Jump to content

ovizel

Membru
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ovizel

  1. Releul vechi l-am curatat si nimic. Solutia: am cumparat releu nou. Problema rezolvata.
  2. Salutare. Ma confrunt cu urmatoarea problema: becurile de semnalizare functioneaza perfect normal pe avarii insa semnalizarea simpla nu functioneaza - becurile raman aprinse pe directia semnalizata cu motorul pornit. Cand motorul este oprit insa cu contactul pus functioneaza semnalizarea dar foarte rapid. Sa fie devina releul?
  3. Sunt interesat si eu de un radio pentru tico. Sotiei nu ii trebuie altceva in masina . Casetofonul avut a fost furat si nu am mai pus nimic in loc. Multumesc anticipat! 0744-600-582
  4. Far Tico dreapta (dreapta cum stai in masina) cu reglaj electric fara motoras(motorul il am) ai? Bara fata tico? Capota? Niste preturi te rog. Multumesc anticipat!
  5. Off topic... @crystygye Trebuie sa desfaci aripa ca sa ajungi la celelalte doua suruburi daca vrei sa desfaci tot farul de pe masina. Lampa de pozitie este lipita de far. Eventual, daca dai jos contra aripa si ai mana subtire si flexibila, poti si pe acolo insa mai greu. Suruburile sunt situtate deasupra, respectiv sub becul de pozitie. Ai nevoie de o cheie de 10 pentru far, de 8 pentru aripa, surubelnita si recomand un spray degripant.
  6. Pentru Schonbrunn recomand sa sacrificati 1 zi deoarece sunt multe de vazut si mult de umblat. Gradina Zoologica este destul de mare si sunt multe de vazut, iar de palat... nu mai vorbesc. Un tur cu ghid cel mai scurt la palat costa in jurul a 12 E si dureaza aproximativ 1 ora. Foarte aproape de Schonbrunn exista de asemenea Muzeul de Tehnica pe care il recomand cu caldura. Legat de traseu, recomand alimentarea de la benzinariile JET sau BP unde au benzina si motorina mai ieftina comparativ cu alte benzinarii.
  7. Modelul SX Tico este dotat cu intrerupatoare la usi. Am intrerupatoarele, am model SL dar nu vreau sa gauresc aiurea masina pentru a le monta. Rog posesorii de Tico model SX sa posteze daca se poate cate o poza cu intrerupatorul montat la usa din fata respectiv cea din spate. Multumesc anticipat!
  8. La 97.000 KM schimbat urmatoarele: Bucsa Teflon caseta de directie 5 Ron Capete bara stanga+dreapta 100 Ron (cel din stanga inca mai mergea insa... nu am vrut sa fac ungiurile de 2 ori) Bieleta directie dreapta 70 Ron Brate noi pe spate 190 Ron Amortizoare noi pe spate MANDO pe gaz 280 Ron Toba finala Bosal (intermediara a picat acum un an) 130 Ron Manopera + unghiurile facute - 180 Ron Total: 955 Ron Concluzia: a meritat fiecare banut! Masina se comporta foarte bine acum, nu ma zdrangane, troncane, nimic. Urmeaza amortizoare fata, cablu frana de mana(a cedat la roata dreapta fiind cam ruginit), rulmenti spate si plinul facut !
  9. ovizel

