Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Capitala - Se Poate Si Mai Rau

Recommended Posts

Nebunia dupa bani nu are limite !!!....Exista capitale in Europa unde nu ai voie sa construiesti oriunde si oricum, exista limite impuse de spatiu si de urbanism zonal..La noi insa nu exista nici macar limite ale nesimtirii si prostului gust...

Ei bine ieri mi s-a confirmat un zvon !!....Domnul onor primar general, un baiat de altfel tare spilcuit si cu vocabular si un domn, cica arhitect sef al Capitalei, au recunoscut ba chiar au si incercat sa convinga ca este necesar sa se mai construiasca vreo doua cladiri una chiar pe platoul din fata restaurantului Cina si una chiar in fata fostei cladiri a Senatului (fosta cladire a CC al PCR)...Deci se poate si mai rau fratilor !!!...Imi imaginez ce "fain" va arata Capitala cu inca doua cladiri gen Opera Center plantate in poate singura zona ramasa cat de cat mai aerisita in buricul targului...

Vreau pareri si idei ce si cum sa facem sa oprim nebunia asta ..Ma rog sa incercam ...

Share this post


Link to post

Hmmm, pai acum ceva vreme cand eu porneam ceva, parca tu imi ziceai ca de ce ma agit degeaba, remember? O sa caut... Stii bine ca nu ai nici o sansa, nu?

Share this post


Link to post

Vipera :

1) mi-ar fi placut mai mult sa te vad scriind "ca nu avem" si nu ca "nu ai"... :-W

2) as zice mai degrama ca avem sanse foarte mici da' chiar nici una !!! [-X

Share this post


Link to post

OK, nu avem nici o sansa reala. Dar daca vrei, eu sunt alaturi de tine.

Share this post


Link to post

Din pacate doar noi doi de pe aici !!Asta ptr. ca se pare ca desi bucuresteni multi de pe forum nu-si dau seama ce ne paste !!...Ce naspa mai ce naspa!!!....

Oricum multam pentru incurajari!....  <img src= ">

Share this post


Link to post

pai.. propuneti solutii

Share this post


Link to post

Dinamita.

 

PS: Glumesc. Nu exista solutii impotriva prostiei.

Share this post


Link to post

Sunt mult prea multi bani in joc pentru ei, iar noi suntem mult prea mici pentru a avea vreo alternativa. Trebuie doar sa ne impacam cu ideea ca nu putem face nimic pentru a-i opri din goana lor dupa milioanele de Euro pe care le incaseaza din spagi

Share this post


Link to post

De facut se poate face. Ca in orice tara civilizata. Priviti occidentul. Cand nu convine unei categorii de oameni ceva... ies in strada. Asta-i singura manifestare care atrage atentia si mai potoleste pornirile de genu: I-a mai da-i in ... ca n-au ce ne face.

Dar cum sa scoti lumea in strada? La noi oamenii au devenit total neinteresati ...

Share this post


Link to post

am vazut undeva cateva detalii si proiecte.. o sa incerc sa fac rost de imagini..

Share this post


Link to post

Videanu si-a dovedit calitatile... Si daca tot a scapat de fisurile microscopice de ce sa nu innoiasca si Calea Victoriei? Ce mai conteaza ca in toate orasele civilizate legile de urbanim sunt atat de stricte incat iti impun pana si paleta de culori pe care ai voie sa o folosesti. ce mai conteaza ca s-a dat o gramada de bani pe cartoful tras in teapa aka monumentul revolutiei sau cum i-o zice. ce conteaza ca in prag de integrare sunt inca strazi fara canalizare si apa curenta, ce conteaza ca sunt strazi care arata ca dupa bombardament, ce conteaza ca centrul vechi al Bucurestilui e vai de mama lui, cladirile stau sa se darame, sunt pline de drogati si de tot felul de persoane dubioase.

 

Fiecare oras civilizat incearca sa-si puna in valoare istoria, monumentele, sa atraga turisti, etc. Noi ii atragem cu cladiri in paragina, cu strazi pe care ti-e frica sa mergi, cu un kitch care iti aduce mancarea din somac inapoi in gura etc. Dar nu-i nimic. Traiasca primarii nostri liber alesi.

 

Apropo, pentru Canada se organizeaza din nou selectie in vedere emigrarii.

Share this post


Link to post

Zilele astea m-am uitat la turul italiei.. mai ales la partea montana..

Ce mi-a placut.. acolo toate casele semanau, si nu ma refer ca erau identice, ci se integrau in peisaj.. aveau o paleta de culori ce se respecta la fiecare casa..

Nu ca la noi, mai ales in zonele nou construite unde fiecare casa parca vrea sa concureze la concursul " nuca in perete"

Asta spune mult, nu numai de normele de urbanism si de arhitecti.. ci si de gusturile oamenilor..

