Jump to content

dionescux

Membru
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dionescux

  1. ok, multumesc mult pentru sfaturi. Sonda aia pot sa o schimb si eu ? ai idee se inlocuieste greu ? Da, acum am citit si al doilea mesaj. O sa o duc in service sa o verifice baietii.
  2. Fostul meu tico, actualmente cedat prieteni s-a decis sa faca aseara o baie de aburi A fiert in timp ce gagica il conducea pe la Razoare... nu s-a oprit si a venit cu el acasa A ajuns fara apa in borcan, dar mai avea ceva in radiator. Electroventilatorul nu porneste. Acum, am vazut sub delco infipta o mufa, cred ca e un senzor sau un releu acolo, daca scot mufa si o pun in scurt pleaca electroventilatorul, altfel nema. Ce piesa este aia ? se schimba naspa ? Referitor la distractie, garnitura de chiuloasa. Nu face bule in vasul de expansiune, dar scoate abur pe teava de esapament + rateuri la evacuare. Banuiesc ca e de naspa. Cum imi dau seama daca e dusa garnitura ?
  3. Aygo in haosul asta din Bucuresti consuma 7 - 8 ... (am dat ticoul )
  4. Fratilor e nasola Roata nu atinge de aparatoare ...dar planetara atinge de caroserie ... lonjeronul e rupt in fata langa bara ...si tot ansamblul are joc Asa ca stiu ca s-a mai discutat pe forum, nu-mi dati cu search-ul in cap ca am citit, dar rog pe cei care si-au schimbat / sudat lonjeroanele sa-mi dea si mie mai multe detalii preturi ori aici, ori pe mesaj privat Asa ca shimbare sudare lonjeroane unde, la cine, cat ? Multumesc
  5. Fratilor maine ma duc in service! Sa va povestesc. De ceva timp (cateva saptamani) la franarile violente auzeam pe fata un zgomot ca si cand ar freca ceva. Am tot banuit placutele ca sunt sursa zgomotului dar azi am avut o surpriza Am gasit urme de frecare pe aparatoarea de noroi de la roata fata dreapta ... si am pus pe cineva sa se uite in timp ce eu franam masina Surpriza mare ... in timpul franarii violente roata are JOC si atinge aparatoarea de noroi ... Imi dau seama ca e nasola treaba dar habar nu am cum e posibil Urati-mi noroc
  6. Cand bagi mana in spatele carburatorului primul senzor gasit este cel ce comanda pornirea electroventilatorului. Ca sa il incerci, in parcare pornesti motorul, il lasi sa mearga si daca dupa x minute nu porneste electroventilatorul, inseamna ca este ceva defect. Mai jos este un alt senzor, cel ce comanda indicatorul din bord, scoti mufa din el si o pui la masa, pornesti motorul sau pui contactul pe ultima pozitie si indicatorul din bord ar trebui sa se ridice la maxim. Daca se ridica indicatorul din bord este bun, daca nu e nasol.
  7. Pe galeria de admisie... intr-o pozitie mai ciudata sunt 2 senzori de temperatura, unul pentru indicatorul de bord si unul pentru comanda electroventilatorului. Se ajunge destul de nasol la ei, eventual in parcare lasa masina pornita la ralanti si vezi daca pana la urma porneste ventilatorul ...daca pleaca e ok ...daca nu o sa iasa abur
  8. Noaptea pe A2, mergeam la consum ( 90 km/h) la maxim 1 km de terminarea autostrazii spre Drajna. Am vazut ceva negru pe drum, nu am mai apucat sa fac nimic, lovit in plin, speriat rau tras pe dreapta... In spatele meu inca doua masini lovesc obiectul si il arunca de colo colo ... apoi trag pe dreapta Ghici ce era: O USA INTREAGA DE CIELO ... pe mijlocul autostrazii ... cazuta dintr-un camion ce cara fiare vechi (camionul l-am interceptat la bariera la Drajna) Pagube: spoiler fata crapat, suport numar la fel, in rest totul ok.
