Jump to content
Sign in to follow this  
silviustel

Jocuri De Intrajutorare

Recommended Posts

Desi am scris in alt topic despre asta, consider ca merita sa supun atentiei si dezbaterii subiectul firmelor de intrajutorare tip sistem piramidal.

Recent, pot spune ca am pierdut un prieten bun, in sensul ca el s-a transformat malign as putea spune, dupa ce i s-a spalat creierul. Prin diverse cunostiinte a aflat de aceasta firma, care, in schimbul depunerii unei sume modice de 2300 de euro, pe care iei 2 carti care nu valoreaza mai mult de 20 de euro, despre succesul in afaceri, iti ofera accesul unic si pe viata in sistemul piramidal. Treaba e destul de simpla. Depui banii, semenezi un contract de confidentialitate (de unde si temeiul legal putred) si apoi trebuie sa convingi oameni sa faca aceeasi prostie, pentru a lua bani de la ei. Este ceva de neimaginat. Persoana despre care va spun este, sau cel putin asa credeam eu, un intelectual destul de lucid ca la prima vedere sa nici nu ia in seama astfel de prostii. Insa, dupa sedinta de initiere, care a durat de la 7 dimineata la 7 seara, fara pauza, intr-o sala imensa plina de oameni, a fost convins ca e mana cereasca aceasta inselatorie. In sala respectiva erau diversi indivizi care la anumite intervale se ridicau si spuneau: asa e! eu am castigat 2000 de euro saptamana asta si nu am facut nimic! firma asta m-a scos din saracie! Li s-a prezentat pe larg sistemul piramidal, li s-a prezentat si Caritas-ul, si defectele pe care le-a avut, li s-a aratat ca acest nopu sistem este imbatabil, ca are filiere internationale, pe baza unor site-uri care din cate stiu eu costa 20 de dolari pe an gazduirea. Ce sa mai, o secta in toata regula. Promisiunile erau ceva de genul ca o data intrati in firma, pe masura avansarii ierarhice se poate ajunge la castiguri de 30000 de euro lunar. Deci cam de 10 ori cat un manager de banca comerciala. MARE ATENTIE! sfarsitul obstesc al acestor organizatii este evaporarea patronului si acolitilor apropiati impreuna cu banii fraierilor. Nu va sfatuiesc sa participati la asa ceva. Datorita sumelor imense de bani adunate de la oameni, dispun de avocati foarte buni, si de acces la niveluri foarte inalte, asa ca, temeilul legal al activitatii este foarte atent cercetat si se bazeaza pe mici scapari, si pe faptul ca pana la urma dai 2300 de euro pe 2 carti. De ce daca ar fi legal si atat de prosper nu isi fac reclama la TV si nu au filiale la fiecare colt de strada. Membrii sunt obligati sa semneze un contract de confidentialitate, pe care daca il incalca sunt obligati sa plateasca 10k euro. De ce este nevoie de un asemenea secret daca totul este legal si oamenii se imbogatesc stand la televizor? MARE ATENTIE! Daca aveti cunostiinte care se ocupa cu asa ceva, sau va acosteaza in mod intamplator, va sfatuiesc sa nici nu mergeti la "convingere", la prezentarea care de fapt este o spalare de creier, pentru ca va spun ca au puterea sa convinga pe oricine. Sper sa fi fost destul de coerent, ca sa ma intelegeti, dar sunt multe de spus si nu am decat 2 maini, si multe idei care vin deodata. Deschideti bine ochii!

Share this post


Link to post

In Romania s-au dat tunuri si s-au facut jafuri chiar si la sisteme legale, care in alte tari chiar functioneaza si care nu au hibe de "conceptie" ca jocurile piramidale. Ma refer la fondurile de investitii.

 

Pana si cei mai "lenti" au inteles de ce jocurile tip caritas nu pot sa mearga. Insa au sperat sa-si recupereze banii si sa iasa inainte sa se prabuseasca (adica, inainte sa se termine masa de fraieri :D ). Caritas si altele s-au dus dracului.

 

Apoi au venit fondurile de investitii, care au venit cu o teorie corecta (in sensul ca prin investitii chiar se poate castiga), insa au fost conduse cum stim cu totii si s-au du dracului si astea.

