Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

Am un Matiz E de aproximativ o luna (1500Km). Saptamana trecuta am iesit seara, pe la 9 cu el (era destul de frig) si l-am parcat intr-o panta cu inclinatie destul de mare (cam 8-9%), dupa vreo 2 ore am vrut sa o iau spre casa, dar nu a mai vrut sa porneasca. Am dat cam 5-6 chei fara succes, dupa care l-am lasat sa curga la vale si a pornit dupa cativa centimetrii. Daca pana atunci inca de la pornire acul indicator al tempraturii era aproape la jumatate si ramanea acolo, de data asta la pornire nu s-a miscat deloc si a ajuns la pozitia normala dupa aprox 1km- 1km jumatate. De atunci nu a mai fost nici o problema, porneste de la prima cheie, dar acul urca la fel de greu, indiferent daca plec dimineata la 6 sau la 2 dupa amiaza la 27 de grade. In ceea ce priveste performantele masinii au ramas neschimbate. Deci poate fi vreo problema sau stau linistit?

 

P.S.: in acceasi zi am coborat o bordura dintr-o parcare si am cam dat un pic cu burta de pamant, dar viteza era extrem de mica, bufnitura nu a fost puternica si sub masia nu au aprut scurgeri suspecte.

 

Multumesc anticipat pt raspunsuri!

Share this post


Link to post
... Surpriza a fost cand acul s-a oprit la 130 si nu a mai vrut sa urce de nici o culoare...

 

Am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare, pe autostrada A2. Initial m-am speriat, dar, cand am facut acelasi experiment pe drumul de intoarcere, masina a ajuns la 140km/h iar pedala de acceleratie nu era pana la podea. Subscriu si eu la ce au spus antevorbitorii - vant din fata sau chiar o usoara panta influenteaza performanta motorului care, sa nu uitam, are 0,8 l lucru la care incerc sa ma gandesc de cate ori vreau ca masina mea sa rupa tot pe sosea.

O problema reala ar fi daca simti ca masina nu urca in turatie normal, fara trepidatii moment in care ar putea fi incriminat vreun injector, o bujie, capacul de delco etc.

Share this post


Link to post

Al nostru ajunge la 130 pe gaz,pe benzina cred ca sare 150km/h.

Share this post


Link to post

Eu la Matiz am avut urmatoarele probleme:

 

- am ramas fara frane pe spate

 

- bornele de la baterie mi se rup in prostie

 

Si ... pui mei cam atat in rest consumabilele

Share this post


Link to post
- bornele de la baterie mi se rup in prostie

:scarpin: Da' ce faci, scoti bateria zilnic, sau cum? De ce s-ar rupe? Doar nu e piesa in miscare!!!

Share this post


Link to post

Hello. Sunt noi pe aici, asa ca sper sa n-o comit. Probleme cu masinuta inca nu am avut, are doar 1100 km. Sper sa ma tina, sunt placut surprins de ce face un motor de 800 cmc. Si mai vreau sa recomand cu cadura un mecanic de la Nina Sibiu si anume pe Gimi. De treaba tipul. Nu stiu cat de capabil ca inca nu am avut probleme cu masinuta cum spuneam. In rest, in rest dar de fapt inainte de toate BINE V-AM GASIT

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut! Bine ai venit pe forum! Citeste regulamentul in primul rand!  <img src= ">

Sa o stapanesti sanatos si fara probleme,iar intrucat nu ai probleme cu ea (asa cum e titlul topicului) poti face un topic la sectiunea "Masina mea"!

Share this post


Link to post

A patit cineva sa nu ii mai bage masina caldura ? Nici pe A/C nici normal pe aer cald intra la inceput un pic cald si dupa aia gata ... vine rece ... :( aveti idee ce poate fi ?

Share this post


Link to post

Am si eu o problema la Matizul meu: cand pun contactul nu se mai stinge martorul la bord, cel portocaliu, care zice "CHECK", oricat l-as lasa. Recunosc, au fost niste porniri fara a-l lasa sa se stinga, dar parea sa nu-l deranjeze prea mult atunci. Acu', nu mai vrea deloc. Poate cineva sa ma lumineze cam despre ce ar fi vorba? A! Matiz SE din 2006, 10,5k km.

Share this post


Link to post

La euro3 se stinge dupa pornirea motorului. Daca nici atunci nu se stinge, mergi la o scanare, sa afli codul de eroare.

Share this post


Link to post
La euro3 se stinge dupa pornirea motorului. Daca nici atunci nu se stinge, mergi la o scanare, sa afli codul de eroare.

 

 

Mda, am uitat sa adaug acest aspect. Dupa pornirea motorului, martorul se stinge. Problema este ca pana acum vreo cateva luni puneam contactul, asteptam cateva secunde si se stingea martorul. Acum nu se mai stinge neam, pot sa las contactul pus si o juma' de ora.

