Jump to content

svr

Membru
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

About svr

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo/Honda
  • Model
    Cielo/Dominator
  • An
    2002/1991
  • Nr. Inmatr.
    B-42-JLN
  1. De ieri am fost nevoit sa ma despart de Cielo. A fost o masina buna pe care am ingrijit-o si ma bucur ca in continuare e pe maini bune (am vandut-o unui prieten). Motivul vanzarii este (Satori il stie deja) e ca am facut un drive test cu o Honda Civic. Asa ca am strans banii si am rezistat si altor tentatii (Lacetti) si pana la urma am reusit sa-mi iau o Honda Civic Sedan LX 1.8 benzina, cutie automata, modelul american. Desi am fost multumit de Cielo orice comparatie as incerca sa fac cu Honda nu pot. La toate capitolele e mult peste Cielo, poate doar la consum Cielo era mai economic dar, asta la mers pe gaz ca la benzina in oras am ajuns si la 20 cand era traficul infernal. Dar si pretul e pe masura. Nu am apucat inca sa ies cu ea la drum dar, in curand o sa o testez mai temeinic. Acum studiez manualul care are doar ... 255 de pagini. Sunt atat de multe setari pe care le poti face.
  2. Dupa ce m-am dus de cateva ori la cei care mi-au montat instalatia sa o regleze am montat un robinet in serie cu motorasul. Am reglat robinetul si am obtinut un consum mediu de 8l/100 (am facut 150km in oras si 150km in afara la mers normal de 90-110km/h. L-am mai deschis o tura ca mi s-a parut puturoasa masina. Acum o sa vad la cat urca consumul. Cei de la ANPC nu mi-au dat nici un raspuns, desi a trecut o luna. Sunt slabe sanse sa imi iau banii inapoi de la Ultragaz. S-ar putea sa raman cu instalatia asta cu robinet. Nu am dat decat 5 lei pe el si l-am montat si reglat singur.
  3. Ieftin si bun nu gasesti. Deci daca vrei un aparat de marca va trebui sa iti iei unul mai scump. Daca te gandesti ca faci economie cu el mai bine uita. Am facut experient cu un frigider din clasa A+. Consuma de rupe daca il incarci cu de toate si-l mai dai si la maxim ca sa racesca bine (si tot nu raceste ca lumea). Nivelul de zgomot te intereseaza mai putin daca iti iei modelul "split" si toata hurdubaia o montezi afara si ai si termopan. Ai mare grija unde montezi pe perete partea din interior (daca il pui deasupra canapelei vara nu o sa mai poti sta pe canapea cand merge aerul conditionat). Doctorii cinstiti, daca ii intrebi, recunosc ca aerul conditionat iti baga boala in oase.
  4. Au aceiasi dimensiune, dar trebuie sa mai stie sa lege si firele la mufa. Dar daca nu stie el sigur gasete pe cineva care se pricepe.
  5. Pe mine m-a pus ... si am montat instalatia la ei (cand am pus-o nu eram membru Daewoo). Si dupa ce m-am luptat 6 luni cu ei (si acum consuma enorm) am ajuns la solutia cu ANPC. Sa vedem daca reusesc sa-mi iau banii inapoi, ca alta instalatie de la ULTRA GAZ nu mai vreau. Am sunat la vreo 16 firme care monteaza instalatii de gaz in Bucuresti si am gasit una singura (Marpaco)care a zis ca monteaza instalatia asta (vaporizator BRC si electronica STAG 100). Dar cum pretul lor este cam cat e si in Rm Valcea prefer sa vin sa o montez la tine. Trebuie doar sa imi iau banii de la UTRAGAZ. Da exista. Diferenta este de bani. Cele de plastic sunt ieftine si proaste, iar cele de metal , mai scumpe dar bune. Mie mi-au schimbat mixerul de plastic cu unul de metal si nu imi mai miroase a gaz in masina. Explicatia: cel de plastic nu asigura etanseitatea perfecta (se slabeau suruburile filetul fiind dat direct in plastic si daca il strangeai mai tare se "manca" filetul) scaparile de gaz se simteau puternic in masina cand dadeam drumul la caldura cu "aer de afara".
