Jump to content
Sign in to follow this  
Witch

Experiment Social

Recommended Posts

Ooooooooooooooooook, foarte interesante raspunsurile voastre. Repet: maine voi explica scopul experimentului si poate in 2 zile interpretarea raspunsurilor.

 

 

As aprecia foarte tare daca in continuare mi-ar raspunde cei cu varste peste 35 de ani!

Edited by Witch

Share this post


Link to post

eu spun ca maimutele nu vor supravietui daca nu vor fi integrate treptat in noul mediu si mai ales nu vor fi socializate cu noul grup din care vor face parte

PS: 38 ani (sa nu te mai chinui cu calculele)

si m-a ajutat si nevasta - fan Animal Planet :D

Edited by lucian14

Share this post


Link to post
eu spun ca maimutele nu vor supravietui daca nu vor fi integrate treptat in noul mediu

:) >- Raspunsul perfect...as accentua cuvantul TREPTAT

:drinkers:

Share this post


Link to post

Deci la categoria 35 de ani si peste nu-si da nimeni cu parerea?

Share this post


Link to post

@witch> draga umanisto, daca nici eu nu mai intru la categoria peste 35, atunci... :-?

 

LE: Hai ca-ti fac eu calculul: 47

Edited by Moshu

Share this post


Link to post
PS: 38 ani (sa nu te mai chinui cu calculele)

 

@witch> mai multa atentie... :-W

Edited by tuf5075

Share this post


Link to post

Hehhe nu fiti nerabdatori sau "neatenti" datele voastre spusesem ca le-am inregistrat deja. Ideea era sa opresc de la a-mi raspunde persoanele pana in 35 de ani, pentru e echilibra procentajele. Am nevoie de acelasi numar de respondenti din ambele categorii: sub 35 si peste in scopul de a avea esantioane egale ;)

Share this post


Link to post

Se vor adapta cu greu, si probabil vor supravietui.

Cum un copil orfan/adoptat ajuns la varsta adolescentei sau poate chiar mai devreme se gandeste sa isi gaseasca parintii/parintele, radacinile, mediul din care provine asa si aceste animale subconstient realizeaza ca mediul lor nu este intr-o cusca ci alaturi de alte fiinte similare, in jungla, in padure etc...E vorba de instinct.

 

Cineva mai sus spunea cum la circ dresorii isi baga capul in gura leilor.

 

Au fost destule cazuri pe Animal Planet, National Geographic etc, cu dresori sfasiati de propriile animale (nascute, crescute si educate in captivitate) si aici ma refer desigur la tigri, lei, pantere si alte feline. Si daca nu ma insel a fost si un documentar care explica foarte clar ca un animal de genul acesta nu poate scapa de instinctele primare in veci.

Ganditi-va la vesnica lupta intre pisica si caine, pisica si soarece etc.

 

Mai greu, chiar foarte greu, este sa se adapteze invers, si anume din jungla in captivitate (indiferent de libertatea care li se ofera). Atata timp cat aceste animale se vor intoarce in mediul lor natural cu siguranta nu vor suferi.

 

Later edit: 19ani

Edited by cielofan

Share this post


Link to post
Ganditi-va la vesnica lupta intre pisica si caine, pisica si soarece etc

 

Vesnica lupta. =)) ...pai nu ai vazut animale de casa, in speta caine si pisica foarte buni prieteni...sa se si joace impreuna????

Si ca sa fim in subiect...pune un pisic ce a crescut in apartament...sa prinda un soarece, sa vezi ce instincte are(faze la emis"Lachen Sie, bitte" ).....sa ai si camera video pregatita sa surprinzi momentele.. :D

Share this post


Link to post
si m-a ajutat si nevasta - fan Animal Planet :D

 

Incazul asta subscriu la ce zice Lucian. Pe bune...

 

@witch> draga umanisto, daca nici eu nu mai intru la categoria peste 35, atunci... :-?

 

LE: Hai ca-ti fac eu calculul: 47

Acum sa nu exageram... nici chiar asa... :) ) (Glumeam, nu dati cu pietre !..)

Share this post


Link to post

Off topic.

