Jump to content
Sign in to follow this  
zack

Boxe Jazz 9940

Recommended Posts

Am fost pana acum de 2 ori in garantie.  <img src= ("> pur si simplu sunt proaste.

de ce ? am dat o petrecere : mi s-au ars 3 tweetere si unul paraia. M-am dus la garantie...le-am lasat...spunandu-le ca sunt arse tweeterele. Le las la garantie cam 5-6 zile (lucratoare) dupa care vin sa le iau "bucuros". Ajung acasa...si tweeterele de la boxele din spate (rear) nu mergeau. Imi venea sa dau cu ele de toti peretii. Ba mai mult !!! nu stiu ce mi-au facut "meseriasii" la subwoofer de...la bass intens scotea niste sunete metalice foarte ciudate. Am fost iar la garantie a 2-a zi. Le-am pus BILETELE cu problemele boxelor. Cei de la garantie au avut MAREA NESIMTIRE de a-mi zice ca am umblat eu in ele. Am negat. Nu eram asa de "disperat" incat sa ma apuc sa le surubaiesc. Au trecut aproximativ 6 luni de in care boxele au mers, iar acum, cand le-am pornit am constatat ca bass...pauza. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ele.

ps: Nu e de la soft, le-am pus pe un mp3 player si tot nu se aude subwferul.

ps2: Pot sa le cer banii inapoi pe ele ??!!

ps3: Astept sfaturi...  <img src= ("> cand ma uit la ele, imi vine "greata". Mai bine stateam in banca mea...si ramaneam cu Philips mms460 (vechiul sistem care e acum la tara pus). Mi-am facut-o cu mana mea. Vreo "remediere"...?

Nu recomand nimanui sistemul acesta de boxe. Pe langa boxele care sunt cum sunt(au claritate...dar sunt facute pentru dus in garantie la 4-5 luni) mai au si un service de vai capul lor.

Astept pareri...

Share this post


Link to post

Nu poti sa le ceri banii inapoi pe ele... Vezi exact ce zice certificatul de garantie. Ca sa le ceri banii ar trebui sa le fi avut in garantie foarte multe zile!

Share this post


Link to post

1. Citeste contractul de garantie

2. Ameninta-i cu OPC sau ANPC. Daca nu reactioneaza chiar depune plangeri la aceste organe de control.

3. Eu spuneam sa va luati Creative, voi nu ascultati :P .

Share this post


Link to post

Sau Logitech, sau alte marci care au ceva vechime...

Share this post


Link to post

Eu am un sfat , ameninta cu OPC-ul !

Share this post


Link to post

Logitech z5500.. cade casa cand il dau la maxim :)

Share this post


Link to post

@Zeu: MacAudio face si boxe de computer???

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfaturi. Sa ma duc cu tot setul de boxe ? Repet...problema e numai cu subwooferul. (sa nu incepeti sa dati in mine...intreb, pentru ca sunt foarte dificil de carat aceste boxe. abea incap pe bancheta din spate in kalos, in portbagaj nici vorba) In Certificatul de garantie nu scrie nimic de bani :spumelagura: O sa le fac "unpic" de scandal...le-am mai facut si data trecuta, si i-am amenintat cu opc. De data asta daca nu mi le fac sa mearga bine aduc OPC pest ei. Poate si un ziar...o televiziune :P

Share this post


Link to post

Face da ..Ptr. computer de bord normal !!!

Share this post


Link to post

Eu am luat Kinetix 5.1 si dupa aprox.2 saptamini,cind am venit seara acasa,ledul de control era stins,mirosea a incins in casa si bineinteles ca nu mai mergeau...  <img src= (">

Miine incerc norocul la garantie (EMag)

Share this post


Link to post

Am vrut si eu kintex !!! dar din pacate...am luat jafurile astea de jazz. Sunt "pornit" sa-mi dea banii innapoi. Luni cred ca o sa ma duc cu ele, deoarece raman fara boxe, si trebuie sa ma carpesc cu astea. O sa aduc philipsurile de la tara...de care sunt foarte incantat.

