Jump to content
Sign in to follow this  
mcrusu

Oprire motor

Recommended Posts

merci , tubul e la locul lui. Am sa o bag pe tester...

Share this post


Link to post
De 2 zile imi face probleme al meu cielo...Deci, se aprinde martorul galben si se opreste motorul in mers parca ii ia curentul sau ii taie alimentarea . Daca dau cheie, pornestre la sfert, se ridica in ture la 1500 sta 3-5 secunde apoi se opreste . Ce draqu mai are?

 

Mi s-a intamplat si mie azi acelasi lucru. La mine nu mai voia sa porneasca dupa 2-3 opriri. Nu se mai stinge check-ul. Am adus-o acasa remorcata. Care este tubul de vacuum al senzorului MAP? Please, heelp!

Share this post


Link to post

@thunder

 

merci , tubul e la locul lui. Am sa o bag pe tester...

 

Cand aveti check engine aprins ar trebui sa fiti fericiti. Testerul va spune de unde e problema.

Share this post


Link to post

Mi s-a intamplat si mie ...

 

Continuare...

Duminica, desfacut borna baterie, pusa la loc dupa 5 min., facut reinitializare IAC, mers 10 minute cu schimb la turatii mai mari, mers si cu AC, acum pare OK. Mai trebuie sa merg la tester?

Share this post


Link to post

Continuarea continuarii...

Si cum o minune nu tine mult, iata ca azi dupa un drum de cativa km, fiind pe gaz iar mi-a facut figura si s-a oprit nevrand sa mai porneasca. Ieri n-am avut gaz si am mers doar pe benzina. Pare ca nu se mai alimenteaza, ca se termina benzina(gaz-ul)....nu stiu. Are si una si alta.

Ovi_jer, tu ce zici? Ce poate fi? Sunt la tara, la 80 km de Craiova si nu am curaj sa plec cu ea pana la Craiova la tester. Ce-i fac?

 

@ naylui: Ce-ai mai facut? S-a rezolvat? Cum?

Edited by thunder

Share this post


Link to post

Scoti sigurantele de la instalatia de gaz,un reset la ecm si mergi pe benzina la tester.

Share this post


Link to post

Azi am tractat-o la un mecanic care a descoperit ca nu veneea curent la aprinderea electronica. Am alimentat ''delcoul'' cu un fir litat si a pornit masina la sfert. Luam firul de pe borna + si se oprea imediat. Am scos sig. de la gaz, apoi am resetat ecm-ul, am pornit*o apoi, am trecut-o pe gaz si dupa 7-8 min de functionare s-a oprit din nou. Am coborat, am pus firul pe borna si masina a inceput sa chiuie ca si cum as fi pus contactul(eram afara din masina). Am dat firul la o parte si a pornit din nou fara probleme. Pan acasa am mers pe benzina. Trebuie sa ajung la tester desi mi-e frica ca nu ajung pana acolo.

Share this post


Link to post

Posibil ca problema sa fie de la imobilizator.

Share this post


Link to post

Mecanicul a desfacut si capacul de sub volan si nu parea a fi de la mufa de la contact(daca acolo se afla imobilizatorul). Azi mi s-a oprit si pe benzina dupa 2-3 minute de functionare. A pornit repede si fara fir dar dupa vreo 3 km iar s-a oprit si a fost nevoie de fir ca sa porneasca. Iau firul si cateodata merge, alteori nu. Cand mai aveam 10m pana acasa s-a oprit, i-am pus firul, am pornit-o, am mers 10 m, am oprit-o de la cheie, am coborat si cu cheia-n mana si ea mergea in continuare(firul era pus la borna). Am tras firul si s-a oprit. Nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa ajung la service. Poate luni. Pana atunci nu pot. Se poate intampla ceva grav daca mai merg asa?

Share this post


Link to post

Dar contactul pornire a fost verificat? .. eventual schimbat cu altul nou pentru proba si observat daca fenomenul persista?

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Azi am fost la CVS Craiova. Sper ca problema s-a rezolvat. Ei zic ca problema era dintr-o mufa. Au pus scanerul si nu avea nici un cod de eroare. Le-am spus cum s-a comportat si au zis ca din mufa aceea este problema. Au mai strans papucii si ... liber. Am reglat vaporizatorul. Parca merge mai rau ca inainte(era amestecul un pic bogat).

