Jump to content

NanuTz

Membru
  • Content Count

    69
  • Joined

  • Last visited

About NanuTz

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 10/01/1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    tunoi78

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2007
  • Nr. Inmatr.
    B-59-JJW
  1. Salut. Din cate imi aduc aminte, exista 2 fire care trebuiesc legate la plus. Unul direct, si altul prin contact. Cred ca au montat doar unul, iar atunci cand tai contactul ramai fara tensiune la scula. Nu e grav, dar trebuie sa mai faci un drum la ''meseriasi''
  2. Salutare, tocmai mi-am strambat janta intr-o groapa mare, aveam si ceva viteza, am banuit ca ceva nu e in regula, si m-am dus la service. Verdictul lor a fost : amortizor stanga fata "slab, mai tine dar nu stiu cat", rulment fata stanga slabit, si l-au strans (piulita din capul planetarei) cam 1/8 de tura. Ma asteapta un drum la Galati, si precaut cum sunt verific cat de bine au lucrat, si daca este ok. Bag cricul sub ea, si... In continuare am joc SUS-JOS cand trag de roata, nu mare, dar il simt; la cealalta roata, nimic. Dau roata jos, si observ ca nu se roteste deloc cu motorul pornit, cealalta da. Banuielile mele sunt: rulmentul roata nu are nimic, jocul e de la vreo bucsa sau pivot. Etrier blocat: trebuiesc schimbate suruburi/axe glisoare. Deci, trebuie sa plec neaparat la drum, si nu stiu ce sa fac. Ma tine pana la Galati si inapoi, sau mai bine sa nu ma risc? Este sau nu de vina rulmentul de la roata pentru acel joc? Pot sa schimb singur axele glisoare, sau e treaba de service? Scimbarea amortizorului este urgenta sau nu? Multumesc!
  3. Cel mai mic consum in Bucuresti 6,5-6,7. Cel mai mare, iarna trecuta, 10-11 ! E drept, 10-15 minute incalzirea, si 15 kilometri in 1,5 ore, deci ...sper sa nu bat recordul iarna asta.
  4. H4 este codul pentru matiz la scurta/lunga Pentru pozitie tre sa fie codul W5W. Cauta acest set H4+w5w, dar vezi ca sunt cam albastre, nu am vazut omologarea RAR pe ele, si ca urmare eu mi-am luat Extreme (nu sunt albastre), pentru masina personala,fiindca am proiectoare, si Nightguide pentru masina de servici, fiindca merg frecvent noaptea.
  5. Cei din Crizantemelor au dovedit o atitudine total neprietenoasa fata de client, iar au am incetat colaborarea cu ei. In magazinul Iancului-Avrig la fel, vanzatori "deranjati" de clienti, care inceasrca sa-ti vanda ce vor ei. La Apaca nu gasesti, chiar pe comanda toate reperele(furtune, baterii, etc). Titan-Lucretiu Patrascanu am avut surpriza sa gasesc tot felul de maruntisuri pe care nu le gaseam peste tot. Cel mai bine aprovizionat magazin (si la comanda 1-2 zile) mi s-a parut cel de la Sura Mare)
  6. Doar la denivelari? In exterior sau interior? Cauzele pot fi multiple, verifica bine in ce situatii se intampla; eu pateam la denivelari+viraj stanga, si mi-a lut ceva timp ca sa gasesc sursa: surubul slabit al "cuplei"(habar n-am denumirea exacta) centurii de siguranta !!! Mai stiu un caz in care scartaia scaunul din drapta, dar doar cand era gol! Deci, verifica exact cauzele si simptomele. Bafta.
  7. Si eu am facut exact ca tine, o uitam in parcare, iar dupa 4 descarcari , a decedat complet, nu mai tinea nici doua zile. Schimba-ti bateria, si misca masina macar saptamanal, in weekend la plimbare, preventiv.
  8. 1.Esti cumva politist? 2.Una declara politia si alta face! Crezi ca nu le convine sa ia spaga? Crazi ca nu au ordine sa faca bani la buget? N-ai vazut masini ridicate desi erau parcate regulamentar, amenzi pentru trecere pe rosu, desi nu au trecut, sau politie stand la panda sa-ti ia carnetul la trecerea de pietoni? 3.Prefer ca legile despre circulatie sa fie elaborata de oameni care SOFEAZA, de oameni care se confrunta zilnic cu drumuri neincapatoare, cu bizoni in trafic, cu semafoare nesincronizate, cu marcaje necorespunzatoare, cu treceri pietonale ascunse, samd; Daca e facuta de un jurist care nu a stiut niciodata ce inseamna prioritatea de dreapta, sau pe ce parte se depaseste tramvaiul, e posibil ca acea lege sa nu contina nimic util. 4.Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca mi se pare normal sa existe posesori de permis, dar care sa nu le prea aiba nici cu soferia , nici cu codul rutier. Sau ai presupus ca asta e reciproca adevarata a afirmatiei mele, cum ca la elaborarea legii circulatiei au lucrat oameni care nu aveau nicio cunostinta despre acest domeniu? Deci n-ai inteles nimic!
  9. Nu te-ai trezit niciodata in mijlocul localitatii cu 100km/h ??? Pur si simplu pentru faptul ca nu este indicator, sau localitatea este dupa curba si nu o vezi decat in ultimul moment? Pus si simplu vor profita financiar de noi, iar politia va sta la panda ! Apropo', stiati ca una dintre persoanele care au elaborat noul cod rutier, nici macar nu are permis de conducere???
  10. O adresa, un tel, un nume? M-am trezit cu parbrizul fisurat intr-o dimineata. Nu este de la piatra, oare este acoperit de garantie? Multumesc
  11. Am observat acest lucru, iar pe masura ce se incalzeste, incepe sa raspunda mai repede atunci cand ridic piciorul de pe pedala. Este normal acesta intarziere de 1-2 secunde atunci cand motorul este proaspat pornit, in primele minute ??? Am inteles ca este o problema daca face tot timpul, dar daca face doar cand motorul este rece, ar trebui sa ma ingrijorez, sau nu ?
  12. Deci, la matiz, se poate folosi antigel rosu, fara silicati, sau este contraindicat. Este mai bun decat cel verde-albastru?
  13. Adica nu prezinta un risc prea mare schimbarea distributiei la 4 ani, in conditiile in care nu ai 60kkm ? in cazul meu maxim 30kkm?
  14. Salut. Sunt la revizia de 60kkm , dar nu am decat 23kkm efectuati. Avand in vedere ca nu mai am ce garantie sa pierd, ma gandeam sa nu schimb totusi cureaua de distributie acum, si peste vreo 6 luni, sau la 30kkm. Gresesc?
  15. Chiar ma intrebam cand vom avea taxe pe autostrada! Personal sunt pro. Problema este ca TAXA, prin definitie, presupune o contraprestatie, adica drumuri bune in principal,(intretinere si reparatii) si servicii adiacente, in secundar.(patrule politie, parcari pazite, benzinarii, servicii tractare, info trafic, etc). Daca nu se ofera nimic in schimb, si doar ne fragmenteaza calatoria de cateva ori, ca sa stam la cozi, si sa dam bani, atunci nu mai este TAXA si este JAPCA.
 

×
×
  • Create New...