainte si trecerea la Cielo a fost oarecum dezamagitoare(cazul meu);

2.Este prima masina si ai asteptari mari(poate prea mari avand in vedere pretul);

 

In primul caz o sa iti "revi" cand ai sa observi ca este o masina fiabila si destul de usor de intretinut...in cel de-al doilea caz va trebui sa te obisnuiesti cu gandul ca la banii ei, masina este foarte buna.

 

Oricum, timpul le rezolva pe toate si ai sa iti schimbi parerea despre cielo.

 

Am relatat parerea mea si felul in care au decurs lucrurile in cazul meu. Acuma...exista oameni si oameni, cu diferite conceptii/pretentii.

 

iti doresc multi km fara probleme.

 

Numai bine.

 

P.S. Este demonstrat si incontestabil faptul ca d.p.d.v al calitatii, masinile facute in Coreea erau mult peste cele fabricate aici...de ce oare? :-? :D

Edited by bella

Share this post


Link to post

Bella, si mie mi se pare lucrata neingrijit. Punctul 1 nu se aplica, punctul 2 doar partial (este prima masina dar nu aveam asteptari mari). Uite de ce:

 

Al meu are 3 luni, 5600 km la bord, varianta Executive. Pe linga plastice si alte mici detalii pe care le-a mentionat si Eddy, am mai observat urmatoarele:

- am ramas cu bricheta cu tot cu soclu in mina prima data cind am scos-o din bord.

- nu mi se mai deschidea portbagajul de la buton -- chestie de reglaj. Am fost in service, au aranjat oamenii, la prima denivelare luata mai in viteza pac portbagajul sus. L-am corectat eu, acum se deschide la 2 din 3 incercari, deci tot nu merge cum ar trebui.

- capacul de la busonul de benzina imi lasa impresia ca mai are nitel si se rupe .

- mi-a cazut pe picior releul de chime bell (avertizarea sonora) cind am mers pe piatra cubica de pe Candiano Popescu. Montat la loc in service.

- nu se inchide bine usa din stinga-spate (trebuie trintita). A fost la reglata, dar degeaba.

- mai face figuri macaraua geamului de la usa soferului. Banuiesc eu ca e de la acumularea de mizerie in ghiduri.

 

Acum cele mai serioase:

- huruie ceva la roata dreapta - fata in viraje stinga. Ei zic ca freaca de plastice. Eu n-am vazut urme de frecare. Au mai aranjat baietii din service dar tot asa se aude (parca mai putin intens).

- clantane ceva la roata stinga - spate. N-am reusit sa-mi dau seama despre ce e vorba, cei din service nu stiu sa-mi spuna. Cert e ca frecventa e proportionala cu viteza. Nu stiu cum sa descriu sunetul, pare metal pe metal, ca si cum s-ar lovi o bila de rulment intr-o tabla.

- m-au lasat frinele aproape complet -- este elastica pedala, ajung cu ea pina la capatul cursei, a scazut semnificativ eficienta de frinare.

- am joc foarte mare la amindoua rotile din fata -- cu masina ridicata pe cric si viteza I cuplata, daca apuc roata si rotesc de ea ca de volan, se misca vreo 5-6 cm. Nu prea cred ca e normal.

- zguduie si se aude "clanc" cind revin cu acceleratia din frina de motor sau cind cuplez treptele II sau III. Se simte si in treapta IV dar mai putin. Asta este cel mai probabil legata de problema anterioara.

 

Mai erau alte mici neajunsuri, dar nu-mi mai aduc acum aminte de ele. Ultimele trei sper sa le rezolv miine in service. Pina acum am fost la Autonet, sunt destul de multumit de ei.

 

Concluzionind, sunt constient ca este o masina ieftina, dar putea fi facuta mai cu simt de raspundere. Multe elemente dau impresia de nefinisat sau de asamblat in graba. Sper sa se rezolve si ce-a mai ramas, sa ma pot bucura de ea.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Ce as face eu?....m-as inarma cu tot tupeul de care sunt capabil, eventual cateva zile libere, si m-as transforma in cosmarul celor de la service.