  6. Am in continuare un consum mare pe gaz (peste 11l/100km afara). Am fost la Ultra Gaz SRL (feriti-va de ei daca puteti) sa rezolv problema de mai multe ori. Concluzia mea este ca nu se pricep. Mi-au schimbat mai multe piese, care nu erau defecte, si tot nu i-au dat de cap. Am fost insa pana la Rm Valcea sa pun masina pe tester la ovi_jer (a meritat drumul pentru ca am intalnit un om extraordinar) sa vad ce are. Si am ajuns in final la solutia schimbarii instalatiei pentru ca "e proasta din fabrica" (semnalul emulat in locul celui de la sonda lambda nu e corect) si nu prost montata sau defecta. Cei de la Ultragaz nu vor s-o schimbe "bagandu-mi tot felul de strambe" (ca nu sunt autorizati RAR, bla bla bla). Asa am ajuns sa fac o reclamatie azi la ANPC si sa le cer banii inapoi (am acest drept dupa ce m-au purtat pe drumuri si am cheltuit bani pe timpul meu). Vom vedea ce voi rezolva. E trist ca in Bucuresti (am dat cateva telefoane si fiecare monteaza ce are) nu gasesti o firma serioasa care sa monteze o instalatie buna. Poate voi stiti ca eu nu am gasit.
  7. Intamplarea face ca hotul a trecut pe langa duba in fuga. Politisti nu stiau de ce. Dar au aflat mai tarziu dupa ce au vorbit cu mine si s-au dus dupa el si l-au prins. Am sa vorbesc cu avocatul meu astazi sa vad ce zice si el. Oricum nu am de gand sa-l las pe hot sa scape asa de usor. Mai ales ca este recidivist si singura "meserie" pe care o stie si o practica este "fur tot ce imi pica in mana". Daca fac asta nu. Deocamdata nu i-am facut nimic.
  8. Pentru port de arma alba i-au facut un dosar separat de asta de furt. Si oricum plangerea mea ramane valabila indiferent de ce vor politistii. Politistul a fost foarte amabil si mi-a explicat pe indelete cum functioneaza la noi justitia. El (infractorul) azi declara ca a vrut sa fure motorul dar maine la proces isi schimba declaratia (de exemplu poate sa spuna: "Am vrut sa-mi fac si eu nevoile langa gard!)
  9. Ii stiu si numele si adresa. E suficient sa ma duc cu cativa motociclisti si sa-i uram "La multi ani" de ziua lui.
  10. Eu am calitate de pagubit nu pot sa fiu si martor in acelasi timp.
  11. Azi noapte pe la ora 01:10, inainte sa merg la culcare, m-am dus in bucatarie sa beau un pahar cu apa. Lumina era stinsa. Ma uit pe geam in gradina din spatele blocului unde am parcat motorul. Disting o silueta a unui pusti care incerca sa umble la bord cu niste chei la contact. Nu-mi venea sa cred! Cineva vroia sa-mi fure motorul! Am deschis geamul, eu stau la parter, si nervos am strigat la el. De frica pustiul a luat-o la fuga. Daca nu aveam gratii la geam as fi sarit de pe geam jos. Asa a trebuit sa ies pe usa. Am luat o geaca, m-am incaltat cu adisasii si cu cheile de la masina am iesit dupa el in strada. Apucase sa fuga. Hotarat sa merg dupa el cu masina, stiind ca nu poate fi prea departe ma duc sa deschid usa. Pe strada apare un ARO de Politie. Mergea incet in patrulare. Alerg dupa el si il opresc. Povestesc politaiului din masina ce am vazut si il