Jump to content
 

Sign in to follow this  
kosfunny

Consultanta Daune

Recommended Posts

Esti victima unui accident de circulatie si nu stii cum poti obtine despagubiri ?
Ai produs un accident si nu stii daca polita ta de asigurare acopera daunele?
Vrei sa stii daca asiguratorul iti ofera o despagubire corecta ?

La aceste intrebari si la multe altele va raspund neconditionat inlesnindu-va astfel accesul la o corecta informare asupra drepturilor si obligatiilor ce va revin in calitate de asigurat sau de beneficiar al unei polite de asigurare !

Share this post


Link to post

Vinzi un serviciu sau vrei sa ajuti lumea gratuit cu sfaturi/pareri in domeniul asigurarilor ?

Share this post


Link to post

Sunt angajat in daune, vand si asigurari, ofer si servicii gratuite. Cum ar fi acesta. Pe alte forumuri fac asta de mai mult timp. Acum am ceva mai mult timp liber si plus de asta ma gandesc sa ma retrag in vanzari, sa imi fac un portofoliu bun caruia sa ii ofer beneficiile de a avea un consultant in asigurari care sa aiba si experienta si conexiuni in daune. Intentionez sa deschid si un topic separat pentru vanzari . Cea mai mare parte a comisionului il voi ceda membrilor !

Multi vand asigurari dar mai putini te pot ajuta si atunci cand ajungi la necaz !

 

Daca aveti necazuri sau nelamuriri nu ezitati sa scrieti aici !

Edited by kosfunny

Share this post


Link to post

Se poate sa ne afisezi lista cu societatile de asigurare de care sa ne ferim?

Share this post


Link to post

Din pacate nu se poate intocmi o asemenea lista. Daca ar fi sa ne luam dupa feedback-uri probleme poti intalni la orice societate. Oricum de ferit trebuie sa ne ferim mai mult de binecunoscutele Carpatica si Euroins dar ce te faci cand nu ai Casco si intra un ametit asigurat la aceste societati in tin tine. E o situatie de care nu ai cum sa te feresti decat conducand cat mai preventiv !

La casco , pentru a fi ferit de neplaceri trebuie sa cunost cat mai bine conditiile de asigurare prevazute in contract. Unde nu intelegi este de datoria agentului sa te lamureasca. din pacate majoritatea agentilor te incanta cu riscurile acoperite si evita sa ti le spuna pe cele excluse. Conteaza foarte mult sa aveti un consilier in asigurari serios cu care sa colaborati timp indelungat si sa evitati capcanele super ofertelor pe care le intalnesti la tot pasul.

 

Si e de tinut minte. FULL CASCO NU EXISTA !

Share this post


Link to post

Exista o limita minima a despagubirii la casco?Intreb asta pentru ca cineva mi-a atins bara,doar zgariind-o!

Share this post


Link to post

Contractele casco difera de la un asigurator la altul . Contractul spune tot.

Daca nu ai fransiza inseamna ca nu ai limita minima. Totusi ia in calcul faptul ca la reinnoire ti se va mari cota , si de obicei aceasta marire e mai mare de 300 de roni cat ar costa o bara de revopsit. La fel si in cazurile de vinovatie, pentru un element de revopsit nu renteaza sa iti iei malus, mai bine despagubesti din buzunarul proprie pagubitul.

Timpurile cand RCA-urile nu depaseau ca si cost un plin de combustibil au cam apus ! Daca mai ai si malus te rupe RCA-ul !

Share this post


Link to post

Buna seara! O nelamurire am si eu. Am avut un incident, m-am ciocnit cu un nene. el s-a ales cu aripa dreapta si semnalizare...eu doar cu suportul numarului spart. amandoi am fost de acord sa rezolvam fiecare problemele, dar am fost la sediul Carpatica sa vedem cam care ar fi pasii urmatori. Am completat un formular la ei in sediu dar nu s-a depus niciun act, sau cel putin nu in prezenta mea. tipul era de undeva din tara. Este posibil sa isi repare masina pe asigurarea mea? Mentionez ca incidentul s-a intamplat pe un colt...pe unde nu este loc decat pentru o masina, zapada pe jos...amandoi am alunecat...si poc. deci...Este posibil sa isi poata face masina pe asigurarea mea? Multumesc pentru raspuns!

Share this post


Link to post

Eu am avut pe langa formular (de constatare amiabila) si xeroxuri dupa CI, Permis si Asigurare de la impricinat... ca altfel nu merge mai departe. Nu i se inchide dosarul de dauna... Daca o fi, te mai cauta el... Poate asa o merge traba la Carpatici...

Share this post


Link to post

Nu are nici copie de pe buletinul meu, nici de pe asigurare, nici de pe nimic...doar un exemplar din formularul ala de amiabila. deci stau linistit. Multumesc!

Share this post


Link to post

Pai oricum trebuia sa stai linistit, asigurarea doar de aia ai platit-o. Dar, cum ziceam, poate ca agentul Carpatica a verificat in calculator, te-a gasit si a facut cum stie el ca trebuie

 

Acum, de ce vrei tu ca el sa-si repare masina cu bani din buzunar ?

Edited by tomis

Share this post


Link to post

Depunerea formularului de constatare amiabila obliga asiguratorul la deschiderea unui dosar de dauna. Nu trebuie neaparat ca acesta sa fie platit ca tie sa ti se aplice malusul ! Eu zic sa dai un telefon la Carpatica sa ii intrebi daca in sistem figureaza dosar de dauna deschis pe polita ta .

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.Voi merge chiar la ei in sediu, unde mi-am facut asigurarea si va voi comunica deznodamantul.

Share this post


Link to post

Pentru sfaturi urgente ma puteti gasi la 0752.632.862 , mai usor de retinut 075 AM DAUNA !

