Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

PERIE DE PRAF SUPER!!!

Recommended Posts

In primul rand multumiri lui mongoose! Ne-a aratat aseara mareatza lui perie de sters praful pe masina si am ramas impresionat!!! Drept urmare, azi mi-am luat una! 350.000lei, de la un magazinash plin de minunele pentru auto (da' plin!!!) care e pe stradutza ce leaga Dorobanti de Spitalul de Urgenta (se intra pe Dorobanti, se trece de Perla si se face imediat dreapta, si e la 100m pe stanga).

 

ATENTIE: e NUMAI pentru praf!!! Se spala masina normal si cu peria minune se sterge doar praful!!! Dar iese superb!!!

 

Atasez poze...

 

Aaaaa... Nu mai atasez poze, ca mi-am atins limita de 10MB...

Share this post


Link to post

Atasez eu pozele pt ca mr Viper si-a atins limita.

 

@Vaxxi te rog: Se poate sa-i maresti limita? E serverul tau si n-am vrut sa ma bag.

DSC01029.jpg

DSC01031.jpg

DSC01030.jpg

Share this post


Link to post

Tocmai am inaugurat-o pe Cielo-ul unui bun prieten, pe o aripa stropita cu noroi acum cateva zile si pe luneta prafuita... Omul, la sfarsit (adica dupa 10 secunde) m-a intrebat: "E cumva electrica?" :thumbr:

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu periile acestea de sters praful de pe masini, se inmoaie inainte in motorina. Cel putin asa face un vecin care are o Nubira de serviciu, a inmuiat in motorina peria cand a luat-o, si acum o tine invelita intr-un ziar. oricum peria isi face treaba f bine (nubira respectiva e argintie).

Share this post


Link to post

Aoleu, asta e gluma, nu??? Pai pe asta daca vine ceva motorina sau alte mizerii ciudate, gata, poti sa o arunci!!! Scrie si pe ea mare: DUSTER, adicatelea perie de praf!!!

Share this post


Link to post

Nu e nici o gluma, am vorbit serios. Poate vecinul meu are altfel de perie, poate nu stie el ce face. Oricum am inteles ca datorita faptului ca peria a fot imbibata la inceput in motorina , la fiecare stergere i-ar da luciu masinii...ma rog nu stiu ce sa zic, aia fiind masina de serviciu poate nu ii pasa ca in timp se deterioreaza vopseaua.

Share this post


Link to post

Hmmmm... Ce sa zic... Ideea la asta, asa cum a demonstrat mongoose la intalnire, e sa speli bine masina si sa folosesti peria doar pentru praf! Tipul de la magazin mi-a mai aratat si un lichid special de dat pe masina din cand in cand inainte sa dai cu peria, pentru protectie etc. Dar nu a zis nimeni de motorina...

Share this post


Link to post

Chestia cu peria-shomoiog "motorinoasa" e de pe vremea comunishtilor . Era practicata de soferii shtabilor . Va mai amintitzi ce "boboc" erau daciile negre cu numere "mici" :( .

Iata retzeta :

Se lua un ghemotoc mare de "stupa"(fire de cinepa folosite in industrie) care se legau de o coada de matura (fara matura :lol: ) . Se lasa o noapte in motorina si apoi la scurs doua saptamini(atentzie nu se stoarce) !!! Dupa care se folosea bine merci :thumbr: La acea vreme retzeta era tinuta in mare secret !!!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Deci sa inteleg ca faza cu inmuiatul periei in motorina nu e chiar absurda, adica s-a mai folosit si de catre altii.

Share this post


Link to post

Explicatia este simpla. Motorino contine un procent oarecare de parafina dizolvata (aia care infunda pe vreme foarte rece filtrele de behaiau soferii pe langa masini - azi, traiasca aditivii). Prin procedura de mai sus se aplica peste vopsea in strat extrem de subtire de parafina care crea un luciu artificial. Acum se poate folosi cu succes(???) o ceara cu acelesi efect.

Share this post


Link to post

Exact cum ziceam, tipul de la magazin mi-a recomandat si un flacon (maricel) pentru dat pe masina din cand in cand inainte sa dai cu peria. Era vreo 130.000. Dar, sincer, nu as da cu motorina!!! Pe langa ideea in sine care imi repugna, mai e si mirosul!!!

