Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Zdranganit lampa de stop suplimentara

Recommended Posts

De la o vreme (citeva saptamani), la o anumita turatie (scazuta) a motorului (probabil cind intra in rezonantza) imi zdrangane ceva in spate... cu ajutorul unei colege am identificat o posibila sursa de zgomot: lampa suplimentara de stop. Tipa a pus mina pe ea si a tacut.

Am desfacut-o (lampa, da?) si crezind ca e de la capacul ala care vine peste bec, am lipit o fisie lunga de piele artificiala ca un fel de garnitura, apoi am pus capacul la loc. Pentru un timp a tacut.

Acum face din nou. :( Vreau sa o desfac iar si sa fixez cumva si suportul de la bec... am senzatia ca nu e de la capac ci de la suportul de bec care zdrangane inauntru. Ciudat e ca lampa totusi merge... de la atita tremurat nu m-as mira sa se scuture filamentu'...

Dar daca totusi nu e de la lampa?!?!?! :scarpin:

 

Mentionez ca zdranganitul nu apare la gropi sau la alte socuri... numai la o anumita turatie a motorului... de obicei cind trec dintr-a I-a intr-a II-a si sunt nitel subturat!

Dintre voi n-are nimeni problema asta? :shock: dintre voi aia care aveti atitea probleme! :)

Share this post


Link to post

Prin eliminare mergi si tu cu lampa demontata si vezi atunci. Daca se mai aude e clar ca nu e ea. Poti sa aplici eliminarea la tot pe rand: centuri, bancheta, roata de rezerva etc... :lol: E mai nasol de munca dar e 100% sigur.

Share this post


Link to post

Daca nu este de la lampa atunci vezi daca numarul din spate s-a slabit un pic si n-are un mic joc cu spoiler-ul, la anumite turatii.Ai grija ca, colega, sa puna mâna! Pe numar, bineînteles...

Share this post


Link to post

:) Multzam de sugestii... totusi se pare ca nu m-am facut eu inteles bine! Am mers si fara capacul ala o zi intreaga si n-a mai facut! Deci e de la lampa!

Intrebarea ramane: sunt singurul cu problema asta?

Share this post


Link to post

:lol: :lol: :lol: da, esti singurul! :lol: :lol: :lol:

 

 

 

PS: fa stopul ala bucati, asambleaza-l la loc, intzepeneste tot prin el pe acolo, fixeaza-l ferm in suruburi si ai scapat de zbirniiala ...

Share this post


Link to post

Daca n-o sa reusesc sa scap de zbirniiala... o sa scot lampa, izolez firele si merg fara! Asa sigur scap!

Ati putea sa faceti si voi la fel cu amortizoarele :) :D :lol:

Share this post


Link to post

Pune mina si munceste :lol: , ai o responsabilitate in calitate de proprietar de Matiz  <img src= "> si membru fondator al DaewooClub  <img src= "> , nu iti poti permite sa mergi cu masina descompletata :P

Share this post


Link to post

Se cheama tunning! :)

E ca si cum as face-o decapotabila!

Share this post


Link to post

Si la mine cica zdrangane. O aud doar cei care stau in spate.

Cand o sa se auda pana la mine o sa o rezolv asa cum o sa faci tu daca ne spui si noua cum. :lol:

Drumul cunoscut este mai scurt decat cel drept, parca?

Share this post


Link to post

Deci m-am prins, este de la lampa!

Am ridicat hayonul si am zdranganit nitel de lampa si... se aude becul sau suportul de la bec zbirniind inauntru!

Azi - maine imi bag nasu in ea!

Share this post


Link to post

Care va sa zica AM REZOLVAT! Era de la bec, care atingea de carcasa!

 

Scule necesare: 1 patent, 1 surubelnita cruce, cheile de la masina!

 

Se deschide hayonul, se desface capacul (2 surubele), se scoate capacul, apar inca trei surubele care tin lampa fixata pe suportul metalic, se desfac si astea trei surubele, ramai cu lampa in mina (se mai tine doar in fir).

Se observa becul, daca atinge de ceva. La mine atingea de staniolul ala care e pus acolo ca sa nu se topeasca plasticul. De vreo 2 luni de cind imi zdrangane, becul s-a tocit nitel in zona de contact, arata precum gitul unei fiole pe care ai dat cu minifierastraul ala special (n-am gasit alta rima :oops: ) Probabil ca la un moment dat s-ar fi spart!

 

Se observa apoi suportul care tine becul, e prins doar intr-un surub, in cealalta parte are un shtift. Se desface surubul cu pricina, ramai cu becul in mina (cu tot cu suport care are 2 urechiuse).

Cu un patent se strimba nitel urechiusele in asa fel incat cind se va pune la loc ansamblul bec-suport, becul sa nu mai atinga de nimic. In principiu acea parte a urechiusei care este spre bulb trebuie lasata nitel in jos, cind se pune la loc, becul va sta nitel cu nasul pe sus!

Dupa care se pune totul la loc in ordine inversa, et voila, liniste si pace!

 

Nu m-am prins din prima ca e de la bec (am miscat de el si statea tzapan) si suspectind plasticele de pe acolo, am taiat fisii dintr-o piele din aia artificiala si le-am lipit (cu Moment) ca garnituri peste tot pe unde mi-am imaginat ca ar putea face contact plastic pe plastic sau plastic pe metal. Apoi puneam totul la loc si mai zdranganeam nitel de lampa... apoi desfaceam iar si mai bagam piele d-aia pe nu stiu unde, apoi iar zdranganeam... asa am ajuns la bec.

Nu m-am dus direct la bec ca m-am gandit ca daca becul ar fi fost vinovatul, de mult s-ar fi scuturat filamentul de la atita zdranganit! Se pare totusi ca e un bec bun!

 

Succes! :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...