Jump to content
Sign in to follow this  
Kristian

Aer conditionat Tico

Recommended Posts

Cred ca este de vina deriva termica diferita dintre dioda shi tranzistorul de care este legat. E complicata electronica asta!!! :uff:  <img src= )">

Edited by Berty

Share this post


Link to post

Buna dimineata!

 

E adevarat ca e complicata electronica. Nici nu m-am laudat ca o inteleg.

Aveam nevoie de un sfat ca sa pot sa-mi rezolv problema si, eventual, sa inteleg cauza ce o determina.

 

Prin inlocuirea diodelor mentionate, problema nu pare rezolvata definitiv, pentru ca AC-ul functioneaza doar uneori pe treapta III.

Ce trebuie sa fac pentru ca AC-ul sa porneasca oricand si pe treapta I (excluzand inlocuirea modulului de comanda AC).

 

Multumesc!

Edited by Kristian

Share this post


Link to post

Eu ash monta un releu care sa faca legatura la masa pentru una din intrarile de comanda ale modulului de control AC. :->

Share this post


Link to post

Salutare, si vă rog să mă ajutaţi şi pe mine( care ştiţi şi care vreţi), în diagnosticarea problemei cu aerul condiţionat, nu de alta, dar cred că nu merită sa reinacarc instalaţia cu freon iar apoi să-mi dau seama că problema mea nu iera lipsa freonului din instalaţie , ci mai degrabă să fie alta. Rog, nu-mi spune-ţi de "serch", pentru că am citit pe forum insa nu am gasit raspuns.

Problema mea stă astfel:

1. Cu motorul si ventilatorul pornit pe treapta 1,2,3 sau 4, apăs butonul pt aerul condiţionat, ledul de pe el se aprinde , insa aerul nu porneste( compresorul nu cuplează, motorul nu se turează), ce ar putea fi ? lipsa freonului nu ?si nu declansează nu ?, nici compresorul nu trebuie sa facă un clic ? Pe forum scrie la CIELO cum că ar avea un senzor de presiune in sistem , si făcand un stramp intre fire , ar duce la pornirea compresorului, si ti-ai da seama cum că nu ai avea freon in instalatie. TICO are asa senzor ? unde ar fi amplasat ?

2. sigurantele, sunt verificate, nu sunt arse nici una, sa aiba vre-un releu sau vre-o siguranta ascunsa , pe care să nu o fi gasit eu ?

3. stie cineva constructia instalatiei (denumirea componentelor) si rolul componentelor, pentru a avea o privire mai de ansamblu a instalatiei ? ( conducte, compresor, uscător- butelie, condensorul, si ce componente or mai fi pe acolo, nu le stiu pe toate ?)

4. Să pun compresorul pe direct , pe + de la baterie ? nu risc să-l ard ?

Multumesc anticipat pt un eventual răspuns :drinkers:

Share this post


Link to post

Pai vad ca stii care e problema in mare, adica nu porneste compresorul, deci e ori problema de comanda electrica, ori lipsa freon. Eu am alimentat la Matiz compresorul direct cu + de la baterie si nu au fost probleme, ideea e sa nu tii mult alimentat asa.

 

Daca motorul nu se tureaza atunci mai mult ca sigur nu primeste comanda si in plus, ai verificat daca ventilatorul porneste ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

daca motorul se tureaza inseamna ca singura problema e lipsa freonului?

Share this post


Link to post

@gelumitu: Daca pornesti AC si el merge, turatia nu creste, scade, si simti vibratia in motor.

 

Daca nu iti cupleaza compresorul, ceea ce e in cazul tau, ori nu primeste curent, ori e ars el.

 

Cel mai simplu e sa mergi la un service care se ocupa de climatizari, sa ceri o constatare. Si iti vor spune ei ce si cum.

 

Avand in vedere ca acel compresor tot pe 12v merge, nu vad care e problema daca il pe direct.

Share this post


Link to post

Daca pornesti A/C si compresorul nu merge(cazul de fata la care ma refer si eu) atunci motorul se tureaza. Daca se tureaza motorul inseamna ca problema e la compresor iar daca nu se tureaza inseamna ca e problema de comanda.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

1. Multumesc incă odată tuturor celor care au incercat să ma ajute. Cunosc in principiu fenomenul cu aerul meu conditionat, insa am asteptat un raspuns mai dedicat de la o persoană mai mesteră decăt mine. Principala problemă la mine e clar , probabil e lipsa freonului, insa după cum scriam anterior, la CIELO (si numai), există o supapă de presiune, la care dacă faci un ştramp, porneste instalatia de aer, insa la TICO, desi m-am tot uitat , nu am reusit să o gasesc, si am crezut ca poate voi sunte-ţi mai norocosi si ati gasit-o (daca există).

2. motorul nu se turează, insa daca, ar fi sa se intample ast lucru , initial doar scade turatia lui,până supapa cu 3 cai se deschide si apoi ar creste putin turatia

3. electroventilatorul nu porneste.

4. cel mai sigur e sa merg la un servis, insa am sperat ca poate s-a mai lovit careva cu asa problemă, si ma poate ajuta cu un altfel de sfat, insa ma bucur si pentru ce am primit, e ceva( se putea să nu primesc nimic  <img src= ("> )

Share this post


Link to post

Topic off. S-a rezolvat simplu rău. Mersi mult.