 

Punct.

 

P.S. Mi se pare inadmisibil sa ai atatea probleme la 5k Km.

Share this post


Link to post

Cand am fost la dealer si oscilam intre Cielo si Nubira (din considerente financiare), calitatea de kko oferita de Cielo m-a determinat sa aleg Nubira.

In showroom am ramas cu butonasul de la reglajul oglinzilor in mana; calitatea materialelor e proasta (nu incape comparatie cu un Cielo din Koreea), iar tablaria suna a gol.

Share this post


Link to post

Sincer am avut si noi probleme cu motorul (care ar fi putut fi evitate), dar in rest la 6000km cat are acum suntem super multumiti de ea.

Nu are jocuri nici la roti nici la nimic, nu zdrangane, nu pacane, se comporta foarte bine, la fel de bine ca in prima zi pot zice. Cat despre reglatul oglinzilor, ca la orice reglaj manual se comporta ca atare, iar de ramas cu ceva in mana nu mi s-a intamplat...Usile se inchid foarte bine si nici nu fac zgomot. Cat despre plastice, sunt identice ca la cele coreene, in afara de panourile de pe usi care oricum nu pot fi numite plastice.

 

Sa fi vazut Cielo Standard care se fabrica in urma cu 2-3 ani - aia masina respingatoare la interior.

 

Pentru volan iti sugerez sa folosesti o husa (gasesti pe la benzinarii cu 50-60.000). Aceiasi senzatie am avut-o si eu la inceput. Fiind nou aluneca. Asta se intampla de fapt cu toate...trebuie sa mai astepti putin, sa faci cateva mii de km cu ea si o sa se inchida bine si usile, o sa-ti mearga si oglinzile bine etc...trebuie sa se mai lase putin.

 

Singura diferenta intre cele fabricate in '95 si cele fabricate azi sunt panourile de usi (daca e sa o luam pe partea estetica). In rest eu nu gasesc nici o diferenta. Nici de calitate, nici de alt fel...

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Nu degeaba esti CieloFan :thumbl:

Totusi, se poate un pic mai multa calitate in banii astia.

Share this post


Link to post

:D ma bucur ca ai observat. Dar acum sincer, poate ai dreptate, se poate un pic mai multa calitate, dar depinde din ce punct de vedere privesti. Daca facem comparatie cu restul masinilor care pornesc de la 7000 de euro pretul este cat de cat justificat.

Share this post


Link to post

Privesc lucrurile din punct de vedere al comparatiei cu modelele mai vechi (mi se par superioare calitativ, cel putin din ce am vazut prin targuri si din ce am vorbit cu vechi posesori de Cielo) si prin faptul ca, decat un Cielo Exe LPG la 9000Euro, mai bine o Nubira SX LPG la 10600, mult mai bine facuta. Cam merita diferenta (design, calitate, etc.).

Share this post


Link to post

Aici ai dreptate, merita diferenta, dar sunt unele persoane care nu isi permit sa dea in plus 1600euro...plus ca era vorba de modelul de 7000 de euro iar diferenta in cazul asta e de 3600euro!

Diferenta de calitate intre Cielo nou si cel vechi inca odata iti zic, eu n-am vazut-o (dar poate nu m-am uitat bine, cine stie)...si gata cu offtopic-ul ca luam warn :D

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

As fi vrut si eu ca Cielo meu la 7600 euro (cit am dat pe el) sa fi avut dotarile si finisajele unei masini la 14000 euro :) ). Dar se pare ca nu am avut bafta. :dizzy:

