Jump to content
Sign in to follow this  
tete

Jurnal de bord - CIELO reparatii+defecte

Recommended Posts

Am schimbat luni capacul de delcou, luleaua si bobina din delcou. Alta viata acum: nu mai smunceste,merge rotund,trage bine si cred ca a scazut si consumul.

Share this post


Link to post

Uite asa am ajuns la 70.000km :D .

De la 60.000 am mai schimbat un set de fise si recent toate cauciucurile sunt noi :) .

Share this post


Link to post

Salut baieti!Am si eu o problema cu al meu cielo si as vrea sa ma ajutati si pe mine daca stiti:de cateva zile merg cu masina si dintr-o data mi se ridica acul de la temperatura ff sus adik la maxim ca si cum ai zice ca fierbe motorul si cand desfac capacul de la vasul de expansiune de la motor totul este ok,dak dau o palma in bord deasupra la ceas isi revine la loc si sta la jumatate unde este normal,nu stiu de la ce sa fie aceasta prblema.Am zis ca o fii termostatul blocat dar nu este pentru ca imi da inapoi pe retur in vas apa.Sa fie vreun senzor ceva habar nu am.Va rog mult sa ma ajuta-ti.Va multumesc frumos.O zii buna :lavolan:

Edited by Mircea
Nu mai folosi prescurtari IRC

Share this post


Link to post

Scoti tabloul de bord afara si strangi cele

3suruburi aflate pe spatele ceasului ce indica nivelul de combustibil si temp apa. s-au slabit intre timp.

sau schimbi ceasul cu totul. 50ron unul nou.

Share this post


Link to post

salut

CIELO SOHC

KOREEA '96 170.000

 

garnitura baie ( din aia groasa originala) -35 lei

garnitura culbutori ( din aia groasa din pluta) - nu mai stiu exact

rulment fata dreapta - ...

placute - 70 lei

tamburi plus pistonashe frana spate- 400 lei  <img src= (">

saboti - 70 lei

filtru ulei , aer , benzina

ulei MOBIL 5w40 - 5l 120 ron

reparat macara geam fata sofer

 

manopera 280 ron

 

 

acum vad ca am o problema: cand aprind farurile motorul nu mai functioneaza rotund.

apar vibratii in toata masina si imi da impresia ca vrea sa se opreasca..

turatia nu scade pe turometru iar ledul din baterie este verde!

ma ingrijoreaza fantastic...aveti idee ce poate fi?

Edited by URZI

Share this post


Link to post

acum vad ca am o problema: cand aprind farurile motorul nu mai functioneaza rotund.

apar vibratii in toata masina si imi da impresia ca vrea sa se opreasca..

turatia nu scade pe turometru iar ledul din baterie este verde!

ma ingrijoreaza fantastic...aveti idee ce poate fi?

 

Aceeasi problema o am si eu. Se manifesta in momentul in care sunt mai multi consumatori activi ( ex: cand ventilatorul de incalzire functioneaza, cand inchid/deschid geamul, cand utilizez bricheta masiniim, cand folosesc AC ). In momentul in care pornesc/opresc acesti consumatori martorul de baterie din bord se aprinde ( ex: tin apasat pe butonul de la geam pe deschis se aprinde martorul, daca tin pe toate cele 4 butoane apasat se aprinde si mai intens iar motorul incepe sa nu mai mearga rotund tremurand toata masina apoi daca eliberez butoanele martorul se opreste si motorul functioneaza ok ) . Martorul din bord nu se aprinde la intensitate maxima ( nu ca atunci cand pun contactul ) ci se aprinde foarte putin ( doar noaptea e sesizabil ). Acelasi fenomen si la bateria mea... ledul e verde. Poate sa fie ceva de la alternator? Tin sa precizez ca problema a aparut acum 1-2 luni din senin.

Edited by dumitony

Share this post


Link to post

Mi s-a blocat cheia in contact si aveam mari probleme in a opri motorul. Unii se lovesc de problema 'nu mai porneste', eu am fost in situatia opusa.