  9. M-am intors ... Ok, m-am tot uitat la compresor, la fulie, nu vad ce piesa trebuie sa se invarta ... In rest, am vazut ca am un fir cu o mufa la mijloc ce merge la compresor Nici un efect daca scot mufa sau o bag Atunci am luat firul ce vine de la compresor catre mufa si (stiu ca o sa radeti, dar cred ca acolo era masa ) l-am pus la unul de la piciorusele de la claxon ... surpriza ...a pornit electroventilatorul de la radiator. Ok, repet, nu am luat firul ce vine de la masina catre compresor (probabil comanda de pornire) ci firul de la compresor la mufa Car ------ mufa ------ compresor Oricum m-am saturat de experimente cand am timp (probabil cand vine frigul din nou) o sa ajung la un service
  10. Salut Scuze ca ma bag si eu in vorba La mine cand dau drumul la AC, se aprinde becul, se tureaza putin mai mult motorul, dar nu baga rece si nici nu pleaca electroventilatorul de la radiator !!! Inca nu am incercat faza cu clickul la motor, dar maine o testez. Cum se leaga pe direct compresorul ?
  11. Salut dadydoris. Sunt doua sonde pentru temperatura apa, una pentru bord si una pentru pornirea electroventilatorului. Ca pozitionare este cam greu de ajuns la ele, cum te uiti la motor sunt pe partea motorului dinspre habitaclu, in stanga delcoului, trebuie sa pipai si gasesti 2 fire ce ies din doua sonde. Si la mine o sonda este defecta, am intrebat pe aici si din cate mi-a spus Soran ar trebui data distributia jos ca sa le schimbi. Nu prea stiu ce treaba are distributia cu sondele, o sa intreb si la un service. Este 180.000 lei sonda ce controleaza indicatorul de temperatura din bord Daca rezolvi ceva da-mi si mie de stire Nu mai merg Mesajele Personale ?
  12. Salut Am descoperit si eu o problema: Daca pun pe cineva sa apese la maxim pedala de acceleratie, pot sa mai accelerez de la clapeta de acceleratie sau tragand de cablul de acceleratie, adica unei pedale apasate la blana nu ii corespunde o deschidere maxima a clapetei de acceleratie. Banuiesc ca asta se poate regla, a cineva idee cum Multumesc.
  13. Ok , satul de faptul ca se oprea motorul la primele 2 chei, am umblat si eu la surubul lui Pepino (cel de pe corpul clapetei de acceleratie), am dat de el in sensul acelor de ceasornic aproape 3/4 de tura. Urmari => nu se mai opreste motorul la prima cheie ... se tureaza bine. Intrebari=> cum influenteaza asta consumul la drum lung ? ce regleaza de fapt surubul ala ? Inteleg ca motorul fiind mai turat la pornire va consuma mai mult, in special la drumurile scurte in oras, dar altfel sper ca nu influenteaza consumul in mers. Ca sa pot sa ajung la surubul ala am luat un bat, l-am infipt in pedala de acceleratie si l-am proptit in bord (pedala apasata la maxim). Chestia e ca desi pedala e apasata la maxim, clapeta de acceleratie (cablu in fine) mai poate fi tras cu mana .,.... rezulta ca de fapt eu din pedala nu accelerez niciodata la maxim ? cum se poate regla cablul de acceleratie ? Later edit: Oha... am vazut ca a crescut si turatia de ralanti ...chiar simtitor, oare nu ar fi mai bine daca asi regla nu din "surubul lui pepino" ci din cel rosu din imaginile de pe topic, cel de reglaj de soc ?
  14. Bucuresti - Medgidia - Bucuresti - aprox 400 km mers batraneste pana in 100 km/h (viteza croaziera 90 pe unde s-a putut) 17,8 litri buza in buza la pompa. ==> 4.6% bun Ps: Eu nu stiu totusi cum dati voi a 5-a la 70 km/h ... a mea nu trage la viteza aia intr-a 5-a ..eu schimb la 80-85 Offtopic total: Ghiciti ce am gasit pe autostrada noaptea in apropiere de drajna ... o usa de cielo ... am luat-o in plin (90 km/h) si eu si ala din spatele meu... Pagube: suport numere spart, spoiler fata spart .. restul s-ar parea ca nimic.
  15. Salut, revin cu amanunte Cum spuneam bordul l-am dat usor jos, dar ca sa-l pui inapoi trebuie sa fi GINECOLOG frate... m-a rupt, am lucrat 2 ore, nu reuseam deloc sa potrivesc firul de la chilometraj inapoi in mufa, apoi nu mai intrau restul, chestia aia de plastic negru si geamul pentru bord ... ufff am reusit pana la urma dar nu mai imi bag mainile pe acolo... In afara de faptul ca am reusit sa ard 3 (trei) beculete din alea mici din bord (nu ma intrebati cum ca nici eu nu stiu) totul e ok... Acum, frate am incercat sa scot sonda de temperatura ... iarasi munca de ginecolog ... cum scoti sonda fara sa dai motorul jos ? a mai incercat cineva ?