Share this post


Link to post

Am si eu o nelamurire, chiar daca peria respectiva e pt praf, daca dai cu ea uscata, pe masina tot uscata, nu zgaraie vopseaua ?? :?:

Adica la o spalare asta e si ideeea, sa "inmoi" bine cu apa inainte sa te apuci sa dai cu buretele/peria, pt a nu zgaria vopseaua.

Share this post


Link to post

Nu zgarie, dimpotriva!!! Firele sunt supermoi! Bine, normal ca daca ai o pietricica, la revedere... Dar asta e riscul si la o spalare manuala cu burete, si acolo poate intra o pietricica. Vio joi la intalnire si o sa vezi 2 perii la lucru!

Share this post


Link to post
Vio joi la intalnire si o sa vezi 2 perii la lucru!

 

Nu stiu ce sa zic, nu prea m-as simti in largul meu. Dupa cum vezi masina mea nu este Daewoo :oops: si in plus nu cunosc pe nimeni...

Share this post


Link to post

Heloooooo, esti membru pe forum!!! Si chiar daca n-ai fi, oricine e binevenit, ca doar nu suntem o secta!!! Si ce daca nu ai Daewoo... Nu esti singurul!

 

A, sa vezi cum eram eu la prima intalnire!!! Ce stres aveam!!! Dar iti trece in maxim 5 minute!!! In plus, daca e vreme buna, aduc si "puiul" 1/10 sa alerg un pic pe acolo...

Share this post


Link to post

Eu am fost sofer de stab pe vremea lui ceasca, intradevar somoiogul se baga in motorina, se lasa 2-3 saptamani la scurs si se pastara in foaie de perganent care sugea surplusul de motorina. In afara de faptul ca ii dadea luciu motorina mai avea si alt rol, strangea praful pe fibre, daca dai cu ea uscata dupa cateva intrebuintari nu mai strange praful ci doar il muta de colo, colo. Dupa o anumita perioada , cand se murdarea si nu mai era eficienta se spala bine in motorina si iar se lasa la scurs. Probabil ca spray-ul recomandat de vanzator indeplineste rolul motorinei de a atrage particulele de praf si a le mentine pe fibre. Motorina care mai ramanea pe somoiog nu ataca vopseaua deloc, am folosit asa ceva 25 de ani fara nici o problema.

Share this post


Link to post

Am văzut această perie "magică" azi, în Carrefour Orhideea, la preţul de 19,99 RON. Foarte probabil o găsiţi şi în celelalte Carrefour-uri.

Cei care aţi luat-o cu 35 RON să nu mă înjuraţi...

Share this post


Link to post

Am vazut si eu azi peria minune la o benzinarie Mol din Galati, cred ca o sa-mi cumpar si eu zilele astea. Sa aveti spor la periat :) .

Share this post


Link to post

Unde ai vazut si cat costa?

Share this post


Link to post

am gasit eu in seara asta, si bineinteles mi-am cumparat rapid, ceva tot in genu ala dar mai ieftina, cu maner de plastic, dar curata super, este 200.000 in carrefour ORHIDEEA, nu stiu de celelalte carf. dar de aici am cumparat-o eu, vedeti pe standul unde sunt chestiile alea cica de tuning Type-R, in dreapta la lavete, sunt puse jos, tot type-r cica se numesc, au maner rabatabil, si costa doar 200k, si sunt super. Nu stiu cat o tine manerul de plastic dar eu o sa o tin desfacuta, dar pare rezistent.

Share this post


Link to post

Eu folosesc demult o rezerva de mop din ala de sters pe jos imbibata in motorina si lasata la scurs etc...

Share this post


Link to post

Circa 20 ron in Vitan un pamatuf mult mai mare decat cele din magazine. Atentien sa fie de bumbac. Luat, imbibat in motorina, lasat sa se scurga bine, apoi infasurat in ziare in mod repetat pana cand nu mai iese grasime pe ziare. Face minuni la masinile inchise la culoare

Share this post


Link to post

De ala am cumparat eu (15 RON), mai ramane sa-l tratez cu niste motorina.

Share this post


Link to post

Si unde-l tii, nu pute de iti vine rau? :(

Share this post


Link to post

Il tin intr-o punga relativ ermetica in portbagaj. Nu pute.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...