Jump to content
Sign in to follow this  
AdiD

Intrebare - Vitan

Recommended Posts

Salut!

S-a "redistribuit" bugetul si ma gandesc sa ajung pe la targul din vitan sa iau ceva pana in 5000 euroi.

Am sa va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.

Problemele sunt 2:

- fiind din provincie nu stiu unde este targul, cum se ajunge, program, daca este si in cursul saptamanii sau numai in weekend si daca ai cum sa faci actele - (contract, radiere, nr. rosii etc)

- din ce am studiat, mai ales pe net, in legatura de optiuni (buget, oferte) cred ca va trebui sa aleg intre espero sau nubira1. :-W

Va rog o parere obiectiva referitor la cele 2 optiuni, din partea posesorilor si a celor care le-au condus.

(fiabilitate, consumuri, intretinere etc)

Multumesc!

 

:osanale:

Share this post


Link to post

Salut!

 

În primul rând să fii sigur că din târgul Vitan nu-ţi vei lua o maşină de care să fii mulţumit - cel mult una care să nu fie ţeapă dar pe care ai să constaţi că ai dat o grămadă de bani faţă de cât face.

 

Ai să rămâi cu impresia că alea sunt preţurile - eu când am căutat Cielo am găsit în Vitan numai maşini obosite şi mult prea scumpe pentru starea lor - chiar mă resemnasem şi credeam că asta e piaţa - NU E AŞA! Vitanul are o ”selecţie” de maşini vândute numai de samsari (majoritatea ţigani) - sunt foarte multe maşini. Ca să cumperi eficient din vitan trebuie să mergi duminică de duminică şi să aştepţi să ”pice” un proprietar cu o maşină bună pe care să pui mâna înainte unui samsar.

 

Ca să ajungi uşor mergi pe cheiul Dâmboviţei spre estul oraşului. De la Unirea o iei spre Camera de Comerţ. Ai să ajungi la sigur - mergi numai pe chei. Târgul Vitan este la intersecţie dintre Dâmbiviţa şi Calea Vitan (urmează după intersecţia cu Mihai Bravu).

 

Maşini poţi vedea de sâmbătă seara (e mai liber şi sunt şi lumini) - taxa de intrare e de 3 lei.

 

Târgul e în desfăşurare Duminică dimineaţa şi se sparge pe la ora 1 - dar majoritatea maşinilor sunt intrate de sâmbătă.

 

Espero nu ai să găseşti la 5.000 sunt pe la 3500 - 4500 că nu le ia nimeni.

 

Ai să fii surprins să găseşti Nubira 1 la banii ăştia dar să te uiţi numai la uzura scaunelor - sunt atât de obosite încât nici cu cosmetizarea samsarului nu arată prea bine.

 

Nici Cielo nu ai să găseşti - se vând repede alea bune, dacă este proprietarul cu ea însemană că cere atât de mult sau maşina e în aşa stare încât nici un samsar nu s-a băgat să o ia ca să o revândă.

 

Actele le poţi face pe loc (adică contract + cererile de radiere pt vânzător dacă nu e radiată şi de înmatriculare pt tine) dar să nu te pună > :) să dai banii dacă nu ai şi identificarea RAR, cheile (toate) şi cartea de identitate în original şi evident maşina. Ar fi bine banii să-i virezi prin bancă să ai dovada plăţii...

 

Şi er fi o măsură de precauţie să nu dai banii până nu ai depus cererea de înmatriculare la poliţie-măcar să aibă ăia în evidenţă că maşina pleacă de la vechiul proprietar. La poliţie se lucrează LUNI - Sâmbătă şi mai ai de achitat şi 2 taxe la CEC. Dacă eşti din provincie cred că numai un CEC funcţionează şi e mult mai complicat cu radierea/numere provizorii/înmatricularea.