Rezolvat problema in service Daewoo, la Brasov. Cost total (piesa + manopera), inclusiv TVA = 144 lei

Contactul cca 46 lei (fara TVA)

Manopera 75 lei ( 1,5 ore, valoare ora manopera 50 lei, fara TVA)

Share this post


Link to post

Buna ziua...am o problema la cielo...cand virez stanga se aud niste batai in dreapta fata, iar in mers constant tremura volanul... trebuie inlocuite capetele de bara sau altceva? Multumesc!

Share this post


Link to post

Aici postezi ce ai mai schimbat pe la masina rezolvind o problema...

Trancanitul in curba poate fi si de la planetara.

Iar tremuratul poate fi si de la jante pocnite.

Du-te la o constatare e 30-40RON.

Share this post


Link to post

Km 73.000,operatii efectuate: schimb antigel,schimb lichid ambreiaj,schimbat becurile pe frana si borna + de la baterie care avea prostul obicei sa "infloreasca".

Durata surubarelii 60 de min in spatele blocului.Urmeaza roluit jante si geonetrie.

Share this post


Link to post

Si ai reusit, in spatele blocului, sa schimbi antigelul complet?

Share this post


Link to post

Am nevoie de parerile voastre: vreau sa imi pun injectoare de logan pe al meu cielo, ce ziceti va consuma mai putin?, asa cum mi-a zis tipul care mi-a dat ideea. Voi ce parere aveti? Se merita? Am gasit cu 220 RON noi din uzina, cica ar trebui sa consume mai putin ca m-a omoara la consum 10-11% in oras... si merg ca un mos ca daca "ma dau la ea" consumca cat un bentley :P ... Va multumesc :)

Share this post


Link to post

Si ai reusit, in spatele blocului, sa schimbi antigelul complet?

Cred ca a mai ramas vro juma de litru inauntru,oricum la primavara il schimb din nou ca prea e mizerabil si cand il schimb ii iau si 2 bidoane de 5L cu apa distilata sa il spal calumea pe dinauntru pana ii bag din nou antigel.O sa-mi ia o zi intreaga dar macar fac treaba calumea.

PS.La Cielo cum ridici capota in partea de stanga jos a radiatorului ai surubul de golire unde e cel mai jos punct al instalatiei de racire.Eu cand i-am dat drumul masina mergea de o ora si termostatul era deschis asa ca a curs mai tot ce era.

Vedem la primavara ce si cum.

Share this post


Link to post

Si ai reusit, in spatele blocului, sa schimbi antigelul complet?

 

Salut,

 

este foarte usor de schimbat antigelul... si eu am reusit in curte la bunici(asemanator cu in spatele blocului :) ).Este foarte simplu:

1. se desface robinetul de la radiator si se elimina lichidul vechi.

2. se curata instalatia cu apa si otel (concetratie aproximativ 30%).

3. se clateste bine cu apa.

4. se toarna noul lichid (antigel + apa distilata in proportie 50%).

 

Singurul secret: se deshide/inchide cu grija robinetul de la radiator deoarece este din plastic ff prost si este posibil sa plesneasca.

 

Sunt posesorul unui Cielo Executiv (cu instalatia GPL originala din uzina) anul de fabricatie 2005(aproximativ 60.000Km la bord).

Acum revin cu 2 probleme la specialisti:

1. In ultimul timp am observat ca dupa 15-20 de minute de mers prin traficul din bucuresti...motorul se incalzeste si probabil ventilatorul porneste. In acelasi timp se aude un pocanit fff tare  <img src= S"> .Initial speriat am oprit motorul.Tacanitul s-a oprit. Am pus contactul si surpriza huruitul a inceput sa se auda din nou.Initial am crezut ca paletele ventilatoarului lovesc in radiator?De aceea am repetat un mic test: am pornit motorul si apoi am pornit si aerul conditionat. Am observat ca cele 2 ventilaroare(din spatele si din fata radiatorului ) au pornit simultan fara nici un zgomot. Atunci cand se incalzeste motorul acestea pornesc ambele sau se declanseaza doar cel din spatele radiatorului?

Care sa fie cauza incalzirii asa rapide a lichidului de racire?Termostat defect?