Share this post


Link to post

Nu se stingea niciodata, la masinile daewoo euro 3/4 martorul se stinge dupa pornirea motorului. Ti se parea ca se stinge, sau nu mai tii bine minte.

Share this post


Link to post

Ma bucura raspunsurile voastre. Imi statea pe creier chestia asta. Poate ca m-am bosorogit si nu mai tin eu minte... 10x

Share this post


Link to post

...am avut o problema zilele trecute...nu mai intra bine in viteze...am fost la service si am observat ca una din bucshele de la unul din cablurile de la cutie era praf...m-am dus sa o caut...toti distribuitorii de piese mi-au zis ca nu se gasesc decat cu tot cu cablurile de cutie la pretul (cel mai mic) de 155 RON...in concluzie...am facut-o dintr-o bucsa de dacie (bucsa de la bara stabilizatoare de dacia) si s-a potrivit la fix...acum nu mai am probleme :drinkers: ...o bucsa de-aia cred ca e 1 - 1.5 RON.

PS. bucsa de la cablul cutiei are pe gaura interioara un inel metalic...care se scoate si se introduce prin presare in gaura interioara a bucsei de dacia...care trebuie putin micsorata in grosime(pentru aceasta operatie am folosit un cutter si un polizor)...HAVE FUN !!!

Share this post


Link to post

Am si eu cateva chestii care ma macina: 1. Este normal ca aerul conditionat odata pornit sa mearga intermitent? Adica, apas butonul, porneste, si daca de exemplu sunt pe DN si merg cu viteza constanta de 110 vad ca scade viteza la 102, pe urma se decupleaza aerul, creste iar la 110 si tot asa? Asa este normal sa mearga la Matiz? In oras nu mai spun, este loterie, nu stii niciodata cand intra in functiune. Debitul de aer rece este constant, chiar daca el merge intermitent.

2. Mi-au schimbat la service coloana de directie si axele glisoare la ambele roti fata pentru ca am reclamat un zgomot metalic la trecere peste linii de tramvai, drum cu piatra cubica, etc. Desi directia mi se pare mai precisa acum, danganitul nu a disparut, face exact ca inainte. Ce ar putea fi? Masina a facut asa de la mama ei, de noua.

3. Am un zornaint enervant in stalpul din dreapta fata, care se activeaza pe drum cu denivelari, de fiecare data cand masina trepideaza un pic. Zgomotul este foarte enervant, mai ales la drum lung, cand nu scapi de el orice ai face. Un baiat de la service a pus niste mastic intre partea superioara a finitiei stalpului(cea gri deschis) si tabla stalpului, dar nimic, face la fel. Daca prind cu mana de cheder, exact deasupra butonului de inchidere a usii, tace, dar nu pot merge asa. Are cineva o idee de rezolvare sau s-a mai lovit cineva de asa ceva?

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Chiar nu stie sa ma ajute nimeni?  <img src= (">  <img src= ("> Sorry pt postul consecutiv, dar nu pot edita.

Share this post


Link to post

@closchkuta

1. In principiu zgomotul metalic la roti provine TOT de la axele glisoare ale etrierilor. De obicei acolo se pune o bucatica de curea de distributie pe o placuta de frana, se forteaza etrierul si se prinde in surub iar asta ar trebui sa tina o perioada. Daca dupa chestia asta tot exista zgomot metalic el ar trebui sa provina de la caseta de directie sau un capat de bara. Cel mai bine ar fi sa verifici tu insuti treaba asta, saltand masina pe cric si tragand de roti sa vezi daca au joc pe undeva.

2. Referitor la AC nu te pot sfatui prea mult ca nu am, dar tinand cont de cum mergea la Cielo, acolo dupa un timp intradevar se intrerupe si apoi porneste din nou. Este o chestie legata de o rezistenta (nici nu stiu daca poate fi numita asa - termistor) fixata pe vaporizator. In momentul cand vaporizatorul este pe punctul de a "ingheta", se decupleaza AC-ul. O chestie asemanatoare se intampla si cand se cere putere de la motor. Computerul masinii stie pozitie senzorului de acceleratie, iar cand se cere putere de la motor "taie" Ac-ul. Dar repet, asa era la Cielo, nu pun mana in foc ca asa este si la Matiz.

3. Cu stalpul ??? - vezi daca se poate strange usa din broasca. Asa ai putea rezolva cumva zgomotul. Oricum, daca nu reusesti, nici nu poti strica pentru ca ai semne pe stalpul dreapta pentru pozitia cuiului de la broasca. Dar sa stii ca suruburile alea doua de la cui se desfac tare greu.

Edited by mdascalu

Share this post


Link to post

Oficial am scapat si de ultimele zgomote si anume o mare bataie in axul volanului care mergea mana in mana cu un pic de joc.

