Jump to content
Sign in to follow this  
ghita1965

Ce Sa-mi Iau?

Recommended Posts

Votez pentru cielo cu doua maini !! :lavolan: eu am un cielo std ac (1,6) si in afara de consum care este adevarat e maricel(dar nu exagerat tinand cont de motor) nu am nimic de obiectat. sunt f multumit de el

Share this post


Link to post

Ia-ţi Cielo!

 

Ai mare grijă însă că la banii ăia îţi iei ţeapă sigur... aşa cum s-a mai spus sub 4500 iei o rablă. Ai mare grijă!

 

Fii atent aici:

 

Cielo 1995 - 1996 - 4000 - 4500 una bună

Cielo 1997 - 1998 - 4500 - 5000 una bună

Cielo 1998 - 2000 - 4800 - 5500 una bună

 

Şi caută si iei de la proprietar care să o aibă măcar de 2 ani!

 

Dacă nu ai mai mulţi bani ia mai bine SuperNova!

Share this post


Link to post

Daca vrei masina si nu o diligenta, Cielo e singura alegere...iti ofera tot confortul necesar, fara sa mai punem la socoteala si intretinerea care e mult mai ieftina decat la orice model Renault. Eu zic ca e de ales sa dai putin mai mult pe carburant, dar sa ai toate dotarile si confortul necesar, decat sa mergi cu un cazan total neergonomic si care troncane din toate incheieturile... :) >-

Share this post


Link to post

cielo este peste dsn clar. dar dsn are un motor ff fiabil, dupa parerea mea mult mai fiabil decat cielo. piesele de dsn sunt ieftine dar te invaluie o impresie de ieftin (plastice, lipsa servo, troncaneli nelipsite) dar un motor care te unge pe suflet si o cutie de viteze excelenta.

 

Parerea mea: daca gasesti un cielo bun (macar motorul sa fie zeiss) ia-l. Daca nu, ia o dsn ca macar motorul e ok (in principiu).

 

am vorbit in calitate de fost posesor de dsn (2 ani - 41k km, no problem cu exceptia troncanelilor).

Edited by alx

Share this post


Link to post

Eu nu cred ca am vazut masina care sa troncane mai rau decat DSN. Nu as suporta sa merg cu asa ceva. Si are doar 40kkm (reali).

Share this post


Link to post

Pai daca-i nova, prima masina suta la suta conceptie romaneasca.

(mai putin motor-cutie)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Cand am vazut preturile in discutie, mi-a venit in minte o intrebare absurda:

Cat ar costa aducerea unei nexia de afara, cumpararea unui talon sau "recarosare", si alte distractii?

O nexia de prin 97-98 cu aer conditionat in stare foarte buna e 2000-2500€. Una cu mici zgarieturi e si la 1500. Cu tot cu chestiile de mai sus nu iese sub cei 4500€ care se vehiculeaza mai sus?

Share this post


Link to post

Pai da, dar e cam complicat sa aduci o masina din afara si apoi sa-i faci recarosare, deoarece nu se poate inmatricula. Si mie mi-au facut cu ochiul masini foarte bune de afara pe care le puteai lua la pret de dacie din 96, dar erau penalizate de lipsa euro 3. De asta sunt preturile asa mari la SH-uri la noi. Daca am fi fost o piata normala mai mult de 10 milioane n-avea voie sa valoreze nici o dacie 1310.

Share this post


Link to post

PAREREA MEA:

 

Se merita CIELO fata de DSN care, intre noi fie vorba e alta clasa  <img src= )">

 

Iar apropos de preturi: eu dupa o luna de umblat (prin tirguri si dupa anunturile din ziare) am gasit un CIELO din '96 - model GLE (aer conditionat, geamuri electrice, servo full) cu doar 2.800 EUR de la o doctorita (femeia avea masina de vre-o 5-6 ani) - si fara ziare, anunturi, tirguri, etc. - iar pe o SuperNova imi cerea cineva 3.500 EUR si era "cheala" cum se zice - adica nu avea nimic dintre optionale.

 

Asa ca eu zic sa stai calm si sa cauti in liniste un CIELO bun si sa nu te avinti la ce gasesti prima data.

 

D.p.d.v. a intretinerii - Cielo are piese destul de ieftine - chiar cela noi orginiale - fata de cele de SuperNova, Solnitza, etc.

 

Asa ca eu zic sa mergi pe CIELO

Share this post


Link to post

Băi frate cum au unii baftă de câte o doctoriţă, o mamaie sau un bătrânel care vinde o maşină cu 15.000km după 5-6 ani şi aproape gratis... cum dreaqu de n-am avut şi eu norocul ăsta :wallbanger:

 

 

Acum pe bune: dacă găseşti un cielo din 2000 (full evident) pe care cere 2800E sunt 99.9999% şanse să fie ţeapă şi 0.0001% să fie o doctoriţă... bătrânel etc. Deci ai mare grijă nu te arunca (mai ales dacă cel care o vinde e prietenul/vărul doctoriţei [-X

Share this post


Link to post

am un prieten samsar care a luat saptamana trecuta un Cielo 2005 full cu numai 4.200 EUR :wallbanger: si l-a dat a doua zi cu 5.000 :-W ...cum au unii bafta de doctorite, batranei, matusi...etc??! :scarpin:

Share this post


Link to post

Hai ca e super tare.. cum sa-l vinzi cu 4200.. pai la payback ii dadeau 7000 mii fara drept de apel..