Share this post


Link to post

Hm. Nu e vorba aici despre dotari si finisaje ca ale unei masini de doua ori mai scumpe, ci de lipsa evidenta de calitate a celor existente. N-a cerut nimeni clima "bizonica", ar trebui sa fii stupid sa ai impresia ca vei lua cine stie ce superdotata la 7000 de euro, dar asta nu inseamna ca o masina ieftina trebuie sa fie si prost facuta. Uite un exemplu, mi-am adus aminte de inca o zgaiba: Pe minerul de la portiera este un "dop" de plastic care acopera un surub. Cel de la usa soferului sta la locul lui si e la linie. Cel de la usa din dreapta cade cind o trintesti si e iesit cu 2 mm in afara. Daca nici macar un dop nu e facut cum trebuie, ce pretentii sa mai am de la planetare, sau de la frine... :P

Edited by andreiv

Share this post


Link to post

Domnule, cine isi cumpara o masina se documenteaza mai intai. In plus nu il obliga nimeni sa-si cumpere Cielo sau Logan. Sunt alternative destule la 7000 de euro prin targuri. Daca vrea totusi o masina noua, astepta, strage bani mai multi si isi cumpera o masina dupa pretentiile lui.

Daca dupa ce da banii pe o masina constata ca nu ii place e problema lui, nu a fabricii Daewoo sau Dacia fara suparare.

Share this post


Link to post
Sincer am avut si noi probleme cu motorul (care ar fi putut fi evitate), dar in rest la 6000km cat are acum suntem super multumiti de ea.

Sa ne intelegem, probleme cu motorul e prea mult spus.

Se pare ca am ars o garnitura de chiuloasa :D

 

In rest, super multumiti. Nu are zgomote, frana eficienta, consum bun, fara usi trantite si altele. Poate am avut noi noroc? Sau altii ghinion? Mai stiu destui care au luat recent Cielo, si n-am auzit sa se planga. Problema pusa la modul ca Cielo e de kko, o putem pune si la Nubira, ca tot aceeasi manutza o asambleaza...

 

Sfat

 

Mergi la service, stai pe ei pana sunt toate la locul lor cum iti place tie.  <img src= ">

Share this post


Link to post

OT: CieloFan, crede-ma, m-am documentat, iar alegerea a fost perfect constienta, fara repezeala si bine cintarita. Nu ma intelege gresit, imi place masina, sper sa aiba viata lunga, si ce probleme apar sa le rezolv in service, asa cum am facut pina acum. Insa la ceea ce a spus Eddy am avut de adaugat cite ceva si am incercat sa fiu obiectiv. Asta-i masina, ma bucur de ea, dar nu pot sa fiu orb.

Share this post


Link to post

Asa este, dar ti-am zis: poate si un pic de ghinion care se rezolva la service numai sa vrei...

 

O poveste scurta, nu pentru incurajare, dar ca pilda: o cunostinta cu nissan primera, vrea sa o vanda sa-si ia mertz. Masina are 55k. In garantie. Impecabila. Pleaca la mare acu o saptamana, vede ca papa ulei. Se duce la service. Diagnostic: probleme la pistoanele 2 si 3. Replica lui: mie imi schimbi motorul! Asteptam rezolutia.

Si e nissan. Si primera. Si full. Cat costa? :D nu vrei sa stii. Asa ca... nu o mai vinde acum, ca cine draku o ia?

Share this post


Link to post

Buna seara,

 

Referitor la problemele scoase in evidenta de tine tin sa spun cateva lucruri:

 

Masina Cielo Executive cumparata in august 2005. Dupa o luna i-a cazut electromotorul :) . S-a inlocuit cu unul nou in garantie. Dupa 5 luni i-a cazut rulment stanga spate. S-a inlocuit cu unul nou in garantie. In rest pot sa spun ca sunt multumit de masina - nu scartie, nu zdrangane, nu trebuie izbite usile (doar impinse ceva mai cu simt de raspundere - e Cielo totusi, nu e Audi). Plasticele nu cred ca sunt diferite intre masinile actuale si cele vechi, doar ca sunt mai putine (s-a mai renuntat la cateva piese de plastic, nu pentru a se inlocui cu altele, ci pur si simplu :) ).

