Jump to content

silviu.jianu

Membru
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About silviu.jianu

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 02/10/1985

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    bucuresti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    Espero
  • An
    1996
  • Nr. Inmatr.
    10 JVD
  1. Salutare, acum 2 zile mi se aprindea din senin faza lunga imi arata in bord, am desfacut eu blocul de lumini am curatat, a doua zi sa plec la serviciu, pe drum iar a facut o singura faza si gata, mergea normal. Cand sa plec de la serviciu, prnesc masina si aprind farurile, nu trec 5 secunde si a inceput sa iasa fum de pe la volan si gata faza scurta si lunga nu mai merge, doar sa dau flash, si pozitiile. nu gasesc peroblema. Cand invart o data de maneta se aprind pozitiile, cand dau urmatoarea treapta (faza scurta) se aude un releu dar nu se aprinde nimic. am umplat cu un fir sa vad daca se aprinde faza scurta pe la mufe am gasit un fir alb cu maro si cel rosu si se aprinde faza scurta. Cum pot rezolva problema? De la ce poate fi?????
  2. Salut, am si eu o problema la Espero 1.5 16V 96', cand dau avarii imi scade tensiunea sau cand dau semnal, in sensul ca stopurile, pompa de benzina oscileaza, lumina in interior la fel. De la ce poate fi. Problema este de mai mult timp, dar vreau sa o rezolv.
  3. Seamana a problema de aprindere. Incearca o substituitie a bobinei. Verifica fisele (rezistenta) si bujiile daca nu ai facut-o deja. Te referi la bobina de inductie?
  4. La Espero am eu atast de chei o parte din simering ( partea exterioara ca restul s-a rupt ) si are dimensiunile ciudate 10.9 interior, exterior 20.9, latime 6.35. Prima data am citit gresit dimesiunile si am luat ieri unul 20x10x5 este mic la exterior si latime. Am improvizat, avea cumnatul meu o banda de teflon foarte subtire si am inceput sa infasuram cu grija pana cand am vazut ca intra fortat ( a trebuit decupat in jurul la simering pe interior, cu mare grija sa nu taiem ceva pe acolo). Cu exteriorul si interiorul am rezolvat am rezolvat la partea de latime am cumparat un orling de cauciuc sa intre putin fortat. Acum sa vedem cat tine "tigania" nu stiu cat de bine tine banda de teflon. Revin cu informati dupa ce ma intorc de la mare. Bucuresti - Constanta. Simering am luat de pe Sos Fundeni, este un magazin vis a vis de LUKOIL.
  5. Salut, se da Espero 1.5 16v GPL, de 3 zile probleme la pornire, pe benzina porneste mai greu, pe GPL mai deloc...Am fost la service GPL si spun ca este pe partea de aprindere. Simtome: La rece porneste repede, cand este cald motorul si o las 3-5 minute porneste foarte greu..porneste pe benzina, asta dupa ce incerc sa amorsez pompa, pun contactul de cateva ori ( fara sa pun in functiune electromotorul) sa amorsez bine instalatia si dupa multe incercari porneste, dupa aceea o trec in GPL si merge. Nu stiu ce sa mai urmaresc la ea, ce trebuie sa verific. De la GPL spune ca merge pe benzina pentru are cifra octanica mare(normal).. Ma gandesc sa nu aive tensiune mica pentru scantee...nu stiu ce sa mai controlez. probabil din cauza cand dau la electromotor scade tensiunea. Rece porneste repede, calda dupa multe incercari ( foarte multe). Are cineva idee de unde ar fi?
  6. Salutare,detin Espero 1,5 16v din 96' cu instalatie GPL Milano. Astazi a mers bine pana cand am vrut sa plec din Campina catre BV, pe la neamuri, cand la un moment dat incepe masina sa se inece, am mai mers 200m si gata, moare motorul, dau sa o pornesc merge 20-30sec se opreste, ridic capota, cand vad electro valva ca avea condens la ea si pe tevile de intrare si iesire. Ma apuc sa curat electrovalva, o curat o pun la loc si ii dau cheie si nimic. Acum am bagajele facute si maine la servici in Buc cu...trenul. Care ar fi problema de nu sta la rentii si cand dau sa o turez, urca in turatie 10 sec si pe urma scade turatia si se opreste?
  7. Salut, am vazut ca am probleme cu senzorul de la AC, am facut strap si functioneaza. acum ma gandesc sa las legatura facuta si sa merg asa sa vad daca imi raceste. Intrebare: Il pot lasa asa fara sa mai schimb senzorul? Off topic: 1 unde pot posta sau unde gasesc raspunsuri legat de un sunet la motor ( gen compresie de aer care scapa, nu sunt sigur, la pistonul dinspre delco, un sunet regulat, cam in timpi motorului) 2: cand semnalizez se slabeste lumina la stopuri. Multumesc anticipat.