Share this post


Link to post

Am ajuns in sfarsit cu boxele in garantie. M-am dus...toate bune si frumoase, baietii au fost foarte amabili, le-am lasat acolo, si teoretic o sa mi se inlocuiasca cu un alt produs. Se pare ca nu au "cerut" scandal.

ps: Scuzati de post consecutiv.

ps2: Nu recomand aceste boxe la nimeni.

Share this post


Link to post

Spune-mi si mie cat au costat ?

Share this post


Link to post

7 milioane 700. Voi ce ati lua de banii astia ? Cred ca la calculator, o sa ramman cu philipsurile cele "vechi" (au un an). Se aud suficient. M-ar tenta un dvd sau o combina...sau :-? Sunt cam nehotarat. Astept idei :) >- Mai pot plusa pana la aproximativ 9 milioane.

ps: Ce parere aveti de dvd-urile philips in general ?

Share this post


Link to post

2 boxe cinstite si un amplificator.

Share this post


Link to post

4 boxe cinstite (JBL) si un amplificator. :) ...toata stima !

Share this post


Link to post

4 boxe jbl si un amplificator m-ar costa cel putinn 18 milioane. S-ar putea sa ma orientez spre 2 boxe de podea, poate nu jbl, sa vad, in functie de pret/calitate, poate un sony :-? (daca o sa "fie" sa iau, le ascult in magazin mai intai). Amlificatorul, o sa al cumpar mai tarziu, din lipsa de fonduri. Totusi inclin mai mult spre un dvd, deoarece n-am, si e pacat sa las frumusete de televizor de 82 cm (panoramic :-> ) fara. Mersi de idei :) >- . O sa va anunt cand o sa iau, ce o sa iau. Din pacate sunt "limitat" la magazinul lor (diverta - de acolo le-am luat). Cred ca o sa mai dureze lejer 4-5 zile. Numai bine.

ps: N-are nimeni dvd philips ?

Share this post


Link to post

Dai banii aiurea pe JBL (adica nu aiurea, dar platesti marca degeaba). Intra pe un forum de hifi - de exemplu aici http://www.hi-fi.ro/fhifi/index.php si cauta recomandari de boxe.

Share this post


Link to post

Sau aici :http://www.elforum.ro/

Numai ca dupa cateva pagini vei fi bagat in ceata definitiv !!!

Pe aceste forumuri nu sunt multi care stiu ce spun si care nu bat campii in ultima instanta (parere pesonala )

La capitolul audio totul este asa relativ si parerile sunt asa diferite incat singura solutie este ca "ca-ti place tie cum suna este cel mai bun". Sa stii ca eu sunt membru si particip la unele discutii de acolo si iti recomand sa fi foarte atent ca pana la urma vei ajunge sa-ti construiesti singur boxele si amplificatorul :) )

Imi permit niste sfaturi.

-Hotareste-te daca vrei sunet pentru auditii hifi sau pentru filme si jocuri , sunt lucruri diferite.

-Niciodata un sistem nu se va auzi la magazin la fel ca la tine acasa (considerente acustice, mobila , sursa de semnal si altele)

-Daca vrei sistem pentru auditii hifi (stereo sau 2.1) iti trebuie neaparat un egalizator ca sa poti obtine performanta maxima de la sistem in incaperea in care asculti.

-atentie ca multe sisteme se aud "tare" dar asta nu este suficient. Mai este vorba de dinamica , banda de frecventa, raport semnal/zgomot , viteza de raspuns si altele.

-sa te uiti la sistemul de masura folosit pentru putere . Atentie la valorile exagerate sau gen PMPO cu niste valori de parca ar fi aparat de sudura.

-Vezi in ultima instanta cat de greu este amplificatorul , asta este intr-o oarecare masura un semn al marimii transformatorului deci a puterii sursei.