 

S-au inlocuit urmatoarele: caseta de directie ( a 2-a oara ), coloana de directie si cardanaul care face legatura intre cele 2. E o liniste desavarsita in masina. Amortizoare, bascule si caseta intacte. Sper sa ramana asa pentru ca in 2 saptamani se termina garantia la trenul de rulare. :D

Share this post


Link to post

Un prieten si'a luat un Matiz nou si mi s 'a parut ceva anormal la el . Dupa 5 km era incins rau , cand am pus mana pe capota sa'mi ia foc , de'abia i'am pus "suportu" ala care tine capota . E ceva ok ? ( masina avea 17 km pe bord si nu s 'a mers "forjat" cu ea ) .

Share this post


Link to post

Matizul se incalzeste de-i sar capacele, sa zic asa, mai ales daca este nou. Important este ca acul de temperatura a motorului sa stea un pic sub liniuta de la jumate, gradatia de mijloc. Si la al meu se intampla la fel, spatiul fiind foarte stramt, caldura nu se poate disipa, pe capota nu poti tine mana. Daca acul de la temperatura sta la locul lui(unde am spus mai sus) nu sunt probleme, oricat de tare ti s-ar parea ca arde.

Share this post


Link to post

Acul statea la locul lui , doar am fost mirat ca pur si simplu fierbea. Mersi .

Share this post


Link to post

La cat de cald este afara daca lasi masina la soare si abia poti pune mana pe capota... Mai pui si motorul care genereaza si el caldura si iti da o capota f bine incinsa (probabil pe la 60-80 grade sub capota).

Share this post


Link to post

Astazi 17.05.2007 am fost la Radacini Ferdinand pentru a-mi face o verificare a articulatilor si s-a constat ca trebuie sa schimb bascula pe partea stanga si flansa (o piesa din cauciuc din capatul superior al amortizorului) amortizorului pe partea dreapta. In continuare vreau sa va povestesc cum au decurs lucrurile intr-un service destul de mare in anul 2007 in Romania. Mai intai am intrebat-o pe duduia de la receptie cat ma costa toata treaba piesele si cu manopera la care a inceput sa faca niste calcule din cap si imi spune cam 200 ron . Am zis ca poate o fi munca multa si merita bani astia si mi-am dat acceptul pentru lucrari. Mecanicul care sa ocupat de masina mea cand a vazut ca are de lucru a inceput sa faca spume de parca lucra pe degeaba . Dupa ce a a desfacut piesele respective se vedea ca sunt uzate si se mandrea ca a avut dreptate, eu tot uitandu-ma pe sub masina mi-a venit ideea sa schimb si filtrul de benzina si i-am spus mecanicului care a inebunit :shocking: de parca scimba piesele pe bani lui. Nu va mai spun ce stil de lucru haotic avea ,dadea cu spray degripant in prostie parca dadea cu spray de camera :o . Oricum la mizeria si stilul haotic in care se lucreaza acolo crezi ca esti prin ani '90-'95 si modul in care isi trateaza clientii este sub orice critica si sigur NU am sa mai calc pe acolo . Costul final a fost de 211 ron dar dupa parerea mea au preturi prea mari si la piese si la manopera.

Share this post


Link to post

Au veni ploile...si se pare ca au veni si in interiorul matizaurului din dotare. Iarasi intra apa in portbagaj si se se strange la roata de rezerva(sa zicem ca am gasit 150-200ml dupa o zi de ploaie). Sunt convins ca apa ajunge in portbagaj prin interiorul stalpului stanga spate(se vede urma de picaturi) si cred ca intra pe sub suportul de la bara de pe plafon. Ideea este ce naiba sa fac? Am mai fost la service, au dat suportul jos, au dat cu silicon de lipit parbriz/luneta pe acolo(cel putin asa mi-au zis) si au zis ca e ok. Nici eu nu am mai verificat, nici nu a mai plouat, insa azi am dat bancheta la o parte sa scot un prindere de centura cazuta acolo si am pus mana langa roata de rezerva si surpriza-apa!! :wallbanger: Deci...cum sa fac sa scap de chestia asta? Ce sa fac, sa dau jos totul si sa sterg dupa fiecare ploaie? :spumelagura:

Share this post


Link to post

Salutare!  <img src= "> Sunt proaspat posesor al unui Matiz SE Power an 2000 si am o problema la care sper sa gasesc raspuns din partea voastra: De fiecare data cand depasesc viteza de aprox. 80 km/h se aprinde Check in bord, fara sa se modifice mersul motorului si de vreo 2 ori s-a mai aprins pe la viteza de 30-40 km/h cand am "fortat " motorul ceva mai mult (am vrut sa depasesc pe cineva urcand pe 13 Septembrie dinspre Unirii (pentru cunoscatori)). Am facut un drum mai lung (1700 km) cu becul aprins si nu am avut nicio problema; consumul a fost de cca 5,2% extra si 7,2 urban.

Mentionez ca pana acum am schimbat uleiul de motor (Daewoo 5W30) filtrul de benzina, bujiile (erau BOSCH acum am champion) si am aplicat toate procedurile de reset si idle learn descrise pe forum fara niciun efect.

PS 1 Nu am gasit pe forum o alta problema similara cu a mea

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...