Care sa fie sursa zgomotului?

 

2.De asemenea in tafic, doar cand motorul este alimentat de GPL din cand in cand...daca o sot din viteza si o las pe liber turatia motorului ramane intre 1500-2000 rot/min. Acelasi lucru nu se intampla daca morotul merge pe benzina (pe liber- turometrul indica 900rot/min). Care sa fie cauza? Plamanul intalatiei GPL nu controleaza corect debitul gazului?

 

Oare problema 2 sa fie cauza problemei 1?

 

Astept sugestiile voastre. :osanale:

 

Va multumes pentru ajutor.

Share this post


Link to post

Vineri la ora 08:00 sunt programat la distributie,revin cu detalii :) .

Share this post


Link to post

Am nevoie de parerile voastre: vreau sa imi pun injectoare de logan pe al meu cielo, ce ziceti va consuma mai putin?, asa cum mi-a zis tipul care mi-a dat ideea. Voi ce parere aveti? Se merita? Am gasit cu 220 RON noi din uzina, cica ar trebui sa consume mai putin

Habar nu am daca se potrivesc fizic dar sigur nu are cum sa-ti consume mai putin. In schimba are cum sa-ti consume mai mult si sa-ti mearga mai prost masina.

Share this post


Link to post

Daca un injector cu 4 gauri consuma mai putina benzina decat unul cu o singura gaura...

Share this post


Link to post

eu gasesc mereu mocheta din portbagaj uda de ce???

cine imi poate spune de ce?

Share this post


Link to post

Logic ar fi, pentru ca intra apa in portbagaj sau se varsa vre-un recipient din portbagaj.

Share this post


Link to post

am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva<br>am un cielo din '97 sohc<br>pb e ca ARE pe ea un casetofon ramolit, adica el scoate destul de bine dar sunt legate boxele din fata cu cele din spate impreuna<br>adica nu pot face balans fata spate<br>in fine...am desfacut casetofonul si am vazut ca are niste fire anulate prin el, pusa o alta mufa de iesire la spate...<br>in fine...in ceea ce priveste instalatia masinii, am gasit pe net o carte tehnica, doar ca in acea schema din carte da niste culori de fire pe care eu nu le am in manunchiul de fire ce imi pleaca din spatele casetofonului, are cineva o alta schema? eu in masina am : rosu+galben;negru(astea r fi la alimentare),galben, galben(astea 2 galbene sunt unite si pleaca din una dintre iesirile de boxe ale casetofonului),alb+verde,maro(iar unitede la o iesire), albastru, gri(unite la o iesire), alb+maro,alb+albastru(unite),alb, gri, rosu+galben(astea ultimile 3 sunt lasate asa in aer-cred ca sunt de la antena)

la iesire de la casetofon ma refeream la un singur fir...deci de la casetofon cum ar fi ies doar doua iesiri (+ si -) si (+ si -)...adica 4 fire...pe cand spre boxe ar trebui sa ai 8 fire...si de asta zic ca sunt unite cate 2 fire...dar e faza ca in acea schema e ceva gresit...am fire gri care nu apar in schema, am 2 fire galbene, iar in schema apare doar 1...

in fine...poate aveti alta schema

in carte e schema asta din poza

post-23980-126208726462_thumb.jpg

Edited by prozatos

Share this post


Link to post

E clar ca cine le-a legat a facut-o dupa ureche, caz in care nu te mai ajuta nici o schema.

Mai multe detalii gasesti probabil pe topicul de audio.

 

PS. Schema aia e buna, trebuie sa gasesti punctul in care se innadesc firele pe care le ai tu acolo cu cele originale ale masinii.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

pai manunchiul al al masinii pare original...

dar totusi nu regasesc culorile...ca ele pleaca in instalatie prin copeex si burete din ala...

le las si eu deocamdata asa pana am sa am bani sa schimb casetofonul...oricum antena e rupta si nu iese singura...ascult pe modulator si imi merge destul de bine

