Jump to content

valkriesfly

Membru
  • Content Count

    59
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by valkriesfly

  1. Buna seara! Am o problema legata de masa electrica la Leganza in sensul ca atunci cand actionez cheia in contact pentru a porni masina se creeaza o scanteie in zona unde este amplasata instalatia GPL.Am fost la cei de la GPL si mi au spus ca scanteia o face din cauza ca masina nu mai are masa si practic se creeaza o anomalie in cazul meu acea scanteie la instalatia de GPL.Masina nu porneste de multe ori si imi da senzatia ca nu are baterie,am cumparat baterie noua aceeasi manifestare,am schimbat carbunii la electromotor tot nu porneste in schimb face acea scanteie in zona GPL.Acest fenomen dispare reapare nu e constant.Ce imi puteti spune despre aceasta masa si cam ce ar trebui sa verific testez in aceasta situatie neplacuta.Acum am deconectat tot ce exista ca si alimentare de pe baterie catre GPL si am scos si siguranta de GPL pt a fi in siguranta iar masina porneste "la sfert".Probabil acel "scurt " se muta in alta zona si nu mai fura curentul necesar pornirii.Astept ceva pareri de la voi.
  2. Va salut! Mi-a aparut o problema si anume in viteza a 3a( numai in viteza a 3 a !!! ) cand iau piciorul de pe acceleratie (frana de motor) se aude un zgomot de tip huruit pe dedesubtul masinii.Ca si cum ar intra ceva in rezonanta.Astept ceva indicii.Multumesc.
  3. Salut! Cand pornesc masina dimineata turatia motorul se accelereaza ca apoi sa scada turometrul subit si motorul se opreste.Aceasta situatie se repeta cam de 3-4 ori de pornit motorul,dupa care turometrul se stabilizeaza dar masina tremura din toate incheieturile pana cand ajunge la turatia normala de ralanti. Cand este trecuta pe gpl in momentul manifestarii celor de mai sus turometrul este stabilizat si motorul nu se mai opreste. Cand motorul este cald masina porneste la sfert si nu are niciun simptom ca cele descrise mai sus.Astept ceva pareri despre ce ar fi vorba.
  4. Salutare! La Leganza mea a aparut o problema in sensul ca la actionarea blocului de lumini pentru pozitie,faza scurta si faza lunga mi se aprinde doar lumina din bord fara ca farurile sa ia vreo comanda. Problema se prezinta astfel Mi s a ars un bec farul din dreapta fata si am cumparat niste becuri de faruri din Penny XXL H1-55W le-am pus au functionat si a doua zi am observat ca functiona doar cel din stanga.Am miscat firul cu clema de contact al becului si am observat ca becul functiona doar intr-o pozitie dupa care nu a mai mers deloc.Dupa aceasta manevra am crezut ca s-a ars becul si l-am luat pe cel din stanga l-am pus in dreapta dar fara niciun rezultat.Cand am revenit cu becul in partea stanga nu a mai mers nici in acea parte. Am verificat siguranta ce corespunde conform specificatiilor pentru faruri de 20A dar este in regula.La fel si releul pe care l-am inlocuit cu un altul de aceleasi specificatii si am incercat sa aprind din nou farurile.Mentionez ca lumina in bord se aprinde cand actionez blocul de lumini.Ce ar putea fi?Sau ce este de facut inainte de a ajunge la un electrician care in Buzau sunt cam rari si pusi pe capatuiala maxima?
  5. Salutare. Intentionez sa schimb si eu antigelul la Leganza si as dori sa stiu pasii ce trebuie sa ii urmez pentru a efectua golirea instalatiei si apoi spalarea in prealabil urmata de umplerea propriu zisa cate parti apa distilata cate antigel si de care antigel? Astept o noua indrumare din partea voastra.Va multumesc.
