Jump to content
Sign in to follow this  
MR_A

Cateva Probleme La Cielo Gle 96... help

Recommended Posts

Salutare.

Am cumparat de fro 4 luni un cielo gle 96 .178.000 km..si are cateva probleme... :( .As dori sa stiu ...(posesorii de cielo) daca ati avut astfel de probleme ..si cum le a ti rezolvat.

 

Probleme :

1.pierde apa (nustiu pe unde..ca nu face balta.)dar se goleste vasu c am la o saptamana :( Bag in jur de 8-10 litri pe luna.

 

2.franele nu prea tin...si pedala este foarte moale (se apasa aproape pana jos).

 

3.Motorul este foarte lenes desi ajunge la viteze mari (am mers cu 170 km/h dar duce si mai mult..)..In schimb ...am incercat sa vad in cat timp ia 100 si m am lasat pagubas :( . Masina nu raspunde..nici daca apas brusc pedala pana jos. (nu este datorita treptelor necorespunzatoare vitezei.deoarece am incercat sa o turez intr o viteza pana la 3500 ture si sa calc pedala brusc..nici o diferenta . (Scoala am facuto pe matiz..si pot spune ca ala se accelereaza de 2 ori mai repede)  <img src= ("> (am mai condus si alte masini din clasa de viteza la cielo...Super nova..etc..si toate...sunt mult mai nervoase decat a mea )

 

4.Faru drept..se rupsese ciuperca din el. Am prinso inapoi...dar bate spre varful copacilor din dreapta..si miraculos..orbeste si pe toti de pe contrasens (faza scurta) drept urmare..merg noaptea cu pozitia si un proiector ) :lavolan:

 

Ahh da...uitasem sa mentionez...desi nustiu daca e inportant.. Se creaza presiune in rezervor (cand desurubez busonul ...iese foarte mult aer). Nustiu daca e normal..dar eu la alte masini nu am vazut sa faca asa.

Edited by MR_A

Share this post


Link to post

Salut

Si eu am din martie anul asta un Cielo 96. Privitor la frane si ale mele erau slabe dar am schimbat lichidul de frana si le-am aerisit si acum sunt cat de cat bune (nu te astepta la nu stiu ce frana ca nu o sa o ai niciodata pe Cielo din 1996  <img src= ("> ). Dupa ce am citit pe acest forum am folosit numai benzina OMV 100 si sa stii ca o sa vezi diferenta. Incearca oricum cu o benzina buna daca aceasta ti se pare scumpa. La kilometrii astia sa te pregatesti ca incepe sa-ti ceara una alta. Bafta.

Share this post


Link to post

Mersi pentru sfat :) .O sa incerc sa schimb lichidu si sa o aerisesc...

Stiu ca are multi km...dar masina nu e forjata..Asa probleme nu am avut cu ea..am facut fro 5 mii de cand am luato...si tot ce a fost nevoie sa i fac...sa i reechilibrez rotile (asta datorita catorva hauri (gropi/santuri) luate noaptea datorita mersului decat cu pozitia  <img src= ("> .

In rest..masina nu ma suparat... (bineinteles cu exceptia problemelor de mai sus care erau acolo de cand am luato)

Share this post


Link to post

fa-i si tu un reset la ecm, vezi ca e procedura data pas cu pas pe un topic pe aici pe undeva, schimba-i filtrele de aer si de benzina, eventual vezi si bujiile. Cu apa poate fi nasol, vezi sa nu fie cumva garnitura de chiulasa... observa fumul la esapament cu motorul cald, sa nu fie alb... si uleiul sa nu aiba spuma. Daca nu ai nici o astfel de problema verifica toate colierele si in special cele de la radiator si calorifer. E posibil sa pierzi doar in mers, atunci cand instalatia de racire este in presiune, pe la o componenta care este normal fierbinte si atunci se evapora si nu vezi balta. Incearca sa te uiti cu motorul mergand dimineata, rece si sa observi eventualele pierderi.

Pierderea de putere si demarajul prost pot fi si din cauza discului de ambreiaj...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

I ti multumesc si tie pentru reply..am citit cate ceva pe forum..si cred ca o sa incerc sa i dau un reset  <img src= ">

Share this post


Link to post

Pierderea de apa poate sa fie din cauza garniturii de chiulasa , te poate duce mult asa insa sfatul meu este sa te duci cat mai repede la service.Poti verifica si presiunea , injectoarele etc..

