Jump to content

vladawd

Membru
  • Content Count

    226
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vladawd

  1. Dupa 3 ani si jumatate de la data installari unor boxe ovale pe spate, capacul de la portbagaj s-a cam incovoiat. Solutia folosita pentru remedierea problemei : o bara de aluminiu de 90cm, prinsa cu suruburi de capac.
  2. Nu mi se pare motiv pentru a deschide topic nou, asadar intreb aici : a mai avut cineva problema cu inchiderea usitei de la rezervor ? Dupa ce trag de manetuta de sub scaunul soferului, tamburusul care tine usita de la rezervor deschisa ramane iesit cu totul, si nu mai pot sa inchid usita. Practic, acum e nevoie de 2 persoane ca sa inchid usita : una tine de manetuta de sub scaunul soferului si cealalta inchide usita, dupa care se elibereaza manetuta. De unde pot sa cumpar piesa care ajuta la inchiderea / deschiderea usitei ? Mersi.
  3. Revizie 40.000 km / 4 ani la Ami Auto - ii recomand cu multa caldura. Nu e prima data cand merg la ei. Filtru ulei MANN - 25 RON Filtru aer MANN - 45 RON Filtru polen MANN - 80 RON Filtru combustibil - 45 RON Ulei GM 5w30 - 3l x 30 ron = 90 RON Lichid frana Castrol Response DOT 4 - 45 RON Ulei cutie viteze Elf Tranself NFJ 75W80 - 3l x 25 ron =75 RON (daca mai are cineva nevoie, mai am 800ml pe care ii donez). Manopera - 60 RON ---------------------------------- TOTAL - 465 RON Am vrut sa schimb si antigelul dar l-am verificat doar - rezista la -27 grade si arata f bine. Ma asteptam sa fie ruginiu... sechela de la Dacie probabil. La Radacini imi cereau 600 RON doar pt filtre si ulei motor.
  4. Ce uleiuri ati bagat in cutiile de viteze ? Am citit intr-un alt post ca merge si 75w80. Mineral sau sintetic ?
  5. De unde pot sa cumpar acest tip de ulei pentru cutia de viteze ? Mersi.
  6. Cum se traduce un consum de ulei de 150ml de la ultima revizie ? Cand am facut revizia anul trecut, uleiul ramasese cu 1 mm sub nivelul de maxim. Vecinii spun ca un consum mic de ulei exista in fiecare iarna. E de rau ? Masina merge f bine, consumul bun, sunetul motorului e in regula. LE : ce tip de becuri imi trebuiesc pentru pozitii fata si...cum le schimb ? S-au ars amandoua. Nu suspectez siguranta pentru ca parca pe acelasi circuit este si iluminatul bordului si ala functioneaza fara probleme.
  7. Aveo 1.2, 4 ani, 40.000 km. Consum in weekend - 95% in afara localitatilor - pe 780 km am scos 6.6l/ 100km (fara AC, 3 persoane in masina iar motorul a fost turat destul de mult).
  8. Hm...la asta nu m-am gandit. Mersi. Sper sa ma gaseasca doar dupa CNP...nici amenzile nu le mai am.
  9. La vremea respectiva da. Ultima amenda din 2010 am platit-o politistului si pentru aia mai am si chitanta.
  10. Salutare. Ultimele 3 amenzi de circulatie au fost : 2 in toamna lui 2008, in 2 zile consecutive si una in toamna lui 2010 - toate platite la jumatate atunci cand a fost cazul. Acum 2 saptamani vine hartiuta de plata pentru impozit : 240 lei amenzi circulatie. Casc ochii maaari caci nu intelegeam de ce - le platisem. Mai mult decat atat, cand am vazut ca in 2009 si 2010 nu am primit nimic cum ca platile nu s-ar fi inregistrat, am facut curat in chitante adica la gunoi cu ele. Un prieten care este in aceeasi situatie a fost la biroul de plata si i s-a spus ca daca nu are chitantele este bun de plata. Cam de cacao. Ar trebui sa platesc un lucru de 2 ori pentru ca unii sunt incompetenti. A mai patit-o cineva ? Ce-i de facut ? Afara de platit
  11. PS : sa o stapanesti sanatos si sa te poarte fara probleme.

