Jump to content
Sign in to follow this  
classalexx

Zgomot Ventilatie

Recommended Posts

De cateva zile,cand dau drumul la ventilator,deci nu la aer conditionat,doar la ventilator,face un zgomot ciudat,baraie.Acest zgomot nu exista inainte,e doar de cateva zile.Am dat si cu palma in bord,si degeaba,tot caraie.Aveti idee,de la ce este?

Share this post


Link to post

E primavara, cad frunze, betigase si alte dude ... vezi sa nu se fi intepenit vreo vegetala prin conducte.

Share this post


Link to post

Aproape sigur ti-a intrat o frunza la aeroterma... ia manualul vezi pe unde ai acces la ea(tebuie desfacut doar un capac si scoti frunza de acolo...

Bafta.

Ai grija sa nu rupi ceva plastic pe acolo...

Share this post


Link to post

Daca nu gasesti vegetatie acolo, pregateste-te pentru un motor ventilator climatizare.

unul nou este 300Ron, iar la second il gasesti cu 80ron.

Share this post


Link to post

şi la mine a făcut aşa astă iarnă la un moment dat... dat ventilaţia pe 1,2,3,4,3,2,1 până când s-a făcut praf ”gunoiul” - de atunci nu mai face.

Share this post


Link to post

Am desfacut toata aparatoarea aia de plastic,dar mai intai a trebuit sa desfac si stergatoarele,si am curatat acolo,era plin de vegetatie.Mi-a luat 2 ore sa le fac,dar bine ca asta a fost problema.

Share this post


Link to post

Poti sa desfaci si motorul de la aeroterma din compartimentul motor , ai 3-4 autofiletante , sa cureti turbina si sa ungi un pic si lagarele motorasului . Daca tot umbli si ai mina fina poti sa ajungi si la condensatorul de la AC unde se string o gramada de frunze si ... noi forme de viata .  <img src= ">

Share this post


Link to post

:o fftopic: Ar putea ajunge la vaporizatorul A/C. La condensator se ajunge mai greu pe acolo! > :) > :) > :)

Share this post


Link to post

 <img src= (">

 

Deci. Se pare că mi-a revenit zgomotul la pornirea ventilaţiei - a apărut brusc şi nu mai vrea să dispară.

 

Este ca un ţăcănit pe treapta 1 devine mai des pe treapata 2 iar pe 3 şi 4 este ca un uruit.

Ce mă intrigă este că zgomotul este deranjant şi destul de tare pe recirculare. Pe aer din afară nu prea e sesizabil.

 

Am tot căutat prin manual şi nu găsesc poze unde se află ventilatorul de la climatizare. Să înţeleg că trebuie desfăcute plasticele de sub ştergătoare şi să mă uit pe acolo sau mai degrabă mă uit pe sub bord. Plasticele alea le-am mai demontat că am schimbat ansamblul ştergătoare.

 

Dacă mă poate ajuta cineva cu localizarea ventilatorului (sau sunt mai multe?). Şi de ce face o mult mai rău pe recirculare...

 

Mulţumesc!

Share this post


Link to post

Este in compartimentul motor pe partea stanga cum privesti din fata.

Share this post


Link to post

Am avut si eu o problema de genu asta acu vreo luna, imi huruia pe ventilare. Am desfacut plasticele de sub stergator dreapta, cum te uiti din masina (un plastic care se vede din exterior, si inca unul sub el). Nu am apucat sa desfac carcasa ventialtorului (sau ventilatorul), ca am rugat pe cineva sa dea drumu la ventilatie cate putin, pe treapta 1, si am vazut ca era o mica frunza prinsa in el (cred ca intensitatea sunetului depinde de marimea si numarul frunzelor). Accesul la ventilator fara a-l desface este destul de greoi, dar m-am descurcat si asa. Sper ca asta sa fie si problema ta, ca nu e ceva complicat. :)

Share this post


Link to post

Într-adevăr e de la ventilator. Aseară am deschis capota, am pus contactul şi am dat drumul la ventilator. Se auzea clar - la fel de tare indiferent dacă era sau nu pe recirculare. Aşa mi-am dat seama că recircularea deschide nişte paleţi ceva şi permite propagarea zgomotului în interior.

 

Am pus mâna pe carcasa motoraşului şi am ”mişcat” de ea în timp ce mergea (se mişcă foarte puţin) - dacă împingeam în sus nu mai făcea. Să văd în weekend ce gunoi e pe acolo.

Share this post


Link to post

Daca tot desfaci gaseste un doctor cu mainile mici sa si le bage si spre condensorul AC dupa ce dai jos ventilatorul.

Share this post


Link to post

Auziti... dar dar cum se pot desface sitele din masina (alea care regleaza directia aerului) pt ca am impresia ca mie mi-a ajuns acolo o frunza. Nu am AC pe masina deci presupun ca instalatia e mai simpla...

Share this post


Link to post

Slabe sanse sa fi ajuns frunze pe acolo... le ridici (sau cobori, nu mai stiu), dupa 'maximul' cursei fortezi un pic mai tare, sar din plasticele care le tin, si le tragi spre tine.

Share this post


Link to post

Ieri am purces la curatarea sistemului de ventilatie. Aveam mare nevoie deoarece am masina parcata sub un copac...

Sugestii pentru cei care doresc sa efectueze aceasta operatie:

1. Se desfac sitele din bord asa cum a zis Alice (se forteaza dupa punctul maxim sau minim - cum iti e mai la indemana).

2. Se desfac stergatoarele si cele 2+1 plastice de sub capota din prelungirea parbrizului - suruburile sunt la vezeala si ies relativ usor.

3. Se curata toata mizeria de sub capace... la mine erau foarte foarte multe frunze pe care le-ar fi absorbit ventilatorul.

4. Se da drumul la ventilator la treapta maxima pentru a evacua orice rest sau praf ramas pe canale. Aceasta operatie se efectueaza si cu optiunea de reciclare a aerului activata.

5. Se monteaza piesele la loc dupa ce au fost curatate.

 

Am observat totusi ca intrarea ventilatorului nu are nicio sita, doar acele plastice oferind o oarecare protectie. Credeti ca o sita ar obtura prea mult intrarea ventilatorului? Si ce tip de sita sa folosesc?

Share this post


Link to post

Daca ai si AC trebuie sa dai jos ventilatorul de la climatizare si sa cureti mizeria care se aduna in fata vaporizatorului AC>

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...