 

 

 

http://www.romanianews.net/modules.php?nam...ownOrNotSigners

Share this post


Link to post

Pana si cartoful ala arata relativ bine acolo. E un landmark exact in centrul unui spatiu mai larg.

 

Mi se par totusi fara efect petitiile pe net.

Share this post


Link to post

da, e un landmark si gusturile nu se discuta. Dar in loc sa dea banii pe acel landmark nu era mai bine sa refaca marcajele trecerilor de pietoni? ca sunt unele care nu mai au deloc marcaj pe asfalt iar indicatoarele sunt mascate de crengile copacilor care aproape ca le-au inghitit. Nu era mai bine sa dea bani pentru taierea copacilor uscati ca sa nu mai stam cu frica (,) ca la fiecare adiere mai puternica de vant cad peste oameni/masini?

 

Nu stiu... zic si eu. Adica din toate probleme care trebuiau rezolvate au gasit si ei de cuvinta ca sunt prioritare construirea cartofului si asfaltatul unor bulevarde care nu aveau absolut nimic. Oare chiar nu exista alte lucruri mai importante?

 

Iar in ce priveste certificatele de urbanism, daca stati de vorba cu avocati o sa vedeti ca nu de legi ducem lipsa. Alea sunt, slava Domnului. ducem lipsa de compententa si de vointa pentru a le pune in practica. ca lipsa de vointa e motivata de anumite interese e partea a doua.

Share this post


Link to post
Din pacate doar noi doi de pe aici !!Asta ptr. ca se pare ca desi bucuresteni multi de pe forum nu-si dau seama ce ne paste !!...Ce naspa mai ce naspa!!!....

Oricum multam pentru incurajari!....  <img src= ">

Ce sa ne pasca Zeule ?

 

Pur si simplu am ajuns sa urasc Bucurestiul cu toate gropile lui si cladirile fara nici un stil .Cind vine cineva de afara nici nu stiu ce drac sa-i arat aici si prefer sa merg 200km sa-i duc la Brasov .Am patit asta de atitea ori incit mi-e jena ,pur si simplu nu au ce vedea in Buc ,dupa ce le-am aratat Casa Poporului mi-au zis sec :ce monstrozitate :mda: . Prefer sa-i duc la Bran sau Peles sau in cel mai rau caz sa-i plimb o ora in Herastrau sau Cismigiu si cam atit .

Share this post


Link to post

Eu ii plimb prin centru. La anumite ore raman incantati, la alte ore raman mirati ca nu sunt atat de multe accidente la cata mai traficul avem.

Share this post


Link to post

Hai mai fratilor... nu mai fiti suparati ... cat credeti ca o sa mai reziste toate cladirile construite prin anii 1920-1950?

Nu zic sa le demolam pe toate... o mare parte ar trebui insa rase de pe fata pamantului...sunt doar cuiburi de igrasie, mizerie si alte probleme... De exemplu celebrele cladiri cu bulina rosie... nimeni nu mai zice nimic despre ele...tot o dati incolo si incoace cu centrele unor capitale europene ce nu au parte de "bucuriile mioritico-vrancene" dar nu vreti sa acceptati ca au fost construite tinand seama de o multime de factori ce la noi in tara nu erau pomeniti nici in carti (nu neaparat seisme ci mai degraba canalizare, spatiu folosit eficient etc.). Cat priveste Bucurestiul recunosc ca sunt cladiri celebre pentru "arhitectura" dar pot deveni foarte usor celebre pentru numarul urias de victime cele pot face...

 

Hotel Cismigiu...l-ati mai prins in functiune? Am fost de curand prin interiorul lui pentru o evaluare...pe etaje si prin subsoluri(are 4)...Am gasit chiar desenele si etichetele procuraturii in interiorul casei liftului...stiati ca acolo a murit o studenta? dupa ce alti doi baieti au cazut cu scari cu tot de la etajul 3 la 1? melodia celor de la Vama Veche e inspirata de realitate...

 

Cand am citit prima data titlul topicului...mmm ... m-am gandit ca poate o sa aibe firma in care lucrez mai mult de munca... si cum o singura cladire medie implica cel putin 600 -700 de oameni...imi zbura gandul ca poate o sa fie mai putini someri si frecatori de menta in Bucurestiul asta prea plin de emigranti nord-est-ici.

 

... ies in strada. Asta-i singura manifestare care atrage atentia si mai potoleste pornirile de genu: I-a mai da-i in ... ca n-au ce ne face.

Dar cum sa scoti lumea in strada? La noi oamenii au devenit total neinteresati ...

 

Nu cred ca o sa reuseasca asa ceva in Romania chiar daca ies in strada 1000 sau 100.000 de oameni... de exemplu: Cathedral Plaza ... santier in curs situat langa Catedrala Sf. Iosif...poate ati auzit de mitigurile si protestele intregii comunitati catolice din Romania. Rezultatul ? Ati ghicit ... este in lucru iar sansele sunt 0 pentru a putea fi oprit.

