Jump to content
 

mihai_

Membru
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mihai_

 1. Succes! Apasarea franei de serviciu a ajutat, plus filmarea lui @Viktor de pe Youtube care mi-a confirmat ca filetul din dreapta este pe invers, si am purces mai cu incredere.
 2. Multumesc din nou pentru sfaturi. Am reusit sa ridic blocatorul cu o sarma, dar piulita nu se misca deloc cand o incerc cu o surubelnita plata. As pune WD40, desi nu o vad decat la un capat (si banuiesc ca la celalalt sunt depunerile), dar daca tot ramane blocata si nu reusesc sa gresez ulterior zona afectata, risc sa rugineasca. Oare ajuta sa pun pe cineva sa apese frana de serviciu in timpul operatiunilor, sa se reduca presiunea pe regulator?
 3. Multumesc @Viktor! Spre surprinderea mea, chiar am inteles explicatiile si m-am clarificat. Legat de "cuie", da, ar fi o idee, desi sigur sunt destul de tari... poate cu o panza bomfaier, cu mare grija. Altfel, n-ar strica sa le inlocuiesc oricum, desi stiftul si saiba vad ca se mai gasesc doar la set, cu tot cu arcuri. No bun, ma incumet la schimbarea cilindrului. Imi puteti recomanda un producator din ce este pe stoc aici?
 4. Multumesc @Viktor, bune ideile! Bun, o sa-mi iau inima in dinti si studiez cum sa fac, dupa care revin. Pentru clarificare, in primul video de la inceputul discutiei trag frana de mana (se vede cum se misca levierul), iar in al doilea cea de serviciu (functioneaza cilindrii). Am verificat ca ambele se comporta cat de cat normal acum, la frana de mana, ridicand consecutiv pe cric. La spate-dreapta nu cred sa fie probleme majore de reglaj, dar precis trebuie curatat si gresat. Hah! Am descoperit chiar ieri notiunea de "fereastra de vizitare" pe clubopel si mi-am amintit si de poza respectiva, pe care o vazusem deja de cateva zile, dar nu remarcasem la momentul respectiv gaura. Acuma intrebarea e, cum se poate face gaura respectiva, in situatia mea, cu tamburul ce refuza sa fie demontat? Pe bâjbâite, prin spate, "la mână"?
 5. Multumesc @Viktor & @Geo_ZGA pentru diagnostic si sfaturi! Urmandu-le, cu manualul de service la indemana, am facut urmatoarele: Curatat, gresat & remontat. Slabit complet cablul franei de mana pana ce opritorul levierului s-a sprijinit pe muchia sabotului. Desurubat piulita regulatorului pana aproape de capat, cand inca antigea sabotii. Montat tamburul si roata, apasat pe frana de picior de multe ori (am apasat de vreo 30 de ori, desi in manual spunea ca 10 sunt suficiente, sa ma asigur ca regulatorul apuca sa roteasca suficient piulita, in caz ca-i trebuie multe ture). Nu am putut sta in acelasi timp cu urechea langa roata, sa aud "click"-urile si sa ma opresc cand nu se mai aud. Ridicat maneta franei de parcare, sa vad unde incepe sa prinda inainte sa o reglez, cand am auzit primele semne de frecare la al saselea click. Strans piulita dintre scaune, pana ce a inceput sa frece la al doilea click. Rezultatul e ca la al cincelea click abia mai pot misca roata la mana, iar la al saselea deloc. Imbunatatirea e categorica, iar bratul egalizator este acum inclinat in partea opusa, deci n-ar strica sa fac aceleasi operatiuni si la cealalta roata. Demontat roata si tamburul, sa vad pana unde s-a rotit piulita. S-a rotit cateva ture bune - atasez poza. Cred ca rezolvand o problema am descoperit altele: Demontarea tamburului a fost foarte dificila - a trebuit sa trag alternativ din partea stanga si partea dreapta de vreo 30 de ori pana sa-l scot, la fiecare miscare avansand sub 1 mm. Asa se comporta o frana reglata? Exista o modalitate de a slabi in prealabil regulatorul? Dupa ce trag frana de mana pentru test si