    Benzina EFIX

    Efix in Sibiu in ultima vreme, DEZASTRU! A scazut drastic calitatea si vorbesc despre unica statie Rompetrol de unde bag benzina de aproximativ 1 an si jumatate care este statie relativ noua (2-3 ani). In oras nu se simte atat de tare lipsa de vlaga, insa in afara... Parca nu are deloc vlaga masina si motorul nu mai merge asa de rotund cum mergea anterior (o fi tico in 3 pistoane dar daca este reglat bine, merge rotund ). Am amestecat 2-3 litrii de Efix, cam atat mai erau in rezervor, cu un plin de Omv95 insa cu plumb(asta aveau in pompa, desi de obicei bag fara plumb) si parca a prins aripi motorul. Merge foarte bine, trage cum tragea la inceput. Am scris un e-mail celor de la Rompetrol in care mi-am exprimat nemultumirea. Astept un raspuns. Concluzia, Efix la ora actuala este ca pixu' Mentionez ca am Ticolos pe carburatie, fara euro si alte "smecherii", unde am avut grija sa curat si chiar sa schimb filtrul de aer destul de des.
  10. Am reusit dar numai cu ajutorul unei lampi pe gaz. Rabdare si aproximativ jumatate de butelie consumata si s-a desfacut. Recomand a avea la indemana si un mocs pentru orice eventualitate.
  11. Salutari! Va rog sa imi dati o idee de a desface surubul care traverseaza bucsa bratului fata la Tico deoarece am incercat cu mai multe chei si mai mai sa stric hexagonul insa surubul tot nu s-a lasat desfacut. Mentinez ca am folosit la geu spray degripant insa fara rezultat. As incerca prin incalzirea lui cu lampa pe gaz. Oare o sa mearga? Astept sugestii si sfaturi. Multumesc anticipat!
  12. Schimbat rulmenti pe spate ambele roti marca KBS (ieftini, facuti pe vapor cica...) desi pe cutie scrie made in USA... Pana in prezent numai de bine - am deja aproximativ 7500 km cu ei. Pretul a fost mizerabil - 40 RON 4 buc. Manopera schimbat - 0 RON, mai exact 4 ore "pierdute" intr-o sambata, lucrat in ritm lejer. Ustensile: cheie inelara 22, o bucata teava pentru prelungirea cheii (se desface mai usor piulita), 1 bucata dorn, 1 ciocan, masina de gaurit cu piatra de polizor pentru a aleza tamburii, mai exact bordura care in timp se face de la frecarea sabotilor - asta pentru a iesi mai usor pe viitor tamburii. Foarte important, VASELINA. Pana in prezent nici o problema, masina ruleaza lin si aduna km zi de zi.
  13. ovizel

    Benzina EFIX

    Facut plinul la TICOlos cu Efix. Pret foarte ok, 3,3 Ron/l Pot sa zic ca este mai nervos si parca trage mai bine. In concluzie se merita efix (deocamdata). Comparatia o fac intre benzina veche fara plumb de 95 si Efix. Porneste fara probleme dimineata - cel putin la mine asa este de cand am bagat efix. Un aspect mai neplacut... parca este putin mai zgomotoasa pompa de benzina(zornaie mai tare) In rest toata stima pentru Rompetrol pt. ca nu fac rabat de la calitate (de un an incoace nu au facut...)
  14. Mea culpa ca nu am mentionat ca am schimbat ambii rulmenti. Nu ar fi avut logica sa il las pe cel vechi acolo ca sa imi dau de lucru iar alta data... Dar poate ca unii nu stiu asta si cum zice si Senna, AMBII rulmenti se schimba.
  15. Caz rezolvat si inchis. Dupa 3 ore de munca (foarte lejer), 1 bucata rulment (ce a mai ramas din el...) scos si inlocuit. Multumesc pentru raspunsuri !
  16. O problema la care banuiesc un rulment sau capul de planetara(sper nu capul). Roata dreapta fata este impricinata. Mai exact se aude cand se pleaca de pe loc ca si cum parca se invarte in cioburi dar, daca trec peste o gropita sau denivelare tace. Se mai aude ca si cum ai avea pietricele intre discul rotii si tabla aparatoare a discului, mai exact un zgomot de tabla. Urcata pe cric, nu se mai aude tot timpul roata troznind decat daca se da un pumn ferm in roata si se invarte din nou roata. Roata nu pare sa aiba joc. Intrebarea este ce poate fi? Un rulment de la roata spart sau capul de planetara?
  17. TICO GOODIES 1. remix - 2 perechi faruri, 1 pereche stopuri A, 1 pereche stopuri R 2. TopSer - 2 pereche faruri , 2 pereche stopuri A , 2 pereche stopuri R 3. Th3_Grimreaper - 1 pereche faruri , 1 pereche stopuri A , 1 pereche stopuri R 4. AAdorjan - 1 pereche faruri , 1 pereche stopuri A , 1 pereche stopuri R 5. tico_RS - 2 perechi faruri, 2 perechi stopuri A 6. el cid - 1 pereche faruri , 2 perechi stopuri A 7. Leutzu - 2 perechi faruri, 2 perechi stopuri A 8. Danker62 - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A, 1 pereche stopuri R 9. Ingineru - 1 pereche faruri,1 pereche stopuri A 10. Paul_Ferrari - 2 perechi faruri, 2 perechi stopuri A 11. Pedala - 1 pereche faruri , 1 perechi stopuri R 12. negoctav - 1 pereche faruri , 1 perechi stopuri A , 1 pereche stopuri R 13. NNI_SL - 2 pereche faruri , 2 perechi stopuri A , 1 pereche stopuri R 14. Sfantul - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A, 1 pereche stopuri R 15. edu - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A 16. Aztec - 1 pereche faruri , 1 pereche stopuri A , 1 pereche stopuri R 17. Rudolf_REN - 1 pereche faruri , 1 pereche stopuri A , 1 pereche stopuri R 18. gmT** - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A 19. csergiu - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri R (tico) 20. exemplu - 1 pereche faruri , 1 pereche stopuri A , 1 pereche stopuri R 21. bebestrumf - 1 pereche faruri 22. AZH - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A - TICO 23. Sharpe - 1 pereche stopuri A 24. Muck_dj - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A, 1 pereche stopuri R 25. Poli - 1 pereche faruri, 1 pereche stopuri A 26.mugur-1pereche faruri,1 pereche stopuri A, 1 pereche stopuri R 27.MAKTINATOR-1 pereche faruri,1 pereche stopuri A,1 pereche stopuri R 28. Ovizel -1 pereche faruri,1 pereche stopuri A,1 pereche stopuri R CIELO GOODIES 1. Gamerul - 1 pereche faruri crystal Cielo, 1 pereche proiectoare ceata crystal Cielo, 1 pereche lampi semnalizare crystal Cielo ; 1 pereche stopuri crystal cielo 2. Mad MAX - 2 perechi faruri crystal Cielo, 2 perechi proiectoare ceata crystal Cielo, 2 perechi lampi semnalizare crystal Cielo ; 1 pereche stopuri crystal cielo 3. 24. RaduERD - 1 pereche faruri crystal Cielo, 1 pereche proiectoare ceata crystal Cielo, 1 pereche lampi semnalizare crystal Cielo ; 1 pereche stopuri crystal cielo
  18. ovizel