Share this post


Link to post

Pierderea de apa nu inseamna neaparat garnitura de chiuloasa bulita. Iti spun din experienta. LA o garnitura de chiuloasa bulita inseamna un fum albicios la esapament (cu vapori de apa adica) si un mers mai prost al motorului. Eu aveam pierderi de lichid pe la garnitura pompei de apa si nu se vedea sub masina nimic. Curgea numai cu motorul pornit si se evapora. De asemenea, vezi si radiatorul sa nu aiba vreu por.

Cel mai bine te duci la un service daewoo si pui masina pe un tester. Iti zic aia imediat ce are.

Succes. :thumbl:

Share this post


Link to post

Mersi..o sa verific si pe la pompa de apa cand merge... :) Cu service ul ..va trebui sa o aman putin ( ca stau mai prost cu banii) :( Si daca ajung cu ia acolo..trebuiesc cateva milioane bune bagate  <img src= (">

Share this post


Link to post

Cu presiunea din rezervor nu-ti face probleme, s-a discutat - e normal fie sa "traga", fie sa "sufle", in functie de mai multi parametri: temperatura exterioara, cantitatea de benzina din rezervor si altele.

Share this post


Link to post

1.Verifica seara sau noaptea ca poate ziua nu iti dai seama : da drumul la caldura si sursa de aer pe parbriz si vezi daca se abureste.E posibil sa ai caloriferul de caldura fisurat.

2.Schimba lichidul de frina si verifica sabotii pe spate,placutele pe fata si frina de mana sa tina la 3-4 dinti.

3.Mergi la in service la o scanare pentru o buna diagnosticare a injectoarelor eventual revizie ,schimbarea filtrelor de aer si benzina,bujii,etc.

4.Verifica daca becul in farul respectiv este montat corespunzator sau daca a fost lipit la fel de unde a fost rupt.Inainte batea bine?

E normal sa aiba presiune la desfacerea busonului pentru ca modelul acela de cielo nu dispune de canistra de vapori.

Share this post


Link to post

Va multumesc mult pentru sfaturi si informatii :drinkers: .

Astazi..cu putin noroc..poate ajung cu ea la service..Sa rezolv problema cu apa si franele (eventual si o diagnosticare..sa vad de ce nu se tureaza cum ar trebui motoru) :)

In rest ..problema cu faru..m am interesat la magazin..Si nu se gaseste decat far cu totu la 1500.000  <img src= ("> (va trebui sa cumpar unu...si un proiector la inca fro 500-600) :wallbanger:

Share this post


Link to post

si eu folosesc un cielo din 98. aceeasi surpriza am avut-o cu presiunea din rezervor cand deschideam capacul. daca l-a inceput m-am speriat, dupa aia am zis ca-i normal... dupa ce m-am obisnuit.

are cineva vreo idee cat costa o revizie la service-urile din bucuresti ? masina merge bine, dar vreau asa, sa vad daca are vre-o buba.

Share this post


Link to post

Presedinte..daca ajung cu ea in service..o sa ti spun diseara cam cat te costa :)

Share this post


Link to post
Presedinte..daca ajung cu ea in service..o sa ti spun diseara cam cat te costa :)

 

 

10x man.

...abia astept sa-mi amanetez o parte din salariu :uff: . sper sa nu coste prea mult :osanale:

Share this post


Link to post

Daca nu ai probleme la ea...decat sa ti o testeze..nu cred ca e mai mult de cateva sute de mii :)

Share this post


Link to post

Sory presedinte..dar nu am ajuns la service.. :( sa ma anunti si pe mine daca te duci..cat e verificarea :)

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Problema ta cu franele cred ca nu este de fapt o problema - pentru ca din cate am vazut eu, cam toate GLEurile au franele destul de slabe. Si eu am avut un GLE pana acum 1 luna si l-am schimbat cu un EXE - vreau sa iti spun ca prima data cand am pus frana am muscat din volan (WOW) - am inteles ca EXE au alte etriere si/sau discuri ventilate (sau ceva de genul).

In rest numai de bine despre GLE - mai ales daca l-ai luat de la cineva care l-a ingrijit inainte, e putin mai economicos decat EXE, ceea ce e OK daca mergi mult prin oras !

Share this post


Link to post

Nustiu..ieri i am aerisit franele..si nici o diferenta..pedala este tot foarte moale.

Am facut proba la 50...Am calcat pedala brusc..sa dus pana aproape de tabla...si rotile nu s au blocat.

:wallbanger:

Share this post


Link to post

Ai aerisit frinele sau ai schimbat lichidul?Sabotii cum sant?