  8. Multumesc pentru sfat. Acum nu ma arunc, sunt la faza de 70/30% convins. Am un coleg de la care am luat Espero.are si o Leganza, cand am vazut-o ultima oara avea 90.000, acum cred ca a ajuns la 120. Nu asta este problema. Problema este pretul care mi se pare foarte ridicat 3500 euro pentru ca ia pus GPL. Cand avea 90 cerea 3000 si nu cred ca o da cu 2000 euro. Masina este mai mult stata. Dar mai stau si ma gandesc, daca bag banii in Espero vreo 500 euro nu stiu daca ajung sa fie ok perioada lunga de timp. Cand ma uit pe strada la o Leganza parca este altceva. Ce ma sperie este consumul si taxele si nu stiu cat o sa dau la RAR etc.
  9. Salutare, Am nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa dau Espero 1.5 din 96' cu GPL (daca reusesc) si sa iau Leganza cu GPL ( cu diferenta ), am vazut ca sunt ieftine acum. Sunt greu de intretinut, au consum cu mult peste espero, ce costuri am la asigurare, taxe, diferente mari la preturi pentru piese...etc?????. Am vazut ca sunt acum undeva la 1200 - 2000 euro. Am citit de la inceputul topicului pana la pagina 30 dar consider ca din 2005 si pana acum sunt cativa ani. Astept parerile voastre si conteaza foarte mult. Va multumesc anticipat.
  10. Salutare, Vreau sa trec de la Espero la Leganza si ma intereseaza consum, confort, intretinere si daca se merita. Va intreb sa imi spuneti pentru ca sunt indecis ( o sa caut una cu gpl ). Am vazut pe site-uri ca sunt undeva intre 1200 si 2000 euro. In momentul de fata masina o folosesc mai mult in weekend cu drumuri de 200 km dus intors. Pe viitor exista posibilitatea sa fac naveta din afara Bucurestiului. Ar mai fi Opel vectra B dar nu sunt asa de convins de ea. Astept parerile voastre. Multumesc anticipat. Off tipic: daca nu am scris unde trebuia rog sa mi se spuna unde.
  11. Off topic: stai linistit, am fost 2 persoane, la 10 seara in garaj, cu masina ridicata pe chituc, era ceva de genu' la surub: mai sus, mai jos de varf, mai trage putin inapoi, acum esti pe surub,mai inpinge putin, gata a intrat pe piulita. ( daca era altceva nu era nevoie de 2 persoane ). Pentru cei cu espero 1.5 16v care vreti sa dati jos electromotorul, va recomand sa fiti 2 persoane. Am facut si singur acest lucru, dar foarte greu.
  12. Problema rezolvata, desfacut electromotor, curatat, am vazut ca s-a slabit selenoidul ( acum nu stiu daca de aici era problema ) curatat rotorul, testat afara, functionat fara probleme, pus pe motor ( chinuiala cu surubul de sus ), pornit fara probleme. Ce mi se pare putin ciudat este zgomotul putin mai mare fata dinainte si mi se pare ca invarte mai bine, are forta. Sper sa nu fie o problema zgomotul marit.
  13. Salut, Chiar ma gandeam si eu la prima varianta lui ALY, Tinand cont ca am GPL ma gandeam sa pun si eu un furtun sa imi traga aer cald de la Galerie. Acum ma gandesc daca il tin permanent ce se intapla? sau trebuie sa fac un sistem de comutare? Aly nu a mai revenit cu un raspuns la consumul de la prima varianta.
  14. Salutare, azi de dimineata dau sa pornesc masina ( espero 1.5 16v 96' GPL ) invarte electromotorul putin si se opreste cu contactul pus, iar dau la cheie..aceeasi figura. de 7-8 ori era ceva de genul, invartea putin se oprea. Mai, mai sa raman fara baterie. In final ma dau jos scot furtul de la gaz sa se aeriseasca, ca deja se inecase cu gaz, il pun la loc, si mai incerc o data, 2, 3, 4 a 5 oara merge un pic mai mult electromotorul fara se se opreasca cu contactul pus si porneste . Care ar fi problema?
  15. Gata, schimbat simering arbore, chinuiala, rabdare, multa inghesuiala, ramas masca dupa ce am vazut ca la placa de presiune de la ambreiaj te ajute foarte mult clemele, ca si durata ...cam o zi si un pic pentru prima data. daca ma pun acum sa fac acelasi lucru, cred ca in cateva ore nu am ce discuta si beau si 2-3 cafele ...fara surubele ramase in urma...un singur defect lasat ...off topic: nu imi mai merge turometru, de la ce poate fi?
 

×
×
  • Create New...