Jump to content
Sign in to follow this  
Lelouche

Se Misca Greu Matizu Sau Mi Se Pare?

Recommended Posts

Eu tot cu o Dacie berlina + GPL ma omor, si de ceva vreme ma tot bate gandul sa-mi iau un Matiz+AC, insa parca am o retinere ... toti zic ca nu trage, ca nu stiu ce.

 

De mers am mers cu un Matiz E ... ce sa zic, mi s-a parut ok cat de cat. Intr-adevar, daca o turezi un pic mai mult fuge si el, mititelul. I-am dat 60km/h intr-a 2a, dar partea buna e ca nu urla motorul ca la Dacie. La dacie daca-i dau 60 intr-a 2a are aproape 5000rpm si mi-e sa nu-mi sara vreun piston prin capota :D

 

vonLeeb - ia incearca sa turezi Matizul pe loc (destul de bine) apoi ridica BRUSC ambreiajul si baga acceleratia la podea in acelasi timp. Daca nici asa nu-ti scartzaie cred ca ai o problema la ambreiaj. La Dacia mea ii dau scartz imediat 1+2. Am vazut ca, daca pornesc usor si merg constant asa intr-a 1a la ~ 1400-1500rpm, apoi bag piciorul la fund brusc (fara sa umblu la ambreiaj) da un scartz mic si-asa :mrgreen: . La Matiz asta nu e posibil ... daca nu-l turezi si apoi sa ridici ambreiajul nu prea da scartz (cel putin asta cu care am mers eu nu dadea).

 

Aa .. am si eu o curiozitate - cu Matizul te poti da cu frana de mana (pe asfalt uscat) ? :mrgreen: Mie mi-a fost frica sa incerc.

Share this post


Link to post

john - m-am convins ... cu Matizul NU te poti da calumea cu frana de mana :D

Share this post


Link to post

Pai nu ai specificat calumea :D

Share this post


Link to post

Era sa se rastoarne ... ce vrei mai mult de-atat ? :) ) Bine ca n-am incercat pe pielea mea :mrgreen:

Edited by LYM

Share this post


Link to post

vonLeeb> am o impresie vaga ca tu nu ai masina aia de noua... asa ca nu te mai plange de o masina a carui istoric nu il stii. Crede-ma pe cuvant ca matizul accelerat cum trebuie ia scart pe toata treapta I si un pic pe II, dar te mai intreb odata la ce mama naibii ai nevoie de scartz?

Edited by steph

Share this post


Link to post

E, cum la ce? La impresia artistica! of of of... Ma intreb de ce nu va luati Porsche... A! Stiu! Consuma mult!

Pai voi vreti sa fuga ca un ferrari, sa fie spatioasa ca un bentley, sa bagati in portbagaj ca la camionete si cand va duceti la pompa - o data la 2 ani- sa le vindeti alora benzina, ca aveti prea multa!

Share this post


Link to post

Scade presiunea in pneuri si o sa ai scart !

Share this post


Link to post

Masina nu o am de noua. Are sase ani si jumatate vechime dar eu o am abia de un an. Am luat-o cu revizia de 20000km pe bord proaspat facuta, si acum are 27000 de km pe bord. E o masina mai statuta in parcare,ca un bibelou. Scart vreau pentru ca i-am auzit pe altii ca reauseau sa dea, numai Matizul meu se incapataneaza.

Metoda descrisa de LYM am incercat-o pe o Dacie 1400 din '87 parca, si scartaia de rupea, dar la Matiz nu a mers.

Edited by vonLeeb

Share this post


Link to post

6 ani si 20k km? Permite-mi sa ma indoiesc... Let me guess: ai luat-o cu numere rosii si a fost masina unui director, doctor, doctorita etc...