Share this post


Link to post

Amice, pai zi si cum! Ca asta e rostul forumului! Sau tu vroiai toti sa-ti spuna tie si tu la nimeni? :-W

Share this post


Link to post

Iti zic frate, insa nu e o laudă, adică nu face-ţi ca mine, si asiguraţi-vă că butonul de la recirculare a aerului din interior, e pus pe recirculare in interior, si nu cum iera la mine, pe circulare cu aer din exterior. Poate mai sunt si altii meseriasi ca mine, si nu sunt atenti la aspectul asta , si o sa-si dea seama ca aerul nu merge. Problema despre care s-a discutat că nu cuplează decat de la treapta 2-a am constatat-o si eu, insa vad ca merge, si eu care credeam ca e ars compresorul... :uff:

Share this post


Link to post

Pai ce are recircularea cu pornirea AC? E altfel la tico decat la orice masina? Recircularea face ca aerul trecut prin racitor sa fie cel din masina, nu aer proaspat din exterior. Nu are nici o legatura cu pornitul compresorului, iar singurul ajutor este racirea mai rapida a interiorului. Aerul la aeratoare trebuie sa fie rece, indiferent daca mergi cu aer proaspat sau pe recirculare! Chiar nu e indicat sa mergi mult pe recirculare, pentru ca in masina aerul va fi mai putin oxigenat si foarte umed.

Share this post


Link to post

Ei, asta am aflat si eu, la mine are un contact electronic / electric, si dacă clapeta pentru recirculare nu este dată pe recirculare din interior, nimic nu merge, nu primeste curent, si nu comandă modulul electronic de comandă al aerului conditionat,.... în consecintă, i poti sta nu 1 an cat nu l-am folosit eu, ci poate mai multi :D ,..... dacă nu cuplezi acea clapetă. Am vorbit serios, nu glumesc cu asa treburi.

Share this post


Link to post

Uppppsss, surpriză, a început să meargă si pe recirculare aer din exterior. Am schimbat radiocasetofonul TANK, cu un radiocd, si se pare ca am tras de fire pe acolo pe sub bord, si zic eu , ceva nu facea contact de nu pornea aerul. Acum e mai bine, am si muzică dar am si aer, 2-uă dintr-o dintr-o lovitură :D

Share this post


Link to post
Multumesc pentru promptitudine.

Am putut sa vad schema.

 

Explicatia nu o inteleg.

Nu inteleg de ce in vara trecuta AC-ul pornea si pe treapta I, iar acum nu o mai face decat pe treapta II. Cand este frig porneste si pe treapta I.

Aici nu prea inteleg eu chestia cu caderea de tensiune pe treapta I doar cand este cald, ca atunci nu porneste AC-ul.

La mine pe treapta III merge brici AC-ul.

 

Incearca sa dai cu un spray de contact pe comutatorul treptelor de viteza al ventilatorului. Daca tot nu merge iti recomand sa inlociuesti comutatorul. E vre-o 70 mii la sh si va merge, garantat!

Share this post


Link to post

Luciano, fii te rog atent la data postarii.

Share this post


Link to post
Chiar nu e indicat sa mergi mult pe recirculare, pentru ca in masina aerul va fi mai putin oxigenat si foarte umed.

Ba va fi foarte uscat ...

Share this post


Link to post

Ai nu zau :P Pai si de ce se aburesc geamurile cand mergi pe recirculare? De la uscaciune?

Share this post


Link to post

Salutare loome... Am un Tico DX din 1995, de la mama lui din Korea. :) >- Probleme serioase nu am avut cu el pana akm, pentru ca a stat mai moolt in garaj, si nu are decat 65000km. De catziva ani insa, nu reushesc sa dau d cap instalatziei de aer conditzionat. :grumpy: Ramane fara lichid de racire, il duc in service, il umblu baietzii shi-mi zic ca nu are niciun fel de pierderi... Cand ies din iarna insa, ma trezesc iar ca nu face frig... :wallbanger: Daca a avut cineva probleme de genu' va rog moolt sa ma ajutatzi ptr k sincer mori de cald p timpul verii in ea... :P

Share this post


Link to post

Bine ai venit pe Forum. Citeste mai intai regulamentul. Daca renunti la "k", "sh", "oo" poate reusim sa si intelegem ce probleme ai, si cineva te va ajuta.

Share this post


Link to post
PS: cretzule asl pls :P

:o fftopic: Foarte tare! =)) . :redface: Nu m-am putut abtine. Mi se paru geniala replica.

Share this post


Link to post
Bine ai venit pe Forum. Citeste mai intai regulamentul. Daca renunti la "k", "sh", "oo" poate reusim sa si intelegem ce probleme ai, si cineva te va ajuta.

Pe aceasta cale doresc oficial sa-mi cer scuze pentru limbajul total neadecvat folosit, cu promisiunea ca nu se va mai repeta... Cat despre sectiunea "search" nu am gasit nimic in legatura cu instalatia de climatizare a autovehiculului pe care il detin.

 

:tongue:

Edited by cretucr18

Share this post


Link to post

Uite ca ti-am gasit eu. Si ti-am si mutat subiectul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...