  6. Va salut! Mi-au aparut urmatoarele probleme: 1.Caldura de la grilele de climatizare este cam la un sfert din cat ar trebui sa fie comparativ cu anii trecuti,aproape de un curent de aer caldut care nu face fata sa incalzeasca interiorul la temperaturi scazute afara sau la viteza in mers extraurban.Acul indicator de temperatura lichid racire indica normal (la mijlocul indicatiilor de 50 si 125) dar in mers extraurban am sesizat o coborare a acului sub nivelul normal (la prima liniuta dupa 50 grade).Mentionez ca in vara am avut spart borcanul lichidului de racire si am achizitinat unul nou facand o umplere cu antigel diluat si apa distilata "ochiometric". 2.Cand motorul este incalzit si suprasolicit in traficul aglomerat pedala de ambreiaj in momentul debraierii se simte o trepidatie deranjanta a schimbatorului de viteze doar in treapta 1 de viteza.In rest cand motorul este rece la prima pornire si in lipsa unui trafic solicitant pentru pedala de ambreiaj tremuratul schimbatorului de viteza nu exista. Astept sfaturile voastre ca intotdeauna.
  7. Salut! Am si eu rugamintea sa-mi spuneti cam pe unde gasesc electromotorul la Leganza si cum pot sa am acces la el.Intentionez sa-i aplic cateva impulsuri cu un ciocan in speranta unei deblocari.Masina este in parcare (pe un trotuar) si imi este greu sa o imping astfel ma gandeam poate porneste in urma acestor impulsuri.M-ar ajuta eventual ceva poze cu pozitia electromotorului.Exista vreun alt truc de pornire in aceasta situatie in afara de clasicul "impins"? Defectul este clasic actionez contactul si se aude acel zgomot de declansare esuata.Multumesc si astept ceva pareri.
  8. Salut! Asdori sa va expun o problema ce o intampin la o instalatie GPL Tomasetto STAG-200 montata in 2011 pe o Leganza Timp de 2 ani nu am avut probleme cu aceasta instalatie ,numai ca in urma cu vreo 10 zile totul a devenit complicat in sensul ca la un moment dat in timpul mersului se aude valva care comuta pe gaz cum se cupleaza si se decupleaza iar indicatorul de gaz din bord cand sta aprins(adica masina merge pe gaz) cand "palpaie" semn ca masina merge pe benzina.Aceste cuplari si decuplari sunt continue la interval de zeci de secunde una dupa alta. Am mers la service-ul care mi-a montat instalatia si au inceput testarile pe calculator,au scos placa electronica a ECU au studiat-o au montat-o la loc mi-au spus sa fac cateva ture cu masina dar problema era aceeasi chiar daca pentru moment pare ca-si revine la normal dupa ceva timp de mers iar incepe zgomotul comutarii cand pe gaz cand pe benzina.Au verificat garantia instalatiei si au constatat ca acest calculator de gaz a iesit din garantia normala de 2 ani.Mecanicul de acolo nu isi poate explica de ce se manifesta aceasta problema el banunid ca este vorba despre acest calculator de gaz. In urmatoarele zile dupa episodul cu service-ul am scos bornele bateriei pentru a face o resetare de ECM-ul masinii si dupa o ora am pornit masina am mers putin pe benzina dupa care am actionat butonul de gaz si problema pare sa dispara cateva ziele( cam 2 zile) dupa care totul revine la anormal adica in mers comutarile repetate cu zgomotul specific valvei de comutare incep sa-si faca aparitia.La o noua scoatere a bornelor problema dispare si iar reapare dupa cateva zile. De ieri insa trucul cu scoaterea bornelor pare sa nu mai functioneze astfel ca problema expusa mai sus persista tot timpul,declansarea de pe benzina pe gaz efectuandu-se la interval de zeci de secunde in mod repetat. Ati mai intalnit o astefel de problema si ce ar fi de facut?
  9. Mai e valabil anuntul?.iti ofer la schimb un Daewoo Leganza cu GPL secvential Tomasetto interior piele,inmatriculata RO, an inmatriculare 1999.