Share this post


Link to post

E posibil, sora mea are un WV polo din 2003 si are doar 8000km :)

Share this post


Link to post

Da, eu cred ca avea atata cat scria. Fostul proprietar e o persoana care umbla putin cu masina si e un coleg de-al tatalui meu, de la munca.. Masina nu era cu numere rosii cand am cumparat-o, si mi-a dat-o cu acte de cand era in garantie, facturi fiscale, tot. Pana si cei de la service m-au crezut cand le-am spus, si s-au uitat la ea. Au intalnit destule cazuri asemanatoare: oameni care cumpara masina ca sa o aiba acolo, care n-au bani de benzina, sau care din diverse alte motive nu merg prea mult cu ea. Nu-mi pare rau ca am cumparat-o. Chiar deloc. Dar stii cum e omul, mereu vrea mai mult, asa vreau si eu scarturi si demaraj in tromba, mai ales cand auzi la altii ca este posibil.

Share this post


Link to post

Aha, pai atunci reset, benzina buna, talpa cat cuprinde si o sa ai demaraje in tromba si scarturi. Ce n-o sa mai ai o sa fie masina, dar asta e alta poveste. Succes.

Share this post


Link to post

Salut.

Subscriu la ideea de a "lasa" presiunea pneurilor.La al meu am dat scartzuri numai din greseala, si mereu cu presiune scazuta.Poate te ajuta informatia asta.

Share this post


Link to post
asa vreau si eu scarturi si demaraj in tromba, mai ales cand auzi la altii ca este posibil.

 

Matizache nu este o masina destinata pentru liniute ! Daca vrei scarturi si deamaraj orienteaza-te la ceva mai sportiv :) >-

Share this post


Link to post

Am primit azi un telefon de la service, sa ma intrebe daca in urma lucrarilor efectuate la masina sunt multumit de cum se comporta acum, si de profesionalismul mecanicilor. I-am zis doamnei cu pricina ca de profesionalismul mecanicilor sunt multumit, dar in legatura cu lucrarile...i-am zis ca masina tot lenta e, si de scartait nu stiu daca mai scartaie la pornirea de pe loc pentru ca nu a plouat deloc zilele astea, ca sa pot verifica.

Mi-a explicat faptul ca la serviceul lor numerosi clienti se plang de lentoare Matizului, ca intra greu in depasire, si ca trebuie sa te asiguri ca masina de pe contrasens e la 1 km distanta, insa a precizat ca in realitate doar Matizurile dinainte de 2003 sufera de problema asta.

Matizurile - masini de serviciu de la serviceul respectiv, sunt dinainte de 2003, si angajatii soferi se plang ca sunt lente. Insa Matizurile de dupa 2003, conduse de mecanici pentru constatari, se dovedesc a fi foarte sprintene.

Cand am intrebat-o daca se poate face ceva pentru vechile Matizuri, mi-a raspuns ca cei de la Daewoo Craiova spun ca nu se poate face nimic, pentru ca au avut loc niste modificari esentiale la unele piese de pe Matizul euro3.

Ce ziceti despre asta? Eu parca am vazut un topic pe forum in care posesorii de Matiz euro3 se plang de faptul ca masina a devenit mai ecologica prin reducerea puterii...

Share this post


Link to post

Noi am fost in vichend la mare. Pe autostrada soarelui ( in paranteza fie spus, cel mai monoton si groaznic drum pe care l-am facut vreodata ! :mda: ) cu portbagaj deasupra, m-am jucat foarte mult cu vitezele, si am facut depasiri spectaculoase cu micutul Maty. A incercat sotia sa faca poze kilometrajului, dar nu prea au iesit :( , . Mers constant 120-130km/h si pana la 140 intr-o pauza de mare plictiseala. Nu stiu cat isi de "drumul" masina cat cred ca este vorba sa te obisnuiesti cu ea. Am avut vaga impresie ca, motorul dezvolta o putere mult mai mare si urca mult mai repede in turatie numai intr-o anumita pozitie a pedalei de acceleratie, undeva aproape de jumatate apasata padala... ma rog... totusi, intradevar se simte un delay mare in raspuns pentru cei care ( printre care ma numar si eu ) au condus masini fara calculatoare.  <img src= )">