  16. Multumesc mult ... maine pun bordul inapoi E clar, a doua sonda e te tipul on - off , nu este o rezistenta variabila, am stat acum si am studiat pe schema electrica a masinii ... Sonda aia se poate schimba usor ? ca e cam nasol pozitionata ... Pe www.autodaewoo.ro nu am gasit sonda ... mai caut
  17. Sorin ...dupa ceva timp am desfacut bordul sa vad si eu care este problema cu indicatorul de temperatura Am identificat in bord, firul care vine de la sonda de temperatura, in mufa este chiar langa firul de la sonda litrometrica de la rezervor. Am inversat firele intre ele ( in mufa, astfel incat la indicatorul de combustibil vine firul de la temperatura si la indicatorul de temeperatura vine firul de la sonda litrometrica) si surpriza ... ceasul de temperatura a inceput sa indice pe cand cel de la rezervor ioc ( de aici rezulta ca macar indicatorul de temperatura functioneaza ) Bun, indicatorul functioneaza, la fel si partea lui de comanda, Ce a mai ramas ... sonda de temperatura defecta sau cablu intrerupt. Ok, am scos cablul din mufa din bord si l-am legat la masa. Apoi cu un bec cu doua fire am pus un fir la plusul bateriei si celalat fir l-am legat in motor la cablul ce intra in sonda de temperatura ...s-a aprins becul .. rezulta cablu ok A mai ramas sonda de temperatura Tico are 2 sonde de temperatura, electroventilatorul porneste cand se incalzeste motorul, deci sonda de temperatura ce comanda electroventilatorul este buna. Pai atunci am inversat firele intre cele 2 sonde dar ceasul tot nu misca ... Recapitulez: ceas bun (testat cu sonda de benzina), cablu bun neintrerupt (testat cu becul), sonda buna (ventilatorul porneste cand se incalzeste motorul) Ce are ?
  18. Salut Pun si eu o intrebare tampita: Ventilatorul de la radiatorul de Tico cu aer conditionat are 2 trepte nu-i asa ? De ce cand motorul se incalzeste peste limita normala imi pleaca ventilatorul direct in treapta a doua de turatie (de imi tremura motorul la ralanti si se aude ca aspiratorul) ? E normal ? Sa nu ma intrebati daca la cuplarea AC-ului merge ventilatorul pe prima treapta... lipsa freon => nu merge Plecarea in treapta a doua de viteza am verificat-o cu motorul la ralanti si capota deshisa deci nu se pune problema ca nu am sesizat pornirea in prima treapta
  19. Salut Sunt posesor nou de tico (2 luni) Ce sa spun, in afara la mers potolit imi consuma 5% In schimb ... in Bucuresti cam 8,5% (consum facut prin umplerea rezervorului pana da pe dinafara, mers, si umplut din nou) Am vazut ca majoritatea au consum intre 6-7 urban ...dar cam care este consumul normal la un Ticolete in Bucuresti ... ca aici circulatia e groaznica... Ps : Conduc linistit ..dau a IV-a la 55 km/h
  20. Ok am rezolvat problema Concluzii: Caseta de directie 4.500.000 (magazin Daewoo) Manopera montat demontat caseta 1.000.000 (Radacini) Geometrie 450.000 (la o vulcanizare mare ...langa Fundeni) Total : 6.050.000 ... mult mai putin decat 9.000.000 cat imi estimasera initial cei de la Radacini Multumesc pentru ajutor.
  21. Salut M-au sunat de la Radacini ... s-ar parea ca a gresit tipul de la receptie ... caseta este doar 5 milioane ... nu 7 cum a spus el. In fine eu azi am cumparat-o de la un magazin de piese daewoo cu 4,5 milioane Maine le dau caseta si o repara Cat costa geometria la roti ? ca la ei au spus 1 milion ... am sanse mai ieftin ? PS: caseta de directie e minuscula ... in fine ea vine si cu barele alea lungi si bieletele de directie ...dar la piesa aia nu inteleg ce ar putea sa troncane ...doar la frig ...