 

@tuf5075> Nu zic ca nu exista si exceptii, am si eu vecina cu 1 caine si 2 pisici in aceiasi casa se joaca impreuna fara probleme, dar cand il scoate afara si vede alte pisici :D ...

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

O sa se adapteze bine mersi, ca nu sunt animale de prada, asa incat sa existe dispute intre maimute. In afara de cafteli pentru femele, chiar nu vad pentru ce ar putea sa exite dispute, sau sa fie respinse de grup/ostracizate ... pentru banane ? sunt banane destule. Deci, traiasca maimutele, la anu' si la multi ani. Tara presupun c-ar trebui sa fie femela din cauza numelui terminat in "a" ? nu stiu daca e valabil in etimologia africana.

 

Doosh'trei :)

 

PS: si in caz ca nu se integreaza in grup, o sa-si faca o casuta separata in alt pom, fara contact cu cele maimute, si pe copilul-maimutzel o sa-l dea la politehnica sa se faca inginer :mrgreen:

Share this post


Link to post

Tare am impresia ca obiectul studiului suntem noi si nu comportamentul maimutelor.

Pare a fi ceva de genul diferentei de gandire a oamenilor de diferite categorii de varsta iar faza cu maimutele o proba beton de a o evidentia. Am o prietena ce umbla toata ziua cu studii numai din intrebari capcana.

Astept cu nerabdare sa ne furnizezi detaliile maine!

Daca ma insel, cu toata stima imi cer scuze!

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Asta sunt si eu convins, ca noi suntem maimutoii de fapt din studiu :D . Dar care e problema, pe mine nu ma deranjeaza, am raspuns ce am considerat eu, in rest ajutam o colega forumista sa faca studiul...

Share this post


Link to post

Lipsesc multe elemente pentru a emite un scenariu cat mai aproape de adevar.

Presupunand ca ai vrut sa zici "primate" si nu "maimute", se vor adapta cu siguranta.

Faptul ca sunt doua bucati, si faptul ca au crescut impreuna isi vor forma microclimatul social propriu care le vor ajuta sa supravietuiasca.

 

Parca e scenariu de surprize-surprize. O si vad pe mama lor inlacrimata la revederea progeniturilor, strangeri de maini, in brate, strangeri de banane pentru provizii... povestindu-le greutatile din tinerete pentru care a trebuit sa le dea spre adoptie gradinii zoologice :) )

 

37 de ani si merg pe 50

Share this post


Link to post

Si eu cred ca vor supravietui. daca era un individ izolat, mutat dintr-un climat protejat intr-unul natural (neprotejat) atunci probabilitatea de supravietuire era minim. Asa, fiind doi, si avand si pe mama :mrgreen: linga ei, aceasta probabilitate creste destul de mult.

 

30 going on...infinite

Share this post


Link to post

Ehe, daca ati fi vazut ce am vazut eu vis-a-vis de instinctul de supravietuire... La Spitalul de Urgente din Iasi am vazut un copil parasit in varsta de 2 ani. Avea un instinct de supravietuire ala in el de cred ca se descurca si in jungla Amazonului. Trecea pe langa paturi si lua tot ce gasea de mancare. Avea o privire si un simt de orientare ceva de groaza. M-a impresionat ca atunci cand a trecut pe langa masa rezidentilor, a luat din zbor o pulpa de pui mancata pe jumatate si a spus: "Uite ce fraier e asta, nu a mancat tot". De aceea sunt convins ca puii se vor adapta la mediu ca si copilul, mai ales ca, spre deosebire de acesta din urma, sunt animale salbatice cu un instinct format in milioane de ani, care ramane indiferent de primul mediu

cu care ai facut cunostinta.

 

Apropo, am 30 de anisori. Tanar, doamna, tanar :) )

Edited by lalexis

Share this post


Link to post

Oare ce s-ar fi intamplat daca era vorba de doua musculite d-alea "mobile" - stiti voi firma :D ?

