Jump to content

mihaivt

Membru
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About mihaivt

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo
  1. referitor la frana cielo care tine la jumatatea pedalei: Din ce s-a mai discutat pe thread respectiv astea ar fi concluziile: 1. Asa e frana cielo mai moale, mai gradata tocmai pt ca nu are ABS (o poti controla mai bine asa) 2. O metoda de imbunatatire este sa aplici smecheria cu frana de mana (pornesti motor, tragi frana de mana, si apoi faci cateva pedale) 3. De asemenea important este ca frana de mana sa iti tina cam la 3-4 dinti (daca trebuie sa o tragi mai mult,atunci trebuie sa o strangi) 4. o metoda de imbunatatirea a franei este sa pui etrieri lanos + placute matiz. Vei avea un sistem de franare mai eficient (placute cu suprafata mai mare) si mai fiabil (se pare ca sunt mai putine probleme cu blocarea axelor glisoare/pistonas --better waterproof) 5. Important este si sa schimbi lichidul de frana conform manualului de service. Lichid frana pierde in timp proprietatile sale (se face "apa") Legatura intre frana de mana si frana de serviciu este urmatoarea: La cielo, pe conductele care pleaca din pompa de frana catre rotile spate este un regulator de presiune care micsoreaza presiunea care se duce pe spate (ca sa nu derapezi prin blocare roti spate). Prin urmare frana aplicata rotilor din spate este foarte slaba ceea ce reduce mult eficienta sistemului de franare. Prin smecheria de la pct 2 si reglarea de la pct3 te asiguri ca scoti maximul din forta de franare aplicata pe spate , ceea ce se traduce printr-o franare mai buna overall. Detaliile acestea sunt risipite pe cuprinsul threadului pe care ai postat.
  2. Am fost azi cu ea la service. La etrierul respectiv totul era ok. Problema se pare ca a fost de la bucsa bascula stanga, care avea joc. Desi am mai schimbat bucsa de bascula de vreo 2-3 ori si stiam cum face cand e pe duca, nu am mai intalnit pana acum acel zgomot metalic (doar la franare, nu la denivelari). Explicatia probabila: bucsa are un inel metalic in interior, eu cand puneam frana, bascula aluneca in bucsa si se se lovea de insertia metalica a bucsei, si de aici era zgomutul metalic.
  3. 1. Am tras un semn intre cele 2 parti ale delcou 2. Am slabit surub de 13 si apoi am miscat delcou 2mm in sensul invers acelor acelor de ceasornic 3. Am resetat ecm Rezultat: nu se mai aud detonatiile (drum in oras, canicula, aglomeratie) dar se si simte o mica pierdere de cuplu, mai ales la turatii joase
  4. bujiile sunt Bosch wr78 (4 electrozi) care conform catalog sunt compatibile cu motor G15MF.
  5. aduc stelele..:)