Share this post


Link to post

1. ... si eu am avut pierderi de apa si nu vedeam pe unde curge... m-am speriat s anu fie de la garnitura de chiuloasa asa cum zicea lumea pe aici... a fost in final pompa de apa... a cedat nervos dupa 1 luna de zile de cind incepuse sa piarda apa.

 

2. Eu am schimbat etrierele cu totul si mi-am pus de Lanos. Acum se simte... alta viatza.

 

Salutare.

Am cumparat de fro 4 luni un cielo gle 96 .178.000 km..si are cateva probleme... :(   .As dori sa stiu ...(posesorii de cielo) daca ati avut astfel de probleme ..si cum le a ti rezolvat.

 

Probleme :

1.pierde apa (nustiu pe unde..ca nu face balta.)dar se goleste vasu c am la o saptamana :(   Bag in jur de 8-10 litri pe luna.

 

2.franele nu prea tin...si pedala este foarte moale (se apasa aproape pana jos).

Share this post


Link to post

I am facut aerisire..fara sa schimb lichidu. sabotii cred ca sunt si aia dusi..ca la 20 daca trag frana de mana...nu se blocheaza rotile.

Cred ca o sa trebuiasca sa i iau placute frana,saboti...si sa i schimb lichidu. (sper ca asta sa rezolve problema cu franele).

Si ramane problema cu apa...sa verific si eu pe la pompa de apa.

O chestie care am observato...motorul prezinta urme de umezeala...in partea dreapta...pe chiulasa .si ulei nu este..ca nu arata asa...dar nici apa nustiu de unde ar putea sa curga de acolo.( nu este nici de la garnitura de chiulasa...ca masina merge rotund..si nu fumega.

Edited by MR_A

Share this post


Link to post
2. Eu am schimbat etrierele cu totul si mi-am pus de Lanos. Acum se simte... alta viatza.

:o fftopic: Numai de curiozitate intreb si eu cat te-a costat sa pui etriere de Lanos?

In plus eu am ramas cu impresia ca la Cielo problema cea mai mare ar fi franele de pe spate, nicidecum cele de pe fata. :scarpin: ...

Share this post


Link to post

La faza cu franele trebuie sa verifici partea de franare de pe fata: placute(punei originale DAEWOO nu spaniole ca-s varza), glisoare, pistonase etrier, sigur merge numai intr-o singura placuta. Schimba lichidul de frana ( pune SHELL ca altfel iti arde toate garniturile), aeriseste cum trebuie ( dr. spate - st. fata - stg. spate - dr. fata), vezi tamburii ( ferodoul de pe tamburi) spate. Incearca pe iarba uda cum tine frana care blocheaza si care nu ( cineva de afara sa vada). La treaba cu motorul... ECM-ul controleaza acceleratia. Degeaba dai "PODELE" ca el tot cum stie da comanda la injectoare (se citeste pozitia la axa cu came, pozitia la pedala de accelaratie etc) Incearca o accelerare lina, simti tu cumtrage si o sa vezi ca-ti place. Eu am fost la service am pus-o pe scaner mi-au zis ca am injectoare infundate, mi-au reglat avansul de vreo 10 ori si...nimic. Am schimbat cureaua de distributie si hopa.Am reglat iar avansunsul si mai naspa. I-am mai dat eu un pic si dupa aia la 120 pe accelarare a ramas cumnatu in urma cu LOGANU cu gura cascata. Si apropo, cielo are motor de turatie... de la 3000 de ture rupe. Atat nu da podele ca degeaba!

Share this post


Link to post

la frane am si eu probleme mari nu stiu daca ma poate ajuta cineva de pe forum.... :( :( acum cateva zile aveam frane slabe... am schimbat toate garniturile posibile de la pompa de la roti fata spate schimbat placute tamburi nu pierde lichid pe la nici o roata am incercat sa schimb si pompa cu una noua nimic nimic nu mai am frane deloc trebuie sa fac 10 pedale sa o pot oprii dupa 10 pedale tine un pic apoi iar cade pedala la podea nu pot sa imi dau seama ce are am dus-o pe la mecanici... nimic mai bata ca mine daca ma poate ajuta cineva va roog mult

 

Share this post


Link to post

Aerisirea sistemului de franare s-a facut? Fara pedale, prin vidare, eu pentru asta folosesc o seringa de 50ml si un furtunas, cuplez furtunasul pe aerisitor si pe seringa si trag incet depistonul seringii. Mai ales pe spate ca e traseul lung si daca faci pedala iti blocheaza supapele alea limitatoare lichidul spre spate si nu se aerisete bine. Tragi 2 seringi din fiecare pistonas, lichidul daca este curat il pui inapoi in borcanul pompei de frana.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...