 

 

Share this post


Link to post

Serios, punctual, recomand.

Cel mai bun pret de pe piata. Am rascolit 2 zile netul si telefonul, castigator fiind kosfunny.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Multumesc,

Nu ezitati sa ma contactati pentru orice problema in domeniul asta !

Share this post


Link to post

Salutare.

In data de 02.11.2014 am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia au rezultat doar avarierea masinilor. Eu, in calitate de pagubit, am sunat la cei de la Asirom (rca-ul vinovatului) si am inregistrat accidentul. Mi s-a deschis un dosar de dauna, a venit inspectorul de daune, a facut constatarea la masina, iar mai apoi mi-a zis ca urmatorul pas este sa merg la un service agreat de ei pentru a face si ei o constatare si un deviz ca sa fie trimis catre lichidator.

Am urmatoarele nelamuriri. Daca dupa ce service-ul trimite devizul cu o suma mai mare decat maximul pe care il acorda lichidatorul atunci inseamna ca imi va da Dauna totala nu?? si mi se vor da banii din valoarea maxima -25% care reprezinta valoarea epavei??

Poate cineva calcula cat e valoarea maxima si cam cat ar trebui sa imi dea cei de la asigurari in caz de dauna totala?

Masina este un Cielo standard cu a/c din 1997, si are 140.114 km.

Share this post


Link to post

O intrebare de curiozitate.

In cazul in care cineva loveste o masina care stationeaza neregulamentar cui apartine vina? Se considera culpa comuna?

Am trecut prin chestia acum cateva luni, aveam masina parcata in spatele blocului pe un loc oarecum fortat, si cineva mi-a agatat un pic bara din spate, dar pentru ca pagubele erau nesemnificative n-am facut nimic in prinvinta asta, ne-am inteles sa fie pace.

Edited by andrew

Share this post


Link to post

In cazul in care ajungeati la politie te amenda si pe tine pt stationare neregulamentara Exact asa a patit un prieten nu sau inteles la fata locului au mers la politie si a primit si el amenda

Share this post


Link to post

Asta cu amendarea o inteleg. Problema e, cine suporta daunele? El suporta daunele si eu iau doar amenda de parcare?

Share this post


Link to post

O intrebare de curiozitate.

In cazul in care cineva loveste o masina care stationeaza neregulamentar cui apartine vina? Se considera culpa comuna?

Am trecut prin chestia acum cateva luni, aveam masina parcata in spatele blocului pe un loc oarecum fortat, si cineva mi-a agatat un pic bara din spate, dar pentru ca pagubele erau nesemnificative n-am facut nimic in prinvinta asta, ne-am inteles sa fie pace.

 

Normele ASF incadreaza cazul descris de tine la culpa comuna => beneficiezi de 50% din valoarea pagubei.

 

Daca ai fi mers la politie, amenda de obicei o aplica in ideea ca renunti si te duci la asigurari. Si domnii politisti lucreaza mai putin.

Share this post


Link to post

Pentru ca sunt foarte multe abuzuri din partea asiguratorilor in cazurile accidentelor cu masini stationate sau oprite si in care se incheie formularul de constatare amiabila vreau sa clarific pentru dvs unele aspecte.
Stabilirea raspunderii si regimul probator in cazul constatarii amiabile se face conform unui protocol semnat de toti asiguratorii. Aci se specifica clar, la art. 18.2 in ce caz se stabileste culpa comuna in cazul in care un vehicul era SATATIONAT (nu oprit ) NEREGULAMENTAR sau OPRIT NEREGULAMENTAR INTR-O STATIE !

Atasez o copie a acestui protocol .
Pentru cei care nu au timp de lecturat citez si adnotez :

18.2 Cazul 4.2 (culpa comuna) se aplica atunci cand A este in stationare (durata opririi depaseste 5 minute) neregulamentara sau oprit neregulamentar in statie (repet, DOAR in statie), si anume:
a.) in zonele urbane , daca se dovedeste ca NU ESTE:
-nici intr-un amplasament prevazut in acest scop in momentul in care existenta acestuia a fost dovedit
-nici de-a lungul trotuarului (de ex in statie sau stationare pe doua benzi)
-nici parte pe drum, parte pe trotuar longitudinal


b.)In afara zonelor urbane , daca se dovedeste ca este:
-total sau partial pe drum fara a fi semnalizat regulamentar prin semnalizare de avarie sau printr-un triunghi de pre-semnalizare
-sau in afara unei amplasari prevazute in acest scop din momentul in care s-a stabilit existenta acesteia

Deci
- daca unul dintre vehiculele implicate in accident este parcat chiar sub semnul de stationare interzisa, chiar pe o trecere de pietoni sau chiar la o distanta mai mica de 25 de metri de coltul intersectiei dar este pozitionat longitudinal de-a lungul trotuarului sau parte pe drum parte pe trotuar , tot longitudinal, ASIGURATORUL NU POATE STABILI CULPA COMUNA . VINA EXCLUSIVA O POARTA CONDUCATORUL AUTOVEHICULULUI IN MISCARE
-daca in afara localitatilor vehiculul stationat pe partea carosabila NU ESTE SEMNALIZAT REGULAMENTAR, indiferent de pozitia lui, este CAZ DE CULPA COMUNA

Cine se confrunta cu un astfel de abuz il poate sesiza la consultanta@amdauna.ro si va fi reprezentat gratuit in fata asiguratorului !

protocol amabil.pdf

Share this post


Link to post

Pacat ca din 2009 si pana astazi s-a schimbat de vreo 2 ori ordinul 14 privind politele RCA si anexele de punere in aplicare. Hai sa nu dezinformam si sa trecem peste prevederile codului rutier :)

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...