  10. Salut! Ma confrunt cu o problema la roata din fata partea stanga in sensul ca de ceva vreme la viteze de sub 30km ora se auzea un zgomot tip *harsait* discontinu.Mergand la un service cei de acolo au suspectat ca discul de frana este ovalizat facand si un mic test si indepartand placutele apoi invartind roata in treapta 1 de viteza zgomotul disparea urmand sa apara la prima actionare a franei.Ei spun totdata ca placutele de frana sunt in parametri. Astazi situatia s-a agravat in sensul ca la franare inainte de oprirea masinii zgomotul acela harsait s-a transformat intr-o bataie tot discontinua. Mentionez ca discurile au fost schimbate acum aproximativ un an (cu o marca poloneza)din cauza trepidatiilor accentuate la franarea din viteze mari.Acum masina nu trepideaza sub nicio forma ca inainte de schimbarea discurilor. Voi ce parere aveti o fi de la dicul de frana sau ceva pe la etrier(bataie de etrier)?
  11. Salut! Am o problema cu instalatia de AC.Am incarcat cu freon si dupa 1 zi jumatate l-am pierdut.Am fost din nou la verificare si mecanicul nu a gasit nicio fisura. In schimb fata de anii trecuti in interiorul masinii dupa incarcarea cu freoni, se aude din partea de jos a scaunului soferului un fel de "fasait" pe care zic eu nu il aveam in anii trecuti.I-am relatat situatia celui care mi-a incarcat cu freon si mi-a spus ca ar fi vorba de evaporizator care ar avea o problema.Voi ce credeti in conditiile in care pe gradatia presiunii notata cu + (cea rosie) scade relativ usor presiunea. Daca e de vina acest evaporizator ce se poate face si cat de complexa este verificarea acestuia( am inteles ca necesita demontarea bordului?).Astept ceva pareri de la voi.Multumesc.
  12. Eu sunt al 3-lea proprietar.Kilometri nu sunt reali are in jur de 250.000 dar motorul nu da semne de oboseala,rugina exista in proportie de 10% dar in puncte f mici de suprafata fara sa fie riscul de putrezire( zic eu in locuri aproape insesizabile). Cel mai bine ar fi ca masina sa fie vazuta si testata numai asa as fi scutit si eu de o descriere care nu este mereu intocmai cu starea generala a masinii.
  13. Nu accept schimburi cu telefoane si laptopuri!!! In rest depinde de oferta...oricum prefer banii pentru a-mi demara proiectul de upgrade auto.
  14. URGENT Revin la anuntul meu de mai sus si se vinde Daewoo Leganza la pretul de 6000 lei sau 1300 euro.Pentru detalii studiati anuntul de sus si pozele: http://profile.imageshack.us/user/lamneth76/
  15. Salut.Spuneti-mi va rog se potriveste un alternator de cielo,nubira ori espero pe o leganza?Astept ceva pareri.multumesc.
  16. Am reusit azi sa fac cateva poze zic eu sugestive ale masinii.Imi cer scuze pentru faptul ca nu i-am facut o cosmetizare in prealabil dar lipsa timpului isi spune cuvantul.Rog sa accesati urmatorul link: http://profile.imageshack.us/user/lamneth76/
  17. Parerea mea proprie si personala este ca decat sa investesti banii pe care ii detii pe o masina inscrisa in Bulgaria este ca mai bine mai dai 200-400 euro si iei una inmatriculata in Romania.Este prea logic sa gandesti asa din simplul fapt ca numai 200-300 euro dai pe perfectarea actelor an de an in Bulgaria.Si hai sa fim seriosi un adevarat impatimit al acestei marci Daewoo nu s-ar simti foarte comfortant cu acele numere de Bulgaria.Nu considera ca reclama tot ce ti-am scris mai sus pemtru ca nu tin neaparat sa te conving sa cumperi masina pe care o am la vanzare.
  18. Anuntul este la obiect tocmai din cauza faptului ca suntem pe un forum de specialitate si trebuie sa ne respectam unii pe altii.Nu suntem intr-un targ de samsari unde vorbele "frumoase" ar trebui sa determine cumparatorul sa creada ca masina desi are 13 ani de rulare efectiva se comporta ca una noua. Pentru @florin_see sincer nu as vrea sa-mi bat joc de masina pe care tocmai am pus-o la vanzare pentru ca stiu ca o data cumparata de cineva va functiona in parametri normali cativa ani buni fara interventii majore.Consider eu ca pretul corect pentru masina este in continuare 1700 euro sau 7500 lei. Pentru @smailmiami am notat mailul tau si pana marti vei primi pozele.
