Jump to content

nonlogan

Membru
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nonlogan

  1. Un alt aspect ar fi mentinerea unei plaje de turatii care sa asigure functionarea optima a motorului(cu centrul de cuplu la 3400-4000 rpm) si realizarea unui consum optim care nu ar putea fi obtinut prin supraturare (elimin din discutie subturarea). Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest lucru.
  2. Poti sa citesti cate ceva despre scut aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...st&p=306347
  3. Eu am bagat doar LUK98 pana pe la 5000 km(acum am 6500), am trecut pe LUK 95 si nu observ nici o diferenta in comportamentul masinii. De ce nu ar fi buna de 95?
  4. Da, scutul e din otel(fier, whatever, ceva din metal). Obisnuiam sa bag LUK98 pana ieri cand am bagat de 95. Au intrat 52,5 litri pana la primul clic si 53,5 pana la al doilea, deci in rezervor presupun ca mai erau vreo 6-7 litri din cea de 98. Din nou presupun ca amestecandu-se, a rezultat o benzina cu caracteristici mai apropiate de cea de 95, dar comportamentul masinii nu s-a schimbat aproape deloc, adica are acelasi nerv, porneste la fel dimineata sau dupa ce stationeaza mai mult timp. E posibil ca benzina cu cifra octanica mai mica sa influenteze consumul, ca altfel nu inteleg care e diferenta dintre cele doua(98 vs 95), in afara de pret? A, si inca ceva... Presupunand ca in rezervor mai erau 6-7 litri in momentul realimentarii, inseamna ca in momentul in care a inceput sa mi se aprinda indicatorul din bord pentru realimentare, adica cu vreo 50 km(extraurbani) inainte de realimentarea propriu-zisa mai erau in rezervor aproximativ 9-10 litri, deci nu 7,5 cum spune manualul. De asemenea, imi recomandati sa fac reset la ECM daca am bagat alta benzina? Eu am ezitat sa fac reset si dupa "rodajul" de aprox. 4000km, pentru ca masina se comporta foarte bine si nu stiu daca s-ar putea imbunatati altceva in afara de consum. BTW, consumul pe urban in perioada asta rece a fost de aprox. 12% ca si pe perioada de vara cu AC. La extraurban am scos cel mult 7%.
  5. Da, poate, dar acum sunt sigur ca nu-mi sare vreo piatra si-mi sparge ceva sau nu trec peste vreo denivelare si lovesc componente din motor.
  6. Sal everybody! Am lipsit un timp, dar iata c-am revenit. Mi-am pus scut la motor... M-a costat vreo 480 RON. A avut si o eticheta pe care am descoperit-o dupa vreo doua zile...
  7. Ma bag si eu, cam tarziu ce-i drept, da' nu am mai fost pe forum de ceva timp: da, are conducte si vine si rece si cald, dar nu baga la fel de tare ca in fata. M-a interesat si pe mine aspectul asta cand am luat masina, ca vazusem asa ceva pe un golf 5.
  8. Am aproximativ 1800km si vroiam o sugestie in legatura cu reset ECM, cam cand trebuie facut. Obisnuiesc sa schimb vitezele pe la 3000-3200rpm si consumul(cu ac aproape tot timpul, mai putin dimineata la prima ora) la mers in oras aprox. 80%, se duce undeva la vreo 10-10,5%. Benzina Lukoil 98. De asemenea, prima problema este defectarea reglajului lombar pentru scaunul pasagerului care da in gol si a ramas pe pozitia de relaxare a cocoasei. In rest: nu scartaie nimic, comportamentul pe sosea este bun, sunetul din sistemul audio foarte bun(dar nu excelent). Si inca ceva... Ma cam tin astia de la dealer cu scutul pentru motor, pe care l-am comandat de aproximativ 1 luna, da merg prudent pe denivelari. Si inca ceva... Vreau niste huse care sa nu-mi transpire spatele si sa aiba prevazute deschideri pentru airbag-uri laterale si pentru cotiera spate si bineinteles pentru rabatarea banchetei spate(exclus cele de la metro-carrefour). Mi-au spus niste amici ca s-ar gasi in vitan mai multe modele. Input sugestii, more input...