 

Acum revine Caritas Reloaded... si inca mai exista fraieri!!! Chestia asta n-o pricep. De unde mai exista atatia naivi, nene?! Cand toata lumea urla si e convinsa ca nu exista cinste si oameni corecti in Romania, ca peste tot e mafie si coruptie, cum dracu' mai poti fi atat de tampit incat sa arunci 2000E pe geam de buna voie, tu fiind unul dintre cei care e convins ca lumea e plina de sacali?! Daca as pricepe cum functioneaza mecanismul asta psihologic as deschide si eu un joc din asta :dizzy:

Sau poate, tipii care baga banul sunt "smecherii" care spera ca sistemul se va prabusi dupa ce isi iau iei o insula in Croatia? Atunci, merita cu varf si indesat sa ia teapa, avand in vedere ca de fapt ei doresc doar sa dea teapa altora.

Share this post


Link to post

Pai asta ma lasa si pe mine masca. CUM sa ti se prezinte sistemul Caritas, e adevarat, ca un sistem vechi si neperformant, deci practic sa ti se faca o comparatie cu el, si sa crezi ca un idiot, si sa dai banii. Chestia ingenioasa este ca nu cer decat 2300 de euro, care spre deosebire de Caritas, unde puteai sa depui oricat, de lasa sa crezi ca pierderea nu e mare, si ca sigur vei castiga. Curios este ca multi dintre cei inscrisi sunt intelectuali. Asta e dureros. Speech-ul de convingere este atat de bine calculat incat sa iti dea tie ca ascultator argumente care sa iti trezeasca feeling-ul ala interior ca faci bine ce faci. E spalare de creier. Dupa sedinta de 12 ore, esti convins ca ai facut cea mai mare afacere din viata ta. Deci nu e de condamnat prostia omeneasca decat pentru ca a acceptat sa i se spele creierul, nu si pentru actiunile ulterioare. Deci puterea mare e sa rezisti tentatiei de a asculta, asa cum ti se spune, contra sumei de 1 milion de lei, oferta. Daca ai acceptat, parerea mea e ca esti ca si inscris. Sistemul asta deriva de pe undeva de la sectele din S.U.A. . Acolo exista oameni cu o asemenea putere de convingere, si au fost multe scandaluri care numai datorita norocului si atentei negocieri nu au rezultat in razboiaie civile.

Share this post


Link to post

Sectele se adreseaza in general unor "victime" predispuse sa inghita ce li se spune. Oameni frustrati, dezamagiti, care si-au prins nevasta in pat cu cel mai bun prieten (cainele :D ), genul care fie gaseste un guru care sa-i spuna ca lumea e gresita si ca are solutii la toate problemele lui, fie pune mana pe pusca si trage in tot ce misca.

 

Nu cred ca a existat vre-o secta cu atatia membri ca si caritas sau FNI. Naivii sunt mult mai numerosi decat frustratii. Insa dupa mai multe clape consecutive, nici naivitatea nu mai e o scuza.

Stiti proverbul ala eschimos "daca ma furi o data, sa-ti fie rusine. Daca ma furi de doua ori, sa-MI fie rusine MIE"....

Share this post


Link to post

30.000 pe luna? M-as baga si eu > :) b-(

Share this post


Link to post

iti vand eu colectia mea Jules Verne cu 2500 euri :mrgreen: si daca o citesti iti garantez ca in prima luna vei castiga 30.000 euri :P

Share this post


Link to post

Marfa, astept PM (valabila doar azi :tongue: )

Share this post


Link to post

Oricum trebuie sa fii putin idiot :dizzy: sa pui botul la asa ceva. Si la urma urmei daca esti idiot si mai ai si bani, (2300 euroi nu e putin deloc, multi se imprumuta la banca pentru sume din astea) cred ca meriti sa o iei. Daca esti idiot, dar n-ai bani, ai noroc ca nu poti sa pui botu'. :mrgreen: SI cred ca idioti cu bani sunt destui, altfel firmele alea s-ar sinucide.