  22. Salut... ne intalnim din nou Azi am avut aceeasi problema ... ca si data trecuta s-a manifestat la plecarea dimineata pe foarte frig ... De ce face doar la frig nu inteleg Brusc a inceput sa bata pe in fata dreapta, si in 200 m am ramas fara directie ... iarasi nu puteam sa fac dreapta... Fuga repede la Radacini langa Mall, am lasat masina acolo pentru diagnosticare si am plecat la servici M-au sunat caseta de directie 9 milioane vor sa ca sa o repare Cum puii mei ... 7 milioane cica costa caseta ( in pitesti am gasit-o la 4.500) si 2.000 manopera + geometria separat .. si in plus ...vestita diagnosticare (verificare directie) pe care au facut-o in 5 minute vor 400.000. Oricum maine ma duc sa ridic masina de la radacini, si sta in parcare pana capat finante. De curiozitate, si stiu ca o sa-mi dati cu search-u in cap stie cineva unde gasesc caseta de directie mai ieftin ?
  23. Salut Dupa ce am strabatut mult iubita autostrada A1 de la Bucuresti la Pitesti, noaptea, si dupa ce am dat in toate gropile ...mama lor de nesimtiti am patit o mare bucurie Dupa ce mi-am terminat treaba in Pitesti, plec din parcare si aud un troncanit nasol in fata dreapta. La prima intersectie, incerc sa iau dreapta si ioc ... ia putin si volanul ramane blocat, ca si cand ar fi ajuns la capat de cursa... stanga in schimb merge perfect. Recapitulez dreapta ia foarte putin si apoi ajung ca la capat ... Bun merg in service ... dupa ce mi-au spus "clar caseta de directie" au descoperit ca defat un surub de jos de la pedale, de la axul de la volan era slabit rau...habar nu am unde... nu am inteles precis, cert e ca l-au strans si nu mai troncane si merge iar directie. M-am intors pentru siguranta pe autostrada cu 60 pe ora ca nu sunt sigur ca de la aia era... Scuzati modul de scriere ma grabesc rau ...editez mesajul mai incolo
  24. Salut Cu ceasul de temperatura nu s-a rezolvat. Ti-am dat un mesaj pe privat
  25. Salut Va spuneam ca o sa va tin la curent Zgomotul la ambreiaj nu a mai aparut. Probabil ca se manifesta doar la drum lung, la fataielile mele prin bucuresti nu apare. Pentru restul: Bun acum pe larg: Am fost in service la Radacini Au schimbat rulmentii de la amortizoare si bucsele de unde se prinde amortizorul si am scapat de zgomotul directiei. Au schimbat un tampon de la motor si gata zgomotul de la gropi. Au verificat franele, supura putin lichid de frana la cilindru de frana din spate, asa ca schimbat cilindrul, schimbat si sabotii (unu incepuse sa se dezlipeasca). Reglat frana de mana, aerisit circuitul bla bla bla Nu au reparat indicatorul de temperatura, am dat de un electrician care nu avea nici un chef, era dus, fara sa se uite la nimic mi-a spus ca e de la "ceas" costa 80 RON + manopera si ca nu au. Nu stie cineva cum fac sa meargfa indicatorul ala de temperatura ? Ce poate sa aiba, ori cablu intrerupt, ori indicatorul defect (sonda merge ) Cine are chef sa citeasca o sa scriu mai jos tabelul cu manopera si piese schimbate: Reglaj frana parcare 0,7 ore 24,99 RON Revizie frane 0,5 ore 17,85 RON Schimb lichid frana 0,5 ore 17,85 (nu au schimbat nimic, cand au aerisit doar au completat) Aerisire sistem franare 0,7 ore 24,99 RON Test frane stand 0,7 ore 24,99 RON Verificare articulatii 0,7 ore 24,99 RON D/M cilindru roata dreata spate 0,9 ore 32,13 RON D/M palier amortizor fata dreapta0,7 ore 24,99 D/M palier amortizor fata stanga 0,7 ore 24,99 RON D/M amortizor fata dreapta 0,8 ore 28,56 RON D/M amortizor fata stanga 0,8 ore 28,56 RON D/M tambur frana amandoi 0,9 ore 32,13 D/M saboti frana tambur spate toti 2 ore 71,40 Total manopera 378 RON Acum materiale: Lichid frana Shell Donax 0,5 L 20,5 RON Rulment amortizor Matiz 2 buc 45,01 Bucsa suport motor Tico 1 buc 15,01 Bucsa suspensie Tico 2buc 7,59 Cilindru frana spate stg Tico 1 Buc 35,00 Set saboti frana spate Tico 1 buc 60,00 RON Total Materiale 183,11 RON Total 561,53 RON Dupa cum vedeti au facturat la greu ... Ps: Later Edit: Am uitat sa spun, au reglat si ambreiajul, si acum tine sus ... are ceva asa? de patinat nu patineaza ..dar se uzeaza ceva daca tine sus ?
 

×
×
  • Create New...