 

...Cind vine cineva de afara nici nu stiu ce drac sa-i arat aici si prefer sa merg 200km sa-i duc la Brasov .Am patit asta de atitea ori incit mi-e jena ,pur si simplu nu au ce vedea in Buc ,dupa ce le-am aratat Casa Poporului mi-au zis sec :ce monstrozitate :mda: . Prefer sa-i duc la Bran sau Peles sau in cel mai rau caz sa-i plimb o ora in Herastrau sau Cismigiu si cam atit .

 

Poti fi acuzat de demagogie... sunt atat de putine de aratat in Bucuresti? atunci ce ai impotriva constructiei de cladiri noi? daca tot "nu au nici un stil" cele actuale...

Share this post


Link to post

Eu zic sa va plimbati prin zona veche a bucurestiului.. in spatele blocurilor de pe uniri..

O zona superba.. dar neingrijita.. normal, oamenii care locuiesc in ele nu au banii.. la fel cum si zona lipscani si strazile din zona. cati mai ridicam capul pt a vedea cladirile..arata jalnic, ca si ingrijire, ar ca arhitectura.. rivalizam cu vechile orase vestice, numai ca trebuiesc bagati bani in renovare

Eu as obliga pe cei care detin cladirile si vor sa le refaca... macar exteriorul lor sa fie pastrat.. nu ma intereseaza ce amenajari faci in interior, dar exteriorul sa ramana original..

Daca va uitati pe discovery home and leasure.. sunt tot felul de englezi ce cumpara case in spania sau franta, de la vechi case parasite si .. ruine la fabrici si biserici.. TOTI pastreaza stilul locului, arhitectura vechii cladiri.. in interior e treaba lor, dar exterorul se chinuie sa-l aduca la original, chiar sa para vechi, si nu ca asa este impus, ci ca asa arata mai bine..

La noi.. termopan.. fatada dreapta sau sticla.. "cubism"..ce conteaza ca este pe lipscani, la centura sau in zona Bran sau Vama Veche

Share this post


Link to post
.... in Bucurestiul asta prea plin de emigranti nord-est-ici...

 

Inteleg ca ai o problema cu cei din zona respectiva a tarii? Esti cumva rasist sau cum s-o chema? Ca idee si eu sunt din zona aia aproximativ. Da, moldovean, cum peiorativ zic "ragatenii" despre toti dobitocii, jignind aiurea niste locuitori ai tarii care nu au treaba cu asta...

Share this post


Link to post

Pai da, cladirile din zona veche s-au dus dracului, greu se mai pot reabilita - ca au fost scosi cu forta "imperialistii" si "mosierii" si au fost bagati acolo tot soiu' de tigani (pardon cetateni romani de etnie rroma :mda: ) si tarani si alti melteni cu "origini sanatoase" si le-au distrus. :wallbanger:

Share this post


Link to post

Bucurestiul vechi este jalnic ,mizerie cit cuprinde chiar nu mai are nici un farmec .Singurele locuri interesante sunt: Hanul lui Manuc ,Curte Veche si Carul cu bere .

Share this post


Link to post

Asa BogdanG du-i la Brasov !!!Sti tu unde e viitorul bag sama!!....Deci acolo la Bv pot sa reziste cladiri de 100 200 300 500 de ani in Bucuresti nu !!!Aici nu se pot reface nu pot fi consolidate nu !!....IMI VINE SA II STRANG DE GAT CAND II VAD CUM STAU SI FREACA MENTA CU CENTRUL CAPITALEI SI NU PUN MANA SAFACA IN PUII MEI CENTURILE ALEA!!!...Si ca sa vedeti ca exista si se poate si ceva mai bine NOVOTEL de pe calea Victoriei va avea intrarea de la vechiul Teatru National...Cladirea care a fost pe acel loc !!Ei macar au reconstriu intrarea daca nu tot edificiul ...Mda nu stiu ce putem face decat clar o iesire in strada ...cu pancarde si masini!!Da' in conditiile legii!!!!....

Share this post


Link to post
Inteleg ca ai o problema cu cei din zona respectiva a tarii? Esti cumva rasist sau cum s-o chema? Ca idee si eu sunt din zona aia aproximativ. Da, moldovean, cum peiorativ zic "ragatenii" despre toti dobitocii, jignind aiurea niste locuitori ai tarii care nu au treaba cu asta...

 

omule era vorba de "racheti"...

Share this post


Link to post

Pai zi fratele meu alb mai exact zona... Nu de alta, da' tot mai des ii aud pe care mai de care: "uite,moldoveanu, cum intoarce masina" sau altele asemanatoare... Si taaaare mi se pune pata... Ca daca ii iei la puricat, 75% au sau au avut o ruda in Moldova...

Share this post


Link to post

Hai sa n-o dam in diverse, da ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...