Jump to content

marius_78

Membru
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

About marius_78

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2003
  1. De pornit pornește la sfert, deci nu ar fi bobina. Înseamnă ca pompa de benzina e pe duca. O sa mai investighez. Oricum o scot la pensie îi ajunge.
  2. Și totuși nu e delcoul...aceleași simptome se oprește când se incalzeste motorul și nu mai pornește decât după ce se răcește, imediat am dat vina pe delcou citind acest topic și am purces în a-l schimba cu unul de pe alt matiz care mergea ok. Buun merg câțiva km prin bucurești cu câteva opriri și la un moment dat poc se oprește. Numai de data asta s-a schimbat ceva și anume dacă o las un minut pornește și mai merge câteva sute de metri și iar se oprește. Dacă se răcește de tot bănuiesc ca o sa meargă mai mult. În fine delcoul meu merge bine merci pe matizul de la care am împrumutat delcoul, deci teoretic nu e defect. Întrebarea de 1000 de puncte: ce sa fie? De ce sa mă leg mai departe? Bobina ar putea avea un comportament asemănător înainte sa crape sau aia crapă și gata... ?
  3. Salut. Pentru un diagnostic pe care te poti baza si pentru rezolvarea problemei ia legatura cu Andrei (Peppino aici pe forum il gasesti) personal doar la el apelez cand am vreo problema ce ma depaseste. Bafta.
  4. Salutare tuturor. Azi am beneficiat si eu din nou, mai bine zis masina a beneficiat de binefacerile vizitei la doctorul andrei, de unde a plecat mult mai sanatoasa decat a venit. Acelesi meserias desavarsit cum deja il stie toata lumea. Isi da interesul sa iasa o treaba bine facuta si asa iese, la preturi decente. Mult peste ce am intalnit in alte service-uri. Recomand oricui cu caldura, defapt unii mi-au urmat sfatul si nu au regretat. Toate ce bune si tine-o tot asa doctore!
  5. nici pe fata nu ai prea multe de reglat, defapt una singura si anume din capetele de bara. restul daca nu corespund se schimba nu se pot regla.
  6. Zornaitul cred ar putea proveni de la apararoarea aia de tabla (ca scut nu il pot numi) de sub cutia de viteze. Vezi sa nu atinga pe undeva si daca atinge trage de ea in jos putin astfel incat sa ramana prinsa doar in suruburi dar sa nu mai aiba alt punct de contact cu caroseria sau ce o atinge ea pe acolo. @ vrazvanc tacanitul destul de sigur provine de la culbutori nereglati (tacheti parca sa zic ca n-are matizul). mergi la un service/ mecanic sa ii regleze si tacanitul va disparea. In cazul meu cel putin asa a fost.
  7. ei bine se pare ca l-am gasit! defapt e prezent aici pe forum printre noi, si pentru multi nu e o noutate, dar pentru cei care nu stiu el este Andrei (pepinno) chiar ieri am fost la el si m-am convins ca am gasit un mecanic adevarat nu un carpaci/ schimbator de piese (si alea aiurea) poate fi considerata reclama desi nu cred ca mai are nevoie (cel putin nu aici) dar poate il ajuta pe colegul cu problema de mai sus scuze daca am fost off-toppic
  8. eu l-am desfacut tot pe baza de ciocan cu o bucata de lemn pe post de dorn. capacul fiind de plastic e de preferat sa nu bati cu fier in el pentru e evita sa il deformezi/ rupi, si evident sa elimini riscul de scantei in zona respectiva, care ar putea sa iti dea cel putin palpitatii. cedeaza destul de greu mai ales daca nu a fost desfacut niciodata, dar cum nu aveam de ales decat sa il desfac (imi crapase pompa de benzina si trebuia sa o schimb atunci pe loc), cum spuneam, inarmat cu o bucata de lemn si un ciocan de 2 kile i-am dat de cap. intr-adevar a trebuit sa dau cu simt de raspundere vazand ca nu vrea sa coopereze cu binisorul, dar a cedat pana la urma. eu am refolosit garnitura existenta si nu am probleme (care ar trebui sa se manifeste prin miros de benzina in masina). spor
