Jump to content
Sign in to follow this  
catalix

Toyota Yaris

Recommended Posts

Desi in curand face 5 luni abia acum mi-am facut putin timp sa ma laud si eu cu inlocuitorul lui Old Maty care m-a slujit timp de 1 an fara probleme. In plus eu inca am senzatia de jucarie noua si abia acum am reusit sa o prind curata ca sa ii fac cateva poze.

Masina este o benzinara de 1,3l 87armasari, cu ceva optiuni cu care a venit: ABS, EBD, servo, geamuri electrice fata, inchidere centralizata, cd player cu 4 boxe panasonic incorporat in bord, volan reglabil, AC, computer de bord, afisaj 3D, si alele care nu le mai tin maine. Masina are conform talonului 990kg

Dupa negocieri (nu aveam de gand sa cumpar aceasta masina fiind prea scumpa in pretul de catalog) am luat-o la 11500 EUR DDP (peste 2000E discount) si am primit cadou covorasele toyota originale care costa o caruta de bani ca scrie pe ele made in england si alarma.

Consumu este cam de 6,5 in oras daca e cald si drumuri mai lungi, pe drumuri scurte in jur de 9 (iarna pe drumuri de max 3Km). Valori conform comp bord.

Ca dimensiune, desi nu ma asteptam este mult peste matiz - ca spatiu interior dar si exterior. Am constat asta dupa ce am vazut ca nu mai incap in locul de parcare unde matizu intra si deschideam si usa de la sofer sa ies. Am comparat latimea si am ajuns la concluzia e cu doar cu cativa cm mai ingusta ca loganul.

Bancheta din spate culiseaza ca scaunele din fata pentru a creste spatiul in portbagaj si a micsora spatiul pasagerilor din spate. Ca idee portbagaju ajunge la vo 400 si ceva de litri dar in spate mai ai 15 cm intre bancheta si scaune. data in spate mult ai loc in spate aproape cat la Logan (compar cu Loganu ca dasta are tata si mi-e usor) dar portbagaju are 270L.

Pun pozele cu masina, pareri, intrebari astept de la voi.

post-576-1146848460_thumb.jpg

post-576-1146848469_thumb.jpg

post-576-1146848478_thumb.jpg

post-576-1146848488_thumb.jpg

post-576-1146848498_thumb.jpg

post-576-1146848510_thumb.jpg

post-576-1146848518_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Super masinuta. S-o stapanesti sanatos si jdemii de km fara probleme :thumbl:

Share this post


Link to post

Buna alegerea si marfa discountul s-o stapanesti sanatos ! De unde ai luat-o de la Toyota Romania?

Share this post


Link to post

Totul e OK este super masinuta eu am facut si un drive test cu modelul de 1.2 vvt si mi-a placut f.mult ,ideea cu bancheta culisanta este super ,singura obiectiune ar fi bordul pe mijloc care strica totul ! (eu chiar nu-i inteleg pe oamenii astia de la Toyota, ce a fost in capul lor ? ) In fine nimic nu este perfect ,dar cel putin din punct de vedere al fiabilitatii sunt cele mai bune ! S-o stapanesti sanatos !!! :) >-

Share this post


Link to post

Da, de la Toyota Romania. Fara sa am vreo preferinta, dar era la locul potrivit showroom -ul iar eu inghetam pe afara. Desi era cu o ora peste program am fost primit inauntru, mi-au oferit discounturi, si chiar au stat la cheremul meu pentru test drive. Ei inchid la 17:30 dar eu termin programu la 18:30 si m-au asteptat, mi-au adus la test drive exact modelul pe care vroiam sa il cumpar (am asteptat 2 zile sa vina masina, nu au vrut sa imi aduca la test o masina cu alte optiuni). Mi-au zis sa ma uit bine la ea ca ce are aia asta o sa aiba si a mea de la presuri si mocheta pana la motorizare si optiuni interioare. Totul a decurs mai bine decat m-am asteptat. La ridicare nu am mai platit nici un leut, si mi-au dat trusa medicala, triunghiu, etc, nici pentru numerele provizorii nu am platit. in afara de pretul masinii pe care l-am negociat nu am mai dat nimic.

Cat despre bord, garantez ca dupa 50km de condus o sa ti se para ciudatele acele clasice din spatele volanului. Totul pe bord e la indemana. Butoane mari si urate dar al naibii de comode la apasat in mers. Si mai are un avantaj bordul inclinat pe mijloc - pasagerul din dreapta (de cele mai multe ori sotia) nu vede bordul si viteza. Astfel creste confortul soferului :lavolan:

 

 

Si... multumesc pentru aprecieri !

Share this post


Link to post

pe mine m-a impresionat la masinuta asta ce viteza prinde... nu as fi crezut ca pot sa vad 190 pe bord la un yaris de 1.3... dar am vazut.