Share this post


Link to post

Si eu eram la un moment dat bombardat cu astfel de oferte. Pe vremea aia aveam in cartea de munca functia de director ... si credeau ca am bani de aruncat pe geam. De fapt eram director pentru ca trebuia sa avem o structura "bine" pusa la punct pentru o licitatie pe Phare ... si e greu sa ai o organigrama stufoasa la 5 angajati :D In plus, firma avea o cifra de afaceri "tentanta" ...

Din fericire ... dupa ce am terminat cu Phare am revenit la functia de baza ... si am scapat. :banana:

Ce m-a mirat foarte tare la acea vreme (2000-2001) era ca ... desi FNI-ul tocmai o luase-n barba ... vorbeau despre cum poti face averi fabuloase doar "cotizand" la ei de parca ignorau ceea ce tocmai se intamplase. Argumentul principal: noi discutam la alt nivel dom'le! Adica ... noi tzepuim cu staif ... nu asa ca aia de la FNI :o

Share this post


Link to post

Mi s-a intamplat si mie ceva de genul asta. Tot asa, un foarte bun prieten a zis ca are el nush ce afacere si ca ies superbani si ca sa ne intalnim sa-mi spuna despre ce e vorba. Mentionez ca era un prieten foarte bun si mergeam frecvent unul pe la celalalt, jucam fotbal cu nasturi, eh... era frumos. Ma rog, sa revin... i-am zis sa-mi zica despre ce e vorba, tipul nu si nu, si insista ca trebuie sa mergem sa ne mai intalnim cu nustiucine si vad eu atunci. Mi s-a parut suspect. Dar am zis ca n-am nimic de pierdut daca ma duc si vad, nu m-o omori nimeni, ca doar nu ma duceam cu un necunoscut. Si, uite-ma pe mine intalnindu-ma cu prietenul meu la Sala Palatului! Acolo, intram inauntru luam loc pe scaune, nu trec 5 minute si incepe o muzica super energizanta si plina de viata si apare pe scena zburdand sprinten un nene care incepe sa debiteze euforic cum a fost el un agarici de-i dadeau colegii pantalonii jos la scoala si uite acum ce mare smeker este si cum cistiga el o avere din activitatea de frecare a mentei.

Bref, rind pe rind s-au perindat pe sub ochii nostrii diversi filfizoni trasi la 4 ace, in ritmul aceleiasi melodii plina de voie buna, in acelasi trap saltat... care ne-au spus povestea vietii lor revazuta si adaugita si care fara exceptie fusesera pielea cuvantului_urit iar acum se numeau "diamante" si chestii de genul asta... si aratau multimii in delir diverse grafice cu schema imbogatirii rapide. Din timp in timp multimea sarea in sus si il aprobau pe babalaul vorbitor, aplaudau, pareau in culmea extazului si prietenul meu sarea si el cu ei si-mi facea si mie semn sa sar de pe scaun si sa ma integrez!

Uite ca de mine nu s-a lipit intrucat eu ma uitam ca prostu la aia... si ma intrebam cum naiba e posibil ca in toata sala aia sa nu sara nimeni sa intrebe nimic practic, cum se face? da' de ce?, da' cum? chestii d-astea... nu, toti exultau si behaiau in ritmul muzicii celei antrenante!

 

Pina la urma am aflat si scopul reuniunii... vroiau sa dam o suma :) ) (nu mai stiu cit... la vremea aia era destul de mare, acum probabil ca-ti iei o ciocolata, oricum, scump doamna, scump), in schimbul careia primeai un set minune cu pasta de dinti, detergent si inca ceva. Si, probabil ca sa scoti banii trebuia sa gasesti tot mai multi fraieri ca tine! Pahaha... nu tineau la mine chestii d-astea.

 

Treaba asta se intampla pe la inceputul anilor 90... Si acu il mai iau la misto pe prietenul respectiv pe tema asta :) )

Probabil ati recunoscut si piramida respectiva: AMWAY!

 

Sunt tare cu curios ce se mai intampla cu toti spalatii aia pe creier care topaiau prin Sala Palatului!