 

Eu tin sa spun ca masina a suferit urmatoarele:

- foliere toate geamurile si luneta - s-au dat jos toate fetele de la usi si toata bancheta spate cu tot cu planseul care include boxele - nu scartie, nu tremura, nu bate.

- volan schimbat cu unul sport din acelasi motiv ca la tine - prea subtire si alunecos.

- 4 monitoare tft, dvd in bord, mp3 player in bord, tv tunner, 2 antene pentru tv pe luneta, statie de amplificare si woofer, 2 filtre tv - imagineaza-ti cam cati metri de cablu si cam cate lucruri s-au desfacut si pus la loc ca sa se aseze. Insa nu am trancanituri.

- dublata evacuarea cu tevi pe dedesubt - puse inele de cauciuc (6) ca sa nu atinga, sa nu bata, etc

- desfacut si taiat grila fata si inlocuita

- shimbate farurile, shimbate jantele, etc

 

As putea spune ca masina se conporta peste asteptarile mele. Are 21.000 km, facuti extraurban cam 70% si este mult mai bine inchegata ca atunci cand era noua. Foarte important este ca orice lucru care te deranjeaza sa te conduca automat la service. Nu toate masinile intr-un service beneficiaza de aceeasi atentie. Fii cat mai infipt pe pozitia ta, nu ceda daca ti se pare ca ceva e in neregula (de obicei se foloseste replica " asa e ea, domle, e cielo") si nu in ultimul rand fii atent cu cei care se uita la masina ta. Prea multe maini si prea multe parari nu fac bine unei masini. Eu sincer in primele 5 luni ale masinii eram saptamanal la ei cu orice mi se parea suspect pentru ca era prima masina nou, si chiar daca era Cielo, aveam pretentia sa mearga si sa ma simt in ea ca intr-o masina noua. Si acum, dupa aproape un an, consider ca masina e perfect noua.

 

Daca masina iti este noua, asteapta sa se aseze putin, apoi cu 1.000.000 de lei, mergi la un service si pune oamenii sa se uite atent la ea, sa completeze daca lipseste ceva - gen capacele de suruburi, capse, coliere, suruburi care trebuie stranse, etc. Cat priveste motorul, daca circuli in oras mai mult iti recomand schimb de ulei la fiecare 5.000 km, iti recomand tratament benzina la fiecare plin, sa nu mergi cu rezervorul spre gol (mai ales iarna), sa mai adaugi la benzina din cand in cand (eu pun cam din 2.000 in 2.000 ) un aditiv de curatat injectoare, echilibreaza rotile cat mai des (mai ales daca iti schimbi jantele cu altele din aliaj), incearca sa mergi cat mai prudent in preajma gropilor, tine motorul pregatit in permanenta, nu schimba prea jos - masina e capabila de rezultate frumoase daca e condusa bine).

 

Prima impresie nu e cea mai importanta. Cred ca inainte de a cumpara Cielo cineva s-a uitat la masina si a tras niste concluzii. Masina din show-room nu difera cred cu nimic de cea din parc - desi eu am insistat sa o iau pe aia din showroom :) . Insa cand m-am dus sa iau Cielo stiam ce masina este si nu ma asteptam sa fie excelenta, intr-adevar nici in bataie de joc. Sa stii ca sunt si cazuri de noroc. Sotiei i-am luat matiz acum 3 ani si de atunci masina aia a avut ca reparatii doar un borcanel de ala din plastic in care sta antigelul si care a crapat acum doua ierni (cost 140.000 - cu montat cu tot - la benzinarie. Sotia si-a ales masina cu "Ala, bala, portocala". Socru meu si-a luat si el matiz, dar i-a venit acasa. A avut o intreaga serie de probleme in primele 5 luni si parca masina nu merge ca cea a sotiei - desi masina socrului meu nu are nici un an. E mai lenta, consuma mai mult, etc.

 

Ce pot sa iti spun ca posesor de 2 daewoo: Matiz - 32,000 km (3 ani) si Cielo - 21.000 km (10 luni): sunt masini care se remarca inca prin fiabilitate, preturi ieftine atat la piese cat si la manopera, intretinere, si daca sunt ingrijite, plasticele alea or sa fie ultimele tale probleme.

