Jump to content

Sign in to follow this  
VAXXi

Bec Rosu Baterie Aprins

Recommended Posts

Ieri, venind de la Moeciu, după Comarnic încolo, când a început viscolul, mergeam bine mersi, faruri şi proiectoare aprinse. Deodată se aprind becurile de la frâna de mână şi cel de la acumulator (ambele roşii, deci :aoleo: ), concomitent cu o scădere a intensităţii de luminare a bordului.

 

Primul gând "s-a dus alternatorul sau cureaua", pun avariile, merg uşor să găsesc un loc de parcare. Opresc cu Satori, ne uităm (deja înjuram, auzisem un fluierat suspect de la plecare, dar am dat vina pe frig şi bănuiam curelele îngheţate), nimic. Dar cum şalupa mea are personalitate proprie, până să opresc în parcare, şi-a revenit în vreo 5 secunde singură ! s-au stins becurile, s-a aprins la loc bordul.

 

Azi service, evident.. din fericire alternatorul este ok (citez de pe hârtiuţa de la tester: ondulaţie bună, tensiune regulator 13.92V bun, voltmetru tensiune 14.02V bun). Am schimbat curelele de la alternator şi AC (erau îmbătrânite), şi gata :D

 

A, edit: 1.2 milioane total, cu curele, un furtun (ăla cu 3 craci, deşi are doar 15 mii km, era copt) şi manoperă, plus o mică constatare, ocazie cu care am aflat că am un burduf de planetară rupt şi bucşile de la puntea spate duse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceva asemanator am patit si eu, cu becurile, din pacate pt. mine a fost de vina releul de incarcare, care dracia :twisted: a fost vreo 2 mil.. + manopera de la service. Ei, altceva vroiam sa spun, aia de la service mi-au spus ca asta s-a ars ca nu era strans si era un contact imperfect. Vezi totusi sa nu ai o problema asemanatoare, sa faca contact prost si sa te trezesti la un moment ca se duce de tot, ca nu-i ieftin deloc pt. ce face..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I-am pus să se uite, să răsverifice, să testeze (inclusiv scanner)... totul în regulă. Mecanicul a zis că şi cureaua mai ducea ceva, şi ar fi fost din cauza apei sau a condensului, dar pentru cât costă cureaua, nu m-am mai încurcat şi-am schimbat-o.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema mai mare ar fi burduful de la planetara.Probabil ca urmeaza si capul de planetara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt deja programat la service pentru înlocuire ;)

 

În schimb, ce mă cam nelinişteşte e faptul că scoate alt zgomot cureaua decât înainte... nu mai fluieră, dar are un alt sunet. O fi normal ? Durează până se "rodează" ? :scarpin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate nu era de la curea sau poate nu e numai cureaua.O fi vreunul din rulmentii de la intinzatoare sau poate e numai ruguna de pe fulii.

Incearca cu incredere wd40 sau ceva asemanator sa dai pe fulii si curele in timp ce merge motorul mai ales la ac dar ai grija sa nu stai in raza lor pt ca arunca putin in sus cand dai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aham, multam' :thumbl:

 

Dar daca dau cu WD40 pe fulii, nu alunecă bietele curele pe ea ? mă refer la cea fără dinţi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dar daca dau cu WD40 pe fulii, nu alunecă bietele curele pe ea ? mă refer la cea fără dinţi :)

 

Ba cam aluneca. La inceput, cand e cureaua noua, e normal sa aiba un fasait usor... pana se "obisnuiesc" marginile! :-D (cele dintate - nu!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aluneca foarte putin cand dai apoi isi revine in cateva secunde apoi dispare si zgomotul acestora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am înţeles ! mulţam' frumos :thumbr:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ascultând mai atent de-aproape motorul (e prea bună izolarea asta fonică domnule :P ), e un zgomot prea ciudat, ca un "orăcăit" (altă metaforă n-am găsit), şi parcă motorul merge O să trec pe lista de chestii pentru service, împreună cu o verificare de PCV/IAC şi curatare de injectoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aşadar şi prin urmare, m-a lăsat bateria azi  <img src= ">

 

A pornit ok dimineaţa, seara ... pauză. LED-ul bateriei era roşu, se aprindeau martorii, dar când dădeam la cheie se stingea totul. Electromotorul nu se învârtea, alarma chiţăia (când voltajul bateriei scade sub nuştiucâţi volţi, începe să urle preventiv cică :roll: ).