  9. Rotile... de fapt doar una... da' toate sunt la fel... pohta ce-am pohtit...
  10. Ba nu bre, eu vreau sa pun poza cu jantele mele, p-ale tale le-am vazut de la inceput, de cand ai deschis topicu. Am ambitz...
  11. Ti-am urmarit topicu de la inceput(ti-am vazut si jantele), cat te-a costat xenonu si daca e special pentru chevrolete?
  12. Iaca sa mai pun niste poze... ...si mai vine un set Iata-le: Am uitat rotile/jantele, da cred ca maine le pun si p-alea.
  13. Iata si pozele cu covorasele mele, scuzati necuratenia, covorasele sunt ultimul lucru din masina pe care il scutur. Dupa cum spuneam, nu ma mai intereseaza altele, nu ca m-as uita la bani, dar astea chiar isi fac treaba(sa vedem la iarna).
  14. Thanks, dar... la cum sunt iernile in Romanica in ultimul timp, si pentru faptul ca nu am de gand sa merg pe la munte de sarbatori... cred ca nu m-ar interesa asa mult sa-mi pun anvelope de iarna. Dar, ca fapt divers, pe la ce preturi ar fi un set de asemenea cauciucuri?
  15. Hankook, dar sa stii ca nu pot sa le fac o evaluare comparativ cu altceva. Eu pot doar sa spun cum se comporta masina cu anvelopele astea si atat.
  16. Nu stiu cum sa citez un post de mai inainte, dar ce vreau sa spun e ca la mine am si buton de blocare a geamurilor(chiar in fata comenzilor geamurilor) si unul de blocare/deblocare a usilor.
  17. Multumesc tuturor pentru felicitari si sfaturi. @Night Elf: Ma gandeam sa-i dau reset la ECM chiar acum, ca am citit topicul depre asta, de fapt am citit tot ce priveste Lacetti de pe acest forum cu vreo 2-3 luni inainte de a-mi veni masina. Sa revin, parca acolo se spunea ca ar fi bun un reset chiar dupa ce iesi cu masina de la dealer. Ca o paranteza, cand am urcat prima data in masina avea deja rulaj de 20 km, am facut plinul(pana la primul click) de la benzinaria LUKOIL(de 98) de langa Radacini, am mers vreo 20 km prin Bucuresti si apoi diferenta pana la 100 km pana la Alexandria, unde am facut din nou plinul cu LUK de 98(pana la primul click, adica ca la carte, ca la forum ....). Tot drumul l-am facut cu clima pornita ca a fost o zi de vara autentica si la alimentarea din Alexandria au intrat 8 litri, deci consumul a fost de 8%. Sunt convins ca nu e de loc relevant pentru ca masina e nerodata, eu nu am fost obisnuit cu regimul de turatie etc., dar ma gandesc ca nu strica faptul ca imi impartasesc experienta pe forum, poate foloseste cuiva. Apropo, mi-a fost si imi este de mare folos tot ce am citit despre masinile chevrolet pe forum, inclusiv micile "galceve" , care sunt de altfel constructive. Rodajul asta tine vreo 2500-3000 km, cum mi s-a spus de la radacini? Si inca ceva, in urma a ceea ce am mai citit, cred ca as vrea sa-mi schimb si cauciucurile. Ce marca imi recomandati si unde le-as putea gasi, ca eu sunt din provincie si cunosc prea putin Bucurestiul. Si cam ce preturi au, referindu-ne strict la cele cu dimensiunile 195-55-R15.