Si la vanzare .. samasarul ala nu a asteptat cateva zile sa-si tripleze profitul.

Nu te supara pe mine, iar ai sa spui ca-s carcotas, dar mie mi se pare neverosimil.

Share this post


Link to post

Eu cred ca pana si un posesor de SRN iti va recomanda Cielo.

 

Acuma nu c'ar fi Cielo super masina, insa mereu am fost uimit de "taria" cu care'si pastreaza 'masinile' iesite pe poarta Mioveniului pretul.

SRN e o masina cu un pret prohibitiv la SH. Si, exceptand motorul si cutia, nu e superioara din absolut nici un punct de vedere (ma rog, nu chiar atat de 'absolut' :D ) Cielo'ului.

 

Parerea mea - ar trebui sa intrebi si pe daciaclub, sa cantaresti argumentele si sa iei decizia. Mare grija la doctorite, totusi :)

Share this post


Link to post

o minciuna super gogonata... o masina de un an la juma de pret...las-o balta ronin.

Referitor la topic, eu zic ca sunt sanse minime sa gasesti un cielo bun la banii aia dar nici supernova nu-ti lua, sub nici o forma. Cauta un cielo bun (ai grija la samsari si la masinile cu multi proprietari, carte service neaparat) intre timp mai strange pana la 4000 E (ai mult de asteptat daca vrei ceva bun).

Edited by EXE

Share this post


Link to post

@Laurentiu

Eu ma refeream s-o aduci ca piese de schimb, si sa o inscrii pe talonul uneia deja inmatriculate (eventual busita sanatos). Practic ar trebui facut doar transferul de identitate.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

super nova o masina plina de plasticaraie, dupa 20 mii km devine foarte zgomotoasa. Recomand CIELO chiar daca consuma ceva mai mult in oras. eu zic ca la 3600 - 4000 gasesti una bucata cielo din '95 - '96. bafta!

Share this post


Link to post

Cielo e net superior la toate capitolele.

Chiar si la motor si cutie, un motor de cielo bine intretinut, poate ajunge si la 250.000 km fara mari probleme, poate si mai mult.

Chiar daca are un consum mai mare, la ce iti ofera un cielo, merita.

Si daca gasesti un coreean intretinut, putin sub 4000 euro e o afacere buna.

Dar mare atentie la SAMSARI !!!

Share this post


Link to post

Dpdv motor ... Cielo cred ca bate net DSN.

Cielo pe care l-am avut cand lucram in Slobozia a depasit venerabila varsta de 11 ani (in august sau septembrie face 12 ani) ... coreean pur sange :D

Acum are peste 400k km si inca nu i-a venit sorocu' la segmentat, desi deja o cere ... 1-1,5 l. ulei la 10k km. Si crede-ma ca nu a avut viatza usoara ... numai eu era sa ma rastesc decateva ori la bocanci cand eram pasager in el si conducea soferul de la firma :spumelagura: (care era unul din cei "blamati" in topicul cu "loganisgtii" ... cine mai iesea pi shientru cu Cielo prin '95-'96). Masina aia facea in mod curent Afumati-Slobozia (cca. 110 km) in 45-50 min :o in conditiile in care o buna parte din drum este prin localitati ... nu cu mine la volan !!! Si in conditiile astea motorul inca este nedesfacut!!!

Chiar si acum are vopseaua data de coreeni acu' vreo 12 ani ... nu are pete de rugina evidente (ca pe dedesupt o avea ... totusi e doar o masina).

 

Cat despre DSN ... am condus asa ceva, la o alta firma unde am lucrat ... si desi era o "Clima" ... nu m-a entuziasmat prea tare. Ma scotea din papuci scartzaitul haionului ... de-mi venea sa ma dau jos ...

AC-ul la Cielo e super ... la DSN nu prea facea fata: 4 persoane in masina in Mai ... adica nu foarte cald, dar pe soare ... si era destul de caldut in masina ... dar oricum mai bine decat afara.

 

In concluzie ... daca poti gasi un Cielo cat de cat intretinut ... da-i bice!!! Tabla si structura sa fie bune ... ca motorul se mai repara ... da' cu tabla e mai greu!

Si ai grija la samsari ... cum au subliniat mai toti!! De ce oare :-?