Share this post


Link to post

Chestia asta prin care trebuie sa tot racolezi lume ca sa vinzi mai departe si dupa aceea sa spui ca mai si merge e cea mai mare tampenie posibila. Asa cum veneau gagicile la mine sa-mi vanda oriflame si avoane de parca se terminasera cosmeticalele pe pamant. Si mi se mai si laudau ca ar castiga de spargeau avioane, nu ca n-ar fi fost cate 2 pe fiecare camera de camin studentesc.

Imi amintesc ca, prin 99 era la moda nusce concurs, de la Euromarket Mail sau nu mai stiu eu ce, prin care am primit acasa o scrisoare prin care ma anuntau ca sunt fericitul castigator al unui Matiz (nu radeam pe atunci cat rad acum :) ) ), trebuia doar sa comand vreo 2-3 produse de valoare modica (vorba vine, nici nu m-am uitat sa vad ce sunt), daca mai comandam inca vreo 2 produse mai primeam si o combina Sony (mai aveam una identica acasa, asa ca nu m-a interesat :dizzy :) . A, si sa nu uit: imi mai lasau favoarea de a alege culoarea matizului din vreo 3 disponibile, n-are rost sa va precizez ca acesta a fost singurul loc unde am bifat (culoarea v-o inchipuiti). Mai castigam si 6 cadouri de dreaku stie (scris mic de tot alaturi "1 din") daca mai faceam nushce.

Asa ca am pus toata hartogaraia in plicul timbrat pe care mi l-au trimis (doar nu era sa mai si platesc taxele postale pentru asta).

Dupa vreo 3 saptamani primesc raspuns (scris de tipar, dar nu la imprimanta, la fel si semnatura fotocopiata): Domnu' ... Laurentiu

Am vazut ca ati primit scrisoarea noastra bralblabla. Asta e bine.

Dar am observat ca ati uitat (  <img src= )"> ) sa comandati produsele noastre blablabla pentru a putea intra in posesia marelui premiu. Asadar v-am trimis inapoi in plic formularul de comanda pe care il veti completa blablabla pentru a va putea ridica premiul.

 

Asadar am pus la loc formularul respectiv in plic si l-am trimis inapoi, la fel de necompletat. Daca tot era platita expedierea, de ce nu?

 

Adevaratul motiv pentru care nu am concurat era faptul ca pe atunci aveam 15 ani, deci n-as fi putut sa conduc legal masina aia, si pana as fi obtinut permisul s-ar fi uzat prea mult. Asa ca am preferat unul nou, romanesc de data asta. :tongue:

 

Ca o concluzie (pentru toti fraierii): NU EXISTA PRANZ GRATUIT !!!

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

@NFS

Sa stii ca cei care sutin varful piramidei .. primele cateva nivele ... chiar o duc bine!!!

Am avut ocazia sa cunosc asa ceva, in primii 10 pe tara la Amway.

Si aia chiar castiga bani frumosi (ma refer la frecatori de menta care-si cumpara cu banu' jos un Audi A8 nou noutz!!!!).

Chiar si la nivelele de mai jos ... ma refer la cei care au intrat in "bussines" in primii 2-3 ani ... scot un salariu frumushel (sute de Euro pe luna). Numai ca astia mai si alearga dupa clienti ... si fraieri pe care sa-i atraga in sistem.

 

Dar cred ca silviustel nu s-a referit la sistemele de vanzari gen Amway, Avon, Oriflame etc. (ca toti au acelasi sistem piramidal).

Parerea mea este ca s-a referit la chestiile de genul ... marca matale niste bani (multi ... de genul mii de euro ... ca la Amway daca-mi aduc eu bine aminte e vorba de cateva milioane de lei vechi) sa vezi ce afaceri o sa faci.

"Invitatiile" pe care le primeam eu erau ceva de genul: marca matale 10.000 Euro pentru o vila in Spania :) Sa vezi ce bine o sa fie cand o s-o inchiriezi tot anul la turisti si o sa poti si sta in ea 2 saptamani pe an (dar toate serviciile le platesti din buzunar :o ) . Numai ca nicaieri nu spunea ca la vila aia (de fapt un apartament intr-o vila ... aflai mai tarziu) erau 10 "cotizanti" ... asa ca tot sezonul vila era ocupata ... iar bani din inchiriat ... in extrasezon :D .