 

LE: D-nul mecanic mi-a recomandat sa schimb NGK BPR6ES(cumparate de 1 saptamana). Citez: ,, Nu sunt bune NGK, pune Champion cu scris maro ca alea cu scris negru sunt falsificate''. :P

Edited by thunder

Share this post


Link to post

Spune-i domnului mecanic sa mai citeasca cate ceva in timpul liber.BOSCH-urile nu mai sunt recomandate pe motoarele daewoo de la euro 2 in sus.Toate recomandarile pentru motoarele euro 3-4 sunt pentru NGK.

Share this post


Link to post

Buna seara! Pentru toti forumistii, posesorii de cielo executive!

Sa va spun ce am patit aseara (10 XII 2008)! Am plecat cu sotia la niste prieteni! In mers mi s-a oprit motorul! Am tras dreapta, am dat din nou la automat, a pornit si am plecat! Dupa 2 ore n-a mai pornit deloc!

Toata noaptea am stat si m-am uitat pe forum! Am gasit topicul, m-am informat despre problema, si astazi mi-am reparat masina!

Ce am facut! Am scos Iac-ul si l-am curatat. Era negruuu! Masina mea e un executive din 2005/8v, 28930 km la bord. Apoi am resetat ECM-ul. Asa cum scrie la manual. N-a pornit din prima. Abia la a treia cheie a luat-o, cu vreo 3000 de ture pe min. Apoi si-a revenit la normal turatia. Mi sa adeverit ca era mai puturoasa inainte de defectiune. Acum rupe, cum apesi mai tare pe acceleratie cum se duce; si nici nu-i mai da in nas ca inainte.

MULTUMESC ADMINISTRATORILOR SI CELOR CARE AU CREAT TOPICUL(fORUMUL), MI-A PRINS BINE INFORMATIA!

Am in intentie si sa o duc la Barlad (sunt din Vaslui) la tester. Oricum cred ca e doar o reusita temporara. Bine ca am putut sa o aduc acasa pe "propriile picioare"! :lavolan:  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut! Masina mea nu a avut probleme pana azi de dimineata. De dimineata imediat ce a pornit a inceput sa trepideze rau. Am accelarat-o pana la 2000-2500 de rotatii si trepidatul s-a oprit. Cand am vrut sa plec de pe loc motorul a murit.

Am mai dat cheie la un minut dar nu a mai vrut sa porneasca motorul.

La cat de nepriceput sunt, solutia cea mai buna e s-o duc la service. N-as vrea insa s-o duc pentru ceva relativ simplu gen schimbat fise si bujii (trebuie facuta programare la service,nu am timp decat seara, trebuie sa ma tracteze cineva...) . Ce ar trebui sa verific in prima faza ?

Am un cielo 2006 1,5 GPL.

Edited by Nae

Share this post


Link to post

Am fost la service pentru constatare. Verdict : fise,bujii, bobina inductie(?). Mi-au cerut pentru Piese +Manopera 700 Ron. O sa incerc sa fac schimbul singur.

Share this post


Link to post

Am rezolvat partial problema. Am schimbat singur bujiile si fisele (bujiile vechi erau ok dar tot le-am schimbat) . Pe benzina merge ok. Pe gaz din pacate in sarcina (plecarea de pe loc , deal) moare motorul. Multumesc de sfaturi.

Share this post


Link to post

Buna ziua sunt nou in bransa cielo dar am o problema motorul mrege haotic .Cand plec de pe loc da sa moara iar la ralanti intrerupe . bujiile sunt curate . Au distanta buna la electrod .nu imi dau seama ce are :-/

Share this post


Link to post

Verificare fise+bujii, curatare IAC si clapeta acceleratie si apoi idle learn (toate informatiile le gasesti pe topicurile dedicate). Incerca sa verifici / schimbi si filtrul de benzina. La mine s-a dovedit si acesta a fi o sursa de tremurici la relanti (era plin cu mizerie)

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu un Cielo din 96" ...porneste la sfert de cheie si la frig si la cald...dar dupa 10 Km m-i se opreste motorul si imi apare martorul in bord de la Check Engine..ce ar putea sa fie.. ??

Share this post


Link to post

doar testerul poate spune...

Share this post


Link to post

Martorul oricum se aprinde cand se opreste motorul asa ca nu e concludent.

Share this post


Link to post

am bagat astazi gaz si am mers cu ea ...nu mi sa mai oprit motorul.. sa fie din cauza pompei de benzina..? pe gaz statea bn la relanti... la relanti pe benzina cateodata imi murea motorul si pornea si greu dupa..

 

Edited by LinuxRullz85

Share this post


Link to post

era o idee buna sa precizezi de la inceput ca masina e pe gaz... daca problemele sunt pe benzina si pe gaz nu, atunci clar e alimentarea cu benzina... injectoare sau pompa. metode de verificare ale lor gasesti pe forum.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...