Share this post


Link to post

pai la 160 nu sarise de 5000rpm, duce si urca foarte usor, ce e pe un filmulet peste 154km /h e prea miscat

yr_ture.JPG

Share this post


Link to post

Ce este aceasta tehnologie VVT-i ? Cumva Variable Valve Timing ? Si in ce consta ea ? Am vazut din datele tehnice, ca motorul de 1.0 pus pe trioul Aygo, 107, C1, are dat consumul urban la 5.5 ! ! Aceleasi masinute, cu motorul DIESEL de 1.4 scot le urban la 5.3. Asta ar insemna sa nu se justifice banii in plus dati la un diesel... Cum vine asta ? :scarpin:

Share this post


Link to post

Deschiderea supapelor este controlata electronic parca, sincer habar n-am cum, iar amestecul de carburant este dozat extrem de precis, functie de necesitatile motorului din momentul respectiv. De aici consumul de invidiat si performantele, dar tot de aici si pretul piperat.

Share this post


Link to post

pe scurt din ce am citit eu:

La motoare conventionale valvele se deschid si inchid constant, independent de numarul de turatii si de aceea la viteze mari sau cand ai nevoie de "avant" intr-o depasire cica intervine limitarea data de constanta deschiderii valvelor care impiedica aerul sa intre intr-o cantitate mai mare.

Motoarele de la Toyota cu VVT-i (Variable Valve Timing with Inteligence) controleaza printr-un procesor deschiderea valvelor in functie de turatii oferind astfel posibilitatea de a economisi benzina dar si a avea viata in motor cand bagi picioru (se permite de ex schimbarea in treapta superioara la 2000 turatii - conform cartii - si daca bagi piciorul in ea in loc sa creasca inutil consumul o parte ajungand in evacuare, crescand si poluarea VVT-i regleaza cantitatea de aer astfel incat consumul sa ramana optim), iar intr-o depasire iti ofera zvacnire chiar si la 120km/h.

Revenind la practica, dupa cum am scris consumul nu este chiar asa de mic... ce e drept si motorul e de 1,3, nu de 1 si in plus drumurile mele sunt la ore de varf unde fac 3km in cca 30 minute. La drum intins in depasire sau cand vreau sa nu las pe vun smecher sa imi ia fata sunt momentele in care imi zic acest motor a meritat fiecare banut.

Ca idee cand am luat-o am zis ca daca o sa vad consumu pe bord o sa ma sperii si o sa las mai moale de mila banilor. Practica mi-a arata ca aceasta supozitie nu e adevarata. Se infige asa de frumos ca e pacat sa nu o calci :lavolan:

Share this post


Link to post
La motoare conventionale valvele se deschid si inchid constant, independent de numarul de turatii

 

Pai da, nu sunt deschise si inchise de tacheti (sau culbultori...?) actionati de axa cu came ? Poate gresesc eu, dar probabil ca la motoarele moderne nu mai e asa.

 

Mersi de explicatie oricum...

Share this post


Link to post

Excelenta masinuta! s-o folosesti mult, mult timp fara incidente!

Pt mine Yarisul nou ar fi my dream car! dar, pt moment raman la Mati al meu.

Poate peste cativa ani o sa-mi permit si eu noul yaris.

Numai bine.

Share this post


Link to post

Spune-mi, te rog, ai luat-o cu banii jos sau în leasing?

Daca ai luat-o în leasing, te rog sa dai detalii.

Danke anticipat  <img src= "> !

Share this post


Link to post

Am luat-o pe credit. Nu leasing deoarece masina e produsa in EU (deci nu as fi castigat la tx de import) si in plus din 2007 dobanda la leasing va fi purtatoare de tva iar masina nu e a mea.

Creditul l-am luat de la BT, in conditii preferentiale deci nu cred ca e elocventa rata lunara.

Data vrei sa cumperi masina in leasing sau rate te sfatuiesc sa te uiti bine la comisioane si conditii de rambursare. multe firme de leasing si chiar leasing nu permit plata in avans (cu recalcularea dobanzii) sau o permit abia dupa "n" luni si mai percep si comision pentru asta.

Ideea e sa iti faci creditul pe o perioada mare astfel incat rata sa fie usor de suportat iar daca vrei sa platesti in avans sa o faci fara comisioane si astfel daca ai mai multi bani ii platesti si scade creditul. Dar in perioadele mai grele (financiar) ale anului (decembrie - sarbatori, iulie, augus - concedii) sa nu te stranga prea tare la curea.

Share this post


Link to post

@Gica

Axa cu came nu e antrenata direct de motor prin cureaua de distributie. Motorul antreneaza prin cureaua de distributie un sistem al prinderii axei cu came, si abia de sistemul ala e prinsa axa cu came insa nu rigid, ci pozitiile lor relative pot fi modificate (electric, cred, insa nu bag mana in foc). Practic axa cu came are un "joc" fata de motor care e controlat de calculator si care poate deci comanda deschiderea sau inchiderea supapelor cateva grade mai devreme sau mai tarziu.

Primii au folosit smecheria asta cei de la Honda la sf anilor '80, insa initial controlul asta nu se facea in continuu ci avea doar doua pozitii: pentru turatii inalte si pentru turatii joase. Acum si VVT-ul si VTEC-ul si restul lumii controleaza momentul deschiderii in continuu.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...