Share this post


Link to post

Daca te intereseaza Cielo,vb cu Caucazianu', ca isi va vinde masina.Crede-ma nu e teapa,e super bine intretinuta...

 

 

Nu te duce in Vitan,numai samasarii isi mai pot permite sa dea 700 mii lei pe loc /weekend pt a tine o masina acolo,deci...

 

later edit:

 

 

70 RON/loc (in jurul sumei astea).Scuze de greseala de mai sus!!!!!!!!!

Edited by negoctav

Share this post


Link to post

cred că e vorba de 70 lei - adică mi se pare mult 700 lei pe loc = 7 milioane vechi dar mai ştii...

Share this post


Link to post

Si in vitan gasesti masina buna, nu neaparat tepe, dar trebuie sa ai noroc.

Share this post


Link to post

Cateva sfaturi in legatura cu targul din Vitan. daca te duci intr-una din zilele week-end-ului nu vei putea intra cu masina (asta daca nu te duci pe jos pana acolo). Apoi daca te duci in zilele saptamanii, desi teoretic poti intra cu masina, eu nu te-as sfatui. Eu mai intram cu masina in targ dar acum au facut ceva modificari. paznicii aia sunt total pe dinafara. cica ar exista niste reguli dar sunt interpretate dupa o logica stranie si daca i se pune pata ca nu ai parcat unde trebuie te trezesti cu capcana la roata si te costa apoi 50 ron sa o eliberezi. in plus nu te imbraca foarte elegant ca o sa observi cum pretul creste brusc in fata ta mai ceva ca erectia lui MJ la vederea unui kinder.

 

Apoi tine cont ca majoritatea vanzatorilor sunt samsari. Daca te intereseaza in mod deosebit o masina anume ai posibilitatea sa o verifici chiar in incinta targului. Exista un stand la care poti sa afli chiar si unde si cat chit s-a pus pe masina (asta daca vanztorul se jura ca masina nu a fost lovita in viata ei). Normal ca toata treaba se face pe bani (ai tai) si nu e chiar ieftin (eu stiam de vreo 200 eur o verificare dar pot sa ma insel).

Share this post


Link to post

Ultima oara era 250ron verificare integrala si 150 doar motorul la Test 2000 in incinta. Nu cred ca s-au modificat intre timp si baietii par ca se pricep.

Share this post


Link to post

E CompuTest ala? Poti sa te duci la el si fara sa treci prin targ?

Share this post


Link to post

Parerea mea ca aia din incinta targului sunt mana in mana cu samsari si ca sunt bani aruncati in vant.

 

E mai plauzibil sa isi traga pe langa banii vostrii inca 100 euro de la samsar daca se vinde masina decat sa va zica voua totul corect si sa castige doar banii pe test ;)

Share this post


Link to post

Cei de la Computest NU lucreaza cu samsarii.

Si testele nu pot fi manarite, daca ai fi asistat la unul ti-ai fi dat seama de ce.

Patronul de la Computest e si patronul firmei unde lucrez si il cunosc personal.

Share this post


Link to post
E CompuTest ala? Poti sa te duci la el si fara sa treci prin targ?

 

In caz ca nu ti s-a raspuns Computest e un fel de dynotester, la sfarsit iti da o cartulie de vre-o 7 pagini color cu grafice la motor, suspensii, unghiuri, frane etc. Asta din ce am vazut si auzit. Daca te bate gandul merg si eu sa vad cum iese kalos-ul si poate imi fac si eu la junghiul meu :) ).

Share this post


Link to post

Pai ce treaba are Kalosul meu?

 

Ticolino, poti sau nu sa intri din afara targului?

Share this post


Link to post

Din cate stiu nu, pentru ca este exact in mijloc.

Dar in timpul saptamanii stiu ca nu platesti intrarea.

Share this post


Link to post

Si-a facut cineva verificarea la Computest in Vitan?

 

Pareri pro/contra? (alta in afara de cea ca sunt mana in mana cu samsarii)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...