 

Sa fie intr-un ceas bun si sa parcurgi cat mai multi km (tu si/sau parintii tai). Toate cele bune.

Share this post


Link to post

Intru totul de acord cu CMG. Mai ales problema service-ului. Si eu am fost exact ca si antevorbitorul meu la ei in fiecare saptamana pana nu am mai avut motive. Deci pret de vreo 5 luni. Orice mi se parea nelalocul lui, mergeam la ei. Si retine, eu nu am avut probleme adevarate. Nu mi-au placut amorizoarele, mi le-au schimbat chit ca erau bune (zic ei), au ridicat-o de cate ori mi s-a nazarit mie ca trebuie sa se uite pe dedesubt si tot asa. Din acest punct de vedere nu am ce sa le reprosez. Dar retine, probleme adevarate nu sunt plasticele...

Share this post


Link to post

Vad ca oarecum e topic de dat cu parerea despre Jaguarul personal :D

Cielo Exe, iulie 2003, 41k km. In primul an schimbat 2 borcane antigel si un contact pornire. Atunci am vrut s-o schimb.

De atunci nici o problema, nu regret nici un eurocent.

Schimb ulei si filtre la 8 mii si in rest PUSH HARD :D .

Plasticele si zgomotul aferent le acopar cu ROCK :mrgreen:

Merge clar mai bine ca atunci cand era noua, cel putin 2 ani o ma tin. :P

 

Ca parere personala.. micile probleme ce iti fac nervi la achizitionare trebuie tratate ca atare,

adica.. ca mici daca sunt mici  <img src= ">

Share this post


Link to post

Vad ca si voi ati avut destule probleme cu Cielo. Oricum eu ma refeream in primul rand la felul cum este lucrat. FOARTE NEGLIJENT, parca "are suruburile stranse la mana" ca sa scoata cat mai multe modele intr-un timp cat mai scurt. MA ASTEPTAM LA MAI MULT DE LA MASINA ASTA ! ESTETIC VORBIND, ca tehnic nu am avut ocazia sa verific ..poate peste cateva sute de Km.

PS: ma incadrez la pct. 1 ( bella )

Edited by Eddy

Share this post


Link to post

Din pacate aici intervin romanii cu modificarile lor de doi bani. Alea koreene si acum arata de pici jos inauntru. Plastice bune, imbinare perfecta. Pacat ca ajungi sa iti iei masina noua si sa patesti asa ceva.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

E o tendinta generala de a altera fiabilitatea si calitatea masinii pentru a se obtine mai multe vizite in service si pentru mentinerea vanzarilor de masini noi. Un mercedes sau un bmw din 2005 e mult mai prost decat unul din 1996

Share this post


Link to post

Nu contest elaborat efectul dar cauza e refuzata de idee.

Share this post


Link to post
E o tendinta generala de a altera fiabilitatea si calitatea masinii pentru a se obtine mai multe vizite in service si pentru mentinerea vanzarilor de masini noi. Un mercedes sau un bmw din 2005 e mult mai prost decat unul din 1996

 

 

Asta ce inseamna ? Ca ei ma obliga intr-un fel sa ma duc la service periodic ca pana la urma sa imi vina acru, sa vand masina si sa imi iau una noua, sau chestia asta sa ma determine sa vand masina mai repede ca sa imi iau una noua. Nu prind ideea :shock: . Dar daca imi iau masina noua sigur nu o sa mai iau tot aceiasi firma daca am avut probleme cu precedenta, deci tot nu e bine...Nu stiu explica-mi mai pe intelesul meu :wallbanger:

Share this post


Link to post

Ai sa intelegi cand ai sa-ti iei o masina noua. Adica atunci cand ai sa iti iei masina ta noua cu banii tai. Pana atunci poti sa faci doar presupuneri. No offense, asta e. :) >-

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...