  18. Nu domnule Senna, a fost masina tatalui meu din '85, iar masina mea din '99 i-am dat-o lui. Cred ca nu-s singurul... Cat priveste culoarea, da, am vrut argintie, mi-au mai placut si cea visinie si cea bleu
  19. @mircea & emil - este cu nivelul de dotare cel mai inalt, adica platinum, imi este greu sa enumar aici tot, va spun doar ce are ultimul nivel(platinum) fata de cel anterior(premium): jante aliaj, servodirectie progresiva, radiocas cu CD changer, suport lombar scaun pasager, cotiera cenatrala spate cu suport pahare, controlul tractiunii, tetiere fata active si senzor de ploaie. Pretul a fost 13.710 E cu vopsea metalizata si motorul este de 1,6. Cat despre impresii, aflati ca pana la ea am condus o Dacie din 1999 si ocazional alte masini mai bune(si aveam idee ce diferente erau intre ele si dacii), asa ca socul nu a fost foarte mare. Eu am luat masina asta pentru confortul interior, dotarile, motorizarea care la pretul asta nu se mai gasesc la alte marci. Aveam in vedere si Megane, dar la un pret cu 3000 E mai mare pentru dotari similare, balanta a inclinat catre Lacetti. Pana acum am vreo 170 km rulati, asa ca pot doar sa va spun ca sunt extrem de multumit, atat in ceea ce priveste nivelul de zgomot interior, ergonomia, confortul si dotarile pe care am avut ocazia sa le verific pe toate in trafic. @puchi - inscrierea am facut-o pe la jumatatea lunii aprilie, inainte sa demareze programul rabla, mi s-a spus ca nu au in depozitul din Europa modelul cu dotarile si vopseaua pe care le-am ales, dar ca vine un transport din Coreea in urmatoarea luna, asa ca pana am terminat cu nota de acceptare, distrugerea-casarea masinii vechi si am mai asteptat vreo doua saptamani, a venit si masinuta. In total cam vreo 2 luni.
  20. Ieri am fost sa-mi iau masina(Lacetti Sedan Platinum) de la Radacini si am primit un set de covorase moka, nu foarte pretentioase, dar care se potrivesc oarecum si nici nu ma mai intereseaza altceva. O sa fac niste poze si o sa vi le arat.
  21. Salut, In sfarsit, a venit... Deocamdata astea ca nu am avut timp de mai multe, da' mai fac si altele si vi le arat.
  22. @rzvpopa: multumesc pentru urari, eu am inceput sa fiu nonlogan cam de cand a aparut the thing(si am fost pe la portile alea deschise si mai apoi am avut ocazia sa le conduc la drum mai lung), si continui de cand au probleme cu tablaria si motorizarea puturoasa(alea de 1.4 si de 1.6 8v) cativa amici de-ai mei. Cat despre Megane, nu pot spune ca e o masina proasta, dimpotriva, dar e o diferenta de pret cam mare si, dupa cum am spus, vreau dotari mai multe pentru banii astia. De altfel, mi-a placut fiabilitatea modelelor Daewoo de pana acum.
  23. Nu pot sa nu ma bag...I'm sorry...Cred ca sunt offtopic. Am ales Lacetti Sedan Platinum de 1.6 in detrimentul unui Megane de 1.6. Am fost "pus in tema" de diverse persoane ca masinile Chevrolet ar consuma ceva mai multa benzina decat, sa spunem, Renault Megane. Si atunci am facut un calcul simplu: Un Megane sedan cu dotari asemanatoare(are in plus comp. bord, oglinzi ext. rabatabile electric, 4 jante alu de 16", Stergatoare parbriz cu 2 viteze si cadenta variabila , Spatiu de depozitare deschis in partea centrala din fata, Spatii de depozitare inchise sub cotierele usilor din fata, Trape sub locurile din fata etc etc etc... ) are un pret de 16700 euro, iar Lacetti sedan platinum 13700. Deci chiar daca eu as consuma cu Lacetti 1 litru in plus la 100 km fata de Megane (deci 1 euro la 100 km), rezulta ca diferenta de 3000 euro dintre preturile celor 2 masini dispare in momentul in care ajung la 300.000 km rulati. S-ar putea sa ajung la 300.000 km peste vreo 25-30 de ani. ... Cred ca am facut o alegere buna. ... La un rulaj mic conteaza mai putin cat consuma masina. De asemenea, asa cum s-a mai spus, la consum conteaza si liniutele, fitzele, fala etc. Vreti consum mic? Alegeti diesel, dar mai pregatiti niste bani pentru motorizare.
  24. Ii povestesc unui prieten de covorase si-mi spune ca ar fi bine sa-mi iau din cele de pasla, care costa acum la radacini 190 ron, ca ar retine mai bine murdaria, s-ar curata mai usor si mai bine dupa uscare, isi si pastreaza culoarea in timp si sunt mai aspectuoase. A vazut la cineva care are asa ceva pe megane. A reusit sa ma puna pe ganduri... Help din nou cu husele ca mai am cateva zile pana vine sedanu platinum.
 

×
×
  • Create New...