    Profesii

    Profesie: Comunicatii si informatica DGIA Ocupatie: Operator statie radio, telegrafist, operator calculator ( _ .. _._. _ _ _ ) Timp liber: Second job - IT - depanare, administrare retele, etc. Colectionez Km parcursi cu TICO.
  19. Voi fi putin offtopic pentru a aduce un zambet pe buze(sper), privind scumpirea benzinei. Va voi prezenta o metoda ieftina de a avea consum mic la masina. Priviti imaginea de mai jos. Cred ca sunt de prisos cuvintele. Se poate oare mai ieftin de atat?!?
  20. In cazul in care nu e prea tarziu, ma adaug si eu pe lista... 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16. Pyty - un set oglinzi cu reglare din interior 17.f.marinescu@email.ro - un set simple rabatabile 18. Bebestrumf - un set oglinzi cu reglare din interior 19. Ovizel - un set oglinzi cu reglare din interior
  21. Salut. Am avut si eu probleme cu consumul dar dupa ce am fost la un "doctor" in Sibiu s-a rezolvat. De la consum de 8-9, am ajuns la consum urban de 5,5-6. Numai ca al mine care era problema: clapeta de soc nu statea verticala(avea joc), apoi mai era umblat la surubul care apasa cilindrul de ceara de la soc(acolo a umblat mecanicul si l-a reglat), curatat carburatorul si suflat cu compresor(canalele de aer banuiesc), montat la loc lasat sa se raceasca cam jumatate de zi, surubarit apoi la relanti si voila! Eu am avut si alta problema la el: nu mergea rotund si la ralanti turatia era 1150 si nu am putut sa o scad, cu toate ca aveam bujiile noi (aproximativ 400-500 de km cu ele), fise noi si filtru de aer si benzina noi. Numai ca acum, daca il pornesc dimineata daca nu il tin putin din acceleratie aproximativ 30 secunde, tinde sa moara. Nu imi mai merge accelerat chiar asa de tare, si mai facea si autoaprindere deseori. Acum liniste totala, porneste din prima, se opreste corect. Benzina de 95 fara plumb Rompetrol. Sper sa tragi niste concluzii. Bafta! ...si consum mic!
  22. Nu vrea sa mearga rotund la ralenti motorasul. Bujii noi (champion, ca in carte la 1,1 RNC11Y4C parca), fise noi(part-small). Mentionez ca daca motorul este pornit la cald, porneste cam in 1-2 buji timp de 3-6 secunde, dupa care intra in regimul normal de lucru. O alta remarca, clapeta de soc nu sta chiar vertical cand s-a incalzit motorul. Mai exact are un usor joc si sta aproape vertical. Strigat orientat catre cei din Sibiu care au descoperit un "doctor" pt. Tico. Pe unde am mers am auzit de genul: asa este normal... asa merg ele... ?!? Ralenti-ul este reglat la 1140 ture (masurat cu aparatul de noxe de la ITP) Ceva sfaturi? Multzam' anticipat!
  23. Shenck, EXISTA inchidere centralizata cu telecomanda fara alarma. De exemplu eu am pe TICOzaur montata una, marca SPAL insa modelul nu il mai stiu si merge ok. Urmeaza si alarma... Este telecomanda separata, cu un singur buton pe ea, dreptunghiulara si neagra