Dar ca sa ajungi sa "cumperi" vila ... trebuia sa participi la dineul dineurilor ... unde un tacam era de la 500 euro in sus :o ... iar acolo urma sa semnez supercontractul.

Stiu detaliile pentru ca, desi eu nu am crezut niciodata in balivernele astora, am un cunoscut care s-a fript!!! Si nu a avut ce sa le faca legal ... toata teapa era descrisa cu lux de amanunte (si litere mici de tot) in contractul pe care l-a semnat ... numai ca nu l-a si citit.

Share this post


Link to post

Dar de ce numiti Amway sau Avon "sisteme piramidale"? Ei nu sunt doar comercianti de cosmeticarie care isi vand marfa prin agenti persoane fizice ? Sau aceste persoane trebuie sa contribuie sa devina agentii lor ? Sau care-i treaba, ca m-ati facut curios. Am cunoscut agenti Avon, sunt firma mare, Amway e firma americana dupa cate stiu eu... Se ascunde si altceva ?

 

Ceea ce descrie silviustel la inceput pare escrocherie cu buna stiinta, calcam cateva cadavre sa ne imbogatim...

Share this post


Link to post
Dar de ce numiti Amway sau Avon "sisteme piramidale"? Ei nu sunt doar comercianti de cosmeticarie care isi vand marfa prin agenti persoane fizice ?

Am cunoscut agenti Avon, sunt firma mare, Amway e firma americana dupa cate stiu eu... Se ascunde si altceva ?

:o fftopic:

 

Ai auzit si de taxele pe care le platesc in urma comercializarii produselor? Ai vreo chitanta, factura de la ei?

Share this post


Link to post

Am cunostinte in America pe care le-am intrebat despre cum e vazuta firma Amway in America ... si stupiza ... ce-i aia Amway?? =)) !!!

Cine stie ... poate firma are numai o casuta postala acolo. Restul dracu' stie pe unde prin lume ...

 

Cat despre Avon & Comp ... toate sunt piramidale ... si platesti un "pachet minim" ca sa intri in "bussines". Nu foarte mult, da' platesti ceva. Iar cel care "te recomanda" primeste un mic procent din vanzarile tale!!! Asta e sistemul ... in cazul in care nu l-au schimbat in ultimii 2-3 ani!

Share this post


Link to post

Cred ca e vorba de Delfin International. Au fost si prin Bacau acu` vreo 1/2 an cu niste texte pe ei. Mai intai trebuia sa te intalnesti cu ei in holul unui hotel din Bacau la 7 dimineata duminica. Erau vreo cativa imbracati bine care te aiureau cu tot felul de vise ( mai era putin pana sa-ti spuna frate si sora :) ) Dupa care se hotarau asa, deodata sa mearga cu toti la Roman, intr-o sala ca-i mai bine asa ( 40 km distanta). Daca nu erai cu masina te luau ei in masinile lor. Mergeau la distanta in urma ta ca nu cumva sa te razgandesti pe parcurs si sa te intorci. La intimidare mai depaseau si ei cu vreo 2-3 masini mai rasarite. Odata ajunsi acolo intrai intr-o sala in care se desfasura prezentarea activitatii intr-o atmosfera ca la alegerile preliminarii la presedentia SUA (aplauze , muzica gen "The final countdown" etc). Iti dadeau si o moneda sau insigna intr-o cutie de catifea rosie cu un delfin pe ea. Am inteles ca cei care apludau mai tare primeau 5 Euro pe zi. Toate astea le stiu de la un cumnat de al meu care a pus botul si si-a pierdut jumatate de duminica pe la ei. I-a fost rusine sa-mi spuna mai multe dar cine stie cat a dat pe rahatul ala de insigna sau ce-o fi fost ea.

Share this post


Link to post

daca aveti timp de pierdut merita sa mergeti la o prezentare Delfin International:eu am fost,le-am baut cafeaua.sampania si le-am mancat fursecurile iar apoi m-am distrat de minune strigandle in gura mare ca sunt niste hoti amarati numai buni sa-nfunde puscaria! Cine mai ia tzepe de felul asta in Romania cred ca-si merita soarta.