  6. Da, si mie mie se parea ca zgomotul aducea mult cu acela facut de o Dacia berlina careia ii reglam eu avans manual si il dadeam prea mare. Intrebari: 1. exista vreo explicatie intre temp de afara si fenomen? 2. e posibil ca avansul reglat cu lampa stroboscopica (vazut cu ochii mei ca pica spotul luminos pe semn) sa fie eronat ?
  7. Am tras de el inainte-inapoi (transversal pe planul discului) si am observat oarecare joc. Neavand experienta nu mi-am dat seama daca jocul e in limite normale (de la axele glisoare). Am desfacut capacelul de sus si am incercat cu imbus de 10 daca era slabit surubul care tine etrier. Era strans. Nu am mai desfacut si pe cel de jos pentru ca nu aveam capacele noi la indemana si teoretic dupa desfacere trebuie puse unele noi.
  8. Cielo 8V 147.000 KM Cand este foarte cald afara mi se intampla de multe ori sa aud un tacanit caracteristic de scanteie care se aprinde in capacul la delcou. Zgomotul nu se aude mereu ci doar daca accelerez brusc peste 3000rpm (nu si daca mentin la 3000), sau cand fortez aceleratia si am sub 2000RPM. Fenomenul am observat ca apare mai evident mai ales cand e foarte cald afara si dupa ce se incalzeste motorul. Pornirea aerului conditionat amplifica efectul(practic efectul este resimtit atunci cand motorul se sforteaza). Daca afara este mai racoare pot folosi AC si pot brusca oricat acceleratia fara ca fenomenul sa apara decat foarte rar si cu mica intensitate. In schimb cand e canicula tacanitul din delcou se aude la aproape orice apasare a aceleratie (cand se doreste marirea vitezei, sau cand se urca o panta, dar nu si cand se mentine viteza constanta). Am desfacut capac delcou, am verificat carbune si pare ok. De asemnea am tras un pic de lamela de la lulea ca sa apese mai bine pe carbunele din capac delcou. Degeaba. Urmatorul pas ar fi sa schimb fisele bujii, dar ma intriga ca fenomenul apare numai cand e foarte cald afara si motorul este incalzit. plus ca de obicei cand ai fise proaste se observa fluctuatii la relanti ori la mine nu e cazul. Bujii am avut champion (acelea ce se pun la service Daewoo standard, si am schimbat cu Bosch cu 4 electrozi compatibil Cielo, dat fenomenul persista) Istoric interventii service in zona respectiva: A fost schimbata la service bobina delcou si mi se pare ca si luleaua. Tot la acea operatie mi-a fost marit un pic avansul. Reglaj avans s-a facut cu scaner (chiar mi-a arata mecanic cum punctul luminos de la lampa pica pe marcajul corespunzator). Totusi impresia mea este ca problema a aparut dupa aceasta operatii: schimbat bobina delcou, lulea, reglat avans. E posibil ? De la ce ar putea fi pana la urma? Multumesc.
  9. Atentie! Daca aceste bolturi nu se schimba la timp se strica balamalele si apoi apare joc in usa chiar si dupa inlocuirea bolturilor. Jocul se observa cand usa e aproape inchisa (miscari sus-jos). Bolturile au 2 pozitii. Cand se constata ca a aparut joc in usa se mai bat cu ciocanul pana ajung in pozitia 2. Cand apare iar joc se schimba. Nu garantez 100% pt corectitudinea info. Asa mi-a spus un mecanic Daewoo.
  10. Am citit cele 26 de pagini si nu am intalnit o problema asemanatoarea cu a mea asa ca postez aici: Cand pun frana sa aude un tacanit la etrierul stanga. Cand ma apropii de semafor si franez teptat se aude cam dupa 75% din perioada de franare acest tacanit. Senzatia este ca placuta de frana joaca in etrier. Rotile fata se incalzesc uniform, masina se impinge usor, deci nu e infranata. Cineva mi-a spus ca ar putea fi de la lamelele antizgomot (lamelele care se agata dupa bolturile de prindere a placutelor. Am sos bolturile, placutzele si am mai indreptat lamelele respective astfel incat sa opuna o rezistenta mai mare. Am facut cateva ture prin jurul blocului si mi s-a parut ca zgomutul disparuse. A doua zi insa, la o cursa mai lunga, bara la bara, se auzea din nou respectivul tacanit cam la jumate din franari. Istoric etrier: la respectivul etrier au fost schimbate garnituri axe glisoare, apoi pentru ca roata se infrana a fost curatat (smirgheluit, uns, schimbat garnituri) si pistonul central. Tacanitul meu a aparut la cateva mii de km de la operatia de curatare a pistonului. E posibil sa fie de la acesta?
  11. Apropo de rugina care apare la aripa spate Cielo: Aproape toate Cielor de peste 5(6, 7, 8) ani sufera de boala asta. Rugina apare in locul respectiv indiferent daca masina a fost lovita de pietricele sau nu. Asa cum mi-a explicat un mecanic este o problema mostenita de la Kadett. Cauza: Din portbagaj se strange condens intre aripa si contraripa si astfel acolo este mereu umezeala. Remediu este de tip "dacia". Se deschide portbagaj, se inlatura protectiile de plastic din lateral si se toarna niste ulei acolo jos. Uleiul se va scurge pana la imbinarea strimta dintrea aripa si contraaripa. Pacat ca nu am amflat de asta inainte sa inceapa rugina sa rontaie din caroserie. Eu am masina de 11 ani (in nov) si a aparut rugina acolo de vreo 2-3 ani (sau cel putin de atunci am observat eu).
  12. Verificasem lichid de frana si era un pic deasupra nivel minim. Acum daca am completat pana aproape de nivel maxim s-a stins bec. Multumesc
  13. Am urmatoarea problema la un cielo '96 Martorul de frana de mana ramane aprins. Se mai intampla sa se mai stinga cand pun o frana mai brusca sau cand o mai iau prin hartoape si se zgaltie masina, dar in majoritatea timpului ramane aprins. Mentionez ca masina nu pare infranata, adica am lasta-o pe liber, m-am dat jos si am impins-o un pic si mergea destul de usor. Faptul ca se mai stinge cand se zgaltie masina , ma face sa cred ca e defect conectorul care sesiseaza cand am frana de mana trasa. Imi poate spune cineva unde este situat ca sa il veific ? Alte posibile 2 cauze: 1. cu vreo 2 zile inainte sa imi faca chestia asta , am fost cu ea la service unde am schimbat kit ambreiaj (disc+placa presiune+rulment+levier) si am facut aerisire frane . 2. Chiar in seara cand am observat prima oara ca se aprinde martor bord frana de mana asa de capul lui, s-a intamplat de am trecut cu masina peste niste petarde. Era perioada sarbatorilor si niste cretini aruncau pocnitori pe starda. Am nimerit la un moment dat o zona unde aruncasera aia vreo 10 pe drum si cred ca mi-au bubuit cateva chiar cand eram peste ele. Tinad cont de faptul ca ledul respectiv se mai stinge cand dau in hartoape tind sa cred ca evenimentele descrise la pct 1 si 2 nu au legatura cu problema mea. Multumesc
  14. Revin cu problema cu aerul conditionat Inca un amanunt: iarna nu se mai aude acel zgomot. Prima data am auzit acel zgomot acum 2 veri, apoi a venit iarna si nu s-a mai auzit. Am zis ca poate s-a reparat singur . Apoi a venit vara 2005 si iar facea zgomot, parca mai tare. Eram convins ca defectul s-a instalat definitiv. Acum insa , iarna fiind, ii mai du drumul sa dezaburesc geamurile si nu se mai aude acel vajait la pornirea aer conditionat (aerul chair porneste ca aud releu si se simte efect asupra aburului de pe geamuri) Inca nu am schimbat rola intainzator cum a sugerat ovi_jer, dar la vara cand incepe iar sa vajie, o schimb si pe aia
  15. Pai din cate stiu la Cielo intindere curea se face manual, adica are acolo un surub, nu e ca la distributie. O sa ma uit pe Cielo.pdf sa vad exact O alta varianta era fulia acea de la compresor, dar aia se invarte si cand nu e AC pornit (se invarte in gol pana pornesti AC). Ce-i drept una e cand se invarte in gol si una cand e in sarcina. La prima revizie schimb si curea si fulia respectiva (daca se poate )
 

×
×
  • Create New...