Jump to content

guru

Gold Member
  • Content Count

    1284
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by guru


  1.  

     

    L.E. măi oameni buni, voi v-aţi uitat pe site-ul pensiunii, ăla de l-o pus Ami sus? cică în ultimu weekend din fiecare luna au program de terapie de cuplu. şi noi ăştia single ce facem, vizităm cetăţi şi peşteri?

    Daca in toate cele opt camere se face terapie de cuplu, aveti nevoie de un... guru. Daca nu, poate vizitez si eu cetati si pesteri, impreuna cu Draco.


  2. Daca e vorba de masinile din semnatura ta, antena nu se poate monta pe bara, deci singura solutie ramane talpa magnetica. O varianta ar fi Storm Defender si o antena Avanti Carera, care include si talpa magnetica, la pretul de 455 lei. Exista si alte combinatii de antene si statii, dar mai scumpe. Astazi am mai primit antene Avanti si Sirio si cateva modele de statii Avanti, dar deocamdata nu am preturile, le voi posta mai tarziu.


  3. Vindem statii radio si antene cb. Magazinul dispune si de service specializat, in cadrul caruia se repara statii radio, antene. Oferim si montajul statiilor si antenelor pe masini, iar calibrarile antenelor sunt facute profesional, cu analizor. Eventualele probleme de garantie se rezolva in service-ul propriu, in maxim 72 de ore. Membrii Daewooclub beneficiaza de o reducere de 5% din pretul statiilor si antenelor si de 10% din pretul manoperei. Magazinul este amplasat la intrarea in Craiova, dinspre Slatina, vis-a-vis de reprezentanta Skoda.

    Stocurile de statii radio si antene vor fi permanent actualizate

     

    Storm Matrix 20w - 500 lei

    Storm Defender - 320 lei

    Storm Discovery- 300 lei

    Avanti Kappa 60w - 800 lei

     

    tel 0745 123 565


  4. , eu nu am auzit inca o statie care sa se apropie macar de receptia bunicutei, cu exceptia Maas DX 5000, dar asta iese din discutie pentru ca e mult prea mare pentru un autoturism.

     

    Revin cu noi impresii, am testat o statie moderna cu o receptie foarte ok. Daca mai sus spuneam ca Maas DX 5000 e comparabil cu Lafayette AFS 1005 din vechea generatie, mai nou am avut ocazia sa incerc sora mai mica , Maas 8040 Colonia. Desi, dupa gustul meu, e una dintre cele mai urate statii ca aspect, si am fost foarte sceptic cand am plecat cu ea in teste, totusi s-a dovedit ca functioneaza foarte bine, are o modulatie excelenta, receptie foarte curata, iar pe partea audio, pe cat e de mica, pe atat de clar si de tare se aude. Din cate am inteles, se pare ca, strict pe partea de CB, radio si audiofrecventa, filtre, e tot un Maas DX 5000 redus la scara si simplificat la maxim. Si cam da, am observat ca au receptia identica . Cea testata de mine era deblocata in 10W. Cred ca o sa cum par una, pe care o las in 4w, pentru iesiri in afara granitei, unde nu am ce cauta cu AFS 1005.


  5. Eu votez dacă unul din fotografii pe care-i cunoaştem pe aici apreciază ceva la poza ta (eu fiind un necunoscător)!

     

    Pai ce sa apreciem, un colt de laptop, o bara metalica in plus intr-un cadru care se vrea portret, caz in care formatul landscape nu e o alegere prea fericita. Si nu mai repet ce spunea Tommy mai sus.


  6. Numai sa nu pierzi garantia aia de 5 ani, ca unul dintre colegii de forum :) ) (nu spui cine, persoana importanta), a carui statie se afla la mine in custodie pentru reparatie. Avanti am vazut doar, expusa in magazin, dar nu am avut ocazia sa o ascult.

     

    MCojo, vezi ca firma respectiva nu mai are modelul asta, mai gasesti doar sh, destul de greu, daca urmaresti mica publicitate. Si eu tot sh am cumparat-o.


  7. De acord cu teoria ta, insa practica ne omoara :) ! Iar in practica, eu nu am auzit inca o statie care sa se apropie macar de receptia bunicutei, cu exceptia Maas DX 5000, dar asta iese din discutie pentru ca e mult prea mare pentru un autoturism. Iar atata timp cat urechile mele sunt satisfacute de prestatie, e ok. Daca totusi o sa pice ceva, piesele nu sunt o problema sunt comune, se repara mult mai usor decat astea cu smd-uri, integrate, procesoare, etc, cu exceptia finalilor (Mitsubishi), care sunt greu de gasit, si scumpi.