Share this post


Link to post

Ce pofta de fursecuri mi-ai facut  <img src= )"> Da fara cafea daca se poate.  <img src= )">

Cand mai vin astia? :)

Share this post


Link to post

La Oriflame si Avon nu trebuie sa cumperi nimic sa devii distribuitor.

In schimb se poate ca 'supervisorul' tau sa aiba un procent din vanzarile tale.

Doar la Amway si mai erau unele cu produse de slabit, suplimente nutritive, etc.

Ideea e ca ei nu platesc spatii pentru magazine, chirii si o gramada de alte cheltuieli si in plus vanzatorii/agentii sunt mult mai motivati avand comision, fata de vanzatorii obisnuiti din magazine, cu salariu fix.

De asemenea multe produse sunt vandute la cunostinte 'pe datorie' trebuind achitate in cateva saptamani.

In plus probabil ca se evita si plata impozitelor si taxelor prin metoda aceasta. Parerea mea e ca acestea nu au mare legatura cu sistemul piramidal, ci firmele gen Caritas.

Share this post


Link to post

Sambata asta am fost si eu atras de o cunostinta pana la Campina pt. a participa la o prezentare Delfin International si nu am rezistat decat 30 de min. Noroc ca stiam despre ce este vorba si asa ca am refuzat politicos sa mai intru in sala dupa pauza de 15 min. Moneda am primit-o gratis. sic! Singurul lucru care m-a uimit cu adevarat a fost ca am descoperit ca romanii sunt de-a dreptul idioti, lenesi, incantati de o imbogatire rapida fara a depune prea mult efort!!! Faza este ca firma asta Delfin International are oameni prin toate bancile mari din tara asta si acorda si credite pt. "clienti" pt. a-si putea plati cartile!!! Credite care sunt aprobate in 30 de min fara sa te mai intrebe nimeni ce salariu ai si cate guri ai de hranit!

 

 

Oameni buni feriti-va de Delfin International--este un fel de Caritas Reloaded, dar cu o acoperire juridica mult mai bine pusa la punct!!!

Share this post


Link to post

@Maniakul

Tu de fapt esti vre-un smecher pe acolo si faci psihologie inversa cu noi :) ). NE spui sa stam departe ca sa ne faci sa ne bagam :) )

 

 

Acum pe bune, chiar nu vad cum un om normal se poate lasa prostit... ma depaseste.

Share this post


Link to post

Pai sa va spun ca si la noi se practica si cred ca se mai practica genul de "racolat fraieri". Sa va povestesc 2 intamplari din viata mea:

Prima: Era in '99 cand un fost coleg de generala ma suna asa dintr-o data, sa vada ce mai fac, desi nu mai vorbisem de 6 ani cu el, cred ca mi-a gasit nr. de telefon in cartea de telefoane, altfel nu-mi explic, si raman surpins ca vrea sa vorbeasca cu mine dupa atata vreme. Bun... Ma invita la el acasa si incepe sa-mi prezinte "o afacere" cum ca trebuie sa vand niste produse la cunostinte, vecini, necunoscuti, tra la la... binenteles ati ghicit se numeste: "a.m.wa.y." =D> , cum ca produsele sunt cele mai tari de pe piata si alte cele... (Avea un debit verbal si o convingere, eu am ramas uimit stiindu-l baiat cuminte si la locul lui), ca te imbogatesti, ca iei puncte, ca daca aduci alti "fraieri" in hora faci bani nu gluma... Bun... Pentru asta trebuia sa cumpar un pachet format dintr-o mapa, un catalog si ceva produse pentru inceput sa-i fac pe oameni sa pipaie produsul si sa-l incerce nu doar sa-l vada pe hartie intr-un catalog. Pachetul costa in '99 cam 1 milion de lei, era mult, tinand cont ca eram in primul an la faculta (asa ca un exemplu cazarea pe luna la camin era 200.000 lei) si bani doar de la mama si tata, asa ca de la bun inceput nici nu concepeam asa ceva, nici nu-mi statea in gand, eu incarcand acum la randul meu sa-l refuz politicos. Vazand asta a spus ca ma imprumuta el de bani si bla bla bla, pana la urma dupa vreo 2 ceasuri in care mai mult a vorbit el decat eu, m-am ridicat si i-am zis ca nu ma intereseaza, vazand asta a spus ca plateste el pachetu si ca nu tre sa-i dau nici un ban. Am zis nu si bine am facut... De atunci nici nu am mai vorbit cu el, dar nici nu am mai auzit de el.

