Jump to content

dan_motor2003

Membru
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About dan_motor2003

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Braila/Bucuresti
  • Auto
    Daewoo/ Fiat
  • Model
    Matiz/Tempra 2.0 i.E.Cat
  • An
    2004/1994
  1. Verifica masa care alimenteaza ramura respectiva, sau cand nu functioneaza cu un ap de masura vezi daca care e intrerupt + sau minus , minusul cel mai probabil e un papuc prins cu un surub de caroserie, rugineste in timp si face figuri. Daca nu se mai aprindeau deloc putea cablu intrerupt.Salutari
  2. Amplificatoarele de casa folosesc surse de tensiune simetrice ( +- xx V , adica + xx V, GND, - xx V), nu o sa poti folosi niciodata un home sistem in auto, pe de alta parte(in caz ca inca vrei sa incerci) ai nevoie de un filtru deparazitare la alimentarea amplificatorului, Nu conecta nici GND de la intrari nici de la iesiri la masa!.
  3. Salutari, fiind pasionat de ceva electronica , in cautarile mele de "gandacei" care mai de care mai ciudati am gasit pe un site folii pentru incalzit oglinzile : http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=8397&osCsid=409bc0d3d00e22864f623582f73f282b Cum fac rost de bani imi instalez si eu asa ceva pe Matiz-icul meu , ca am simtit nevoia iarna asta . Pana atunci antigelul sau lichidul de frana face minuni pe oglinzi. Pentru cine vrea sa-si puna asa ceva din Bucuresti si are nevoie de ajutor la montaj il ajut cu toata placerea( si eu sunt curios sa vad cum merg...). Cu respect, Neagu Daniel.
  4. Am si eu aceeasi problema cu becul de benzina , verifici daca becul/instalatia e ok in felul urmator: deconectez conectorul de la pompa de benzina si e un fir galben acolo , si cu un alt fir il pui la masa ( - ) , contactul pus, ar trebui sa se aprinda becul de benzina. Daca se aprinde inseamna ca e contactul din rezervor ( cazul meu ) : nu stiu cum se repara ca n-am ajuns acolo, inca.Daca nu se aprinde inseamna ca e becul ars , contact imperfect la bec , circuit bord intrerupt , sau fir intrerupt pe undeva , tre sa le iei la verificat pas cu pas. Daca esti din Bucuresti te ajut eu, daca vrei.
  5. Euro 3 => mufa OBD2 Euro 2=> Mufa ALDL(cazul meu , si la care am citit ca merge citirea erorilor) Cred ca n-ai inteles ce am vrut sa zic.
  6. Matiz EURO 3 are OBD2, eu am precizat ca la cele cu mufa ALDL ( implicit si cazul meu). Ai incercat treaba asta??
  7. Salutari la toata lumea, sunt f nou pe acest forum, fiind un recent posesor al unui Matiz E + GPL din 2004 , de cand l-am luat(printr-o conjunctura fericita , de la o firma) avea ceva probleme. De curand m-am apucat de imbunatatiri la el: 1.montat inchidere centralizata ( urmeaza zilele astea alarma care o aveam dar era la taica-miu in portbagaj si el era plecat...) , 2. refacut intreaga alimentare a plafonierei, inclusiv martor "Usi deschise" in bord si senzori la toate cele 4 usi=>circuit pe care urmeaza sa il folosesc si la alarma si BUZZER pentru faruri aprinse( am citit despre asa ceva in alt topic si tin sa le spun amatorilor : buzzer-ele special pentru masini au 3 conectori + pozitie , + contact , - usi deschide , cand cele e alim cu + faruri si - usi bazaie , daca e si + contact nu face nimic. in magazinele de electronice se gasesc buzzere hobby ( apox 12 RON) cu + si - doar si cel mai simplu se leaga la + pozitie si - usi.) Mai urmeaza : deschidere portbagaj ( electrica sau mecanica ...nu m-am hotarat)+ Dimmer lumini bord + becuri mai puternice, pozitii in semnalizatoare( cu LED-uri de 1 W , am mai facut asa ceva ) si se vad foarte bine, temporizator stergatoare, bec scrumiera ( oricum total nefolositoare, dar e mufa trasa langa doar 2 fire trebuiesc puse ...). In alta ordine de idei mult mai importanta e starea tehnica a masinii , in afara de fise noi care trebuie sa le cumpar si sa mai bibilesc cate ceva pe la ea , am gasit pe net un adaptor ALDL = COM2 destul de simplu de construit , a incercat cineva asa ceva, pe alt site am gasit ca se scurtcircuiteaza 2 pini ai mufei ALDL si becul check bipuieste codul eroare ( ca la OPEL ) dar si asta mi-a fost frica sa o incerc sa nu pateasca ceva calculatorul. Multe salutari . Neagu Daniel
 

×
×
  • Create New...