Jump to content

brewed

Membru
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

About brewed

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    bucuresti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    cielo gle
  • An
    1999
  • Nr. Inmatr.
    b12
  1. pai daca nu-s contactele...cred ca ar trebui sa verfici un pic mai serios . nivelul uleiului ( daca ai peste 3L in motor, adica peste nivelul @min de pe joja ),apoi daca tot continua sa se aprinda,verifica presiunea la sonda din baie ca sa vezi daca nu cumva sonda e buna de aruncat. daca nici de acolo nu e, adica sonda e buna ... vezi sa nu ai sorbul infundat...ca ai pus-o pe butuci , o duci pe platforma pana la service iar daca asa e...e jale mare ce-ti gasesc dupa spor
  2. si eu am unul intreg, perfect functional,care-i oferta ? pm please.
  3. Aduc stelele..:)

  4. Cred ca matematica functioneaza mai greu pentru unii dintre noi atunci cand fac operatii simple. la fel de prost stam si cu sinceritatea. Am condus primul SOHC Cielo in 2001, si in minunatul Bucuresti nu am scos niciodata sub 10l/100 km. La drum lung , fara muntzi cu reprize lungi de 140km/h nu am scos niciodata sub 7.8L/100 km. Asta cu cutie normala.Acum cu caleashka Cielo automat din 1999, la 120 .000 km scot in Bucuresti intre 11.7 L/100 ( orash liber, fara AC) si 16 L/100 ( canicula de 45 C, blocaj infiorator, AC...etc). La drum lung, intre 8.2 si 10l/100 km ( 2 persoane in masina, reprize lungi de 140-150 km, fara blocaje si cu AC). M-as bucura sa vad mai multe pareri sincere despre consum pe aci
  5. Foarte tare la service. Imi fac dragutz programarea la service ca s-o pun pe scanner. ma duc in ziua cu pricina, si dau peste o echipa de proaspat absolventi. le spun ce are, ca-mi cade la pornirea la rece din 4 in 3 apoi se opreste, ca mi se taie contactul cu motorul cald la relanti ca...si cu ce ma aleg ? O pun pe scanner, cika totul e normal. Imi curata iacul , il initializeaza si...imi spun ca pot sa plec. Dupa o pauza de 15 minute, da sa scoata masina pe rampa dar dupa primul sfert de cheie porneste si se opreste imediat. Jubilez ...si apoi incep baietii : imi demonteaza injectoarele, cika unul e dus ( noi dealtfel, le curata...la fel face..pleaca si se opreste ) imi schimba delcoul ( nou si ala dar i-am lasat sa-l schimbe cu un altul de proba )...trag de bujii si fise ( noi si alea ), curata galeria pe care e montat ansamblul de soc, dau sa schimbe si supapa de retur( schimbata si aia acum 5kkm ) ...si tot asa... am stat cu meseriasii 4 ore, si la fel face : la pornire nu pune socul orice i-ar face sau se opreste imediat ce porneste daca e rece...la care vine seful de service si le spune : ati terminat? si ...nu ca nu mai pne socul...deci..mi-au facut masina bucati, nu au inteles ce vad pe scanner si mi-au dat-o cu scuzele de rigoare si cu usoara jena de " nu stim ce are "... Service-ul se numeste AUTONET GIULESTI...nu comentez mai mult. Poate in discoteca se misca mai bine decat pe computer pushtii care mi-au "reparat" masina. Oricum nu vreau sa-i mai vad. deci...ma poate ajuta cineva sa-mi recomande in bucuresti un service ( diagnostic computer ) cu oamenii care-si cunosc meseria?. Apreciez deosebit un ajutor.
  6. Inventiv omul. exista vreun efect negativ daca cantitatea de ulei din motor e mai mare de 3.75 L? care e acela ? ...intreb si eu deoarece vad ca si la mine s-a intamplat acelasi lucru la revizie : am 1 cm peste nivelul maxim Pls lamuriri.
  7. Salut Ovi! i-am pus bujiile la loc . am verificat regulatorul de presiune si deschide cand trebuie. Stiu ca trebuie sa merg la tester, deoarece defectul nu a disparut desi s-a atenuat o data cu incalzirea vremii.Adica nu mai cade in 2 la pornirea la rece si nu se mai ineaca. Acum mi se "taie " contactul cand e motorul cald la relanti. Imi poate recomanda cineva un electronist bun in Bucuresti specializat Daewoo( adica unul care sa priceapa ce vede pe tester)? apreciez mult un ajutor. Multumesc