Share this post


Link to post

Posibil sa supravietuiasca , posibil nu !Sanse 50%

Inginer 34 ani

Share this post


Link to post

Bineinteles ca noi suntem maimutoii din studiu :) Enuntul problemei contine raspunsul, deci nu asta e scopul real, iar noi suntem mentinuti deliberat in ignoranta. Chiar si cel mai anesteziat cobai isi da seama ca e studiat in situatia asta :D

In plus, chestia cu varstele e evidenta de la bun inceput.

E interesant totusi sa aflam care-i spilul :)

 

@Which

30, inginer

Chiar daca nu ai esantioane egale, poti sa le ponderezi tu la calcul ;) Evident insa, eroarea va fi mai mare.

 

Cainii si matele crescute impreuna se pot intelege din acelasi motiv din care se inteleg si cainii cu stapanii lor. Cainii sunt dihanii sociale, iar in mintea lor pisica din apartament e un membru al haitei, si la fel si stapanul lor care e "seful haitei". Cine nu face parte din haita, trebuie pus la respect, indiferent ca e vorba de o alta pisica sau alt caine, sau chiar un alt om. De asta cainii care se vad prima oara se maraie sau se incaiera. Dupa ce stabilesc care e seful, pot sa se inteleaga foarte bine.

Share this post


Link to post

iată şi răspunsul meu: NU ŞTIU

 

Mi se pare cel mai corec răspuns. Adevărul e că nu ştim dacă vor supravieţui sau nu. Eu zic să le mutăm în junglă/rezervaţie şi să vedem :D .

 

27 ani (evident că ingnor mesajul de a nu mai posta cei care au sub 35)

Share this post


Link to post
Avea un instinct de supravietuire ala in el de cred ca se descurca si in jungla Amazonului.

 

Da...si continuam...studiul...trebe colega noastra sa dea navete de ...suc, desigur ...

CE am incercat eu sa spun in interventiile mele...e ca existenta instinctului e departe de a asigura existenta...

2 exemple: degeaba o antilopa bolnava (sau un pui)are instinctul de fuga...nu pre ail salveaza deloc atunci cand alearga un leu dupa ei... > :)

Si un ex mai dragut...toata lumea recunoaste existenta instinctului sexual=perpetuarea speciei= SEX...deci instinctul ar fi intoarcerea capului dupa reprez sexului opus...pai de la aceasta intoarcere de cap..sau privire cum vrem sa spunem...pana la actul in sine...ehe...multa treaba, multi factori intervin... factorul decizional( daca e vorba de o grasa sau de o urata????----  <img src= S"> se duce instinctul...si ar fi gata specia :D ), si multi alti factori( un rol imp il poarta aici...potenta...a nu fi inteles gresit :dizzy: ...adica putearea de a infaptui lucru l...pai ai instinct, intorci capul...iti place...dar iar e cale lunga...la fel si maimutitile noastre...sa mai revenim la ele...vor sa supravietuiasca..dar daca nu au cu ce...nici Viagra nu le ajuta...

Numa bine...

:drinkers:

 

PS: sa mai imi spun inca 1 data varsta? Nu ..si sper sa nu fiu acuzat de alea alea...ca oricum as incerca sa ma exprim tot la sex ajung...dar de, teorie fara exemple...e...cam greu...am incercat sa dau ex cele mai concludente..ce sa...

Edited by tuf5075

Share this post


Link to post

Si mai exista riscul sa ai deja o "femela" langa tine si cand intorci capul dupa altele, sa vezi explicatii pt a supravietui :mrgreen:

Share this post


Link to post

Dupa cum s-a mai spus pe la TV ,animalele care au stat in captivitate un nr de ani NU se mai pot integra in salbaticie fara ajutorul oamenilor .Vezi ursii panda din China si multe alte specii de animale pe cale de disparitie .

Chiar daca e vorba de maimute care "cica" sunt mai destepte ,dupa ce ani de zile au fost hranite de om nu vad cum in libertate o sa caute hrana .Sunt sigur ca o sa caute prin padure o cusca sa intre in ea si sa astepte ora mesei :) )

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

1. Se vor adapta dupa o perioada scurta si supravietui fara probleme... zic eu! S-au adaptat ele in mediul, totusi destul de ostil, al Gradinii Zoo, dar in cel natural.

2. 39

3. Succes!

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...