Jump to content

neco

Membru
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by neco

  1. Ei, glumeam ! Uite ca gluma mea a dat roade ! Trebuie sa controlez piesa metalica de pe geam, o idee foarte buna. Dracu' stie dac-o fi fixa. Nu am schimbat chederul culisa geam usa. Daca zici de el inseaman ca are si el o importanta. Ce se intampla ? Din cauza imbatranirii impiedica alunecarea facila geamului ? Sa ma uit si la asta ! Am controlat ghidajul ala de plastic, de sub broasca. E OK ! Visul vietii mele e sa rezolv cu macaraua care a fost pe masina ! Multumesc de raspuns !
  2. Bine ! Al dracu' sa fiu, pă ţiganeşte, daca nu voi rezolva chestia asta pana la sfarsitul acestei vieti ! Mai vorbim noi !
  3. Punct si de la capat ! Pai aia noua/sh va avea aceiasi problema ! Macaraua e buna ! Problema e cu pozitia aia relativa !
  4. Multumesc de raspuns ! Da, macaraua si piesa de prindere a motorului sunt capsate ca in imagine, ma rog, cu mentiunea ca la mine problema e pe dreapta. Din poza eu intuesc ca inclinarea sinei macaralei (sa-i zicem culisa, nu cred ca gresim) e mai mare decat inclinarea cursei geamului. Ma insel ? Astept un sfat care sa ma ajute sa rezolv problema expusa : ce sa fac pentru ca orificiile reperului metalic al geamului (cele rotunde, filetete) sa-si pastreze pozitia relativa fata de orificiile ovale ale piesei marcate cu rosu intr-un post de-ul meu de mai sus, cea care aluneca sus-jos pe sina/glisiera/culisa macaralei, pe toata cursa geamului . Macaraua e reparata !
  5. Va rog frumos dragi oameni buni, dati-mi un sfat. Ca nu stiu ce dracu' sa fac, cat sunt eu dă dăştept !
  6. Observ ca v-ati enervat ! Nu asta am dorit si imi cer iertare daca am jignit/suparat cu ceva. Cam greu sa accept ideea unui defect de fabricatie. M-am uitat pe poze pe net si macaraua pare corespunzatoare. Esenta problemei mele consta in faptul ca in pozitia "geam ridicat" orificiile din piesa metalica a geamului si cele din piesa care culisaza a macaralei (aia marcata cu sageata rosie in postul meu anterior) se suprapun dar suprapunerea nu se mentine la deplasarea geamului spre jos. Partea de jos a glisierei macaralei (sina fixă, netedă, de-a lungul căreia alunecă piesa mobila) pare mai spre fata masiinii decat ar trebui. Daca as indoi partea de jos a ghidajul geamului dinspre fata masinii catre fata, in ideea pastrarii suprapunerii pe toata cursa, cad in pacatul pentru care am umblat la sistem : la urcare geamul se inclina catre fata si se ridica foarte greu. Oricum sistemul e cam tampitel sau, ma rog, ieftin. Geamul nu este ghidat si in partea sa din spate pe pe toata cursa, din cauza ca spre jos sunt mecanismele de zavorare ale usii si acolo nu mai e nimic pentru ghidarea geamului, doar mult mai jos, dupa zona cu aceste mecanisme, e un gidaj amarat de pastic, pe cam 3 cm. Presupun ca s-a mizat pe mentionerea geamului in pozitie de catre piesa marcata cu sageata rosie atunci cand aceasta culiseaza sus-jos. Ceea ce mi se pare foarte dificil tehnic, iar la tipul de glisiera pe care il am eu, practic imposibil ! Jocul inre glisiera (sina) si piesa mobila este prea mare iar structura mi se pare prea fragila pentru asa ceva.Poate d-aia exista doua tipuri de macarale ca piese de schimb, cu doua preturi sensibil diferite : 42 lei fata de 83 lei. Poate aia de 83 e facuta astfel incat sa mentina geamul in pozitia sa. Ce fac ?
