Jump to content

emil_matiz

Membru
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

About emil_matiz

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Oradea
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2008
  1. Fara facelift. Primul model. Despre cel fu facelift nu stiu nimic. Stiu doar ca sunt f putine, cel putin la mine in oras. Totoi care au avut banii de Touareg au preferat altceva, se pare. In schimb sunt mai multe Ticoline. Si eu ma mir cum mai merg, dar merg.
  2. Masini de masini au probleme de 3 lei si imi vine sa rad. Daewoo Tico de 11 ani cu 220.000 de km la bord n-are nici o problema. Ii scoti apa din semnalizatoare si merg din nou, fara sa se arda becurile ca la Mercedes R Klasse. Fara electronica buclucasa, fara batai de cap. Pur si simplu merge. Daewoo merge si ma bucur. Honda Civic n-o sa moara niciodata, Mazda la fel. Pacat ca Nissan e Renault. Cat despre Touareg, stiu multi oameni care l-au vandut pt ca avea probleme. E un compromis de masina. Jaguar?..Pt cine? pt Irinel?
  3. Am facut schimbul de ulei in cutie de viteze. Am luat GM Manual Transmission fluid original de la Chevrolet. Deocamdata intra mia bine in viteze si nu mai aud zgomote. Totusi din cand in cand, cand bag a doua, si acum dupa schimbul de ulei aud un obstacol parca, undeva peste 20 km/h, dar doar uneori. Oare depinde de cat e de turat motorul in momentul schimbului de viteza?
  4. Kitul poate costa pana la 500 de lei. Depinde de unde il iei (de pe net, de la magazin sau de la o cunostinta...). Montajul pana in 100 de lei. Cand spun montaj ma refer la o instalare facuta de un electrician auto intr-un service serios, plus o reglare profi a farurilor.
  5. Eu am duzele clasice simple de Matiz si sunt foarte multumit. Aste de cand mi-am cumparat stergatoare de parbriz calumea: LAMPA AQUABLADE.
  6. Am gasit dupa ce am frunzarit bine manualul imprimat. Scrie SAE 75W85, dar nu spune nimic despre GL4 sau GL5.
  7. Depinde unde mergi. A mea e inca in garantie si merg la dealer. Ei mi-au recomandat 75W80 GL4 de la Total. Cert e ca eu personal nu am gasit nicaieri nici in cartea de service nici in manual ce tip de ulei recomanda producatorul.
  8. Am evitat recent un nebun care venea pe banda 2 fara faruri, la vreo 60-70 si m-am mirat de stabilitatea masinii la manevra aceea brusca. Slava Domnului ca nu m-am rasturnat!
  9. Am inteles. O sa merg pe TOTAL, varianta recomandata de service 75W80 GL4. Merci mult!
  10. Am cautat azi despre uleiul TOTAL pt cutia de Matiz dupa ce am vb la service si am gasit un topic. Acum nu mai dau de el nicicum. Cert e ca se vorbea despre uleiul pentru cutie la Matiz si Tico. Unii spuneau ca au bagat 75W80 in loc de ..W85 care nu se gaseste, altii ..W90. AM gasit si o parere a cuiva care spunea ca aditivii din noile uleiuri performante pot ataca bronzul si trebuie verificat daca in cutia de viteze de la matiz exista piese confectionate din bronz. Ce mi se pare ciudat e faptul ca uleiurile 75W80 GL4 Esso, Elf si TOTAL costa aproximativ 35 de ROn litrul iar Mobil 1 Mobilube 75W90 GL5 costa pana la 70 ROn litrul. De ce tocmai dublu? Ce minuni face? In cplus untii sustin pe forum ca un ulei ..W90 nu isi va atinge performantele in cutia de Matiz pentru ca nu e pt ea.
  11. Am montat xenoane Carguard la service autorizat Daewoo. Farurile sunt pe 0, nu le-am dat mai jos. Le-au reglat ei pe aparat dupa ce au montat becurile xenon. La jumatatea primului drum de vreo 8km, facut la intoarcerea de la service, pe ploaie, am auzit la un moment dat un bazait puternic la balastul din dreapta, care apoi s-a ameliorat pana am ajuns la destinatie. De atunci niciun bazait, nici cu motorul pornit, nici cu el oprit. Lumina e ok, vad perfect indicatoarele reflectorizante, vad bine in lateral, insa pe ploaie e nasol.
  12. Am ajuns si eu cu Matizul la 10.000Km si e cazul sa schimb uleiul din cutie. Pana acum totul a mers ok, mai putin faptul ca intra greu in marsarier. De o vreme incoace intra ok in marsarier, insa am probleme la retrogradarea din 3 in 2. Daca e peste 20km/h scoate un zgomot si simt opozitie in cutie cand schimb. Asta mi se intampla doar de un timp. Mai mult, mai nou pot baga in 1 din mers, pana acum nu puteam decat daca opream de tot masina pe loc. Cei de la service mi-au recomandat sa bag TOTAL 75W80 GL4. Am citit despre Mobil 1 Mobilube 74W90 GL5, insa am gasit referinte despre aditivii lui care ar afecta piesele de bronz din cutie. Are Matizul asa ceva? 75W80 sau 75W90?
  13. Salutare. Oare in 2009 mai gasesc aceste jante CMS la Metro (sau la alt magazin)?
  14. Eu am matiz din 2008 si nu am cum sa ma gandesc la rugina inca. Totusi, dupa o plezneala a ramas vopsit in bataie de joc haionul. La un colt a ramas fara vopsea, nu ma intrbati de ce. Ideea e ca o sa il duc sa il faca asa cum trebuie, saptamana viitoare. Ideea e ca acolo in punctul ala in 2 luni s-a asternut rugina, asa putin cat sa fie maroniu. Am un vecin care are matiz de firma si are pragururile gaurite complet, usile cu puncte umflate, aripile decojite si nu numai. Masina aceea e praf. Nu stiu sincer din ce an o fi. Sper sa fie in regula in timp. PS: voi v-ati tectilat pragurile?
 

×
×
  • Create New...