  24. offtopic... ?! SORAN, ce model de bujie CHAMPION recomanzi din experienta ta personala?
  25. 1. Mad MAX - 2 seturi Daewooclub.ro 2. NFS -1 set DaewooClub.ro 3. Abram Burel - 1 set DaewooClub.ro 4. Ticolino - 1 set DaewooClub.ro 5. sprite - 2 seturi Daewooclub.ro 6. steph - 2 seturi Daewooclub.ro 7. dinoc - 1 set Daewooclub.ro 8. Mike.omega - 1 set Daewooclub.ro 9. Apocalips - 1 set DaewooClub.ro 10. Dreamlike - 1 set DaewooClub.ro 11. MethodRO - 1 set DaewooClub.ro 12. XXL - 1 set DaewooClub.ro 13. ToPser - 1 set DaewooClub.ro 14. aztec- 1 set daewooclub.ro 15. freemind - 2 seturi daewooclub.ro 16. vlad- 1 set daewooclub.ro 17. Laurentziu83 - 1 set daewooclub.ro 18. nrares - 2 seturi Daewooclub.ro 19. Pedala - 2 seturi DaewooClub.ro 20. Maniaku - 2 seturi DaewooClub.ro 21. ileana - 1 set DaewooClub.ro 22. ovidiu51 - 2 seturi DaewooClub.ro 23. Nexxus - 1 set DaewooClub.ro 24. mikken - 1 set DaewooClub.ro 25. neonne - 2 seturi DaewooClub.ro 26. Alezz - 1 set DaewooClub.ro 27. Florinut - 1 set DaewooClub.ro 28. Zmeul cel rau - 1 set DaewooClub.ro 29. downlaw - 1 set DaewooClub.ro 30. Mircea - 2 seturi DaewooClub.ro 31. john - 2 seturi DaewooClub.ro 32. strumfuadi - 1 set DaewooClub.ro 33. MariusZMC - 1 set DaewooClub.ro 34. JMu - 1 set DaewooClub.ro 35. hawkeye - 2 seturi DaewooClub.ro 36. Wolfman - 1 set DaewooClub.ro 37. Neo - 1 set DaewooClub.ro 38. covrigma - 1 set Daewooclub.ro 39. remix - 1 set - DaewooClub.ro 40. Paul_Ferrari - 1 set - DaewooClub.ro 41. SSorin - 1 set - DaewwoClub.ro 42. CT_ZDB - 1 set DaewooClub.ro 43. dan22y - 1 set DaewwooClub.ro 44. nick99-1 set DaewwooClub.ro 45. moshu- 1 set DaewooClub.ro 46. gigi-kent- 1 set DaewooClub.ro 47. mihaim - 1 set Daewooclub.ro 48. viorem87 - 1 set DaewooClub.ro 49. aqua 1 set Daewooclub.ro 50. AAdorjan 1 set DaewooClub.ro 51. URX-1 set Daewoo Club.ro 52. mortymer - 1 set DaewooClub.ro 53. Leutzu - 1 set cu Daewooclub.ro 54. cpop - 1 set cu Daewooclub.ro 55. zapacitu- 1 set cu DaewooClub.ro 56. guru - 1 set cu DaewooClub.ro 57. Bobby - 1 set cu DaewooClub.ro 58. HRTS - 2 seturi cu DaewooClub.ro 59. danny27 - 1 set suporti cu DaewooClub.ro 60. AirBoy - 1 set suporti cu DaewooClub.ro 61. Arty - 1 set suporti cu DaewooClub.ro 62. Marima13 - 2 seturi suporti cu DaewooClub.ro 63. Alinake - 1 set DaewooClub.ro 64. bogdanc - 1 set (2 buc) DaewooClub.ro 65. AdiD - 1 set DaewooClub.ro 66. djuac - 1 set DaewooClub.ro 67. PesteImputit - 2 seturi DaewooClub.ro 68. Tavi - 1 set DaewooClub.ro 69. Gamerul - 1 set DaewooClub.ro 70. luci99 - 1 set DaewooClub.ro 71. hitman - 1 set DaewooClub.ro 72. pavcostel - 1 set DaewooClub.ro 73. coolsnail - 1 set DaewooClub.ro 74 Leone - 1 set DaewooClub.ro 75 Zerro - 1 set DaewooClub.ro 76 perfidus - 1 set Daewoo&Chevrolet Club - daca se poate 77. dann - 1 set DaewooClub.ro 78. ovizel - 1 set DaewooClub.ro
 

×
×
  • Create New...