  7. Multumesc pentru interes si raspuns ! Dar...nu ne prea intelegem ! Pe sina metalica nu culiseaza rotile negre (a culisa=a pune în mișcare, de obicei alternativă, o piesă mobilă de-a lungul unui canal făcut într-o bară dreaptă sau curbă). Rotile negre sunt fixe, la capetele sinei. Culiseaza/aluneca/se deplaseaza o piesa (marcata cu sageata rosie in attach) pe care eu am botezat-o gresit glisiera (glisiera=bară fixă, netedă, de-a lungul căreia alunecă o piesă, un element mobil). Iar pe sina, piesa in cauza este singura care se deplaseaza si nu stanga-dreapta, ci sus-jos.
  8. Gaurile din piesa de metal a geamului sunt cu filet, rotunde. Ovale sunt cele din glisiera macaralei, pentru reglaj. Nu am inteles ce numiti "culisele din plastic, cele albe". Singurele piese albe pe care le-am vazut sunt ghidajele cablului catre tamburul pe care se imfasoara eliciodal si cele catre rotile negre de la capete. Dar ele nu au nicio legatura cu fenomenul.
  9. Dragii mosului, va rog sa ma lamuriti ! Aveam un necaz cu geamul fata dreapta, la urcare se inclina catre fata si mergea foarte greu. Am incercat sa rezolv prin indoirea ramei din usa a geamului, spre spate. Parea ca s-a rezolvat, dar dupa cateva urcari-coborari, geamul s-a blocat. Am scos si reparat macaraua. Am vrut sa vad in ce pozitie strang cele doua suruburi de 10 care fixeaza piesa metalica din partea de jos a geamului de glisiera macaralei, care are gauri ovale. In acest scop am urcat si coborat geamul de cateva ori fara suruburi. Sa lesin !. Pozitia relativa a gaurilor glisierei fata de gaurile geamului se schimba dramatic : cand geamul coboara, la un moment dat gaurile nu se mai suprapun ! Sina macaralei are o inclinatie prea mare spre spate. Sa fie macaraua executata gresit ? Multumesc !
  10. In attas tutorial schimbare curea distriutie si rola intinzatoare (chit). Va rog sa tineti cont ca am scris pentru mine, unele aspecte par de neinteles (de pilda surubul din cutia de ness), mai sunt si mici greseli, luati ce va foloseste doar ! TUTORIAL SCHIMBARE DISTRIBUTIE.txt
  11. Am vazut tot filmul ! Din el se deduce ca se roteste pompa de apa, dar nu se arata cum se face efectiv operatiunea ! Nu vad cum se poate prinde intr-un cleste pompa aia, din cauza aparatorii de plastic. La mine pompa este sub aparatoare, Nu-mi imaginez cum se poate roti, daramite s-o mai si scoti ! Poate masina mea a fost facuta altfel !
  12. Pompa de apa se poate roti fara a se demonta partea de aparatoare de plastic a curelei prinsa pe motor (cea de sub curea) ? Din mesajul tau rezulta ca da. Ca unul care am schimbat cureaua cu mana mea nu prea vad cum, scuze, d-aia intreb ! Daca nu, te rugam sa ne spui daca si reperul asta e tot din doua parti, ca si capacul, iar daca trebuie demontat, cum se face. La prima vedere trebuie demontat pinionul de distributie al axei cu came. Un cosmar !
  13. Va rog sa-mi spuneti daca se poate da jos doar capacul de plastic inferior al protectiei curelei de distributie, ce ar mai trebui demontat eventual pe acolo ca sa-l scot. As vrea sa vad daca s-a mai largit cureaua, respectiv daca ciocul/pintenul rolei a venit spre varful "V"-ului. Multumesc !
