Jump to content

Concasseur

Membru
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About Concasseur

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico SX
  • An
    1999
  1. Multumesc pentru ajutor, iuliu m. Atunci la frigotehnist cu masinuta, ca altceva nu pare sa aiba.
  2. Dupa vreo 2 zile in care parea sa mai raceasca, acum s-a dus naibii si la mine AC-ul (desi l-am mai pornit si iarna cam la 2 saptamani). Compresorul pare sa cupleze (dupa modificarea de turatie), pe toate treptele, doar ca nu raceste. Pana sa nu caut frigotehnistul aferent, am rugamintea daca ma puteti ajuta cu ceva: Cum se poate identifica ce tip de agent frigorific utilizeaza instalatia din dotare? Are vreun semn distinctiv / marcaj pe compresor? Jivina este un SX din '99. Si un alt caz ipotetic: daca ar fi vorba de R12, a incercat pana acum cineva sa foloseasca cu succes R437a (sau, alternativ, R409a) in instalatia pentru R12?
  3. Am fost si eu la Pepinno zilele trecute cu micul verde mancator de ... gropi - discuri, placute, rulmenti, cablu frana de mana, ulei cutie si alte cateva reglaje. Dupa 70km, cam astea ar fi concluziile: - reglajul de la cablul de ambreiaj - mi-a luat vreo 10minute sa ma obisnuiesc cu noua cursa a pedalei, dar la setarea de-acum e mult mai confortabil la 'alergat' cu ea - partea de franare - nota 1000, acum simt si eu ca am frane - cutia de viteze zici ca e noua, vad ca nu mai agata de nici un fel - carburatia: diferenta de la cer la pamant; azi dimineata, pornit pe rece pe la 7:00, pana acum dupa cheie avea tendinta sa dea putin in nas, trebuia accelerat putin, acum sta la ralanti fara ajutor de la pedalier; consumul cred ca e si el "in mintile lui" acum - sunt curios cat scoate pe urmatoarele 2 alimentari - pret si operativitate - ca de obicei, mai putin de cat am estimat eu Inca o data, il recomand cu incredere pe Andrei! Pepinno, mai trec pe la tine peste vreo 2-3 saptamani sa te mai "stresez" cu o operatiune - urca temperatura destul de repede acum pana cupleaza ELV, presupun ca taica radiator fie e cam infundat, fie se cere inlocuit (asta daca n-ai tu alta idee despre cauza sursei). PS: nu-mi place culoarea visinie pe Ticozaur, chiar daca nu-i al meu
  4. Concasseur

    Recomandare Laptop

    Recunosc, aspectul cu video card mi-a scapat. Fiind dat un MB Air ca si comparatie, m-am raportat la gama entry cu i5 si la greutate. My bad Pe de alta parte, la 13" majoritatea sunt cu 1366x768 - daca nu se planifica aplicatii video-intensive (aka jocuri sau mai stiu eu ce randari cu softuri specializate), prostia aia de intel hd face treaba mai mult decat decenta. Singurele care le vad cu rezolutie mai mare (1600x900 sau 1080p) ar fi Vaio, cu preturile aferente (MB Air e mai decent ca ele).
  5. Concasseur

    Recomandare Laptop

    Ca sa fii un troll de succes, ar trebui sa citesti integral mesajul anterior. Si apoi sa-l procesezi. Happy apocalypse anyway
  6. Concasseur

    Recomandare Laptop

    Ia vezi daca te coafeaza jucaria asta (link doar orientativ, posibil sa gasesti pe la altii cu pret mai bun). E un brand de renume care de-a lungul timpului si-a dovedit fiabilitatea, garantia aia "no matter what" spune destule despre ei, ca si greutate ti-l bate la cur pe MacBuci Air, iar ca specificatii - ai detalii in link. Si nici nu rad cocalarii de tine ca nu e brand (vezi discutia cu ASUS, care nu e fac chestii rele in cele din urma).
  7. Recomandare pe care o fac si eu dupa experimentele recente. Alimentat Petrom Vitan (95), consum 10.5% (testat august-octombrie) - dupa care am schimbat pe MOL (tot 95 cred, de prin septembrie incoace) si s-a dus la 8-8.5%. De OMV nu stiu ce sa zic. Consumul masurat de la un plin la altul versus nr. de km parcursi, tiribomba circula doar la minunatele ore 08:00 si 18:00 (avg. speed 9km/h pe un traseu de ~11km). Octavia 2 benzina 2L indica 16.5% consum pe acelasi traseu la aceleasi ore.
  8. Multumesc - doar ca sunt marcate cu "Anvelope ce nu sint momentan in stoc". Ca si specificatii par un strop mai decente fata de Debica Navigator (care nu mi se par stralucite).
  9. RRelu, 155R12 nu gasesti nici sa dai cu tunul, abia mai prinzi celebrele Debica Navigator/Frigo pe 135/80R12 - daca stii vreo sursa de 155R12, please share it.
  10. Den, poti recomanda un service care face astfel de reglaj?
  11. Sa nu ma blestemati daca postez unde nu trebuie, dar caut si eu un ... electrician auto de incredere, de preferinta in Bucuresti. Daca mai lucreaza si sambata, ar fi extraordinar. In principiu, pentru un montarea unui head-unit pe Tico, trase niste cabluri de unde trebuie pana unde se doreste, verificat ceva chestii legat de incarcare + bricheta. Any hints?
  12. Eu as sugera un reglaj la partea de carburatie - ar trebui sa rezolve problema, asta daca motorul n-a luat-o pe ulei (si la propriu si la figurat) - treaba asta m-ar interesa si pe mine de altfel, datorita consumului crescut in oras. Daca sunt chestii mai complexe de verificat/rezolvat, ti-l recomand cu toata increderea pe Pepinno pentru acest lucru (click sus pe ServiceAcasa.ro). La revizia de 1000km de dupa montaj, in afara de o verificare a functionarii si eventual ceva reglaj la partea electronica nu vad ce ar putea sa ii faca. Poate ne recomanda colegii un service/persoana de incredere care inca mai fac reglaj de carburator (nu din cel dupa ureche)?
  13. Hai ca m-ati cam convins, poate pun si eu ticalosul pe gaz. Multumesc tuturor pentru informatii.
  14. Multumiri pentru detalii. Noxele la motorul non-euro (99) mai trec de RAR in zilele noastre?
  15. Pai nu stiu aici daca se recupereaza intr-un an, in conditiile in care masina asta e folosita doar pentru home->work->home (si eventual alte mici deplasari urbane), pentru drumuri mai lungi existand o alta masina. Asta ar da un rulaj de aproximativ 12,000km/an. Ai reusit sa vezi si ce consum iti scoate pe GPL? In cazul meu, merge cu approx. 8% consum (in regimul mentionat mai sus), daca pe GPL consumul ar fi sub 12% atunci s-ar amortiza intr-un an, cum zici. Partea cu omologarea RAR ce anume mai implica (costuri, operatiuni efectuate - se face din nou ITP-ul la RAR cu aceasta ocazie, sau?)
 

×
×
  • Create New...