Jump to content
Sign in to follow this  
panzer

Far Cielo Spart

Recommended Posts

Zilele trecute, la spalatorie am constat o gaurica in farul dreapta! Urma de impact cu piatra e clara dar gaura efectiva e de marimea unui varf de mina de pix (cam 2mm in diametru). De fapt atentia mi-a fost atrasa de condensul din interiorul farului altfel n-as fi remarcat.

 

Stiam ca n-am pozitie pe dreapta, dilema este daca becul s-a ars din cauza condensului (caz in care ma astept la recidive) sau n-are legatura.

 

Possible course of action:

- schimbat far pe casco

- schimbat doar sticla far (daca se poate, sunt vizibile clemele de prindere deci ar trebui sa se poata) eventual tot pe casco

- lipit "after market la specialist" cu o solutie de lipit pe geam (A+B sau ceva de genul asta)

- carpit cu ceva chit siliconic, home made by mandea

 

La 3 zile dupa spalat si fara averse in Bucuresti condensul a disparut. Inclin sa il lipesc singurel dar nu stiu in ce bube cu mecanismul farului as putea da.

 

Cat balamuc pt o gaurica asa de mica! :D

 

Ceva sfaturi?

 

Thanks!

Share this post


Link to post

Lipeste-l singur si lasa-l asa.Va merge fara probleme.

Share this post


Link to post

Am avut si io exact la fel o problema cu sticla de la far la Cielo (dar nu era gaurita si nu intra apa)l si l-am schimbat pe Casco. Nu au schimbat sticla ca nu s-a putut, nu ma intreba de ce ca nu stiu. Mie mi s-a parut ca se poate schimba sticla numai.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Sticla e lipita bine si iese greu, sa nu zic deloc :)

 

Clemele alea par sa fie de siguranta, ca de tinut geamul nu-l tin. N-am reusit inca sa scot vreun geam. Poate termic?

Share this post


Link to post

Am patit acelasi lucru si l-am schimbat pe Casco. Chestie de 45 minute =hartii cu agentul + inlocuire. Decizia e a ta.

Share this post


Link to post

S-a rezolvat cu Poxipol. :)

Merci ovi_jer

Share this post


Link to post

Aceiasi poveste, mi-am furat o piatra-n farul sting si l-o perforat . L-am observat la timp si i-am lipit banda transparenta (scoci) pina una alta sa nu ia apa sau alte impuritati .

 

N-as prea schimba "sticla" farului pentru maruntisul ala avind in vedere ca ambele faruri is in conditii foarte bune, montate noi cu citiva ani in urma si inclin a remedia stricaciunea.

 

Nu am lucrat inca cu poxipol, face toti banii sau sint alte produse mai de incredere ?

Share this post


Link to post

Eu sunt multumit de poxipol transparent, in general. Il folosesc destul de frecvent. Este drept, nu l-am incercat pana acum pe sticla farului. Probabil ca mai buna ar fi solutia care se foloseste la sparturile din parbriz.

Edited by smv

Share this post


Link to post

Foloseste super glue daca este fisurat, iar la gaura mastic transparent, dupa uscare pui superglue pe margini. Cand dai cu superglue nu trebuie sa degresezi, ca acesta se activeaza mai bine la umiditate / grasime. Este foarte bun si cel mai ieftin ...de 50 bani.

Edited by TICOlos

Share this post


Link to post

Nu-i fisura, nu-i crapat . Ii o gaura micuta undeva pe centru farului o idee mai sus . Am rasfoit net-ul si observ ca sint pe piata diferite produse pentru astfel de situatii, printre care un produs numit risina expres pentru a astupa astfel de perforari.

 

Apoi mai sint baietii ce se ocupa de parbrize (is zinlic prin parcarile super-marketelor) ce probabil mi-l rezolva rapid si intr-un mod profesionist . Nu grabesc situatia, cel putin de moment nu, pina ce-i gasesc un leac cit de cit profesionist ca parca nici cu atipdu-n far n-as sta .

Share this post


Link to post

Cel mai profesionist mod e sa schimbi sticla. Nu stiu la tine cum e, dar in ro nu cred sa dai mai mult de 30 lei pe o sticla de far.

Share this post


Link to post

Intr-adevar, Geo, ideal ar fi schimbata sticla doar ca nu gasesc de moment, cel putin dupa cautarile efectuate pina in prezent. Faruri complecte se gasesc la un ~13.ooo Ft/buc dar sticla doar ... nici urma . Ale mele au fost fixe din fabrica, iar cind le-am schimbat cu astea noi , am ales modelul reglabile iar de restul instalatiei m-am ocupat eu (motorase, cablaje, comutator ...) cap - coada. Ei bine, la timpul ala am optat pentru DEPO ce au nitel diferita imparteala ca model pe sticla comparativ cu alea originale cu care o venit trasura. Le am inca si pe alea vechi (in ambalajul astor noi) si as putea sa-i schimb sticla si la revedere insa, avind acea diferenta de care aminteam anterior ... nu cred ca o sa-mi placa asa ca , prefer a umbla cu el "cirpit" de nu-i gasesc acelasi model .

 

Mofturi, pitici nene ... sa nu crezi ca-i asa simplu ...

 

:mrgreen:

Share this post


Link to post

...mai sint baietii ce se ocupa de parbrize (is zinlic prin parcarile super-marketelor) ce probabil mi-l rezolva rapid si intr-un mod profesionist .

 

Eu as merge pe varianta asta. Mai putina bataie de cap, cu rezultate probabil mai bune decat in regie proprie. Eventual si cu vreo garantie. ;)

Edited by NFS
  • Like 1

Share this post


Link to post

Cu siguranta, NFS . Is in domeniu baietii, stiu ce si cum sa foloseasca si-apoi de ei nu o scot la capat ... eu nici atit . In vreo ora ajung si pe la ei (ca tot am drum incolo) iar de-s in zona stric o intrebare de moment macar sa am idee de se poate ori ba. Am mai fost la ei in trecut cu parbrizul unei ragalii ce l-au rezolvat iute si destul de ok as zice . Un ~5000ft interventia din cite retin, doar am si o carte de vizita de-a lor pe undeva .


 

LE.

 

Problema-i discutata si ramine a fi rezolvata . N-am fost cu trasura in cauza ca as fi rezolvat-o pe loc astfel, ramine ca in viitorul apropiat s-o doctoreasca . Spune meseriasul ca la faruri lucrurile stau nitel altfel decit la parbrize, sticla fiind dintr-o singura bucata si nu in straturi ... ceva mai greu a face sa dispara dar de plombat orificiul in cauza nu se pune problema. Mi-s curios de lucrare .


La cite editari am dreptul de se permite intrebarea ? :mrgreen:

 

Am comis-o, am dat fuga s-o rezolve . Ce-a putut sa-i faca e sa degreseze bine zona urmat de un strat de solutie ce foloseste la parbrize , dupa care un soi de folie, iarasi solutie si iarasi folie . Mai mult nu prea are ce sa-i faca dar m-o asigurat ca n-o sa intre apa si nici nu se desprinde ce o lipit acolo. Ramine sa mai rasfoiesc dupa o sticla noua si sper sa gasesc acelasi produs . Apropo, lucrarea meseriasului fu free .

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...