Share this post


Link to post

salut...am un cielo din 2004 si ma confrunt cu o problema pe care pana in acest moment nu a putut nimeni sa o rezolve.rant.gif in momentul in care doresc sa o calc mai pe romaneste si apas pedala de acceleratie brusc la maxim (asta dupa 2000 de turatii deci nu se pune problema ca motorul ar fi subturat)indiferent in ce treapta de viteza ma aflu masina da senzatia ca se ineaca si nu trage deloc,motorul merge in suturi fapt care te si enerveaza la culmeheadbang2.gif asta pana pe la vro 3500 de turatii cand incepe sa isi revina,daca acelerez usor ea merge ok...nu da nici o senzatie ca ar avea ceva,am fost cu ea la "specialistii" de la daewoo si dupa ce au testato si ei de a luato naiba au constatat ca ceva nu e in regula cu ea si au inceput sa schimbe ...injectoare,bujii,conducte alimentare,fise,f aer,f benzina,pompa benzina...tot ce au crezut ei ca ar putea fi cauza acestei probleme...in final dupa ce mai aveau un pic si inlocuiau toata masina si-au pus mainile in cap si au zis ca habar nu au ce are masina..20_grumpy.gif ...intrebarea mea ar fi:sa mai confruntat cineva cu vro asemenea problema??!!!!???...headscratch.gif are cineva vro ideie care ar putea fi cauza pentru care se comporta asa masina incat sa i-mi dea un sfat ce as putea sa fac ca sa pot rezolva problema ca in final sa pot sa merg si eu fericit cu masina pe strada...drive.gif

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Edited by EM!L
vânzările se fac pe secţiunea "Bursă"

Share this post


Link to post
in momentul in care doresc sa o calc mai pe romaneste si apas pedala de acceleratie brusc la maxim (asta dupa 2000 de turatii deci nu se pune problema ca motorul ar fi subturat)indiferent in ce treapta de viteza ma aflu masina da senzatia ca se ineaca si nu trage deloc,motorul merge in suturi fapt care te si enerveaza la culmeheadbang2.gif asta pana pe la vro 3500 de turatii cand incepe sa isi revina

Ai încercat să calci pedala "brusc la maxim" când eşti la 3500-4000rpm(sau mai sus)?! Dacă da, "răspunsul" maşinii e similar?

 

Zici "indiferent de treapta de viteză"... ia în calcul faptul că ai o cutie de viteze nu tocmai "scurtă" şi de faptul că maximul cuplului este atins chiar la turaţia la care spui că maşina "începe să-şi revină" ;)

 

 

 

Share this post


Link to post

salut,

 

sunt nou pe aici, asa ca daca gresesc ceva "sa nu dati cu pietre". am primit de curand un cielo 96 la vreao 170.000 km. din prima am schimbat kit ambreiaj (nu mai intra in marsarier si in a1-a deloc, iar in celelalte viteze foarte greu), arc spate stanga (rupt), rulmenti spate, discuri si placute frana, saboti frana spate, ulei si filtre, aditiv de benzina pentru curatat injectoare si un cap de bara. piesele au fost vreo 1100 ron, iar manopera 800. ce parere aveti de preturile astea? gaseam sa fac treaba asta mai ieftin in alta parte?

 

mai am de furca la masina:

1. geamurile nu se mai deschid (doar spate stanga mai merge, in rest la sofer si dreapta spate nici nu misca, iar in dreapta fata se deschide doar putin si dupa aia se opreste), am inteles ca ar fi de vina motorasele, dar cred ca e posibil sa fie ceva si de la mecanism.

2. nu mai merge nici inchiderea centralizata (telecomanda are baterie)

3. nu pot sa reglez deloc oglinzile din mecanism (probabil ca trebuie schinbat mecanismul, sau oare se schimba cu totul???)

4. muzica - tank-ul de pe ea nu mai porneste (la capitolul asta voi ajunge cand mai fac rost de niste bani sa schimb si radio si boxe, dar pana atunci ma gandeam ca poate il fac pe asta sa mearga la radio macar)

 

cam asta e momentan. astept si parerile voastre legat de ce am facut pana acum (pret piese, manopera) si daca stiti unde as putea sa scap mai ieftin si de ce mai am de facut la ea.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...