  19. Masina este inscrisa pe numele meu si are taxele la zi platite.In ceea ce priveste pozele pana marti se rezolva.Lasa-mi te rog adresa unde vrei sa le primesti.
  20. Vand Leganza an fabr.1999 inmatriculata in Romania cu taxe la zi,culoare neagra,scaune piele cat si instalatie GPL secventiala Tomasetto 2011.Ca orice masina de varsta ei prezinta cateva defecte optice dar fara prea mare importanta(nu prezinta infundaturi sau loviri ale caroseriei ci cateva zgarieturi minore). Ca si investitii pentru viitorul proprietar ar fi:polishare faruri(100 lei),schimbare senzor ABS roata fata stanga(martor aprins ABS la bord)-150-200 lei,huse speciale din imitatie de piele pentru scaunele din fata si bancheta din spate(170 lei),covorase noi de cauciuc(150 lei),cauciucuri de vara(???? lei) In 2010 au fost schimbate urmatoarele:4 amortizoare si flanse plus toate bucsile posibile si bieletele antiruliu,tampon motor uzat,plus consumabile filtre si uleiuri. In decembrie 2011 s-a continuat cu inlocuirea placutelor de frana fata-spate si a discurilor de frana fata iar la final spre linistea deplina am schimbat cureaua de distributie,intinzatorul si pompa de apa,deasemeni s-a inlocuit corpul clapetei de acceleratie de pe o masina cu 60.000 km pentru o mai buna functionare a ralantiului si demarajului. In speranta ivirii unui cumparator pasionat de o astfel de masina am scris cam tot ce ar trebui sa stie despre masina de mai sus.Poze pot trimite pe mail la cei interesati. P.S Ca si consum avem urban GPL:14%, extraurban 8-10% urban benzina 13% ,extraurban 7,5-8% Pretul masinii este de: 1700 euro fix(500 euro costa doar instalatia GPL Tomasetto)
  21. Am si eu nevoie de 2 informatii: 1.Cureaua de distributie pentru Leganza este aceeasi cu cea de Nubira sau Espero?Ce firma producatoare sa aleg? 2.Electromotorul la Leganza este acelasi cu cel de la Nubira sau Espero?
  22. As vrea sa stiu unde se afla acest electromotor implicit starter sa pot verifica( curata) in prima faza legaturile electrice.
  23. Salutare! Ma confrunt cu o problema si anume uneori(dar parca din ce in ce mai des) cand vreau sa pornesc motorul invart cheia in contact si nu porneste.Daca repet de mai multe ori exista o data in care porneste fara probleme.Ce problema ar putea sa existe mai ales ca dinspre capota se aude acel zgomot specific de declansare.Oare sa mai verific inca o data bornele de la baterie daca sunt bine stranse deoarece am scos bateria pentru a o incarca acum 1 luna timp in care masina a functionat fara aceasta problema de mai sus aparuta.Sau poate pompa de benzina?Ceva sfaturi pentru a depista problema?
  24. Problema mea cred ca s-a rezolvat in sensul ca am schimbat senzorul tps care era unul nou cumparat de Espero si l-am pus pe cel vechi cu care masina a mers inainte.Acum ralantiul arata 900 turatii,fara check aprins in bord si un mers mai uniform in toate vitezele.Eu zic ca testerul deocamdata nu e necesar pentru ca masina si-a reluat mersul de dinainte.Concluzie: cand ralantiul o ia razna intre 1250-1500 turatii check aprins in bord,si testerul nu poate rezolva problema sub nicio forma iar toti mecanicii sunt depasiti de situatie si contrariati de situatie(Peppino stie!) solutia: schimbati corpul clapetei de acceleratie care prezinta uzura la clapeta si trage aer fals astfel incat testerul nu mai poate ajuta cu nimic.Acest sfat vine si din faptul ca timp de 2 luni am suportat acel mers accelerat atat la ralanti cat si in mers,consum exagerat de benzina si GPL,cat si multe interventii multe idei venite de la mecanici care mai de care mai fanteziste,etc etc.
 

×
×
  • Create New...