Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Duze stropitoare de TICO montate pe MATIZ

Recommended Posts

Asaaaaaa ... astazi, de nervi  <img src= "> ca nu am gasit filtru habitaclu, am pus in aplicare un plan mai vechi :wink: : montare duze duble stropitoare parbriz de Tico pe Matiz (le-am luat pe ultimele 2 din magazinul de pe Grivitei!); treaba e mama simplitatii :oops: :

-se desfac bratele stergatoarelor,

-se demonteaza grila de plastic (5 suruburi sus, sub capacelele alea rotunde, 2 suruburi jos, in jgheabul capotei, central, + 2 bolturi expandate de plastic in extreme),

-se scot duzele originale (au clipsuri de plastic pe spate),

-se deconecteaza de la furtunele,

-se fac niste crestaturi mici pe directie perpendiculara celor existente, deoarece duzele de Matiz au clipsurile orientate perpendicular pe axa masinii, pe cind cele de Tico au clipsurile orientate paralel cu axa masinii :roll: ,

-se razuiesc cu un cuter micile postamente (0.5mm) pe care stau duzele originale, deoarece cele de Tico sint sensibil mai mari, au baza trapezoidala si au si garnituri,

-se conecteaza duzele de Tico,

-se clipseaza in locas,

-se monteaza grila de plastic, incepind cu cele 5 suruburi de sus, apoi cele 2 din jgheab; cu bolturile expandate se procedeaza astfel: deoarece "diblurile" ramin cracanate :lol: , se string cu o litza la care se lasa un capat mai lung, se infig in gaura, se trage de capatul litei pentru a le elibera, se string bolturile,

-se prind la loc bratele stergatoarelor, in pozitie cit mai apropiata de cea initiala (vedeti urmele pe parbriz!) :D ,

-se face reglajul duzelor, cu un ac de cusut mai groscior.

 

VOILA' :!:

Share this post


Link to post

shi avantajul??

acuma ai 4 jeturi, k la mashinile mari, huh? :aplauze:

Share this post


Link to post

Am vazut si eu diferenta intre 2 si 4 jeturi, se simte... Daca nu e scumpa treaba, merita. Parerea mea, din exterior...

Share this post


Link to post

Ah! ca am uitat! 1 buc. duza de Tico costa 54.000ROL, toata treaba m-a costat 108.000ROL + 1/2h montajul (in timpul asta am gresat si mecanismele sergatoarelor, cam scirtiiau) + 20' reglarea jeturilor. In 10' am montat si suportul de suport de numar ... e misto asa mai buzata!

Share this post


Link to post

:lol:

 

Mi-a venit o idee trasnet, derivata din ideea lui Flex: montez si eu o duza de MAtiz pe Tico!!! :P O sa am un singur jet...dar stiti voi...conteaza calitatea, nu cantitatea...

 

 

 

just kidding...!..? :gothigh:

Share this post


Link to post

mai bine dam inca 2 gauri in capota, mai punem inca 2 stropitori si avem 6 jeturi.

Share this post


Link to post

bey...nu'l luatzi in râs pe flex, ca el a avut o idee mishtoaka...

pe reno am shi io 4 jeturi, pe MTZ doar doo, iar ala din stanga cam bate al naibii prin shtergator, asha pozitzie imbecila i'au gasit..

merita sa incerc shi io dupa ce ma voi plictisi de alte kestii (montat lumina in scrumiera, temporizator, etc, etc..)

Share this post


Link to post
mai bine dam inca 2 gauri in capota, mai punem inca 2 stropitori si avem 6 jeturi.

 

Asta da tunning :D ! mai ales ca tre sa mai pui doua motoare, doua rezervoare si ...inca o baterie ca sa duca atita motoräraie...

 

Ca sa revenim on topic, cu ceva timp in urma am facut o mica isprava: pentru ca nu'sh de ce nu mai dadea apa prin duze, desi le curatasem, m-am uitat eu p-acolo si am vazut pe furtun intercalat un mustiuc negru, care avea la una din intrari o biluta si un arculetz parca. Deoarece nu am inteles rostul lor acolo, le-am scos naibii de tot, ca oricum pareau ca obtureaza cursul apei, si de atunci merge super bine tzisnitoarea! :D Sa m-astept la ceva nasol? :|

Share this post


Link to post

hehe, nuuu!

asha a patzit tata la volvo (v40..)

se numeshte supapa anti-retur, sa nu se intoarca apa pe furtunashe.. am scos'o shi am pus un T d'ala mic de plastic alb, luat de la magazinul de piese dacia (2-3mii, parca) shi merge brici (la forum auto - dealer volvo era cam 400mii kkt'u ala)

Share this post


Link to post

Bravooooo Flex! De data asta ai fost cu un pas inaintea mea.