Share this post


Link to post
Băi frate cum au unii baftă de câte o doctoriţă, o mamaie sau un bătrânel care vinde o maşină cu 15.000km după 5-6 ani şi aproape gratis... cum dreaqu de n-am avut şi eu norocul ăsta :wallbanger:

Acum pe bune: dacă găseşti un cielo din 2000 (full evident) pe care cere 2800E sunt 99.9999% şanse să fie ţeapă şi 0.0001% să fie o doctoriţă... bătrânel etc. Deci ai mare grijă nu te arunca (mai ales dacă cel care o vinde e prietenul/vărul doctoriţei [-X

 

 

Stiu eu o tipa care are un Cielo din 1996, coreean ... are 40.000 km la bord, reali ... am batut-o la cap 2 luni sa mi-o vanda (mai mult o tine in garaj, umbla cu o Dacie din 2000 :wallbanger: ), dar nu s-a lasat convinsa...

Share this post


Link to post

Si eu zic ca cielo e superior la motor fata de dsn. La restul am mai spus.

Share this post


Link to post

Salut,

Eu sunt nou pe forum, doar de o saptamana, din momentul in care mi-am luat adio de la gandul de a cumpara SuperNova si caut un Cielo. De ce?

La inceput dispuneam cam de 3500 Euro, si Supernova era cam singura optiune la banii astia. Am testat cateva masini, dar nu merita banii! Doar de motor si cutie am fost multumit. In rest, dacie frate! Tabla parca e de Trabant (am pe Dacia mea actuala, berlina de 20 de ani, tabla mai buna ca la SRN), trebuie sa mergi cu muzica la volum maxim sa nu auzi haionul! Pe ansamblu, pretul nu e justificat (3500 - 4000 un model Clima din 2002). Sa ne uitam un pic in afara ce masina putem cumpara la banii astia!

 

Prefer sa mai dau cateva sute de euro si sa iau un cielo, care, dupa cate s-a mai spus, e net superior din toate punctele de vedere (poate un mic minus la consum, dar cu GPL se rezolva). Singura problema ce o intampin sunt bisnitarii, care au invadat totul si cumpara tot ce inseamna Cielo scos la vanzare si apoi merg in targuri cu un capac considerabil (nu cred ca un cielo de 10-11 ani face chiar mai mult de jumatate din pretul unei masini noi, mai ales ca nu ai siguranta pe ce cumperi de la ei) si Kilometrajul manarit. Bonus pentru Cielo ar fi pretul la piese, de care am fost placut surprins ca, in general, e mai mic decat la o dacie, mai ales ca, totusi, Cielo nu e o masina de petrecut fiecare Weekend mesterind la ea.

 

Deci, recomand cu mare caldura Cielo! Cu mentiunea doar de la proprietar si carte service. Chiar daca mai sunt mici chestii de schimbat, pretul final poate sa nu depaseasca pretul bisnitarilor, si cred ca e mai bine sa te bazezi pe ceva ce ai facut tu decat pe gogosile auzite din gura bisnitarilor.

 

Scuze Off Topic: daca vinde cineva un Cielo, da-ti de veste, va rog!

Share this post


Link to post

cred ca depinde si de intretinere...

eu stiu a supernova care nu scartaie deloc...sau mai exact nu scartaie mai tare decat alte masini de 4-5 ani ...

 

cat despre motor... la 150.000 de kilometrii e impecabil... la fel si cielo ce l-am vandut...scartaia la fel ca supernova dar nu mai mult ca alte masini de 4-5 sau 6 ani ca Cielo era'99 , ...iar motorul la 150.000 era super ok... dar... la 10.000 km revizie la ambele...filtre, ulei, si tot ce le trebuia...

 

iar motorizarea renault depe supernova este cel putin la fel de fiabila si eficienta ca cea de 1.5 8 valve de pe cielo... sau cel putin asta e parerea mea...

 

:lavolan:

Share this post


Link to post
@Laurentiu

Eu ma refeream s-o aduci ca piese de schimb, si sa o inscrii pe talonul uneia deja inmatriculate (eventual busita sanatos). Practic ar trebui facut doar transferul de identitate.

Este asa de complicat!Si trebuie multa spaga!Din cate am inteles,sa o aduci ca piese de schimb trebuie sa o aduci fara motor si cutie de viteze(adica sa fie demontate),trebuiesc facturi iar,caroseria trebuie sa fie perfect identica cu cea care urmeaza a fi inloculita!

Pe mine ma batea gandul sa fac un atelier de dezmembrari (am o casa la curte in apropierea Bucurestilui) dar,m-au speriat conditiile de aici!

Edited by dadyDei

Share this post


Link to post

Pai cam la asta ma gandeam si eu. Daca era asa simplu toata lumea isi inlocuia masinile zdrobite la drumurile din Ro cu alte masini, pastrand doar seriile si numerele de inmatriculare.

Share this post


Link to post

In privinta motorului eu mizez pe cel de la Renault.

La fel de puternic desi c-o cilindree ceva mai mica si substantial mai economic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...