    Mai am pe acasa un aparat de radio, un National Panasonic, construit cam tot in anii 70, cumparat de taica-meu acum vreo 10 ani si merge brici si in prezent, fara nicio reparatie. In alta ordine de idei, electrolitici umflati am schimbat destui, intr-o placa de baza , nu mai veche de 6 ani si intr-un televizor, cam tot de aceeasi varsta.


  8. Din colectia de " vechituri noi " lumea zice ca cea mai buna, cea mai linistita, ar fi Westland 707, insa are 2 dezavantaje -dimensiuni mult mai mari decar Lafy a mea, care oricum e imensa, iar puterea este fixa, peste 20 de wati, astfel ca nu poti intra in legalitate prin apasarea unui buton. Asta se preteaza doar la cei care au de la Jeep in sus, sau la post fix, acasa.

    Este posibil sa pot testa si un Westland, amicul meu din oras,care este si radioamator si dealer de statii cb, a ramas cu gura cascata dupa ce a testat Lafayette, si l-am convins sa-si cumpere un Westland :)


  9. Vand pachet CB:

     

    -Statie Lafayette Zeus, cutie, toate actele, garantie pana in iunie 2013 la LCCOM Bucuresti

    -Amplificator Moonraker L30 - 25 w

    -Antena Sirio ML 145 cu talpa magnetica Sirio MAG 145.

     

    Suma celor trei piese ar fi 550 ron, daca le-as vinde separat, dar as prefera sa vand pachetul complet - 500 ron.

    -Bonus difuzor extern cu filtre noise

     

    tel 0745 123 565


  10. Am reusit sa pun mana pe o batranica sexy din anii 70 - Lafayette AFS 1005, made in Japan.

    post-1252-0-85979500-1335282173_thumb.jpg post-1252-0-96745500-1335282250_thumb.jpg

     

    Statia asta o folosesc de 3 zile si se cunoaste ca face parte din garda veche, din anii in care nu se inventasera smd-urile si chinezul se ocupa doar cu orezul. Pot spune ca datorita sensibilitatii si a filtrelor, traficul radio receptionat a crescut cam cu 30% , iar zgomotul inutil, bazaitul enervant s-a redus cam cu 60-70%, comparativ cu statiile contemporane folosite de mine - Midland Alan 48, Intek H520, Maxon CM 70, President Johnson 2 si Lafayette Zeus.Atat emisia cat si receptia sunt la superlativ.

    Staia este foarte bine dotata, are doua trepte de putere, 4 si 23 W, selectabile prin simpla apasare a unui buton.

    In afara de obisnuitele benzi FM si AM, mai are LSB, USB si CW, benzi folosite de radioamatori - cu astea nu m-am jucat inca, dar am ascultat ceva trafic pe ele cand am cumparat statia. Mai are posibilitatea de emisie codata CTSS, cel putin teoretic, pentru ca practic, trebuie cuplata o dracie externa pentru chestia asta. Nu lipseste nici Public Adress, functie pe care tare mi-ar mai veni sa o folosesc pentu acei foarte multi idioti din traficul auto din Craiova. Microfonul este dinamic, cu patru pini si are o modulatie excelenta. Foarte bine lucreaza si butonul DX-LOC - adica, functioneaza cu adevarat, comparativ cu statiile facute de chinez.

    Povestea acestor statii, este si ea palpitanta. Este vorba de un depozit de profil, din Elvetia, inchis acum vreo 20 de ani. Niste baieti de prin Bicaz, au descoperit comoara, si le-au adus la noi, pentru vanzare. Desi au 30 de ani, statiile sunt noi, sigilate.

    Singura lor problema, este dimensiunea, sunt uriase, pentru un autoturism - eu am cel mai mic model, dar nici gand sa intre in bord, din cauza adancimii- i-am facut loc intre cotiera si scaun.


  11. Pentru ca ne-am plimbat prin aceste minunate locuri, trebuie sa si cunoastem, mai in detaliu, istoria lor. In urma unei intense documentari am descoperit lucruri foarte interesante, ocolite de manualele de istorie, din motive mai mult sau mai putin oculte. Toate framantarile politice si revolutionare din spatiul carpato-danubiano-etc, se pare ca-si au originile in spatiul geografic cuprins intre Golubinje si Orsova.