  14. Pai nu ti-am spus ca am respectat cu sfintenie ce ai recomandat ?! Ref. la varat cureaua noua pe sub pompa de servo : Trebuie sa fi injurat, nu se poate !! Eu am luat tot iadul la rand ! Am rotit arborele cotit de doua ori cu rola pliata cu burghiu de 4 (orificiile sunt sensibil mai mari, cred ca ajung pe la 5), dar eu, de 4 ai zis, de 4 am folosit !!! Pentru cei ce fac aceasta lucrare : Daca dati jos fulia pompei de servo, suruburile ei de 13 se pot strange elegant dupa ce montati cureaua. Se apasa puternic pe curea cu mana stanga (fulia ramane neclintita !) si cu dreapta se strang surubuile cu o inelara/fixa. Daca alegeti sa demontati racordurile acestei pompe (pt. superior tb cheie de 16, pt inferior un patent cu care se desface un colier), nu cred ca mai e nevoie sa dati fulia jos. Cu regret imens il contrazic pe SMV, il rog sa ma ierte, cele doua suruburi ale pompei de servo se pot desface fara sa se dea jos fulia, cu o inelara/fixa, mai greu, pe sub fulie, dar merge !
  15. Pai daca pintenul/ciocul e mai sus, arcul rolei e mai comprimat si deci cureaua e mai intinsa, asa zic ! Deci in timp, cand cureaua se va mai aseza/lungi va reveni la semn, varful "V" -ului ! Gresesc ? Tare sunt curios cum ai bagat cureaua pe sub blestemata de pompa servo, M-am chiniut zeci de minute s-o bag pe acolo, ca am realizat ca ai facut cu mana ta ce ai scris. Asa ca am urmat tot ce ai zis. Mie mi se pare imposibil. Am scos cureaua veche pe sub pompa, cu conductele pompei montate pe ea si mi-am blestemat zilele, a fost foarte greu, se agata in diverse colturi ale pompei, nu era loc, etc. Cum ai strans suruburile de 13 ale fuliei pompei servo ? Eu le-am strans cat am putut sa tin cu mana de fulie dar mi se par putin stranse.
  16. Poate exista si alt tip de pompa servodirectie ! La mine nu s-a putut introduce cureaua pe sub pompa aia blestemata, am incercat, m-am chiniut, am tras de curea de-am crezut ca o rup , n-am reusit s-o bag si gata ! Pana n-am desurubat racordul superior, respectiv n-am scos furtunul racordului inferior (are o clema elastic din otel), nu am reusit sa introduc cureaua ! N-am gasit al treilea surub al pompei de apa (le-am gasit pe cel de jos si pe cel din stanga, cum privim pompa). Era frig, se lasase seara, n-am mai rotit pompa. Pintenul (ciocul) rolei intinzatoare este cam cu 2 mm mai sus de varful "v"-ului partii fixe. Merge si asa ! Sper ca nu e mare abatere ! Va rog sa-mi spuneti ce complicatii intrevedeti !
  17. Am facut cu mana mea o serie de lucruri pregatitoare. Plasticele din pasajul rotii sunt fixare de caroserie prin intermediul unor repere din plastic negre, compuse dintr-o parte care intra in gaura caroseriei si un bolt cilindric care intra in partea aia care intra in caroserie. Ca sa scoateti reperele astea trebuie mai intai sa extrageti boltul cilindric cu diametru de cam 4mm din centrul reperului care intra in caroserie. Eu am gaurit boltul cu bormasina manuala cu burghiu de 2 mm, apoi am insurubat un autofiltent de 2,3 in gaura si am tras cu patentul de autofiletant. Au iesit relativ usor. Rezonatorul trebuie scos. Are o piulita, atat e de demontat. Surubul acestei piulite e intr-un tampon de cauciuc, care susutine si el plasticul din pasajul rotii. Am tras de tamponul ala de cauciuc de mi-au sarit ochii, am crezut ca e un cauciuc presat intr-o gaura. Noroc ca a venit un vecin si mi-a sugerat sa il rotesc ca pe un surub. Asa era ! Tamponasul ala se desurubeaza ! Deasemeni la slabirea intinzatorului curelei compresorului AC se desurubeaza mai intai piulita de 15 care e pe axul rolei intinzatoare, apoi se desurubeaza surubul de dedesubt, parca de 13. Nu am gasit fereastra de forma ovala acoperita cu un dop de plastic amplasata spre fata masinii, stanga, unde se poate introduce tija de 4,5 mm pt blocare arborelui cotit. Te rog frumos sa detaliezi. Surubul fuliei de pe arborele cotit e de 18. Surburile pompei de servodirectie (cele de 13) se pot scoate fara sa-i demontezi fulia ? TE ROG MULT SA MA AJUTI CA AM PORNIT LUCRAREA SI M-AM POTICNIT LA BLOCAREA ARBORELUI COTIT ! MULTUMESC !