  9. din ce zici tu si din ce am trait si eu cu matizul meu, nu pare sa aiba legatura cu anvelopele/ jantele, mai degraba rulmenti roata fata (mai putin probabil spate) daca fenomenul de trepidatie e insotit si de un zgomot (huruit) in acelasi ritm cu vibratiile, se pot verifica: ridici fiecare roata si o invarti pt a vedea daca are un zgomot nelalocul lui + tragi de roata sus-jos, stanga -dreapta sa vezi daca are jocuri. asa poti depista sau elimina rulmentii de la roti ca si cauza a problemei. daca nu e nici un rulment (desi ma indoiesc) urmatorul suspect e ambreiajul, dar aici daca nu ai "ureche mecanica" cel mai bine apelezi la cineva care se pricepe sa interpreteze simptomele. desi problema ta a inceput decand ai schimbat ambreiajul, pun rulmentii ca primi suspecti tot dintr-o experienta de-a mea cu un mecanic care a crescut pe santier, cu barosul in mana. ca sa schimbe ambreiajul trebuie sa dea cutia de viteze jos, ca sa dea cutia jos trebe scoase planetarele din ea, ca sa scoti planetarele ajungi in capatul cu roata unde sunt rulmenti, pivoti si alte alea presate, pe care mecanicii nostri straluciti le scot cu ciocanul batand in ele cu o sete de nu o intalnesti nici in desertul sahara, fapt ce fara indoiala se poate solda cu probleme nedepistate pe moment, dar dupa ce pleci cu masina din "abator" si mai parcurgi ceva km incep si apar si nu stii de unde sau de ce. ei bine tocmai de aia! altfel cauze ar mai putea fi: geometrie dereglata, planetara defecta, ambreiaj prost reglat, jocuri mecanice la subansablele trenului de rulare/ suspensiei (pivoti, bucsi etc). Ca si concluzie: o verificare la un mecanic/service bun (dificultatea e in a il gasi) te poate lamuri exact asupra problemei tale, pe forum putem da toti cu parerea fara ca nimeni sa vada macar masina la culoare...bafta!
  10. preturi piese achizitionate azi. magazin daewoo din incinta autovit (atentie sunt doua magazine, eu ma refer la cel de printre tarabe nu cel de langa parcare) deci: discuri frana 80 lei/buc (romanesti, nu stiu exact firma) set placute frana 50 lei, set saboti frana spate 65 lei, set rulmenti fata flenor 65 lei, aparatori noroi fata 15 lei/buc, garnitura capac culbutori 10 lei. Si rulment presiune ambreiaj original gm (defapt valeo dar cu sigla daewoo pe el) 95 lei. erau si valeo aftermarket la 50 de lei, dar de asta am pe masina si m-a tinut 3000 km asa ca am preferat orginal. asta l-am luat de la celalalt magazin. preturi asemanatoare sunt si la magazinul de la muncii (la iesire din pasaj pe dreapta cum mergi spre obor, bine aprovizionat si ala. de acolo am luat butuc contact original GM cu 60 lei). ca idee observ ca magazinele online sunt cam "purcelusi" la preturi, iesi mai bine la magazinele daewoo. iar de evitat, parerea mea, magazinele generale de piese auto unde sta vanzatorul cu un calc in fata si comanda online la depozite/ furnizori piesele de care ai nevoie, zic din experienta recenta avuta cu un astfel de magazin, luat kit ambreiaj valeo = cedat rulment presiune dupa 3k km, luat cablu vitezometru (dreq stie ce natie) cert e ca nu era macar compatibil cu masina, avea capetele rotunde in loc sa fie patrate (s-a chinuit mecanicul sa il polizeze sa il faca sa intre in locasuri), pret 75 lei , schimbat dupa doau mii si ceva de km cu original GM cu 50 lei, si ce o mai fi ca nu imi mai aduc aminte... in concluzie de la astfel de magazine nu mai iau nici macar lichid de parbriz. iar cele online nu sunt departe de sistemul asta. poate nu toate si macar acolo ai tot timpul sa te uiti, sa analizezi, sa cauti pe net...bla bla dar asta implica timp. in concluzie prefer magazine fizice dedicate pe marca respectiva.
  11. Buna seara. Aveti un pm de la mine. astept un raspuns. toate cele bune!
  12. Wow!! mostruos! inseamna ca aia in service nu au scos decat 1 - 1.3 l din uleiul vechi ??!! credeam ca sunt eu nebun cand am porniri sa le pun bombe... poate nu au schimbat filtrul, sau cine stie, mi se pare halucinant oricum...si mai cer si bani pt asa prestatii!
  13. Nu mi-am mai batut capul cu netul si m-am dus direct in autovit. de acolo am luat si de iarna in ianuarie cand nu gaseai nimic online, sau gaseai la pret de anvelopa de camion. si acum m-am uitat pe un magazin online, nu mai stiu exact care, si ce credeti, diferenta de pret dintre ce era afisat pe site si ce mi-au zis la telefon cand am sunat era de "numai" 75 ron. asa ce le-am urat "cele bune" de bisnitari ordinari, m-am urcat in masina si directia autovit. nu ca aia nu ar fi tot bisnitari. dar macar ii vezi la fata te mai tiganesti la pret de un 10-15 ron si aia e.
  14. Si gata iarna. Azi am trecut la cauciucurile de vara. Doua matador stella 2, noi pe fata si doua rulate un an pe spate, toate 155/65/13. Sper sa mai vad iarna in Bucuresti cand o sa o chem eu, adica niciodata.
  15. fftopic: Zgomotul era de la unul din rulmentii schimbati deja. Nu mai stiu ce natie erau dar calitate de cacao asta e clar, cred ca au tinut 2-3 k km.
 

×
×
  • Create New...