    Necazurile, carora le suntem tributari si astazi, au inceput inainte de era noastra, la Roma, unde o gasca de senatori parveniti, au aplicat taxe de nesuportat pe combustibilul vital deplasarii in interiorul marelui imperiu. Acest combustibil era ovasul cu care erau hraniti caii. Pentru ca tulburarile sociale atinsesera cote maxime, Consiliul Superior de Aparare a Imperiului, s-a intrunit de urgenta, intr-o noapte, pe la orele 2 AM, in jurul unui gratar, pentru a vedea ce este de facut pentru a iesi cu bine din situatia de criza. In urma aprigelor dispute, si a multor doze de bere fara alcool consumate, s-a hotarat in unanimitate: Vom cuceri Dacia, pentru ca acolo este ovas din belsug, iar taxe nu exista!

    Primul general care a calcat pe pamantul Daciei, Desavarsitul , a ramas pur si simplu fermecat de frumusetea acestor locuri. Izvoarele istorice afirma ca Desavarsitul nu si-ar fi revenit nici chiar in zilele noastre.

     

    post-1252-0-33774000-1334158108_thumb.jpg

     

    Lucrurile nu au fost deloc simple pentru generalul roman, el s-a lovit de opozitia darza a tarabostesului dac, pe nume Dune.

     

    post-1252-0-88825700-1334158433_thumb.jpg

     

    In urma unor negocieri dure si sangeroase, Dune s-a lasat cucerit de armata romana, dar, cu o conditie: niciun legionar roman nu are voie sa treaca Podul lui Apolodor cu mai mult de doua pachete de tigari!

    Desavarsitul s-a asigurat ca acest acord va fi respectat cu sfintenie, si ca urmare, l-a numit ca sef de operatiuni speciale pe pod, pe Generalul Razorian.

     

    post-1252-0-24558700-1334158839_thumb.jpg

     

    Cele doua pachete de tigari legale, cum era si normal, s-au terminat rapid, si legionarii romani au inceput sa se plictiseasca, si asa au trecut la agatat fete dace, care au devenit rapid victimitze ale propriilor lor sentimente. Acest episod este unul de importanta vitala, pentru ca vorbim chiar de Geneza Poporului Roman.

     

    post-1252-0-70594000-1334159369_thumb.jpg

     

    Acest taram al fagaduintei nu a fost cucerit niciodata in totalitate, au existat spatii geografice vaste care nu au avut de a face cu influenta romana. Landurile respective erau locuite de catre Dacii Liberi, al caror lider neinfricat era Contele de Neanderthal Fashion Stella - pe scurt NFS.

     

    post-1252-0-55449900-1334159824_thumb.jpg

     

    Desavarsitul si Contele de NFS, au semnat un tratat de buna vecinatate, si chiar au pus bazele unui sistem de comunicare intre cele doua provincii, un fel de forum arhaic, ce se baza pe tobe. De bunul mers al forumului s-a ocupat cu succes, un comisar european, delegat din partea Uniunii Europene, Comisarul Lorenzo de Ivesti.

     

    post-1252-0-61035900-1334160405_thumb.jpg

     

    Cam astea ar fi rezultatele primelor cercetari, o sa vad ce mai descopar in zilele urmatoare.


  12. Nefeseu' reusi sa egaleze performantele bahice ale adminului inhalator, plecand la culcare relativ repede... i s-o fi urcat la cap berea fara alcool pe care o studiaza deja de prea mult timp? El afirma ca nu i s-a urcat si nu la cap, doar l-a facut sa doarma de cinci ori printre reprize de shushu si cu gandul la Presidentul cel tradator.

     

    Presidentul tradator, e putin lovit in... procesor! -nah ca am gasit rima! :) Cred ca presedintelui tradator, i s-a urcat la cap berea fara alcool a stapanului. :D


  13. Daca tot admitem ideea ca drumul face parte din intalneala, sa notam ca inregistraram un nou record de consum cu Polo, pe undeva sub patru litri la suta, pe baza de navigatie cu vele, datorita vantului care batea din spate cu 70-80 km/h de ne zburara si pupaturile de desparteala de pe obraji.

     

    Eu ma declar fan al benzinei de la sarbi, cred c-o aditiveaza cu rakia ca mi-a iesit cel mai mic consum de cand am masina (desi n-am menajat-o deloc).

     

    Io nu am alimentat la sarbi, da' tot consum record a iesit, benzina mea fiind aditivata doar cu...vant.

 

×
×
  • Create New...