Jump to content

iulianm

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About iulianm

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    slatin
  • Auto
    daewoo
  • Model
    nubira
  • An
    1998
  • Nr. Inmatr.
    ot
  1. Am si eu o problema cu un electromotor de Nubira 1 (an 1998). Masina nu mai pornea deloc, cand dadeam la cheie tot ce se auzea era un "clank". Am zis bun, s-au dus carbunii, oricum nu i-am schimbat niciodata. Am dat frumos jos electromotorul de pe masina, l-am desfacut si i-am schimbat placa cu perii. Erau mancati bine carbunii vechi. L-am montat la loc pe masina (mare greseala, trebuia sa-l probez) ca sa constat ca nu s-a rezolvat nimic. Tot la fel facea. L-am dat iar jos si de data asta am constatat ca e solenoidul. Am cumparat altul si acum am o dilema, cum il montez pe electromotor. Mai exact, ce fire vin la cele 3 borne de pe solenoid. Are 2 borne mai groase, si una mai subtire. Una dintre cele groase se duce in carbuni, iar pe celelalte 2 le leg la plus (? - gresesc aici?). Problema e ca nu stiu care dintre cele doua borne groase trebuie legata la carbuni. Am in mana un multimetru, daca ma puteti ajuta sa-mi dau seama care cum vin... Intreb pentru ca inainte sa-l montez pe masina vrea sa il si probez si sa nu ii leg nici bornele invers. Update: Deocamdata l-am pus asa pe electromotor. Dupa am pus multimetrul pe el si mi se pare un pic aiurea. Poate nu inteleg eu cum functioneaza solenoidul asta. Se poate vedea in poze intre care borne am conductivitate. Poze: Poza1 Poza2 Poza3 Poza4 Poza5
  2. Salut, De unde le-ai luat si cu cat? As vrea si eu unele! Multumesc!
  3. Salut, Am o nubira 1 din '98 care a inceput sa piarda apa din vasul de expansiune - un litru pe zi - umblu cu apa dupa mine. Am verficat, sub masina nu se vede balta, pe la furtune e uscat, am schimbat si capacul de la vasul de expansiune gandindu-ma ca da pe acolo abur, in zadar. Apa nu se duce in baia de ulei - nivelul baii e constant. Ce as putea verifica?
  4. Salut, Am si eu o nubira 1 din '98 si i-am bagat acum 2 ani freon. Aerul conditionat a mers pana in iarna, iar acum iar nu mai baga deloc. Cand apas pe butonul de A/C se aude cum cupleaza compresorul. Inainte sa ii bag freon as vrea sa il reconditionez sa nu mai am probleme. Imi puteti recomanda un service cat mai ieftin?
  5. Se potriveste un carlig de remorcare de la nubira II la nubira I?
  6. Salut, Am si ei o problema cu o nubira 1 din 98. Cand pornesc motorul la rece, se aude un zgomot puternic pentru cateva secunde - parca ar scartaii ceva. Ce are putea sa fie? Am schimbat si uleiul, face la fel. Cureaua de distributie si toate cele au fost schimbate acum cateva luni.
  7. Salut, Vreau sa pun niste proiectoare de ceata pentru Nubira 1 SX din '98. De la butonul oprire-pornire din stanga volanului (cel de pe care si semnalizez si opresc pornesc farurile) pana in cutia cu sigurante si relee de sub capota sunt fire trase. Se simte cand cupleaza releul, dar nu stiu daca de la releu pana la locasurile in care se pun din bara sunt fire trase din fabrica. Eu m-am uitat pe acolo dar nu am vazut nimic concret. Sunt sau nu? Multumesc!
 

×
×
  • Create New...