o eliberez, la rotire se aude o frecare periodica (nu continua), ceea ce indica ca tamburul este putin asimetric? Este suficient sa apas o data pe pedala de frana, ca la rotire sa nu se mai auda nimic. Trag concluzia ca arcurile de revenire isi fac inca treaba, cu toata imbatranirea. Si da, cilindrul din stanga e varza: improsca lichid cand ating putin capacul de cauciuc. Oare am gresit testand miscarea fara tambur, zilele trecute pt. video, moment in care s-a deplasat prea mult spre exterior? Daca da, pot sa-l inping cumva la loc, fara demontare? In orice caz, daca-mi puteti confirma ca ceea ce am facut pana acum este in regula, as face acelasi lucru si la cealalta roata, sa prind curaj inainte de a interveni si la cilindri.
 6. Multumesc @Viktor pentru raspuns! Incep curatarea si gresarea si revin cu noul comportament. Regulatorul nu cred sa fi vazut vaselina in ultimul deceniu, desi am fost prin service pentru frana spate. Am observat si eu o mica pata in partea superioara a capacului cilindrului, ceea ce e intr-adevar ingrijorator. Pot oare demonta/monta usor sabotii, regulatorul si arcurile, plus deconectarea/reconectarea cablului franei de mana fara sa desfac piulita crenelata, pentru acces mai facil? Dupa manualul de service, ar merge. Nu de alta, dar nu am tubulara pe marime si cheie dinamometrica (nu ca n-ar fi urmatoarele pe lista de achizitii...).
 7. Am urmatoarea problema legata de frana de parcare: Trebuie sa ridic maneta pana la refuz, cu forta, ca abia sa tina in rampa. Facand testul cu ridicarea rotilor si invartirea lor in gol, urmata de actionarea franei de mana, pe stanga incepe sa prinda foarte tarziu (de la al saselea click?), iar blocajul serios apare abia cand maneta e ridicata la refuz, cu forta. Piulita cu autoblocare dintre scaune e deja spre maxim. Partea dreapta a bratului egalizator dintre scaune se opreste la al doilea/treilea "click", urmand sa continue sa se deplaseze in partea stanga pentru mai multe click-uri, ca in final sa se deplaseze simultan, din pozitia oblica in care a ajuns. La actionarea franei de mana, sabotii se misca asimetric - atasez video. In contrast, miscarea e relativ simetrica cand se actioneaza frana de picior - atasez video -, desi e evident ca aici intervine cilindrul, nu levierul. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa incep prin a curata totul si a aplica vaselina (mare nevoie pe ansamblul regulator si in punctele de contact ale sabotilor pe platoul din spate)? frana_de_parcare.mp4 frana_de_serviciu.mp4
 8. Am gasit intre timp: fig. 1651, pozitia 19, cod piesa 96190604, denumire "Conector furtun tur calorifer".
 9. Ma poate ajuta cineva cu un cod de producator pentru fitingurile de conectare a tubulaturii incalzitorului de habitaclu? Mi s-a rupt cel cu diametru mai mare, pe care este inscriptionat "27". Am atasat poze. Multumesc anticipat!
 10. Nu exista oare vreun buson de drenaj si pe acolo? Inteles, merci de pont!
 11. Salut! Fluturasul de pe radiator, ca in poza de mai jos? N-are bai ca o sa se prelinga lichidul pe o parte din bara? Apropo, asta e punctul cel mai de jos al instalatiei de racire, si deci vor curge toti cei 7L pe acolo (daca am grija ca in prealabil sa fie deschis termostatuls etc.)? Ciudata imagine (B102D003, din mesajul precedent) au mai inclus in manual, ca nu seamana cu fluturasul. Multumesc!
 12. Salutare! M-ar putea ajuta cineva sa localizez busonul de drenaj al lichidului de racire? Atasez imaginea corespunzatoare din manual, care din pacate nu ma lamureste. Inteleg ca nu este vorba despre surubul cu fluturas de pe radiator. Multumesc anticipat.
 

×
×
 • Create New...