  12. Care sunt caracteristicile la care trebuie sa ma uit ca sa stiu ca o janta se va potrivi pe masina mea ? Care sunt specificatiile jantelor originale ? Sugestii de magazine ? Vreau sa-mi cumpar 4 jante de tabla pentru cauciucurile de iarna. Mersi
  13. Bun pret. Sambata ma infiintez si eu la ei. Pentru 4 roti ar fi de 2 ori mai ieftin decat am platit asta primavara.
  14. Unde efectuati montarea cauciucurilor ? In primavara, cand am pus iar gumele de vara, am platit (parca) vreo 160 lei. Stiti undeva mai ieftin ? (in Bucuresti) Mersi. LE : am 4 jante si 8 anvelope
  15. Iti trebuie asa ceva : mini usb tata cu usb mama. Ti-am trimis link de unde poti sa cumperi.
  16. Bugs Bunny vs. Aveo - consecintele pot fi observate in poze. S-a intamplat sambata noapte, pe A2. 130km/h, iepure aparut brusc in fata masinii la 5 metri si care (din fericire spun eu) cred a ramas putin cam socat caci n-a schitat nici un gest, ci a ramas pe mijlocul benzii. N-am calcat decat frana in cei 5 metri. De volan n-am tras deloc. Spun din fericire pentru ca l-am luat fix pe mijlocul spoilerului. Radiatoarele,desi indoite, nu s-au spart. M-am uitat la ele dupa accident, nu curgea nimic de nicaieri, asa ca am mers in continuare pana la mare cu ochii pe indicatorul de temperatura. Totul OK. Daca racirea se face ok, ce probleme pot aparea daca merg cu ele asa vreo 2 luni, pana cand trebuie reinnoit contractul de CASCO ? As vrea sa nu apelez acum la asigurare, ca sa beneficiez de prima.
  17. De circa o saptamana am observat ca a inceput si motorul meu sa scuture. Face asta destul de usor, in sensul ca in prima faza am crezut ca este cauzat de faptul ca suprafata carosabila nu este perfect plana. Raspunzand la intrebarile de mai sus : se manifesta doar la mers constant, cam pana in 3000 ture - nu am turometru, dar se manifesta cam asa : in tr.2 la 30km/h, in tr.3 la 50km/h. In accelerare nu se percepe nimic in neregula. In decelerare la fel. Relantiul este regulat. O observatie (nu stiu cat de mult conteaza) : mersul asta l-am observat dupa ce a condus altcineva masina, pe o distanta de max 50km si mers subturat. Am facut reset ECM + Idle Learn. Nimic nu s-a schimbat. Am mers foarte turat saptamana trecuta pe A2 - nici o imbunatatire. Astept sa termin rezervorul si o sa-i fac un plin de Efix95 - poate si un 2+2. Sa schimb bujiile ? Cum se regleaza distanta dintre electrod si...restul bujiei ? De unde cumpar cheie dinamometrica ? Sau cum stiu sa le strang corespunzator cu o cheie normala de bujii ? Altfel...daca este de la EGR, are cineva in Bucuresti (care sa vina si la intalnirile de joi) cele necesare eliminarii erorii din ECM daca ma hotarasc sa scot mufa EGR ? Masina nu mai este in garantie si nu as vrea sa se apuce cei din service sa-mi schimbe jumatate din motor pe banii mei pana sa gaseasca solutia. Multumesc.
  18. Ma apropiam de 30.000 de km asa ca am inceput sa ma interesez unde schimb placutele de frana. Raspunsul : AMI AUTO. Pret placute Ferodo Premier 160 RON, montajul 40 RON. Ajung la ei, urca masina pe elevator si ma cheama mecanicul : cine ti-a spus ca trebuiesc schimbate ? Serviceul Opel-Chevrolet la care am facut ultima revizie, zic eu. Imi spune ulterior ca placutele ma mai tin 10-20k de km. Eu fac ochii maaaaaari. Dupa care el imi arata cum intra ditai surubelnita in santul care este pe mijlocul placutei. Ce sa mai spun acum si despre Expocar Targoviste ? Caci ei mi-au "recomandat" sa schimb placutele...prematur.
  19. Ultimul upgrade in materie de sunet a luat loc astazi : - 2 boxe Sony de 10 cm pe fata (2cai) - 2 tweetere - tot Sony si ele Cele 2 tweetere sunt extraordinare. Isi fac simtita prezenta si completeaza perfect gama de frecvente. Cost 145 RON + 75 RON montajul. Este un mic magazin pe Barbu Vacarescu, la primul semafor de dupa Agip, inspre Baneasa. Lucreaza oamenii de acolo extraodinar de bine. Tot la ei am montat si boxele de pe spate si RCDul.
  20. Am trecut de la benzina MOL 95 la OMV Carrera 95. Ultimul drum la pompa - 37 litri cu care am facut 420km (doar urban); rezulta 8.8 %. Sunt f multumit de consumul asta. A scazut sub pragul psihologic de 9l/100km
  21. Nu pot sa nu intreb : de ce faci asta ? Si cat de des faci asta ?
  22. UPDATE : Am spalat masina, iar la spalatorie automata. Iar balta pe presul pasagerului...nu m-a surprins. Dar, imi trage rateuri inchiderea centralizata : - situatia 1 - toate usile incuiate : bag cheia in incuietoarea de la usa soferuuli, deschid si de sescuie doar usa soferului (mecanismul de inchidere nici nu se aude). - situatia 2 - toate usile descuiate : apas tamburusul de pe usa soferului, se inchid toate usile; trag de el, nu se descuie decat usa soferului; apoi...in functie de toane, cand apas iar pe tamburus, nu se intampla nimic, dar aud un tacanit de releu din zona torpedoului (deci apa aia a mai intrat undeva...) Spun ca trage rateuri pentru ca uneori merge fara nici o problema, alteori se incapataneaza. Eu stiam ca sunt doar 2 compartimente cu relee : la motor si in stanga bordului. Are cineva o schema ? Si-a bagat cineva nasul pe acolo pana acum ? Mersi.
  23. Hai ca nu e chiar atat de proasta masina asta. Am citit postul tau de pe topicul "Impresii..." si nu pot sa spun decat ca...se mai intampla. Eu abia am iesit din garantie si nu am schimbat nimic pe garantie - nu am absolut nimic de reprosat masinii (poate consumul ). Iar daca renunti la garantie...de ce ti-ai mai luat masina noua ? Eu personal am ales masina noua cu garantie din simplul motiv ca nu vreau sa ma doara capul IN CAZ CA se strica ceva. Nu s-a stricat nimic si nu am apelat la garantie in cei 3 ani. Dar era suficient un singur eveniment mai consistent ca sa-si scoata "parleala".
 

×
×
  • Create New...