Deci, in concluzie, cred ca Maty, care si mie mi s-a parut foarte "puturos" la inceput, poate deveni sprintenel ( nu foarte ) daca sti cum sa il iei. :dizzy:

 

Va doresc milioane de km, dragilor !  <img src= ">

Share this post


Link to post
Mi-a explicat faptul ca la serviceul lor numerosi clienti se plang de lentoare Matizului, ca intra greu in depasire, si ca trebuie sa te asiguri ca masina de pe contrasens e la 1 km distanta, insa a precizat ca in realitate doar Matizurile dinainte de 2003 sufera de problema asta.

Daca tu vrei sa faci depasiri in treapta 5 + A/C la maxim + masina incarcata cu mai mult de 2 persoane, orice masina cu un motor de doar 800cc este lenta.Tinand cont ca treapta a V-a este subunitara, depasirile scurte se fac in treapta a 4-a.

 

Motoarele euro3 au fost puse pe Matiz la Craiova in 2005 si nu in 2003, iar pretul platit este de 4 din 52 CP.

 

Da reset la ECM si nu mai conduce motorul acesta subturat, ca n-ai niciun avantaj, dincontra.

Share this post


Link to post

Ok, din 2005 e motorul euro3, dar doamna de la service mi-a zis ca Matizurile de dupa 2003 sunt mai sprintenase, si ma gandeam ca si din cauza motorului...m-am lamurit acum. Ce o fi asa diferit la ele nu stiu...

Nu am folosit ACul decat o data sau de doua ori toata vara asta, si niciodata in mers, ci doar imediat dupa pornire, la relanti, ca sa racoreasca putin interiorul.

Multumesc pentru sfaturi.

Share this post


Link to post

Folosirea motorului timp indelungat la ralanti duce la defectarea convertorului catalitic. Asta e un citat din manualul de matiz. Daca tu folosesti AC la ralanti, in curand o sa ai probleme cu musiu catalizator. Asta pentru cazul in care nu ai deja probleme cu el. In plus, eficienta AC este mai mare cu motorul in turatie de lucru, dar asta e alta mancare de peste. Si tot acolo scrie ca AC trebuie pornit cel putin o data pe saptamana, chiar si iarna, asa ca prevad niste posturi pe la Probleme AC matiz in curand :(

Foloseste masina la parametrii ei. Foloseste echipamentele ei, asa cum au fost destinate sa functioneze. Si nu te sfii sa o turezi in trepte inferioare, recomandare facuta peste tot pe sectiunea Matiz. Motoarele astea se simt bine turate.

Share this post


Link to post
dar doamna de la service mi-a zis ca Matizurile de dupa 2003 sunt mai sprintenase
Daca treci prin Bv, treci pe la mine si-ti arat ca Matizurile din 99 sunt la fel de sprintene.

Share this post


Link to post

Abia am venit de la diagnosticul gratuit oferit de service. Am gasit acolo un om de la Craiova, care testa motoarele cu scanerul. Mi-a gasit probleme cu injectoarele desi fusesera curatate pe bancul de ultrasunete acum 10 zile aproximativ, timpul de reactie al lor fiind cam mare, si mi-a recomandat sa pun aditiv de curatare si sa merg la drum lung, sau sa schimb injectoarele(aprox. 1 mil. lei bucata). De asta merge masina in suturi la viteze mici si manevre de parcare. Cauza problemei: masina din '99 dar statuta in parcare, dovada kilometrajul.

Si in legatura cu lentoarea masinii, si el mi-a zis ca o tin in turatii cam mici fata de cum ii place ei. Mi-a explicat ca subturatia duce la circulatie nemultumitoare a uleiului in partea superioara a motorului, si depuneri in zona respectiva, care mai tarziu ar putea cadea si ajunge si in partile inferioare.