De cand am cumparat Matizul tot vreau sa inlocuiesc stropitoarele de parbriz cu cele de la Tico. Pe Dacie am avut ani buni montate stropitoare de Trabant si a fost excelent. Jeturile centrale chiar se incrucisau. Spalam parbrizul in una sau doua secunde.

Ma bag si eu imediat cum gasesc. Cam greu in Constanta cu piesele de schimb (si cam scumpe pe la excrocii cu magazinele - 1135000 am dat pe tableta de la portbagaj, ca la service m-au tinut cu vorba doua saptamani)

Share this post


Link to post

Vreau shi eu, cine-mi cumpara shi mie? (duze duble stropitoare parbriz de Tico)

Share this post


Link to post

Vreau si eu, da' numa' una, ca as vrea sa stropesc dublu numa pe partea mea? :lol:

Share this post


Link to post

Gata, montate aseara 60min, ...au intrat la fix sau Flex :lol: ...

Share this post


Link to post

Bine-bine, da de reglat le-ai reglat cum trebuie? te chinui nitzel, dar chiar pot fi dresate sa bata pe sub/pe deasupra/printre brate exact pe parbriz, sa nu-i stropesti viziera lui Marci :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Bine-bine, da de reglat le-ai reglat cum trebuie? te chinui nitzel, dar chiar pot fi dresate sa bata pe sub/pe deasupra/printre brate exact pe parbriz, sa nu-i stropesti viziera lui Marci :lol:   :lol:   :lol:

 

:o fftopic: :oops: :oops: Cine shtie cunoashte

:ontopic: De reglat...Dragos plssssssssssssssss :lol: :lol: Mama lor numai pe parbriz nu vor sa stropeasca  <img src= ">

Share this post


Link to post

Gata, montat duze de Tico pe Matiz. Se regleaza mult mai bine directia jetului. Daca stiam asta o faceam din prima zi. Oare cei de la fabrica merg cu alte masini, n-au vazut diferentza ?

Share this post


Link to post

cat va invidiez ca aveti 4 jeturi si eu doar doo  <img src= (">

Share this post


Link to post

:-? Hmmm, pai la Tico dupa cum vad ai un singur jet central. Numa bine mai dai inca 2 gauri in stanga si in dreapta duzei din mijloc , le montezi acolo, faci adaptarile necesare la furtunaraie si o sa ai 6 jeturi, nu 4. Tico cu 6 jeturi pe parbriz. :dizzy: Da tre sa rezoli problema cu rugina care ar putea sa apara acolo.

eu nu ma grabesc sa-mi schimb asa mustioacele, pentru ca la mine oricum se duce repede zeama de parbriz (am o obsesie sa fie suprafata vizibila luna), si , decat sa salt de doua ori mai des capota... :rolleyes: , si asa, cam la doua saptamani fac plinul la rezervor.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Cumparat 2 bucati de duze de tico, pret 32.ooo ROL/buc, si cum am mai spus undeva, o sa montez mai multe chestii dupa revizia de 5k de km (avertizor faruri aprinse, deschidere interior hayon, duzele, lumina temporizata). numai bine.

Share this post


Link to post

Sambata am montat stropitorile de tico pe matizache. Inca o data super indicatiile lui Flex, timp montat 25 min, reglaj jet 5 min aprox, Se simte diferenta intre 2 si 4 jet-uri, urmeaza restu de montat...

Sorrz pt post dublu...

Edited by claz

Share this post


Link to post

Si eu si eu. :banana: Mi-a luat o ora jumate, cu tot cu drumul in Cora dupa cheia cu care sa desfac piulitele la stergatoare. Multumiri pt idee :osanale:

Share this post


Link to post

eu am o idee si mai. a incercat cineva si altfel de duze?

de exemplu cele de skoda care au si o mica turbina si fac o ploaie pe parbriz. daca incearca cineva sa-mi zica si mie cum se potrivesc si de unde se pot cumpara.

Share this post


Link to post

Stiu pe cineva care are un Matiz si a pus duze de Skoda Octavia si e fenomenal.

Am vrut sa imi pun si eu pe Tico, dar nu pot pt ca trebuie minim 2 ca in cazul matizului.

Ca sa revin putin cele de Skoda nu dau jet ci pulverizeaza o linie de apa pe parbriz, iar in cazul matizului cu 2 astfel de pulverizatoare efectul este mult peste cel scontat iar de curatare nici nu intra in discutie pentru ca se face mult mai bine avand o suprafata umeda mult mai mare.

Referitor la pret am inteles ca 2 astfel de bucati ajung cam la 28 RON la orice service VW, dar nu sunt sigur 100%.

Km multi la toata lumea :lavolan:

Share this post


Link to post

wow gt to have them. deci se poate. cum dau de un service imi iau(si nu e o linie de apa, stropeste TOT parbrizul deodata cu o ploaie fina)

Share this post


Link to post

Duze stropitoare de TICO montate pe ... TICO

post-1089-1135012353_thumb.jpg

post-1089-1135012388_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...