 

În fine, era clar că bateria e de vină. M-am dus, am cumpărat alta (cea veche era de 50 Ah, asta nouă ... Vecter, parcă, de 62 Ah). Am montat-o, cu chiu cu vai (aveam doar un patent la mine). Când am pus şi borna de masă (ultima), a chiţăit o dată alarma, ceea ce mi-a trezit nişte amintiri neplăcute.

 

M-am urcat, am pus contactul, s-au aprins becurile martor f. strălucitoare, eu foarte încântat, când începe brusc să sune alarma :lol: pe motiv că am schimbat bateria. Nici de plecat nu puteam pleca cu maşina, pentru că alarma blochează şi pornirea motorului. Norocul a fost că mi-am amintit procedura de resetare a alarmei :rastabanana: şi am reuşit în sfârşit să plec de-acolo.

 

În concluzie, deşi alternatorul e verificat, curelele sunt schimbate şi se învârt, mie tot nu-mi încarcă acumulatorul :scarpin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce să am ?!?! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am patit saptamana trecuta ceva asemanator cu bateria dar fiind noua mi-a dat de gandit ca e din alta parte.Asadar incarca cand 14,2v cand 12,8v.Masor plusul de la alternator si era constant 14,2v.Pun voltmetrul pe bateria si ma apuc sa misc de cablul de la plusul bateriei la plusul alternatorului si am vazut ca tensiunea varia in functie de cum miscam cablul.Asadar m-am dus si am cumparat unul de camion ca altul nu am gasit si nici nu m-am omorat cu cautatul si l-am montat in paralel cu celalalt si acum totul e ok.Tensiunea e aceeasi si pe baterie si pe alternator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excitatie... adica chiar daca releul regulator este bun dar nu primeste o tensiune de ... excitatie... :oops: nu pleaca si deci nu iti incarca chiar daca atat alternatorul cat si releul regulator sunt bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant, dar asta sună a teorie. Cum verific dacă e excitată tensiunea ? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

OOOPS. Tensiunea nu este saraca excitata. De obicei releul regulator este un quadripol (sic!) si compara o fractiune a tensiunii de pe borna de + a bateriei cu o tensiune de referinta care se obtine, de regula, pe o dioda Zener din tensiunea de alimentare. In functie de rezultatul acestei comparatii se comanda terminalul de excitatie al alternatorului (denumit DF in unele carti). Aceasta tensiune creste sau coboara in functie de rezultatul comparatiei comandand incarcarea. DECI: daca releul este bun atunci este un contact imperfect pe DF de exemplu. Cel mai bine ar fi schimbarea acestuia cu unul de firma!!!! sau refacerea conexiunilor la cel vechi.

Sper ca nu am aberat prea mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am înţeles din primul mesaj, dar vroiam să fac o glumă :) n-a ieşit, asta e altă poveste.

 

O să pun mâna pe manualul de service, să identific toate componentele astea şi să le cuvânt_urâtăţ/vaselinez corespunzător :aoleo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gluma a iesit dar ... trebuia ca eu sa fiu mult mai ... cum ar zice englezu' :more specific imediat dupa ce am facut gluma cu excitatia. Atentie la regulatoare: un amic de-al meu a cam schimbat vreo trei, intr-o calatorie prin tara, datorita prostei calitati a lor si a nepriceperii mecanicilor auto, plus vreo 6 mil toata distractia cu depanarea, inlocuirea etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

După testul necesar pentru garanţia bateriei noi, într-adevăr nu încarcă :(

 

Alternatorul săracul dă bine tensiunea, înseamnă că problema este undeva pe drumul dintre alternator şi baterie. Vom investiga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma indoiesc sincer ca firicelul ala (gros cat degetul) ce leaga alternatorul de baterie e intrerupt.

Si apoi nu inteleg ce inseamna ca alternatorul da bine tensiunea?

Exista diferenta intre tensiunea masurata direct pe borna de + a bateriei si cea masurata direct pe borna de plus a alternatorului?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, cică ar fi :)

 

Mai exact, tensiunea măsurată pe alternator este ok, în parametri (am citirea listată de aparat), dar până la baterie mai trece printr-o punte de diode şi prin releul de încărcare. Undeva pe parcurs se rătăcesc e--ii şi nu mai ajung în biata baterie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era un pic cam prea sus :?

Si apoi cred ca era o problema de contact de mufare, daca pot spune asa, decat de continuitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×