In manualul polonez despre Matiz am gasit urmatoarele date, in legatura cu viteza de croaziera economica pentru diferite trepte de viteza:

vit. I : 13-22 km/h

vit. II: 30-42 km/h

vit. III: 48-67 km/h

vit. IV: 67-92 km/h

vit. V: 92-115 km/h

Cu exceptia vitezei a V a, restul mi s-au parut nepotrivite la inceput, nu prea imi venea sa cred, dar acum tind sa le dau dreptate, dupa cele auzite.

Totusi, motorasul asta e cam zgomotos, de exemplu la viteza a2a cu 35 km/h, ca sa nu mai zic de viteza I cu 20 km/h. Parca ma doare sufletul cum se chinuie, si ce zgomot face, dar de fapt el se simte minunat, si mie nu-mi vine sa cred. E ca la copiii mici: cu cat tipa mai tare, cu atat e mai bine, inseamna ca sunt sanatosi, si plini de viata.

Edited by vonLeeb

Share this post


Link to post
In manualul polonez despre Matiz am gasit urmatoarele date, in legatura cu viteza de croaziera economica pentru diferite trepte de viteza:

vit. I : 13-22 km/h

vit. II: 30-42 km/h

vit. III: 48-67 km/h

vit. IV: 67-92 km/h

vit. V: 92-115 km/h

 

Ahem, cam ciudat manualul ala... la 25 in ce treapta tre' sa fiu? Aceeasi intrebare si pentru 45...

Da' de ce crezi ca se chinuie daca scoate zgomot mai mare? Era sa fac aici o comparatie, dar ma abtin...

Mergi cu I pana la 25-30, s-o auzi acolo... dupa aia II cu 35 o sa zici ca se plictiseste...

Share this post


Link to post

La 25 probabil schimbi 1-2, sau la o viteza apropiata, +/-, la 45 te pregatesti sa treci intr-a treia ;) Azi am mers cu ea mai turata, dar abia imi vine sa apas acceleratia. De exemplu daca merg cu a 2a la 35 km/h urla motorul la greu, si mi se pare ca si acceleratia cand o apas parca scartaie, vibreaza, se freaca de vreo piesa. Daca merg cu a doua doar intre 10-30 km/h nu mai patesc asa...nu stiu de ce, si nici daca merg cu a treia la 35km/h.

Turatia mare recunosc ca a facut masina sa se comporte mai bine la demaraj. Insa tind sa adopt vechea metoda, care mi se pare mai buna pentru consum si durata de viata a motorului, schimb in a doua la maxim 20km/h, si a treia la 30 km/h, in a patra la 50 km/h, si in a cincea la 90km/h. Insa ma bazez doar pe intuitie si cum simt masina, cand spun astea.

Edited by vonLeeb

Share this post


Link to post
Insa tind sa adopt vechea metoda, care mi se pare mai buna pentru consum si durata de viata a motorului.

Rationamentul tau este complet gresit pentru acest motor. Daca nu schimbi treptele la minim 25/40/55/70, atunci, dupa schimbare, motorul ajunge la o turatie mai mica de 2.500 rpm. Rulajul sub 2.500 rpm creste consumul si scade durata de viata a acestui motor. Consumul minim si durata de viata maxima este la 3.500 rpm pentru acest motor.

 

Schimba filtrul de aer de la motor, scoate-i restrictorul de aer si da un reset la ECM, daca vrei sa-i reduci zgomotul si consumul (vezi postarile celor care au facut acest lucru). In plus, vezi ce bujii sunt pe motorul acela si vezi care situatia distribuitorului aprinderii. Neutilizarea indelungata a unui motor face mai mult rau decat utilizarea lui corecta. Desi are kilometraj redus, primul lucru care trebuie facut la acest motor este schimbarea curelei de distributie (7 ani) !!!

 

Daca ai bagat solutie de curatat injectoarele, trebuie rulat turat, daca vrei sa-si faca efectul, altfel ai bagat degeaba. Cat circuli cu acea solutie, consumul este mai mare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...