  18. Multe multumiri ! Mare domn ! Te rog frumos se detaliezi textul : "Se aliniaza gaurile dispozitivului de tensionare curea cu rola si se blocheaza cu o coada de burghiu de 4 mm " . Nu am inteles ! E vorba de gaurile din carcasa pompei de apa ? Te mai rog frumos sa detaliezi demontarea /scoaterea rezonatorului de sub aripa. Nu am vazut niciun colier iar la surubul acela cu amortizor de cauciuc (pe care l-am vazut uitandu-ma de sub masina NU am vazut pe unde e accesul ! La mine rezonatorul e fixat (pe langa surubul amintit) cu un "corn" crescut din el, cu diametrul de cam 5-7 cm, in orificiul unei table prevazut cu un manson de cauciuc. Dar din cate imi amintesc rezonatorul este suficient de in fata ca sa nu impiedice lucrul la ce trebuie demontat pe acolo. Trebuie scos neaparat ?
  19. Ca sa poti face lucrarea (sa ai acces la suruburile pe care trebuie sa le desfaci) trebuie sa dai jos ambele plastice negre din pasajul rotii dreapta fata ? Se poate face fara sa ridici masina pe elevator ?
  20. Daca ai motor 1,5 SOHC (8 valve) te rog frumos, sa faci un tutorial cu lucrarea asta, daca se poate face fara elevator. Ca in caietul service al masinii e scris cam aiurea, eu nu am inteles cum se face, desi am citit de mai multe ori si nu sunt un nepriceput. Ideea e sa explici plecand de la zero. Nu sunt un comod, am citit si aici tot ce s-a scris. Bun prilej ca sa intru in ceata : conducta pompei de servo cand se desface cand nu se desface, tensionarea curelei cand se face din pompa de apa, cand nu, etc Multumesc !
  21. Multam ! Am rezolvat, trebuia doar un pic de hotarare, aveam prea multa frica. Am dat si eu plafonul jos. Atentie la demontarea fasiei orizontale din plastic, spate. Eu nu am dat mare importanta indicatiilor din primul post si am rupt o ureche laterala a acestei fasii. Trebuie tras cu mare atentie, usor, de baradutii din mijloc intai, apoi tras de cei din laterale cu grija sa nu scoateti si capetele, Acestea se vor extrage prin indoirea reperului, ca sa iasa urechile laterale din piesele de plastic care mascheaza geamurile triunghiulare.
  22. Va rog frumos, stimate domn, sa postati, daca nu e prea greu, o poza cu locul in care se infige surubelnita aia. Multumesc ! Sau daca are cineva o astfel de poza...rog frumos !
  23. Cred ca acest furtun este "filtru". Probabil au considerat ca lasand canistra sa comunice cu atmosfera printr-un simplu orificiu acesta ar fi fost mai expusa noroiului, impuritatilor,etc. devenind susceptibil de infundare. Cu furtunul ala parca e mai ferita. Zic si eu !
 

×
×
  • Create New...