A doua: Anul trecut tot asa ma suna un coleg foarte bun din liceu, (zici ca-i telenovela acum :) ) ), si zice sa ne intalnim la o bere, zis si facut, nu-l mai vazusem de mult, si aveam chef de vorbe (barfe in limbaj feminin :P , no offence). Ne intalnim si mai apare cu un prieten de-al lui, sa-i spunem "complice" :shock: , nu povestim multe si incepe sa-mi zica ca se lasa de munca, (el lucrand in cadrul armatei, deci castiga bine), ca ince "afacere" o intrat si ca fiind amic cu mine, a zis ca vrea "sa castig" si eu la fel, ca si el din "afacerea" asta. Eu am ramas mut de uimire, cat s-a putut schimba omul asta de cand nu l-am mai vazut, adevarate "brain-washere" sedintele alea la care a participat el. Ca sa ma duc cu el la o astfel de "intalnire" ca nu tre sa platesc nimica. Orice incercare de a-l face sa-mi spuna cu ce se ocupa firma respectiva, era contraatacata de "complicele" lui :D , cum ca ar fi ceva legat de management si alte treburi. L-am refuzat frumos zicandu-i ca stiu in mare despre ce e vorba, cum, ca oamenii sunt prostiti si alte cele. Tot a incercat sa ma convinga sa merg in alt oras, la "intalnire", dar nu a avut succes. De atunci a mai insistat de mai multe ori la telefon, ajungand sa nu-i mai raspund, pana s-a prins, ca nu eram interesat...

Asa ca oameni buni, cascati ochii bine ca s-ar putea sa va intalniti cu oameni ca astia, prieteni, cunostinte, necunoscuti.

A era sa uit chiar la munca, am intalnit pe cineva care se ocupa "cu asa ceva".

Sper ca nu v-am plictisit.

Edited by dan22y

Share this post


Link to post

Pe aproape dar nu chiar in acelasi registru (mai degraba ceva gen AMWAY) este si firma de farmaceutice California_nu_stiu_cum, ce vinde pastile "naturiste" pentru orice - slabit, ingrasat, marit, micsorat etc... Tineti departe :)

Share this post


Link to post

California Fitness :) )

Produsele astea merg din plin in orice tara! Cum da primavara, cum se umplu vitrinele farmaciilor cu produse de slabit, micsorat, antincelulita si asa mai departe... :) )

Daca apare o tipa in bikini intr-o reclama la masini (adresata barbatilor), e exploatarea corpului femeii, insa daca apare complet goala intr-o reclama la produse din astea, e de-a dreptul arta :)

Share this post


Link to post
California Fitness :) )

Am avut nevoie de un medicament de la ei in urma cu 1an. Dau un telefon la ei si iata inregistrarea. Am retinut-o pt. ca am ris juma' de ora dupa aia. Ce am vorbit io este cu albastru iar la celalalt capat al telef. era o femeie:

 

Buna ziua, vreau si eu medicamentul X de la dvs.

Da il avem, va costa 100$. Aveti legitimatie de membru?

Nu

Pai atunci nu putem sa va vindem medicamentul!

Pai de ce?

Pt. ca nu aveti legitimatie!

Pai vreau sa-mi fac o legitimatie atunci.

Nu merge, trebuie sa va recomade un membru.

Pai de unde sa iau io un membru?

Nu stiu.

Dvs. aveti legitimatie de membru?

Da.

Pai atunci recomandati-ma dvs.

Nu se poate.

Pai nu sinteti membru?

Da, sint membru dar nu pot sa va recomand io.

Pai atunci de unde sa iau io un membru care sa ma recomande?

Nu stiu.

Domne' dvs. vreti sa va vindeti produsele sau sa faceti membrii?

Nu putem sa vindem decit la membrii!

Pai atunci in cazul asta sinteti niste c...i. Buna ziua.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...