  8. Revin ...pentru ca nu am rezolvat nimik simptomele sunt aceleasi : la pornirea cu motorul rece, masina porneste in 4, dupa cateva secunde cade in 3-2...daca nu o tin din acceleratie moare. Daca moare acum motorul nu o mai pot porni...nici macar nu mai face "exploziile" in cilindri ci invarte electromotorul in gol. Daca mai trag la cheie, porneste finally dupa multe incercari dar in 2-3...o tin accelerata, se incalzeste motorul ( acul vine la 80 celsius ) si motorul intra in 4. Dupa ce se incalzeste motorul, la repornirea la cald totul decurge normal.Am masurat tensiunea pe injectoare si se aprinde lampa de control...Chiar nu mai stiu ce sa-i fac deoarece am bujii bosch noi ( 3 electrozi ), fise noi ( tesla ) , injectoarele sunt noi ( am doar 20k Km cu ele si le-am curatat ), pompa de benzina noua, iac nou. Am incercat la un tester, la city center unde s-a strans tot service-ul sa se uite pe testerul meu ca la o faza de meci de fotbal si mi-au spus dupa multe scarpinari la ceafa : nu are nimik. Ovi, ai un sfat ? imi poate recomanda cineva un loc de testare specializat daewoo unde sa gasesc si un profesionist? Multumesc.
  9. Salut ovi! am fost la mecanic cu masina. I-am verificat masele, aveam cateva fire la panoul de sigurante care cica " dadeau la masa ". Acum masina si-a revenit, nu se mai intrerupe motorul la conectarea consumatorilor electrici. Mi-a ramas acum o alta chestie ciudata s-o rezolv care pare destul de complicata. La pornirea la rece , repet NUMAI LA RECE, motorul porneste in 4, pune turatia la 1500, si dupa cateva secunde cade in 3...daca o turez la 2000 si o tin asa 2-3 minute dispare.. daca nu o turez deloc, uneori se opreste. Ieri i-am schimbat si bujiile, si fisele si vazand ca nu dispare povestea asta am facut cateva incercari cu mecanicul meu si anume : in plina balbaiala in 3 a motorului, i-am scos comanda electrica de la injectoare ( una cate una ) ca sa constat ca la injectorul 1 ( cel mai din dreapta ) , atunci cand ii scot comanda, turatia nu se inrautatateste mai tare decat mergea in 3...o pun la loc, ramane la fel in 3... daca incalzesc motorul si ajung la 80-90 grade..isi revine si merge in 4. Injectoarele sunt noi, le-am schimbat pe toate acum 20Kkm...chiar nu m ai stiu ce sa-i fac. Am schimbat ordinea injectoarelor intre ele la rampa crezand ca injectorul 1 e cel "impushkat" si..., la pornirea la rece acelasi lucru se intampla...porneste in 4 , cade in 3 , iar dupa ce se incalzeste se stabilizeaza turatia in 4... La injectorul 1 cat timp e rece motorul , chiar daca am schimbat injectoarele in ele, comanda lui electrica daca o scot ( firul ) nu inrautaseste cu nimic mersul in 3 ... deci se pare ca la rece, am o problema cu comanda acestui minunat injector 1. ai idee ce poate sa fie ?.
  10. Da, uneori asa de intampla...se intampla asta si in situatia cand accelerez si revine turatia la relanti, in loc sa se stabilizeze la 900, se opreste... oare ce e ?
  11. Exista vreo legatura intre reglajul avansului si oprirea motorului la conectarea consumatorilor electrici in regim de relanti? Ovi, Pls help!
  12. Toti martorii raman aprinsi pe bord ca si inainte de a porni , in mod normal, masina. Sa fie oare de la bornele de la baterie?
  13. Cu un cielo GLE_AT la 110K mi se intampla cam de 2 saptamani, ca in situatia in care motorul e la relanti si conectez orice consumator electric sa mi se taie motorul ( se intrerupe ). Nu conteaza ca am declansat inchiderea centralizata, ca aprind farurile sau conectez ventilatorul de la aeroterma...la relanti motorul se opreste, brusc exact in momentul conectarii oricarui consumator. Ovi, ai vreo idee pe unde sa incep verificarile? Multumesc/
 

×
×
  • Create New...