-Oricum toate sunt facute in China asa ca vezi sa nu dai bani in plus pe "firma " cum bine zicea Vaxxi !

-Daca la un magazin vezi ceva ieftin de tot sa nu cumperi

-Asteapta sa se tina HIFI- Arena si anul acesta, vezi ce se intampla acolo si apoi ia o decizie.

-Daca intri pe aceste forumuri urmareste-i pe Dj DNA, Vasile si pe VTP mai ales.

Iti doresc succes

Edited by Cristian

Share this post


Link to post

Logitech 5.1 Z-5500... Fara cuvinte la capitolul 5.1 de casa... Puteti sa-mi sariti in cap cat vreti, le-am avut la standul unui distribuitor la CERF si au facut fata unei hale intregi, si se auzea si brici! E adevarat, costa cam 16 milioane...

Share this post


Link to post
Logitech 5.1 Z-5500... ...costa cam 16 milioane...

 

Le gasesti si la 1350ron-1400ron ;)

Share this post


Link to post

Cu atat mai bine! Pe bune, le-am ascultat cu mare atentie si (cu toate ca pornisem cu ideea preconceputa ca Logitech nu are treaba cu boxele) m-au impresionat!

Share this post


Link to post

Eu am Jazz 9940 de 3 ani aproape si desi tot imi spun ca le voi schimba cu Denon AVR 1906 + Monitor Audio Bronze B4 pana acum doar cele cateva DVDAudio m-ar face sa le schimb. Am mai spus ca modelele mai noi cu plastic pe satelitii frontali parca sunt contrafacute.

 

Tweeter-ele au obiceiul sa se arda cand le folosesti a la discoteca fara sa setezi crossover-ul. Ia incearca sa mai dai pe front si rear sub 120 Hz, sa folosesti boxele normal sa vezi ca nu se mai ard asa de des. In plus in acel moment sunetul va deveni mai cristalin. Normal, nu vei mai sufoca tweetere cu 80Hz.

Daca nu asculti de astfel de sfaturi vei arde si tweetere Dynaudio iar acolo o sa plangi dupa bani foarte multi.

 

Boxele nu se deschid si se dau la maximum cu Prodigy. Se lasa un pic sa se incalzeasca.

 

Boxele se rodeaza exact la fel ca un motor de masina sau ca discurile de frana.

 

Ce ar fi daca ai vorbi frumos cu baietii sa iti verifice crossover-ul hardware inclus! Am impresia ca p'asta l-ai ars primul.

 

Woofer-ul este foarte sensibil. Daca il bruschezi un pic la transport l-ai faramat.

 

Si prieteni, ca se aude tare nu inseamna ca se aude si bine. Logitech-ul cela are un singur lucru bun: dinamica woofer-ului. O boxa buna gasiti la Creative seriile facute de Cambridge Audio. Altfel exista combinatii Denon, amplituner entry level + set boxe 51 (gasiti la Metro) sub banii unui z5500 si mult peste dpdv calitate dar cu mai putina putere.

 

PS: macar priza cu impamantare folosesti?

Edited by panzer

Share this post


Link to post

Egalizatorul l-am tinut off...

ps: Logitec alea la 16 milioane nu prea merita. Iei un dvd super bun la banii aia...un sony de 800 w rms (parca e vro 16 milioane...)

ps2 : Maine o sa sun sa vad ce au facut baietii...la service.

ps3: Am vazut la service, logitec-urile acelea 2.1, care au vreo 300 w rms si costa parca 7 milioane. Eu am un volan logitec si sunt foarte multumit de el.

ps4: Sper sa pot alege un dvd, in caz contrar ori banii, ori ai pun sa imi aduca Philips A3.610, si o sa imi cumpar pe parcurs un dvd recorder, si termin balciu' :) >-

ps5: Mai este varianta de a-mi lua o pereche, chiar 2-ua de boxe de podea...dar parca tot mai "dulce" e sunetul surround...mai ales in film. Sa vad...nu sunt hotarat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...