Jump to content

ochila

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About ochila

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 07/02/1976

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz E
  1. Nu-i adevarat ce vad !!! Intr-adevar, noi romanii suntem colosali ! Se pare ca acest autoturism (Dacia) pe langa cei 30 de ani de fabricatie a suferit si o extindere pe "orizontala", gandesc eu ... daca a ajuns pana in USA. Astia suntem noi ! Insa, de ce ma mai mir, cand singurele noastre "valori" ce le promovam afara sunt <Dracula> - o legenda veche de sute de ani, cunoscuta si exploatata de tot mapamondul, <Calusarii> - un dans tribal, oligofren si primitiv si nu in ultimul rand <Pachetul sportiv - Nadia, Hagi, Tiriac> - adica tot istorie ... Sa ne fereasca D-zeu de noi, caci de altii, nu se pune problema, aia n-au nimic cu noi ! In fond, tot ce am scris eu mai sus, nu are legatura cu un forul auto, corect ? Insa nu ma certati, am si eu o oftica pe natia asta stupida, care a proliferat timp de un sfert de secol o masina idioata, iar acum, cand vine vorba sa salveze ce mai e de salvat din fabrica Daewoo, pe ai nostrii ii cam doare undeva. Traiasca Calusarii, Traiasca folclorul contraataca ! Pace tuturor !
  2. Stimati prieteni, Am 10.000 km cu Matizul meu drag. Si la 1500, si la 6000, si la 10.000 am schimbat uleiul. Pentru motor, dupa indelungi cautari si cercetari, am ales OMV Full Syntethic 0w40. Pretul este undeva in jur de 350.000 litrul. Cum la un Matiz intra 2,7 - 3,0 litrii, rezulta un cost putin peste 1.000.000 lei, insa va spun sincer ca MERITA ! Este alta viata. am condus si studiat alte Matiz-uri, fiecare cu diferite uleiuri, 5w40, 10w40, Texaco, Daewoo, chiar si Helix. NICI NU SE COMPARA ! La inceput si eu am avut destula reticenta, habar n-aveam ce ulei sa aleg, mai ales ca cei de la service, de la Daewoo, m-au sfatuit prieteneste sa NU bag ulei Daewoo caci este slabut. Asa ca, cu o mica atentie pentru mecanic, am schimbat uleiul cu OMV Full Syntethic si este super ! Sper sa fie cuiva de folos ce am scris mai sus. Toate cele bune !
  3. Stimati prieteni, Ma intereseaza daca la un Matiz E se poate monta instalatie de aer conditionat. Daca raspunsul vostru e afirmativ, va rog ajutati-ma cu niste preturi atat pentru instalatia propriu-zisa cat si costul manoperei. Evident, daca stiti si un loc unde se intampla asemenea "operatii", ar fi exceptional. Toate cele bune si multumesc de ajutor !
  4. Si eu si colegul Masterbobs vrem autocolante. Eu = Matiz, el = Cielo. Sfatuieste-ne ce avem de facut, cum sa intram in posesia lor. Amandoi = Bucuresti, asa ca nu sunt mari probleme de livrare. Toate cele bune ! Ochila
  5. Charles Du Bos in celebra lucrare "What Is Literature?" spunea: <Bucuria nu este decat semnul ca emotia creativa si-a indeplinit scopul.> Sa o stapanesti sanatos si numai bine ! Ochila cu Matiz
  6. Auzi, da noua, cei ce am depus banii la CEC acum 20 de ani, cand ne vine randu' la autoturism ? HA ! De acord cu maestrul MasterBobs ! Contati pe votul meu atunci cand vom cumpara fabrica de la Colibasi ! Aleluia !
  7. Stimati prieteni, De 1 luna sunt mandru posesor de Matiz E. Am facut deja 2000 km. astazi am facut schimbul de ulei (cel recomandat intre 1000 si 1500). Am ales un ulei destul de bun, zic eu, e vorba de Castrol GTX Magnatec 10W40 - sintetic (cumparat din Carfour cu 1.400.000 lei). Evident, cei de la service au facut mofturi spunand ca nu e un ulei agreat de Daewoo (trebuia sa cumpar Daewoo sau Shell Helix). Oricum, una peste alta mi-au schimbat uleiul + filtrul, au mai strans ceva suruburi, (cu greu) au pus computer-ul pe ea si ... total 177.000 lei. evident cu spaga de rigoare, adica inca 100.000. Ce mi-a placut enorm este insa carburantul pe care-l folosesc si pe care vi-l recomand - este vorba de OMV Super 100, importata direct din Austria. Carburantul este COLOSAL, schimba complet tinuta de drum a automobilului. Am reusit sa dobor recordul de viteza specificat in cartea tehnica (144 km/h), eu am ajuns la 164 km/h, insa folosind acest carburant. De precizat ca in masina eram 3 persoane, deci banuiesc eu ca ar fi mers chiar si mai mult, insa si asa e de ajuns. Pentru reducerea consumului mi s-a recomandat acum la service sa folosesc un aditiv de curatat injectoare (cica il gasesc la orice benzinarie). Acum, dupa ce a pus calculatorul pe masina mi-a iesit nu stiu ce coeficient la injectie 4,4 iar normal este 2,3 - 2,4. Habar n-am ce inseamna asta. Evident ca nimeni nu a mai reglat nimic, singura solutie fiind acel aditiv. Daca voi stiti / cunoasteti mai multe poate veniti cu o sugestie. In rest, sunt multumit de Matiz si sper sa aveti numai drumuri bune !
  8. Apropos de toate boxele din lume, de toate casetofoanele vehiculate aici, hai sa o luam putin de la capat si sa va intreb ceva : Spuneti-mi si mie un NUME de magazin din Bucuresti (eventual si un site) de unde pot cumpara BOXE + CASETOFON de Matiz. Am vazut lacasurile de pe spate si vreau chiar acolo sa pun boxele. Va rog, vreau un nume de magazin, adresa + pretul boxelor daca stiti. AAAA ! Sa nu uit ... ce dimensiuni au boxele astea ? Cu multumiri !
  9. Uite ca va mai pun cateva poze, cu scuzele de rigoare pentru administratorii acestui forum. Stiu ca ocupa ceva spatiu pe server ...
  10. Priviti si minunati-va cat de bine arata masinuta asta ! Sa inteleg ca noi avem tot Chevrolet ?
  11. Cu mii de scuze ! Multumesc de intampinare si ma bucur ca am descoperit acest site/forum ! Acum am sa ma uit pe link-ul recomandat ! Numai bine !
  12. Stimati prieteni, Sunt si eu un proprietar de autoturism marca Daewoo, in spetza Matiz. Eu unul sunt foarte multumit de masinuta asta. Slava Domnului, cred ca e exact ce trebuie romanului ce alearga ca disperatul 90% din an intre serviciu si casa. Vreau insa sa va propun un nou subiect si anume, considerati benefica preluarea/cumpararea/administrarea de catre CHEVROLET a marcii Daewoo ? E clar zic eu ca macar din punct de vedere al imaginii se va inregistra o crestere, insa vreau sa stiu daca voi, ca posesori de Daewoo o sa va mandriti ca aveti masini CHEVROLET. Recunosc, eu abia astept aceasta schimbare si in Romania. O intrebare stupida poate insa ... daca ar fi sa alegeti intre 2 masini identice, singura diferenta fiind ca pe una scrie Daewoo, iar pe cealalta Chevrolet, pentru care a-ti opta ? Evident, daca aveti multe alte opinii si/sau pareri, va rog sa-mi spuneti.
 

×
×
  • Create New...