rog sa ma ajute sa-l caut pe infractor. El pleaca pe o strada, eu iau masina si plec pe cealalta. Ma invart prin cartier vreo zece minute dupa care ma intorc acasa, dezamagit ca nu l-am gasit. Cand ajung, ma astepta ARO in fata blocului. Opresc masina ma dau jos, coboara si politaiul si deschide usa din spate a masinii si ma intreaba. Asta este? L-am recunoscut imediat fiindca am apucat sa-l vad de pe geam de aproape. Ma duc sa imi iau actele si merg la Politie. Nici nu mi-am dat seama ca eram in pijama si cu geaca pe mine decat cand am ajuns acolo. Aici am stat pana pe la 4 dimineata sa dau declaratii. Am fost si cu echipa operativa sa ridice amprente de pe motor, dar nu au gasit nimic. Pustiul umbla cu manusi. Am aflat cum il cheama, ca are 20 de ani si antecedente penale tot pentru furt din masini. Locuieste in satul Rosu din comuna Chiajna si era un cunoscut al Politiei. Avea la el lanterna, cagula, briceag si niste chei de dacie veche. Cand la intrebat poiltaiul ce faceai ma acolo a raspuns: "Cautam si eu ceva sa fur ca sa-mi cumpar maine ceva de mancare". A declarat senin ca a incercat sa porneasca motorul dar nu i s-au potrivit cheile. Mai tarziu am aflat ca mai sparsese o dacie in seara aia pana sa ajunga la motorul meu, dar nu a gasit nimic de furat. I se va intocmi dosar penal pentru tentaviva de furt, dar cei de la politie mi-au spus ca nu au suficiente probe ca sa-l si condamne (nu l-au prins in flagrant, n-au gasit amprente, nu sunt martori, etc) si probabil va scapa fara condamnare. Asa sunt legile la noi de tot rahatul si chiar daca Politia il prinde in justitie scapa din lipsa de probe. De azi imi voi lega in fiecare noapte motorul, imi instalez o alarma si chiar o camera de supraveghere video pe timp de noapte. Daca mi-ar fi dat prin cap sa iau camera video si sa-l filmez in timp ce umbla la motor acum as fi avut o proba impotriva lui, dar atunci eram prea nervos si suparat cand l-am vazut ca umbla la motor. In concluzie: asigurati-va motoarele sau masinile ca aurolacii astia fura orice le pica in mana si nu e protejat cat de cat.
  12. A scazut consumul pe benzina, fiindca pe gaz consuma in continuare mult. Am fost din nou la cei care mi-au montat instalatia si i-am rugat sa o mai verifice o data. Au demontat "plamanul" si au gasit membrana sparta. Au inlocuit-o si au reglat si debitul de gaz. Acum a scazut consumul si pe gaz la valori normale dar, cand merg pe gaz se simte ca e mult mai putroasa decat pe benzina. P.S. Becul din bord "check engine" se aprinde doar cand merg in afara la drum lung. In oras nu se aprinde.
  13. Aceiasi intrebare mi-o pun si eu. Si m-am oprit la doua variante:Nubira de noua sau Audi 1.9 TDI second. Am vazut masina lui Mircea si am discutat si cu el. Deocamdata trebuie sa cotizez la avocat ca "vaca" aia care m-a lovit nu isi recunoaste vina, dar asta e alta poveste si am prezentat-o pe larg pe alt forum.
  14. Vand bara fata Espero cu grila spoiler si proiectare sigilata nemontata. Pret 200de euro, relatii la telefon 0744640780.
  15. Eu am ( mai exact nevasta mea) Smart diesel cu motor de 800cc si 41 de cai. Afara mananca 4l/100km daca te dai la ea (140km/h) iar in oras manaca 5l/100km fara aer conditionat in traficul asta infernal. Nu stiu cum poate o masina de 20 de cai sa atinga 160km/h?
 

×
×
  • Create New...